Zasto se vodio rat u BiH ?

Post Reply
ahuseino

Post by ahuseino »

Ja se kao sjecam (iz srednje) definicije da NISU mogli napustiti, al dam se ubijediti da nisam u pravu. Ako je tako dobio bi' kechinu da sam odgovarao ....

In any case - it's irrelevant.... tehnikalije....

Kakva vjera, kakvi narodi i narodnosti, vlasti, trice.

Granice se precrtavaju za tax revenues, natural resources, realestate, pipelines, trade....

Vjera je vijekovima bila paravan.

Svi smo mi Juzni Slaveni, zeznuli Ilire i Tracane...

Pare, pare pokrecu svijet politiku i nogomet...
...upamti frajeru da ti pare ne mogu kupit raju iskrenu...
AL' ZATO MOZE VJERA
artzy

#27 Re: Zasto se vodio rat u BiH ?

Post by artzy »

gospodar kuglastih munja wrote:Zasto se vodio rat u BiH ?

Neki kazu da je Srbija htjela da pripoji BiH sebi !? Zvuci logicno, ali nije tacno. Pa onda kazu da su htjeli da pripoje RS Srbiji.? Ima smisla , ali opet nije tacno.

Ja cu samo pokusati da dokazem da prekrajanje granica i pripojenje Srbiji nije razlog zasto se vodio rat u BiH.
Prvi dokaz je da RS i pored toga sto je skoro u svemu bila jedna mala drzava NIJE pripojena Srbiji, a vojnicki i politicki su je imali u svojim rukama. IPAK je potpisan Dejton, mada su Srbi imali 100% teritorij pod svojom kontrolom.

I, hipoteticki gledano, da je doslo do potpune vojne kapitulacije BiH, ona bi i dalje ostala u svojim granicama. Zasto ? Zato sto je VISA SILA bila garancija granica i samostalnosti BiH. To je medjunarodno pravo koje ne priznaje ono sto se agresijom zauzme. Cak i da je Vlada BiH potpisala KAPITULACIJU, to se nebi desilo, jer po Usatvu R BiH niko nema pravo potpisati kapitulaciju, i taj bi akt bio nezakonit. Postovao bise onaj medjunarodni o samostalnosti, nezavisnosti i nepovredivosti granica.

Sve ovo nasi pajdasi u BiH su znali, i jedna i druga strana. Neteba sumnjati da su oni ludi. Njima je trebalo nesto drugo. Njima je trebala jedna drugacija BiH nego sto je bila.
Ne mozes postaviti temu predpostavljajuci svoje zakljucke kao cinjenice.

To sto se dogodilo na nacin na koji se dogodilo ne znaci da je plan bio ovakav ili onakav. Cinjenica je da se nije stvarila u potpunosti situacija koju je SDS pokusavao stvoriti. Namjere si ocite kada citas zapisnike "skupstine rs" iz rata. Ne treba mozgati nego je sve vrlo direktno receno, mada ponekad slucajno.

Ova Dodikova prica od neki dan gdje se "osudjuju oni koji su pomagali samo jednu stranu i pored embarga" je najocitiji primjer kakvo "vidjenje" situacije srpske snage fasizma imaju. To je nastavak onog dana kada je Karadzic bio sretan jer je izigrao drzavnu vladu kada je ustanovljena "srpska strana" i od tada su postale 'zaracene strane' umjesto Vlada vs. pobunjenici. Ovoga puta Dodik cementira RS kao stranu u sporu, kao pravni subjekt s kojim se pregovara... Mnogi vec grizu ovu udicu i postavljaju se prema RS kao necemu s cime se pregovara umjesto da se razgovori, pregovori odvijaju izmedju predstavnika naroda. Podvala se nastavlja i Dodik dobro zna sta radi - pretvara nesto ilegalno u nesto legalno.

Da je "hipoteticki gledano" doslo do potpune vojne kapitulacije BiH nasa zemlja bi imala status kakav ima Vojvodina unutar zemlje Srbije (mada bi se mogla zvati i Jugoslavijom). Bili bi zatvoreni (ako ne prije toga ubijeni) svi vidjeniji Bosnjaci, Hrvati i Srbi bez dovoljnog "svetosavskog patriotizma" pod optuzbom za veleizdaju. Glavna ulica u Sarajevu bi se zvala "Ulica Kralja Petra". Amnestija bi bila data pripadnicima Armije BiH poslije nekog vremena. Najgnusniji izrodi srpskog naroda bi bili na vlasti kao heroji.

Ne moram ti ja pricat: preslikaj situaciju iz RS i svakog grada kroz koji su cetnici prosli. Sve je "postalo" srpsko ili je mrtvo ili je silovano ili je pobjeglo. Zato je ova tema bila gubitak vremena.
cyprus

Post by cyprus »

Marco-x wrote:Osim tvog korektnog posta, morao bih napomenutio da je YU ustav iz 1974. (važeći i početkom devedesetih) dopuštao bivšim republikama izlazak iz tadašnje federacije.
Koliko je mene moj profesor iz srednje naučio, federalne jedinice po ustavu SFRJ nisu imale pravo referenduma/otcjepljenja/izdvajanja/izlaska. Međutim, kako nam je isti profesor objašnjavo, taj ustav je narušila Srbija ukidajući autonomiju Kosovu, što je značilo valjda da je ustav posto nevažeći, te da ga ostale republike ne moraju više poštovat.
Novi_Nick

Post by Novi_Nick »

gospodar kuglastih munja wrote:
cyprus wrote:Pa de nam GKM reci (ja iz tvog dosadašnjeg pisanja nisam mogo skontat), šta je pravi razlog vođenja rata u BiH? Znatiželjan sam da čujem odgovor. :shock: :roll:
U BiH su se vodili vise ratova paralelno. Jedan od ratova je bio izmedju etnickih korpusa poduprtih religijom za zaokruzenje teritorija kojima ce vladati. I danas imas tacno zapisane etnicke teritorije i ko gdje ima vlast. Uporedo stim na R BiH je izvrsen PUC od strane istih aktera, jer njihova politika ne moze funkcionisati u gradjanskoj drzavi. Srusili su je i osnovali Drzavu BiH, bez jasnog unutarnjeg uredjenja, sto je idealno za njihove ideologije . Gradjanska drzava je takodje bila barijera religijama da aktivno ucestvuju u politici. I to je rjeseno. Uskoro ce doci vrijeme kad necemo trebati diplomatiju... :D Dovoljni je da posaljemo Cerica, Pavla, i Kardinala Puljica i pokrili smo citav Svjet.
Drugi rat sam opisao gore,u proslom javljanu, gdje pominjem Srbiju, koja je iskoristila situaciju na terenu i ucinila, ono sto je ucinila. Ubacila nam svoju vjersku instituciju kao politicki faktor i kroz nju upravlja polovinom BiH.
Slazem se s ovim sto si napisao.
BiH je referendumom ´92 postala nezavisna drzava u svojim medjunarodno priznatim granicama na vanjskom planu. Na unutrasnjem planu je isto bila cjelovita bez entiteta i kantona.

Srbija je recimo vojnom i politickom agresijom na BiH mogla okupirati 100% BH teritoriju ali legalna vlada tog momenta je bila BH vlada a politicka i vojna garintura danasnje tzv RS je bila paravojna i parapoliticka.

Ta legalna BH vlada prema Ustavu R BiH nije nikada smjela potpisati kapitulaciju drzave BiH ili potpisivanje jednog Dejtonskog sporazuma koji je ustvari djelimicna kapitulacija BH strane.

Znaci i da je BiH 100% od Srbije bila okupirana nikad joj MZ nebi priznala tu okupaciju i zahtjevala bih od njih milom ili silom da napuste BiH i vrate se u okvire njihovih granica znaci Srbije.

Posto su to Srbi kako kazes u startu znali rjesenje su nasli ubacivanjem njihove pete kolone medju bosnjacke i hrvatske politicke, vojne i vjerske garinture koji ce fol raditi za BH stranu a ustvari prakticno na terenu potpisivati sve sto srbima odgovara i kao sto si rekao raditi na teritorijalnoj podijeli drzave na unutrasnjem planu na tri dijela sto imamo u praksi danas na terenu. Srbi su uspjeli jer je njihova peta kolona kroz BH institucije uspjela da sve sto je bilo ilegalno pretvori u legalno. Tako da iz rata od jedne ilegalne politicke, vojne, policiske, pravne i vjerske vlade RS imamo legalnu RS sa njihovom legalnom vojskom, politikom, policijom, sudovima, vjerskom organizacijom SPC-om itd.

Rezime: Srbija je uspjela da ostvari njihove planove (normalnim putem nemoguce) teritorijalne podjele BiH zahvaljujuci njihovoj petoj koloni ubacenoj medju politicke, vojne i vjerske institucije i strukture bosnjaka i hrvata. Usput je uspjela da popljacka a i dalje da pljacka preko njihovih satelita u BiH sve prirodne, privredne i privatne resurse drzave BiH.
Novi_Nick

Post by Novi_Nick »

To vam je isto kao kad treneri i rukovodstva dva tima dogovore namjestenu utakmicu bez znanja svih igraca. Upoznati su jedino mozda golmani da propuste koji gol ili eventualno da neko igra rukom fol nenamjerno (a namjerno) pa da bude penal itd. :oops:
Bumerang

Post by Bumerang »

Pitanje za: gospodar kuglastih munja

Da li je ova tema apsolvirana ili ne :oops: ?
gospodar kuglastih munja

Post by gospodar kuglastih munja »

Bumerang wrote:Pitanje za: gospodar kuglastih munja

Shvatices jednog dana kad ti djete bude stajalo u spaliru i mahalo zastavicom sa srpskim orlovima na proslavi oslobodjenja Srebrnice.

Ako je tebi svejedno sto si podanik, meni nije.
Bumerang

Post by Bumerang »

gospodar kuglastih munja wrote:
Bumerang wrote:Pitanje za: gospodar kuglastih munja

Shvatices jednog dana kad ti djete bude stajalo u spaliru i mahalo zastavicom sa srpskim orlovima na proslavi oslobodjenja Srebrnice.

Ako je tebi svejedno sto si podanik, meni nije.
Da, dijelim tvoje misljenje, tema je bitna i jako interesantna. Isto tako vidim da je doslo do prekida u temi, da je pauza, da u njoj niko ne diskutuje. Odatle i moje pitanje da li je tema apsolvirana ili ne jer si ti pokretac teme i bilo bi lijepo da je razradjujes i odrzavas :shock:

Eto vidimo na temi: Partija Bosanaca i Hercegovaca u osnivanju!
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?t=39618
Lik s nikom Odisej otvorio temu, predstavio se kao inicijator osnivanja stranke i nestao. :shock: izgleda da prakticnu inicijativu da nesto bude od te stranke izgleda nije ni imao, nego je testirao da li ima eventualno zainteresovanih pa ako ima da razvodni tu temu i preduhitri razvodnjavanjem zaista nekog drugog potencijalnog osnivaca stranke kao i prakticnu realizaciju iste :oops:
Liska

Post by Liska »

cyprus wrote:
Marco-x wrote:Osim tvog korektnog posta, morao bih napomenutio da je YU ustav iz 1974. (važeći i početkom devedesetih) dopuštao bivšim republikama izlazak iz tadašnje federacije.
Koliko je mene moj profesor iz srednje naučio, federalne jedinice po ustavu SFRJ nisu imale pravo referenduma/otcjepljenja/izdvajanja/izlaska. Međutim, kako nam je isti profesor objašnjavo, taj ustav je narušila Srbija ukidajući autonomiju Kosovu, što je značilo valjda da je ustav posto nevažeći, te da ga ostale republike ne moraju više poštovat.
Da, tako je ali su onda sve strane trazile misljenje EU-a i dobile ga kroz Badinterovu komisiju. Na osnovu nalaze te komisije sve bivse socijalisticke republike su dobile pravo na nezavisnost. Na osnovu istog misljenja nezavisnost je realizirala Crna Gora kao i Srbija. Malo vise sa geografija. hr.:

Dana 15. siječnja 1992. i sve zemlje Europske zajednice, a potom i brojne svjetske države. Hrvatska je priznata u avnojevskim granicama po preporuci Mišljenja br. 1. od 29. studenoga 1991. te Mišljenja br. 2. i 3. od 11. siječnja 1992., koja je dala Arbitražna komisija Konferencije o miru u Jugoslaviji koju je predvodio Robert Badinter. Badinterova je komisija smatrala da međunarodno pravo na tadašnjem stupnju svoga razvoja ne precizira sve posljedice prava na samoodređenje. Ipak je dobro utvrđeno da, bez obzira na okolnosti, pravo na samoodređenje ne može polučiti promjenu granica koje postoje u trenutku neovisnosti (uti possidetis juris), osim u slučaju suprotnoga sporazuma država u pitanju. Isto tako, konkretizirano je piranje granica s obzirom na aktualnu vojno-političku situaciju, u tom trenutku nepovoljnu za Hrvatsku. Badinter sa suradnicima europskim je državnicima izložio kako se granice između Hrvatske i Srbije (kao i ostalih bivših jugoslavenskih republika) mogu mijenjati jedino slobodnim i zajedničkim sporazumom. Badinterova komisija zaključuje kako u nedostatku tako postignutog sporazuma, prijašnja razgraničenja dobivaju svojstvo granica. Nikakva promjena postojećih granica i crta razgraničenja postignuta silom ne može proizvesti pravne učinke.
muhomlat

Post by muhomlat »

Ma ja, u Bosni je rat vođen da nacionalisti dođu na vlast.
A u Sloveniji i Hrvatskoj?
Svi koji su tražili neovisnost su dobili rat sa Srbijom. Biće da su Srbi jedini čuvali tradicije Jugoslavije, bratstva i jedinstva.
Što onda niste pobjegli od nacionalizma i fino sa Nemanjom Kusturicom otišli u jedinu zemlju koja ostala vjerna titovim stazama revolucije.
Sad ste nam se mogli smijati i slati razglednice iz Beograda, gdje se čuvaju tekovine bratstva i jedinstva, a vi bi zadovoljili nostalgiju za Jugoslavijom. Doduše malo manjom ali šta ćeš.

Eto brate, ako ste htjeli da napravite poentu, onda ste trebali ovako postupiti pa mi onda odande pričati kako vam je sad lijepo a nama loše jer smo mi izabrali nacionalizam a vi Slavenstvo.
Barem budite dosljedni priči koju pričate.
gospodar kuglastih munja

Post by gospodar kuglastih munja »

Po Bedinterovoj komisji Srbija je znala da ne moze pripojiti ni jedan okupirani dio. Znala je da nikakva nova drzava Yu nemoze nastati jer su SL, HR, BiH, proglasile samostalnost.

Prozaicno pitanje, Zasto su ratovali, zasto su pravili agresiju, posebno na BiH. ? Zasto je Srbija zrtvovala gotovo sve pozitivno sto je imala, pred citavim svijetom, da bi ratovala u BiH 3 god.? Zasto su dozvolili da dodju na stup srama pocinivsi genocid. Koji je to visi cilj tjerao Srbiju da se spusti tako nisko, i da jos i dan danas trpi konsekvence toga.? Znas da neces uspjeti ali ipak ratujes do zadnjeg.
Tariq_rambo

#37 Re: Zasto se vodio rat u BiH ?

Post by Tariq_rambo »

gospodar kuglastih munja wrote:Zasto se vodio rat u BiH ?

Neki kazu da je Srbija htjela da pripoji BiH sebi !? Zvuci logicno, ali nije tacno. Pa onda kazu da su htjeli da pripoje RS Srbiji.? Ima smisla , ali opet nije tacno.

Ja cu samo pokusati da dokazem da prekrajanje granica i pripojenje Srbiji nije razlog zasto se vodio rat u BiH.
Prvi dokaz je da RS i pored toga sto je skoro u svemu bila jedna mala drzava NIJE pripojena Srbiji, a vojnicki i politicki su je imali u svojim rukama. IPAK je potpisan Dejton, mada su Srbi imali 100% teritorij pod svojom kontrolom.

I, hipoteticki gledano, da je doslo do potpune vojne kapitulacije BiH, ona bi i dalje ostala u svojim granicama. Zasto ? Zato sto je VISA SILA bila garancija granica i samostalnosti BiH. To je medjunarodno pravo koje ne priznaje ono sto se agresijom zauzme. Cak i da je Vlada BiH potpisala KAPITULACIJU, to se nebi desilo, jer po Usatvu R BiH niko nema pravo potpisati kapitulaciju, i taj bi akt bio nezakonit. Postovao bise onaj medjunarodni o samostalnosti, nezavisnosti i nepovredivosti granica.

Sve ovo nasi pajdasi u BiH su znali, i jedna i druga strana. Neteba sumnjati da su oni ludi. Njima je trebalo nesto drugo. Njima je trebala jedna drugacija BiH nego sto je bila.
Ma njima je trebalo da se opljacka narod, da se ljudi zavade i pod plastom nacionalizma pokrade i uniste sve sto se moglo. Pa citave fabrike i postrojenja su prebacivana i pokradena.
Danas to ovi isto rade, pa sta ona kako je to danas popularno reci "nacionalna retorika" u predizbornim kampanjama predstavlja,nego plast, prepadni narod a mi cemo krasti. Samo sto ovi danasnji ne rade to puskama nego malo profinjenije. A i sto se moglo puskama i tenkovima odradit odradjeno je. Radnicka klasa je najebala, pokradena do guzova,samo zive dobro politicari,kriminalci koji su i u politici ,i klasicni kriminalci i ono malo dijaspore sto crnci citavu godinu da bi ovdje dosli i potrosili par hiljada eura da se pokazu.
ETO ZATO JE BIO RAT.a svako ko kaze da je razlog sto je neko musliman, srbin i hrvat, ko lafo ne mogu zajedno. Pa hiljadama godina ovdje ljudi zive zajedno. Druga stvar je sto smo mi svi jedan narod i ta teza da je rat zbog vjere, nacije ili cega vec bio, to je za malu djecu. Nek poredaju hrvata, bosnjaka i srbina pa nek dodje neko neutralan pa nek ih prepozna ko je ko.
Tariq_rambo

Post by Tariq_rambo »

muhomlat wrote:Ma ja, u Bosni je rat vođen da nacionalisti dođu na vlast.
Svi koji su tražili neovisnost su dobili rat sa Srbijom. Biće da su Srbi jedini čuvali tradicije Jugoslavije, bratstva i jedinstva.
Što onda niste pobjegli od nacionalizma i fino sa Nemanjom Kusturicom otišli u jedinu zemlju koja ostala vjerna titovim stazama revolucije.
Sad ste nam se mogli smijati i slati razglednice iz Beograda, gdje se čuvaju tekovine bratstva i jedinstva, a vi bi zadovoljili nostalgiju za Jugoslavijom. Doduše malo manjom ali šta ćeš.

Eto brate, ako ste htjeli da napravite poentu, onda ste trebali ovako postupiti pa mi onda odande pričati kako vam je sad lijepo a nama loše jer smo mi izabrali nacionalizam a vi Slavenstvo.
Al pazi jos jedan apsurd, najveci zagovornici i koji su ubijali za opstanak Jugoslavije (krnja juga=velika srbija) to su radikali seseljevi, slobina Socijalisticka partija i Srpska Pravoslavna Crkva, koji su tih nekih 10tak godina Srbiju toliko zapostavili da je nisu ni spominjali u programima , memorandumima, sad su ONI ko najveci branitelji srpskog naroda i srpske drzave, NE MOZE SE DATI KOSOVO jer je to SRBIJA,
A Srbiju nisu spominjali (osim radikala u programu velike srbije sto je ustvari trebala biti ta Jugoslavija njihova)
Samo mi nije jasno kako su srbi (mislim na one prave prekodrisnke) toliko glupi pa mogu davati tolike glasove tim ljudima i padati na njihove price kako se oni zalazu za Srbiju. Pa sto se SLobo od 90te pa dok nije umro nije zalago za Srbiju ,a bio je najveci SRBIN. Eto koliko im drzava znaci.
Fair Life

Post by Fair Life »

Zasto...

Ponekad pomislim samo zato... da bi "govna" isplivala na povrsinu.
Last edited by Fair Life on 07/08/2007 01:09, edited 1 time in total.
Tariq_rambo

Post by Tariq_rambo »

Fair Life wrote:Zasto...

Ponekad pomislim samo zato... da bi "govna" isplivala napovrsinu.
Trebali bi onda opet ratovat, puna kuca govana
Prozor

Post by Prozor »

Sve je znaci bilo - zbog para? :roll:
Vodenjak

Post by Vodenjak »

muhomlat wrote: Ma ja, u Bosni je rat vođen da nacionalisti dođu na vlast.

Svi koji su tražili neovisnost su dobili rat sa Srbijom.
Biće da su Srbi jedini čuvali tradicije Jugoslavije, bratstva i jedinstva.

Klasicna zamjena tema! Rat nije vodjen da bi nacionalisti dosli na vlast nego je rat vodjen zato sto su nacionalisti dosli na vlast!

Divno je to osjecati se pobjednikom! Pricao mi epirski kralj Pir... :oops:

Ovo vec nije zamjena teza vec klasicni bezobrazluk! Optuzivati ljude koji su pokusavali da ocuvaju mir i zivote svojih familija, komsija, sunarodnjaka za pokusaje da se zivi u, tako nacionalistima omiljenoj meti za pljuvanje - bratstvu i jedinstvu sa Srbima je bezobrazno i podlo!
Upitaj Crnogorce npr. da li su kivni na svoje lidere koji su onda kada smo mi isplazili jezik (koji smo jedino i imali!) do zuba naoruzanim Srbima, glumili jedno od dva oka u glavi?
Ti su ih isti lideri za samo 10 godina odvojili od drugog oka svjetlosnim godinama dalje nego sto je bilo ko od ljudi u Bosni DANAS odvojen od Srbije! Bez kapi krvi, bez prakticno imalo muke, bez skoro ikakve svadje....
A probaj da uporedis crnogorske i bosanske mitove o cojstvu i junastvu pa ces vidjeti!

Slavenstvo je nesto sto ne mozes birati! To postanes rodjenjem...
Nasuprot tome, idiotima je uvijek lako da stave naci(onali)zam ispred humanizma, borbu za neku tamo amorfnu masu nacijom ili narodom nazvanu - ispred borbe za covjeka!
A koliko su uz sve to isti takvi spremni da svoje bolesne nacionalisticke ideje iskoriste za pljacku, razbojnistvo i ubijanje u ime nekih visih ciljeva, o tome ne treba ni govoriti!
Kwaheri

Post by Kwaheri »

zbog hodza
zbog zelene transverzale
zbog serijata
jednom rijecju - alija

..nedadose dusmani da sebi napravimo islamsku republiku, a tako smo to htjeli...
Novi_Nick

Post by Novi_Nick »

Prozor wrote:Sve je znaci bilo - zbog para? :roll:
Rat se vodio zbog cijelog paketa:
1. Preseljavanje naroda u odredjene zacrtane zone zapisanih teritorija Bosnjaka, Srba i Hrvata.

2. Zbog pljacke
- drzavnih resursa: rude, suma, nafta itd.
- privrednih resursa: fabrike, firme itd.
- privatnih resursa: vecini preseljenih gradjana je sve pokradeno. Kuce, stanovi, auta, novac, zlato itd.
- zbog zaduzivanja BiH jer nakon rata su uzimani i uzimace se ogromni krediti za obnovu i razvoj zapisanih teritorija a veliki dio tog novca ce da nestane u privatnim djepovima isto kao i od donacija za vrijeme i nakon rata.

3. Zbog cementiranja te podijeljene teritorije na tri dijela prvo na unutrasnjem planu a sutra je dovoljno da izdajnici drzave BiH negdje potpisu papire zajednickim dogovorom sva tri naroda i onda je podijele i na vanjskom planu ako im to MZ bude dozvolila i prihvatila.
seljak_cojek

Post by seljak_cojek »

zena wrote:zbog hodza
zbog zelene transverzale
zbog serijata
jednom rijecju - alija

..nedadose dusmani da sebi napravimo islamsku republiku, a tako smo to htjeli...
Zaboravila si vehabije.
Novi_Nick

Post by Novi_Nick »

seljak_cojek wrote:
zbog zelene transverzale
zbog serijata
jednom rijecju - alija

Zaboravila si vehabije.
Dobro, oni su bili paravan, istureni igraci bosnjacke politicke i vjerske strane isto kao i cetnici i SPC sa srpske i ustase i KC sa hrvatske strane da bi drama i film bio kompletan i stvaran za podjelu zapisanih teritorija, ekonomskih resursa i preseljavanje naroda.
Kwaheri

Post by Kwaheri »

seljak_cojek wrote:
zbog zelene transverzale
zbog serijata
jednom rijecju - alija

Zaboravila si vehabije.
njih smo uvezli kasnije :oops: za određene potrebe... :-? mislim, uglavnom za "pranje" ...od odgovornosti... i tak... da sad ne nabrajam jel...
Kwaheri

Post by Kwaheri »

Novi_Nick wrote:
seljak_cojek wrote:
zbog zelene transverzale
zbog serijata
jednom rijecju - alija

Zaboravila si vehabije.
Dobro, oni su bili paravan, istureni igraci bosnjacke politicke i vjerske strane isto kao i cetnici i SPC sa srpske i ustase i KC sa hrvatske strane da bi drama i film bio kompletan i stvaran za podjelu zapisanih teritorija, ekonomskih resursa i preseljavanje naroda.
da, da... :arrow: ovo je pravi smjer

:thumbup:
old.rascia

Post by old.rascia »

Zasto ...

Sto bi rekao Savo iz video-klipa "Zbogom Kikindo"

ZBOG PEDERA, KURVI, JAJARA, MILIJARDERA,LICIMURA

NA Q... IH NABIJEM
žena zmaj

Post by žena zmaj »

Moja teorija je da jedna komunisticka Jugoslavija nije mogla opstati (onako velika i jaka) u planu globalne (kapitalisticke) Evrope, koji se kuje godinama... Kako bi se mogao ipak sprovesti taj plan? Zavadi, pa vladaj!!
Nema tu veze nikakve ni Musliman, ni Katolik, ni Pravoslavac... Oni su samo pijuni koji su ginuli... Ovo nije bio njihov rat!
Post Reply