Put za Ulcinj

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

shlauf

#26 Re: Put za Ulcinj

Post by shlauf »

Svaka cast majstore , nisam ni pojma imao da ima ovoliko puteva do Ulcinja , odlicna informacij. Jedini je problem sto je vecina ovih trasa predpostavljam u dosta losem stanju ali valjda ce se praviti neki auto-put prko BiH u dogledno vrijeme , mozda zajedno sa CG pa povezati region i tim pravcem. Naravno ja se jos uvijek nadam da cu se za zivota uspijeti provozati autoputem od Sarajeva do Bosanskog Broda i jos kada bi Slovenci napravili ono malo ceste preko Ptuja i Maribora eto te u Europi za cetri sata voznje ABD nekada .

Koliko ti to misliš živjeti pa da dočekaš autoput do Bosanskog Broda ??? Pa nisi No1 iz Alan Forda. Vidiš kojim tempom se u nas gradi.

Aleeee aleeeeeeeeeee :dance:

Ljubiše mi mog !!!!
:sax:
Jimmy_The_Saint

#27 Re: Put za Ulcinj

Post by Jimmy_The_Saint »

Samo da prijavim, odlicna ruta za Ulcinj jeste Sarajevo - Mostar - Stolac - Trebinje - Novi itd. Naime, cesta Trebinje - Novi je nekad bila nocna mora, danas je oko sat malo opreznije voznje odlicnom, mada vijugavom cestom. Puuuuuno bolje nego Kopilovi (to je ona paklena dionica od Broda do Scepan Polja).
_22222_d

#28 Re: Put za Ulcinj

Post by _22222_d »

Epitop wrote:
1. Sarajevo - Trnovo - Brod (kod Foce) - GP Šćepan Polje - Plužine - Nikšić - Podgorica (ne kroz grad, nego okolo) - tunel (koji "kroz Petrovačke stijene") - Sutomore - Bar - Ulcinj - daljina cca 320 km (u zavisnosti gdje zivite u Sarajevu)
Ovaj put što je napisao je najbolji, mnogo bolja varijanta od ove preko Tjentišta.
ovaj put je cca 280 KM do ulcinja.. pocetak velike plaze..
frngla

#29 Re: Put za Ulcinj

Post by frngla »

Alimen_ wrote:Zna li neko koliko je povratna karta iz lukkavice za ulcinj? hvala
cca 90 KM, mada ni dusmanu najvecem ne bi preporucio, autobusi 0 bodova, a karta u centrotransu skuplja nekih 20 KM, ali autobusi avioni za ono smece iz lukavice. Ulazim u autobus slomljeno sjediste, haj nema veze... Nas je cetvero bilo, svima nam je razlicitu cijenu za prtljag naplatio itd...U povratku smo imali rezervisana sjedista, ali tu rezervaciju smo mogli okaciti macku o rep jer te niko ne pita, ulazimo u bus, sjede nane na mom sjedistu ono :shock: pitam vozaca sta je ovo, kaze: "Nadji sebi mjesto i sjedi." Ko ono napusi se chune i ne seri, zatim covjeku se sjebalo kvacilo i ako stane automatski se gasi autobus i mora ga paliti u brzini. Autobus skace ko jarac dok ga pali i cim sastavi on slozi gas i nastavi voziti (takav autobus je isao na scepan polje, ko zna kakav je put, zna o cemu pricam) na granici ga je spustao na leru da ga ne skontaju tj. da ne skontaju da majmun od ulcinja vozi pokvaren autobus za sarajevo (lukavicu) ps od pocetka je bio takav... ugl moje iskustvo je bilo (malo je rec lose) katastrofa :)
viciousD

#30 Re:

Post by viciousD »

rundo wrote:Eeee, kad se sjetim Ulcinja...Ne mogu ti savjetovati kuda da ides, jest da je i daleko, ali brate dragi isplati se...pogotovo ako mislis ici na Veliku plazu...
Ja licno zadnji put bio prije 20-tak godina, i jos me drze utisci :D :D :D
Ako bog da nadam se da cu i ja ga jos makar jednom vidjeti...Sretno!!!
plaža jeste prelijepa ali je velika gužva, a i veliki dio Ulcinja me podsjeća na pijacu s puno ćevabdžinica xD
Foxxy Cleopatra

#31 Re: Put za Ulcinj

Post by Foxxy Cleopatra »

super, sad baš znam kuda da idem :)
jedino još me zanima, ako neko zna kakve sve takse se plaćaju na ulazu u CG, kakav je ovaj prelaz kad se ide putem Trebinje - H.Novi, koliko ja znam još uvijek se može bez pasoša i treba li mi još kakvih dokumenata osim zelenog kartona za auto?

znam da puno pitam, pa se unaprijed zahvaljujem na odgovoru :) :D
gentoo
Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25

#32 Re: Put za Ulcinj

Post by gentoo »

pajero

#33 Re: Put za Ulcinj

Post by pajero »

Foxxy Cleopatra wrote:super, sad baš znam kuda da idem :)
jedino još me zanima, ako neko zna kakve sve takse se plaćaju na ulazu u CG, kakav je ovaj prelaz kad se ide putem Trebinje - H.Novi, koliko ja znam još uvijek se može bez pasoša i treba li mi još kakvih dokumenata osim zelenog kartona za auto?

Mozes bez pasosa tj. na bh licnu kartu. Za auto ti treba saobracajna i zeleni karton i ako auto nije na tvoje ime treba ti jos punomoc (ako naletis na peglanje od strane carinika obicno trazi BIHAMK-ovu medjunarodnu punomoc). Put Trebinje -Novi platis 3€ i na ulazu u Crnu Goru platis 10€ eko vinjetu...to je to...
ljudozder

#34 Re: Put za Ulcinj

Post by ljudozder »

Eh, pošto sad za vikend planiram da idem u CG na odmor, trebaju mi iskustva s puta preko Šćepan polja... Da li ima kakav povoljniji, ljepši put, il baš moram preko ovih čuda :D Koliko ima ovakvih mostova? Jbt usro sam se :D

I još nešto: Ako bi se odlučio za Ulcinj, što će vjerovatno bit tu negdje oko Ulcinja, vidim na Google Earthu oko velike plaže sve "divljina", nigdje grada :D dok je oko male plaže grad... Jel to stvarno tako? :D

Image

Uploaded with ImageShack.us

Image

Uploaded with ImageShack.us
ljudozder

#36 Re: Put za Ulcinj

Post by ljudozder »

Hvala :D

Predlažem da se ove teme spoje :D
zivka

#37 Re: Put za Ulcinj

Post by zivka »

Da li neko zna koliko tacno kilometara iz Sarajeva do H. Novog ,preko Trebinja?
ljudozder

#38 Re: Put za Ulcinj

Post by ljudozder »

zivka wrote:Da li neko zna koliko tacno kilometara iz Sarajeva do H. Novog ,preko Trebinja?
zna http://www.viamichelin.com
van Basten

#39 Re: Put za Ulcinj

Post by van Basten »

ne znaju ni oni sve. Prošle godine je otvorena magistrala Trebinje - Herceg Novi, 3€ putarina čini mi se, a nema je na viamichelin.
Edin H.

#40 Re: Put za Ulcinj

Post by Edin H. »

zivka wrote:Da li neko zna koliko tacno kilometara iz Sarajeva do H. Novog ,preko Trebinja?
Je'l preko Sitnice?

Jedno 230 kilometara, ako ides preko Tjentista,
Foxxy Cleopatra

#41 Re: Put za Ulcinj

van Basten wrote:ne znaju ni oni sve. Prošle godine je otvorena magistrala Trebinje - Herceg Novi, 3€ putarina čini mi se, a nema je na viamichelin.
u pravu si, ja sam isla ovim putem (upravo sam se vratila iz H.Novog) i odličan je. nema ni guzve.
Foxxy Cleopatra

#42 Re: Put za Ulcinj

pajero wrote:

Mozes bez pasosa tj. na bh licnu kartu. Za auto ti treba saobracajna i zeleni karton i ako auto nije na tvoje ime treba ti jos punomoc (ako naletis na peglanje od strane carinika obicno trazi BIHAMK-ovu medjunarodnu punomoc). Put Trebinje -Novi platis 3€ i na ulazu u Crnu Goru platis 10€ eko vinjetu...to je to...
hvala :) bila, vidjela, bez ikakvih problema i na carini, začas i bez peglanja :mrgreen:
mmaanniijjaakk

#43 Re: Put za Ulcinj

Post by mmaanniijjaakk »

jaoooo .... kad se sjetim onog mosta poslije granice .... ja vozim gledam pravo al oci lete dole u kanjon gledaju .... onaj put bogami nije za ljude sa slabim srcem .....
van Basten

#44 Re: Put za Ulcinj

Post by van Basten »

Foxxy Cleopatra wrote:
pajero wrote:

hvala :) bila, vidjela, bez ikakvih problema i na carini, začas i bez peglanja :mrgreen:
prošao tom magistralom... jeste ok cesta, pogotovo ko zna kakva je bila prije (Trebinje - H.Novi), ali sve kontam, ko nas budalom pravi... 3€ putarine za 40i par km krivudave ceste bez ijednog mosta, vijadukta i sa 1 tunelom 180metara dužine :shock: sreća pa nema autoputeva u Crnoj Gori :D ... ali eto, kada se već uzima harač interesuje me zna li ko koliki procenat ide "našoj" strani - Trebinju, PC, BiH ili kome već, ili je i tu na djelu - uzmi bh levate?
Jimmy_The_Saint

#45 Re: Put za Ulcinj

Post by Jimmy_The_Saint »

Ma tu je na djelu uzmi SVE levate. Plati i Crnac i Crnogorac. A ja koliko znam, to ne otima CG ni RS nego uzima neka privatna firma koja je vladi "priletila" oko finansiranja, nisam se udubljiv'o u detalje. Ne znam što raja toliko kuka na tu eko-taksu i ta tri eura putarine, to jeste bezobrazluk al' Hrvacka ti država na finjaka i kulturno uzima a da ni ne znaš, more je malo skuplja zajebancija nažalost.
burekodsira

#46 Re: Put za Ulcinj

Post by burekodsira »

ja nedavno proso tim novim putem od trebinja prema herceg novom i mogu reci super je, sve su pravci i brzo se stigne medjutim crnogorski dio je jos prijeratna cesta ali eto ne fali joj nista samo sto beze deru 3 eura i na ulazu i na izlazu i plus cener za vinjetu :x jos plus te nagovore da je ne nalijepis, kao skida se tesko i onda te na izlazu njihov carinik digne na foru, kao treba li ti vise i usteka je sebi u dzep :-) dok se snadjes proso voz :lol:
van Basten

#47 Re: Put za Ulcinj

Post by van Basten »

raja kuka jer je to otvorena pljačka. 40km prosječne magistralne ceste pune krivina u više od pola dionice naplaćuje se 6KM, a autoput do Kaknja (kad zatvore sistem naplate) biće 4,80KM. Bilo bi to ok da je to samo njihova cesta i da su silne krivine malo izravnali kojim vijaduktom ili sl.
aldm

#48 Re: Put za Ulcinj

Post by aldm »

Moze li neko preporuciti koju od ove 2 varijante izabrati:

- Lukavica - Brod - Tjentiste - Trebinje - Niksic - Podgorica - Ulcinj
- Sarajevo - Mostar - Stolac - Trebinje - Herceg Novi - Ulcinj

Koliko vremena treba za koju od ovih ruta ako ste isli prethodnih par godina ?
I naravno, kakav je put ?

Hvala
probook

#49 Re: Put za Ulcinj

Post by probook »

Od ove dvije varijante ja bih Trebinje - Niksic - Podgorica - Ulcinj. Ne znam kroz Bosnu kako je i da li ici na Mostar ili Tjentiste to ti odluci (idi kuda ti je blize, put preko Tjentista je OK od kada su ovaj tunel probili).

Mada u ovom slucaju ja ne bih isao Trebinje - Niksic, nego Bileca - Niskic - Podgorica - Bar - Ulcinj (obavezno kroz tunel idi i u Bar se spusti, mnogo bolje nego ici na Budvu). Put posle granice (Bileca) je na jednom dijelu uzak, ali nista strasno, nekada je bio taj put malo "dosadan", ali su sada Crnogorci sa svoje strane probili novi put pa se brzo predje.

Na Herceg Novi ne bih isao zbog guzve i cestih ogranicenja jer je cijeli put uz obalu i stalno prolazis kroz naseljena mjesta.

Pozdrav
hostapler

#50 Re: Put za Ulcinj

Post by hostapler »

Između Dobrog Polja i Miljevine su neki radovi,tako da se tom rutom ne moze trenutno ici.
Post Reply