Kada stati?
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
PITARKA_SA
znat ces' po milijon malih sitnica..recimo,kada ugledas njegovo ime na displeju telefona ozari te osmijeh,kada mu cujes glas osjecas toplinu..sve njegove sitne mane tebi su simpaticne,kada ste skupa ,kada te zagrili osjecas se "kao da si kod kuce" ,pored njega osjecas sigurnost,stabilnost i na kraju balade ,zamisljas kako bi vam djeca izgledala
onda je definitivno on onaj pravi.pa i ako se ne slazete u svemu,to je taj,vjeruj mi 
- karabaja-x
- Location: mangala mangala (ako ste a big fish in a small pond, morate adoptirat a low key profile)
ne kontas. nista radi okoline. yebe mi se za okolinu. a ako ti tako razmisljas, da bi i pomislila da uradis nesto radi okoline, e onda...PITARKA_SA wrote:nije istina.bolje sama nego sa nekim radi okolinekarabaja-x wrote:bolje za nekog, nego za nikogdanas wrote: a jel' to zivotno dostignuce udat se... po svaku cijenu... za nekoga za koga nisi siguran da je onaj pravi...
- Rania
#28 Re: Kada stati?
Ja mislim da pri izboru zivotnog saputnika treba pratiti srce i samo srce. Nema tu puno filozofije, samo se prepustiti emocijama.pjega wrote:Moguce da je slicna tema bila i ranije. Ma sigurna sam da jeste, ali evo sa mozda malo razlicitosti. Ovog puta zahtijeva malo emotivne i intelektualne zrelosti.
Kada sebi reci da je dosta traganja za tom nekom zamisljenom osobom, iako znajuci da takvo nesto vjerovatno ne postoji, i da ono sto imas je dovoljno dobro? Odavno sam se prestala zaljubljivati onako bez glave, kao nekada. Vec duze vrijeme, u svakoj vezi, vidim sasvim realno sve prednosti i negativnosti. Sa neke svoje tacke gledista, naravno. U svakoj od njih razum je najprisutniji faktor. Svjesna sam cinjenice da niko nije savrsen pa ni ja, svjesna realnosti i cinjenice da zivot nije ruzicast.
Upoznas osobu, svidja ti se duhovno. Ne zadovoljava sve, ali dosta. Medjutim, logisticki vrlo tesko. Trazi podosta odricanja i preturanja i jednog i drugog zivota. Kako znati, a nemoguce je, da mozda za nekoliko mjeseci ne bih upoznala osobu koja bi bila puno blize tih nekih tvojih 100%, a zivoti bi se puno lakse uklopili.
Mozda da malo iskljucim razum? Mozda dobra ideja, ali jednostavno nemoguce.
Govori ti neko ko je tri puta u zivotu bio zaljubljen...a zavrsio u braku sa nekim koga je odabrao razumom a ne srcem. Ne trebam ti reci da od tog braka na kraju ne bi nista iako su sve osobine mog bivseg muza odgovarale u potpunosti mojoj "check listi"..
Poslije razvoda sam se zaljubila (to je taj treci put) u potpunosti neocekivano, nenadano, neplanirano, ne znam ni sama ni kako ni zasto...Apsolutno sam izgubila tle pod nogama.
Mada je mogucnost za ostvarenje te veze bila ravna nuli i mada se moj razum u potpunosti usprotivio bilo kakvoj vezi sa tim covjekom, sada tri godine poslije mi smo u sretnoj vezi. Nisam nikad poredila njegove osobine sa tom nesretnom "check listom" ali evo sad razmisljam i mogu ti reci samo "nidze veze"
- karabaja-x
- Location: mangala mangala (ako ste a big fish in a small pond, morate adoptirat a low key profile)
cuj radi mahale? daj ba s kim ja pricam ovdje_dulcela_ wrote:karabaja-x wrote:bolje za nekog, nego za nikogdanas wrote: a jel' to zivotno dostignuce udat se... po svaku cijenu... za nekoga za koga nisi siguran da je onaj pravi...
![]()
Radi mahale?
-
pjega
sve ja to mogu osjetiti. osjetila sam to i prije. a takodje garantovano znam da bih to mogla osjetiti i sa nekim drugim. a to su tri razlicite osobe. razlicitih sklopova, zivotnih puteva, trenutne situacije. i koji je onda pravi?PITARKA_SA wrote:znat ces' po milijon malih sitnica..recimo,kada ugledas njegovo ime na displeju telefona ozari te osmijeh,kada mu cujes glas osjecas toplinu..sve njegove sitne mane tebi su simpaticne,kada ste skupa ,kada te zagrili osjecas se "kao da si kod kuce" ,pored njega osjecas sigurnost,stabilnost i na kraju balade ,zamisljas kako bi vam djeca izgledala![]()
onda je definitivno on onaj pravi.pa i ako se ne slazete u svemu,to je taj,vjeruj mi
- karabaja-x
ne bolje nesto nego nistadanas wrote:ne... bolje nista nego bilo sta...karabaja-x wrote:bolje za nekog, nego za nikogdanas wrote: a jel' to zivotno dostignuce udat se... po svaku cijenu... za nekoga za koga nisi siguran da je onaj pravi...
-
pjega
#32 Re: Kada stati?
Sta to uopste znaci birati srcem?Rania wrote:Ja mislim da pri izboru zivotnog saputnika treba pratiti srce i samo srce. Nema tu puno filozofije, samo se prepustiti emocijama.pjega wrote:Moguce da je slicna tema bila i ranije. Ma sigurna sam da jeste, ali evo sa mozda malo razlicitosti. Ovog puta zahtijeva malo emotivne i intelektualne zrelosti.
Kada sebi reci da je dosta traganja za tom nekom zamisljenom osobom, iako znajuci da takvo nesto vjerovatno ne postoji, i da ono sto imas je dovoljno dobro? Odavno sam se prestala zaljubljivati onako bez glave, kao nekada. Vec duze vrijeme, u svakoj vezi, vidim sasvim realno sve prednosti i negativnosti. Sa neke svoje tacke gledista, naravno. U svakoj od njih razum je najprisutniji faktor. Svjesna sam cinjenice da niko nije savrsen pa ni ja, svjesna realnosti i cinjenice da zivot nije ruzicast.
Upoznas osobu, svidja ti se duhovno. Ne zadovoljava sve, ali dosta. Medjutim, logisticki vrlo tesko. Trazi podosta odricanja i preturanja i jednog i drugog zivota. Kako znati, a nemoguce je, da mozda za nekoliko mjeseci ne bih upoznala osobu koja bi bila puno blize tih nekih tvojih 100%, a zivoti bi se puno lakse uklopili.
Govori ti neko ko je tri puta u zivotu bio zaljubljen...a zavrsio u braku sa nekim koga je odabrao razumom a ne srcem. Ne trebam ti reci da od tog braka na kraju ne bi nista iako su sve osobine mog bivseg muza odgovarale u potpunosti mojoj "check listi"..
Poslije razvoda sam se zaljubila (to je taj treci put) u potpunosti neocekivano, nenadano, neplanirano, ne znam ni sama ni kako ni zasto...Apsolutno sam izgubila tle pod nogama.
Mada je mogucnost za ostvarenje te veze bila ravna nuli i mada se moj razum u potpunosti usprotivio bilo kakvoj vezi sa tim covjekom, sada tri godine poslije mi smo u sretnoj vezi. Nisam nikad poredila njegove osobine sa tom nesretnom "check listom" ali evo sad razmisljam i mogu ti reci samo "nidze veze"
-
dafna
jooj najvise mi se svidja ovaj dio sa zagrljajem...misli da si ovo jako fino objasnila..svaka castPITARKA_SA wrote:znat ces' po milijon malih sitnica..recimo,kada ugledas njegovo ime na displeju telefona ozari te osmijeh,kada mu cujes glas osjecas toplinu..sve njegove sitne mane tebi su simpaticne,kada ste skupa ,kada te zagrili osjecas se "kao da si kod kuce" ,pored njega osjecas sigurnost,stabilnost i na kraju balade ,zamisljas kako bi vam djeca izgledala![]()
-
PITARKA_SA
pa to moras sama skontati,recimo na banalnim stvarima,kada izadjes sa njima(pojedinacno) ,sa kojim ti vrijeme prodje kao da ste minut skupa a ne citavu noc,kada te zovne,kada ga ugledas koji ti izmami osmijeh na lice,koji te pazi onako kako zelis da budes pazena..mora biti makar blaga nijansa izmedju njih..to osjetis,to primjetis,kada te pogleda kao da si jedina na svijetu onda je on taj,u masi ostalih..samo polako,nek vrijeme cini svoje..a normalno je da si oprezna,razumna jer vise nismo u godinama kada je sve ruziasto,sada ipak malo razum nadvlada srce,ali trudi se da mu to nedozvolispjega wrote:sve ja to mogu osjetiti. osjetila sam to i prije. a takodje garantovano znam da bih to mogla osjetiti i sa nekim drugim. a to su tri razlicite osobe. razlicitih sklopova, zivotnih puteva, trenutne situacije. i koji je onda pravi?PITARKA_SA wrote:znat ces' po milijon malih sitnica..recimo,kada ugledas njegovo ime na displeju telefona ozari te osmijeh,kada mu cujes glas osjecas toplinu..sve njegove sitne mane tebi su simpaticne,kada ste skupa ,kada te zagrili osjecas se "kao da si kod kuce" ,pored njega osjecas sigurnost,stabilnost i na kraju balade ,zamisljas kako bi vam djeca izgledala![]()
-
Rambo-Amadeus
sve to prve dvije-tri pa mozda i cetir godine, poslije...razlike isplivajuPITARKA_SA wrote:znat ces' po milijon malih sitnica..recimo,kada ugledas njegovo ime na displeju telefona ozari te osmijeh,kada mu cujes glas osjecas toplinu..sve njegove sitne mane tebi su simpaticne,kada ste skupa ,kada te zagrili osjecas se "kao da si kod kuce" ,pored njega osjecas sigurnost,stabilnost i na kraju balade ,zamisljas kako bi vam djeca izgledala![]()
inace, cudi me ova tema od zene/djevojke, ja koliko znam muskarci genetski nisu predodredjeni za jednu zenu i stalno trebju/traze nesto drugo
-
jugoistocnjak
Joj pitarka sad si ispunila mojih 5-6 kriterija sa ovim postom. Da znam gdje si sad bih dos'o da te ganjam. Jesam li vec zakasnio btw?PITARKA_SA wrote:znat ces' po milijon malih sitnica..recimo,kada ugledas njegovo ime na displeju telefona ozari te osmijeh,kada mu cujes glas osjecas toplinu..sve njegove sitne mane tebi su simpaticne,kada ste skupa ,kada te zagrili osjecas se "kao da si kod kuce" ,pored njega osjecas sigurnost,stabilnost i na kraju balade ,zamisljas kako bi vam djeca izgledala![]()
-
PITARKA_SA
#37 Re: Kada stati?
birati srcem-zelis ga imati,imas ga,zelis ga poljubiti poljubis gapjega wrote:Sta to uopste znaci birati srcem?Rania wrote:Ja mislim da pri izboru zivotnog saputnika treba pratiti srce i samo srce. Nema tu puno filozofije, samo se prepustiti emocijama.pjega wrote:Moguce da je slicna tema bila i ranije. Ma sigurna sam da jeste, ali evo sa mozda malo razlicitosti. Ovog puta zahtijeva malo emotivne i intelektualne zrelosti.
Mada je mogucnost za ostvarenje te veze bila ravna nuli i mada se moj razum u potpunosti usprotivio bilo kakvoj vezi sa tim covjekom, sada tri godine poslije mi smo u sretnoj vezi. Nisam nikad poredila njegove osobine sa tom nesretnom "check listom" ali evo sad razmisljam i mogu ti reci samo "nidze veze"Moze li se srce izolovati od pameti? Zar ono sto vijuga u mislima nema direktnog utjecaja na ono sto se desava u srcu? Mozda sam ja fakat cudna, ali to je kod mene tako.
birati razumom-vagati stvari,mozda je dobar?mozda ne?sta zeli u zivotu?hrce li kad spava?
vrlo jednostavno
- Rania
#38 Re: Kada stati?
u mom slucaju odgovor na boldirano je NEMApjega wrote: Sta to uopste znaci birati srcem?Moze li se srce izolovati od pameti? Zar ono sto vijuga u mislima nema direktnog utjecaja na ono sto se desava u srcu? Mozda sam ja fakat cudna, ali to je kod mene tako.
al mozda sam ja cudna
-
Svemirski_Jebach
sto bi reko moj bivsi kolega koji se cetiri puta zenio..."Slusaj svoje srce i sigurno ces se zajebati"

-
PITARKA_SA
da,razlike isplivaju i mogu biti razlog konflikta izmedju dvoje ljudiRambo-Amadeus wrote:sve to prve dvije-tri pa mozda i cetir godine, poslije...razlike isplivajuPITARKA_SA wrote:znat ces' po milijon malih sitnica..recimo,kada ugledas njegovo ime na displeju telefona ozari te osmijeh,kada mu cujes glas osjecas toplinu..sve njegove sitne mane tebi su simpaticne,kada ste skupa ,kada te zagrili osjecas se "kao da si kod kuce" ,pored njega osjecas sigurnost,stabilnost i na kraju balade ,zamisljas kako bi vam djeca izgledala![]()
inace, cudi me ova tema od zene/djevojke, ja koliko znam muskarci genetski nisu predodredjeni za jednu zenu i stalno trebju/traze nesto drugo
recimo,razliciti stavovi,pogledi na zivot,na okolinu,na globalno zagrijavanje
pa zar treba baciti ljubav ako neko voli "crnu kafu" a neko" sa mlijekom"
meni je jedna stara zena davno rekla,"kada dodju problemi u vezi,on hoce da stavis vaznu na kraj stola,a ti hoces na drugi kraj,onda je stavite na sredinu ":D
-
Rambo-Amadeus
well pitarko, kompromis je najidealnija situacija, ali bojim se da se, s godinama, kod vecine (ne tvrdim, samo mislim) javlja individualno jacanje, i onda hocemo da je samo po nasem, a nema veze s ljubavlju, volimo se mi ali...
ma nebitno, jesam ja Rambo Amadeus, ali ljubavne stvari mi nisu nikad isle, odoh ja na sex...
ma nebitno, jesam ja Rambo Amadeus, ali ljubavne stvari mi nisu nikad isle, odoh ja na sex...
- Dirty Harry
Ali da ga nije poslušao ... uvijek bi se pitao šta bi bilo kad bi bilo ... a meni to nekako goreSvemirski_Jebach wrote:sto bi reko moj bivsi kolega koji se cetiri puta zenio..."Slusaj svoje srce i sigurno ces se zajebati"![]()
![]()
Jbg mora se nekad i zajebati.
-
PITARKA_SA
ne,i tada se moze ,sve po dogovorudanas wrote:a treba li ljubav baciti ako on nije pitarPITARKA_SA wrote: pa zar treba baciti ljubav ako neko voli "crnu kafu" a neko" sa mlijekom"![]()
ako vjeruje u boga i ide u crkvu/dzamiju
![]()
i slusa narodnjake
- Dori
Ni jedan...pjega wrote:sve ja to mogu osjetiti. osjetila sam to i prije. a takodje garantovano znam da bih to mogla osjetiti i sa nekim drugim. a to su tri razlicite osobe. razlicitih sklopova, zivotnih puteva, trenutne situacije. i koji je onda pravi?PITARKA_SA wrote:znat ces' po milijon malih sitnica..recimo,kada ugledas njegovo ime na displeju telefona ozari te osmijeh,kada mu cujes glas osjecas toplinu..sve njegove sitne mane tebi su simpaticne,kada ste skupa ,kada te zagrili osjecas se "kao da si kod kuce" ,pored njega osjecas sigurnost,stabilnost i na kraju balade ,zamisljas kako bi vam djeca izgledala![]()
Kada naidje onaj pravi, neces znati ni vidjeti ni jednog drugog....
- zena21
Bravo DenaDena wrote:Ni jedan...pjega wrote:sve ja to mogu osjetiti. osjetila sam to i prije. a takodje garantovano znam da bih to mogla osjetiti i sa nekim drugim. a to su tri razlicite osobe. razlicitih sklopova, zivotnih puteva, trenutne situacije. i koji je onda pravi?PITARKA_SA wrote:znat ces' po milijon malih sitnica..recimo,kada ugledas njegovo ime na displeju telefona ozari te osmijeh,kada mu cujes glas osjecas toplinu..sve njegove sitne mane tebi su simpaticne,kada ste skupa ,kada te zagrili osjecas se "kao da si kod kuce" ,pored njega osjecas sigurnost,stabilnost i na kraju balade ,zamisljas kako bi vam djeca izgledala![]()
Kada naidje onaj pravi, neces znati ni vidjeti ni jednog drugog....
-
pjega
naravno da ljubav ne treba odbaciti radi banalnih sitnica. ja je ne odbacujem ni radi mnogo, mnogo vecih 'sitnica'PITARKA_SA wrote:da,razlike isplivaju i mogu biti razlog konflikta izmedju dvoje ljudiRambo-Amadeus wrote:sve to prve dvije-tri pa mozda i cetir godine, poslije...razlike isplivajuPITARKA_SA wrote:znat ces' po milijon malih sitnica..recimo,kada ugledas njegovo ime na displeju telefona ozari te osmijeh,kada mu cujes glas osjecas toplinu..sve njegove sitne mane tebi su simpaticne,kada ste skupa ,kada te zagrili osjecas se "kao da si kod kuce" ,pored njega osjecas sigurnost,stabilnost i na kraju balade ,zamisljas kako bi vam djeca izgledala![]()
recimo,razliciti stavovi,pogledi na zivot,na okolinu,na globalno zagrijavanjeto je istina,ali ako nekoga stvarno,stvarno svim srcem i dusom volis mislim da se to moze prevazici
pa zar treba baciti ljubav ako neko voli "crnu kafu" a neko" sa mlijekom"![]()
meni je jedna stara zena davno rekla,"kada dodju problemi u vezi,on hoce da stavis vaznu na kraj stola,a ti hoces na drugi kraj,onda je stavite na sredinu ":Dpoenta je jasna
i ja se drzim toga
ono o cemu govorim je da znam da mogu biti kompatibilna, i bila sam, sa razlicitim ljudima. sve je to uostalom stvar prihvatanja. ukoliko neko zadovoljava osnovne kriterije (duhovne i intelektualne), ostalo je samo odluka da li ces prihvatiti ovu ili onu, manju ili vecu, 'mahanu'.
mozda cu zvucati grubo, ali nakon nekoliko veza, meni to sve pocinje izgledati isto.
-
pjega
to ja smatram slijepom zaljubljenoscu. kad tad, dodje faza kad malo progledas, pa ne samo da vidis druge, nego vidis i tog pravog u malo drugacijem svjetlu. davno su prosla vremena kada sam zakucavala samo na jednog, a to je bilo uglavnom tokom totalne neprisutnosti ikakvog razmisljanja.zena21 wrote:Bravo DenaDena wrote:Ni jedan...pjega wrote: sve ja to mogu osjetiti. osjetila sam to i prije. a takodje garantovano znam da bih to mogla osjetiti i sa nekim drugim. a to su tri razlicite osobe. razlicitih sklopova, zivotnih puteva, trenutne situacije. i koji je onda pravi?
Kada naidje onaj pravi, neces znati ni vidjeti ni jednog drugog....![]()
- Rania
previse filozofiras bratepjega wrote:to ja smatram slijepom zaljubljenoscu. kad tad, dodje faza kad malo progledas, pa ne samo da vidis druge, nego vidis i tog pravog u malo drugacijem svjetlu. davno su prosla vremena kada sam zakucavala samo na jednog, a to je bilo uglavnom tokom totalne neprisutnosti ikakvog razmisljanja.zena21 wrote:Bravo DenaDena wrote: Ni jedan...
Kada naidje onaj pravi, neces znati ni vidjeti ni jednog drugog....![]()
sto ti nebi isla fazu po fazu umjesto da ih preskaces i sama predvidjas krajnji ishod?