tih 90% ne daju gradjanima nikakav legitimitet da smjenjuju menadzere. U nadzornom odboru Telecoma sjedi gosp. Kapidzic kao predstavnik dionicara koji moze iznijeti svoje misljenje. Ni u socijalizmu gdje je bilo 100% drustveno vlasnistvo nisu gradjani mogli odlucivati ko ce biti direktor koje firme.Marco-x wrote:Niti privatno poduzeće ni institucija, nego poduzeće u većinskom državnom vlasništvu. Federalno ministarstvo prometa i komunikacija je 90%tni vlasnik. Ostalo sića (kako komubasta sljezove boje wrote:a ti si akcionar Telecoma?sulesavic wrote:Jesmo li mi zadovoljni sadašnjim BH Telecomom? Nismo.
Zašto? Ne valja šef ili ne valjalju radnici.
Lakše je promijeniti šefa.![]()
nije Telecom drzavna institucija vec privatno preduzece, ako nisi zadovoljan njihovim uslugama jednostavno se odlucis za drugog operatera. A monopoli ce se morati ukidati ako nista ono zbog EU. Odvajanje Poste od Telecoma prije nekoliko godina je bio prvi korak) u fondovima i fizičkim osobama.
Znaš li što znači imati 90% u vlasništvu u d.d.?
Hamdo Katica pakuje kofere
-
basta sljezove boje
-
basta sljezove boje
hajdemo onda sa interneta, sad ce Bozo Ljubic da zivka gradjane da pita jesu li za smjenu Hamde 
-
pinkzelena
#28 Re: Hamdo Katica pakuje kofere
vanjki wrote:Prema pisanju Havaza nas dragi Hamdo odlazi iz Bhtelecoma.Jaoooooooooo pa kako cemo bez njegovih poznatih bisera.Evo vam raja jedna:"Usluge Bhtelecoma nisu skupe,vec nas Svijet puno prica"!!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Pa jel taj covjek ima bar malo mozga
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Navodno ga se zele otarasiti,zbog privatizacije,jer je Hamdica bio protiv.
Sta kazete raja?????????![]()
Sta ga briga,ima on na racunu dovoljno ustedjevine..ne sekiram se za njega..vrijeme je bilo da neko drugo vidi kako je imati mjesecnu platu od koliko ono?15.000 KM
Kako se uvaliti u BHtelecom??
- van Basten
Raskukali se za Hamdom kao da će propasti telekom i svi mi ostati bez mboitela kad on ode... a vala i vakat mu je, namirio je i za svojih unuka, neka sada neko drugi sjedne na zlatnu koku i nosi sebi... ha ja, svima pomalo
A fakat... sad kao telekom beton firma pa kuku što leti direktor. A vamo se svi žalimo na ogromne račune, uzimanje lopatom čim pričaš s nekim izvan fiksne ili 061/2 mreže, zastoje u saobraćaju (mms redovno, sms za Bajrama i drugih praznika), ADSL čekaš mjesecima da se samo udostoje doći i priključiti ga, ultra kartica nestane na mjesec dana... nek leti vala, i vakat mu je.
Ko god da dođe sada, samo je prelazno rješenje na 60 dana (tzv v.d.) dok se ne raspiše konkurs. A tu će vjerujem nastati klanje... jer ipak 10.000 (sa ili bez toplog obroka?
) je plata za koju se lešinarima vrijedi poklati. Da se razumijemo, ni ja ne bih odbio takvu platu 
A fakat... sad kao telekom beton firma pa kuku što leti direktor. A vamo se svi žalimo na ogromne račune, uzimanje lopatom čim pričaš s nekim izvan fiksne ili 061/2 mreže, zastoje u saobraćaju (mms redovno, sms za Bajrama i drugih praznika), ADSL čekaš mjesecima da se samo udostoje doći i priključiti ga, ultra kartica nestane na mjesec dana... nek leti vala, i vakat mu je.
Ko god da dođe sada, samo je prelazno rješenje na 60 dana (tzv v.d.) dok se ne raspiše konkurs. A tu će vjerujem nastati klanje... jer ipak 10.000 (sa ili bez toplog obroka?
-
pinkzelena
Evo jedan pravi mahalski trac.. sjetih se..kad je tek Hamdo uletio u telecom.. moja jaranica se druzila sa njegovom kcerkom..kaze:van Basten wrote:Raskukali se za Hamdom kao da će propasti telekom i svi mi ostati bez mboitela kad on ode... a vala i vakat mu je, namirio je i za svojih unuka, neka sada neko drugi sjedne na zlatnu koku i nosi sebi... ha ja, svima pomalo![]()
Ko god da dođe sada, samo je prelazno rješenje na 60 dana (tzv v.d.) dok se ne raspiše konkurs. A tu će vjerujem nastati klanje... jer ipak 10.000 (sa ili bez toplog obroka?) je plata za koju se lešinarima vrijedi poklati. Da se razumijemo, ni ja ne bih odbio takvu platu
teta (ne znam kako rece da se zove) svaki dan do granapa u drugoj bundi ide
-
encian
pa stoji sto si rekao, ali samo donekle. institucija kakav je danas telecom privredi jedne zemlje moze samo da skodi. najprije ne mislim da ce telefonske usluge poskupiti ako dodje svabo. mislim da ce se staviti u razumnu granicu pogotovo ako ubacimo malo tu zakona i javnih dobara i regulacija pa ce cijena telefonskih usluga tu biti opet bagatela (ko je ekonomista MC=MR). sto se zaposlenih u telecomu tice, ja licno jedva cekam da se promijene. znam ko sve radi tamo i kakve su im kvalifikacije. R&D u tom preduzecu ne postoji. sramota me ispricat kome kako posluje bh telecom. zbog njih takvih kakvi jesu, svabo na pocetku moze samo ukinuti mjesta i nastaviti davati telefonske usluge. proci ce vremena dok se R&D razvije i zaposle se sposobni ljudi koji sada ne mogu jer nemaju stele i jer nema potrebe za njima. znam da ce pola sarajeva ostati bez posla, ali i to se mora jednom desiti. pa sramota je ko radi tamo. nekima koje poznajem ne bih dala ni mjesecni budzet da mi naprave.rundo wrote:Pozdrav Forumasima. Dugo sam prisutan na ovom forumu, ali uglavnom kao gost, ali eto ne mogah vise da izdrzim pa reko da se i ja javim. Citirani komentar jedini "odise" ozbiljnoscu i razumjevanjem...Daleko od toga da ikoga branim, ali jeste li svjesni sta ce da bude kada smjene gosp. Katicu. Telekom ide u privatizaciju, najvjerovatnije dolazi Austrijanac (citaj Svabo) kojemu je jedini interes zarada. Racuni Nam vise nace biti 30KM nego 50 i vise, penzije roditeljima nece ici do cak 350KM nego do 150KM, jer ce budzet nam drzave biti prazan...nece se nasi dragi politicari odreci svojih "tesko" zaradjenih pausala zbog nekih tamo penzionera...a o neizglasavanju isplate regresa da i ne govorim. I opet nece biti tesko ni gosp. Katici ni zaposlenim u Telekomu(sretnicima koji ostanu) opet ce udariti po obicnim gradjanima. Ali svi vi obrazovani gradjani ove zemlje to naravno jako dobro shvatate...Aferim_BosanaC wrote:Sjaho Kurta da uzjase Murta
-
encian
smajlikojipovraca na komentar.pinkzelena wrote:Evo jedan pravi mahalski trac.. sjetih se..kad je tek Hamdo uletio u telecom.. moja jaranica se druzila sa njegovom kcerkom..kaze:van Basten wrote:Raskukali se za Hamdom kao da će propasti telekom i svi mi ostati bez mboitela kad on ode... a vala i vakat mu je, namirio je i za svojih unuka, neka sada neko drugi sjedne na zlatnu koku i nosi sebi... ha ja, svima pomalo![]()
Ko god da dođe sada, samo je prelazno rješenje na 60 dana (tzv v.d.) dok se ne raspiše konkurs. A tu će vjerujem nastati klanje... jer ipak 10.000 (sa ili bez toplog obroka?) je plata za koju se lešinarima vrijedi poklati. Da se razumijemo, ni ja ne bih odbio takvu platu
teta (ne znam kako rece da se zove) svaki dan do granapa u drugoj bundi ide![]()
-
basta sljezove boje
vidi se da puno gledaju sapunicepinkzelena wrote:Evo jedan pravi mahalski trac.. sjetih se..kad je tek Hamdo uletio u telecom.. moja jaranica se druzila sa njegovom kcerkom..kaze:van Basten wrote:Raskukali se za Hamdom kao da će propasti telekom i svi mi ostati bez mboitela kad on ode... a vala i vakat mu je, namirio je i za svojih unuka, neka sada neko drugi sjedne na zlatnu koku i nosi sebi... ha ja, svima pomalo![]()
teta (ne znam kako rece da se zove) svaki dan do granapa u drugoj bundi ide![]()
-
costacurta
nikad nece otkaz dobiti strucne i sposobne osobe, vec samo bilmezi koje je tu uvalila politika ili porodica... izvini, ali takve uopste ne zalim, naprotiv...
Nek se privatizuju pa nek se onda qurche... Što se Hamde tiče ne vjerujem da će daleko, garant će ga kazniti tako što će mu dati neko mjesto savjetnika generalnog direktora BHTELECOMA, kao onomad uvaženog gospodina Pičakčić Edhema: sa mjesta đeneralnog na pozišn zamjenika.... KAZNA DO JAJA....
Da se vratim na početak... što sam tako odvratan? Pa zato što sam se par puta zadesio u njihovim veleljepnim kancelarijama u kojima par nekih papaka RAZVALJUJU SOKERA na IBM-ovima najnovije generacije, pri tome ne registrujući mene koji sam se btw. tu našao da platim ponovno uključenje
I, ali stvarno, ko u nadrealistima slijedi reakcija:...JEDI JEDI JEDI.... PU JEBEM TI VIDI ŠTA URADI.. RECI!!
Mrš svi na cestu.. da ih žalim?! Ko ih hebe, klepali su svi od Hamde do portira!! Imaš u telecomu 7% ljudi koji nešto znaju o svom poslu a ovo ostalo BLJAK FUJ SANAVA BIČ...
- Citizen-X
Poceh citati prvom stranicom a onda odlucih da napisem komentar... Shvatio sam da velika vecina nas (ugledajuci se na "cijenjene" forumase) je ustvari velika gomila poprdana...Samo kukamo, meljemo, mlatimo praznu slamu, "spaljujemo iluzije" k'o Senad Avdic, trazimo vjestice i ono najstrasnije sto volimo da radimo - da solimo pamet...
Ne vidjeh ikoga na forumu da je ponudio kvalitetno rjesenje za opstu situaciju u BIH ili pak u svojoj mahali... Ima li iko od cjenjenih forumasa da je agilan i dovoljno mocan da predstavi neku platformu koja bi nas izvadila iz cjedila...
Ovo je sve postalo toliko zarazno da se i sam cesto nadjem u navedenoj gomili...
Dajte malo akcije...
Ko sta ima da kaze nek mi salje PM...
Ne vidjeh ikoga na forumu da je ponudio kvalitetno rjesenje za opstu situaciju u BIH ili pak u svojoj mahali... Ima li iko od cjenjenih forumasa da je agilan i dovoljno mocan da predstavi neku platformu koja bi nas izvadila iz cjedila...
Ovo je sve postalo toliko zarazno da se i sam cesto nadjem u navedenoj gomili...
Dajte malo akcije...
-
belay_djecko
Moraću vam uslikati komšijinu kuću (Polićevu) pa da vidite šta je gigant. Kralj te ye*o ono nema u New York-u. I da mi sad neko kažeda je ono zaradio na fin i pošten način... ima da ga prebijem ocam'. 
-
ztluhcs
- Location: Life isn't fair. It's just fairer than death, that's all.
Ono ¹to mene zanima je da li postoji neka studija o eventualnoj zaradi koju mo¾e donijeti autoput i koju donosi dr¾avni telekom... Per year...
Znam ono teoretski bi put trebao povuæi sve za sobom pa je onda malo te¹ko sagledati stanje... Pitanje je koliko æe taj put fakat povuæi razvoj za sobom...
Da ne lupam, ali ¾ivo me zanima taj odnos - pasivni entitet i aktivni entitet... Povrat ulo¾enih sredstava i sl...
Ima li neko s ekonomije
:D:D
Znam ono teoretski bi put trebao povuæi sve za sobom pa je onda malo te¹ko sagledati stanje... Pitanje je koliko æe taj put fakat povuæi razvoj za sobom...
Da ne lupam, ali ¾ivo me zanima taj odnos - pasivni entitet i aktivni entitet... Povrat ulo¾enih sredstava i sl...
Ima li neko s ekonomije
-
_ambassador
eh ovakoCitizen-X wrote:Poceh citati prvom stranicom a onda odlucih da napisem komentar... Shvatio sam da velika vecina nas (ugledajuci se na "cijenjene" forumase) je ustvari velika gomila poprdana...Samo kukamo, meljemo, mlatimo praznu slamu, "spaljujemo iluzije" k'o Senad Avdic, trazimo vjestice i ono najstrasnije sto volimo da radimo - da solimo pamet...
Dajte malo akcije...
ja bih jos jednom da izrazim totalnu nesuglasnost (protivljenje) s komentarima i komentatorima kao npr gornji citat. nemam pojma ko je hamdo ni taj polic, ocigledno je da su velike lopovcine. nemojte citirati niti boldirati ovu zadnju recenicu trazeci dokaze, LOPOV JE LOPOV i zna se ko je ko.
cijenjeni citizenu, ti velis da smo dosadni s pricom a niko ni da mrdne straznjicom, sto je istina, ali tvojom pricom dobivam dojam da si upravo neka vrsta lobiste koji igra sa doticnom ekipom.
ako na bilo koji nacin pokusavas poreci nesto sto je ocigledno, postoje 2 objasnjenja: direktno (odnosno indirektno) si upleten u temu, ili............
drzavu cemo podici tako sto cemo prvo smaci sve kocioce i parazite, j.bene egoiste, a to su imena i prezimena nasih sugradjana, prijatelja i rodbine. sta se vise imamo izmotavat, vrijeme je da se krene, a ako nesmijemo jos stati u kolonu, mozemo kao dosad pasivno napadati rijecima. vjerujem da postoji veca nada tako nego protukomentarima (a mozda i podrsci) kao tvoj.
mir
-
miop
Dobit BH telekoma -- 160 miliona KM godisnjeztluhcs wrote:Ono što mene zanima je da li postoji neka studija o eventualnoj zaradi koju može donijeti autoput i koju donosi državni telekom... Per year...
Znam ono teoretski bi put trebao povući sve za sobom pa je onda malo teško sagledati stanje... Pitanje je koliko će taj put fakat povući razvoj za sobom...
Da ne lupam, ali živo me zanima taj odnos - pasivni entitet i aktivni entitet... Povrat uloženih sredstava i sl...
Ima li neko s ekonomije:D:D
Prihod od naplate putarine na sadasnjoj izgradjenoj dionici autoputa - 7 milion KM
Prihod od naplate putarine na dionici autoputa Zenica-Mostar koja treba biti zavrsena 2014. godine (:)) -- 110 miliona KM godisnje.
Napomena, radi se o procjenama prihoda od putarine Vlade FBiH.
-
ztluhcs
Jel ovih 110 miliona prihod ili profit?miop wrote:Dobit BH telekoma -- 160 miliona KM godisnjeztluhcs wrote:Ono ¹to mene zanima je da li postoji neka studija o eventualnoj zaradi koju mo¾e donijeti autoput i koju donosi dr¾avni telekom... Per year...
Prihod od naplate putarine na sadasnjoj izgradjenoj dionici autoputa - 7 milion KM
Prihod od naplate putarine na dionici autoputa Zenica-Mostar koja treba biti zavrsena 2014. godine (:)) -- 110 miliona KM godisnje.
Blago nama s na¹im matematièarima
-
Eshek
Ja ne razumijem tvrdnje nekih da će privatizacijom poskupiti usluge...
Nije tačno! U suštini će Telekom zarađivati manje-više iste pare (znaju se oni namiriti), ali će usluga biti daleko kvalitetnija i bolja. Zašto? Zbog KONKURENCIJE.
Privatni sektor je daleko kvailtetniji, ima kapital i ima sposobnost da se prilagođava. Trenutno stanje je najgore moguće.
Jeste da BH Telecom zaradi 100-150 miliona godišnje, ali nanosi indirektno barem 5 puta više štete ekonomiji i kvalitetu života u ovoj zemlji, jer je ograničavajući faktor, umjesto da je katalizator razvoja. Po mojoj odokativnoj i slobodnoj procjeni, BH Telecom ovoj zemlji nanosi godišnje štetu od barem pola milijarde KM u neostvarenom razvoju i ekspanziji.
Nije tačno! U suštini će Telekom zarađivati manje-više iste pare (znaju se oni namiriti), ali će usluga biti daleko kvalitetnija i bolja. Zašto? Zbog KONKURENCIJE.
Privatni sektor je daleko kvailtetniji, ima kapital i ima sposobnost da se prilagođava. Trenutno stanje je najgore moguće.
Jeste da BH Telecom zaradi 100-150 miliona godišnje, ali nanosi indirektno barem 5 puta više štete ekonomiji i kvalitetu života u ovoj zemlji, jer je ograničavajući faktor, umjesto da je katalizator razvoja. Po mojoj odokativnoj i slobodnoj procjeni, BH Telecom ovoj zemlji nanosi godišnje štetu od barem pola milijarde KM u neostvarenom razvoju i ekspanziji.
-
miop
Pa nazovi Brankovica, pa njega pitajztluhcs wrote:Jel ovih 110 miliona prihod ili profit?miop wrote:Dobit BH telekoma -- 160 miliona KM godisnjeztluhcs wrote:Ono što mene zanima je da li postoji neka studija o eventualnoj zaradi koju može donijeti autoput i koju donosi državni telekom... Per year...
Znam ono teoretski bi put trebao povući sve za sobom pa je onda malo teško sagledati stanje... Pitanje je koliko će taj put fakat povući razvoj za sobom...
Da ne lupam, ali živo me zanima taj odnos - pasivni entitet i aktivni entitet... Povrat uloženih sredstava i sl...
Blago nama s našim matematičarima
-
ztluhcs
Neæe Brankica da ka¾e koliki je profitmiop wrote:Pa nazovi Brankovica, pa njega pitajztluhcs wrote:Jel ovih 110 miliona prihod ili profit?miop wrote: Dobit BH telekoma -- 160 miliona KM godisnje
Blago nama s na¹im matematièarimaOn je izjavio da je to PRIHOD.
-
miop
A i na to racunaj tek poslije 2014. godine, ako i tada zavrse dionicu Zenica-Mostar imajuci u vidu tuneleztluhcs wrote:Neće Brankica da kaže koliki je profitmiop wrote:Pa nazovi Brankovica, pa njega pitajztluhcs wrote: Jel ovih 110 miliona prihod ili profit?
Blago nama s našim matematičarimaOn je izjavio da je to PRIHOD.
ne čudi me... Taj lik nikad ništa ni o čemu rekao nije...
-
ztluhcs
care to elaborate?Eshek wrote:Ja ne razumijem tvrdnje nekih da æe privatizacijom poskupiti usluge...
Nije taèno! U su¹tini æe Telekom zaraðivati manje-vi¹e iste pare (znaju se oni namiriti), ali æe usluga biti daleko kvalitetnija i bolja. Za¹to? Zbog KONKURENCIJE.
Privatni sektor je daleko kvailtetniji, ima kapital i ima sposobnost da se prilagoðava. Trenutno stanje je najgore moguæe.
Jeste da BH Telecom zaradi 100-150 miliona godi¹nje, ali nanosi indirektno barem 5 puta vi¹e ¹tete ekonomiji i kvalitetu ¾ivota u ovoj zemlji, jer je ogranièavajuæi faktor, umjesto da je katalizator razvoja. Po mojoj odokativnoj i slobodnoj procjeni, BH Telecom ovoj zemlji nanosi godi¹nje ¹tetu od barem pola milijarde KM u neostvarenom razvoju i ekspanziji.
Ako æu ja imati isto love mjeseèno, plaæati isti raèun i imati malo kvalitetniju TELEKOM uslugu, veæina para izaæi iz dr¾ave, dr¾ava ostati bez N miliona ne vidim kako to mo¾e poveæati kvalitet MOG ¾ivota...
Jel tvrdi¹ da æe prodaja telekoma biti push u pozitivnom smjeru od kojeg æe svi stanovnici imati neke koristi?
Jedina korist koju ja vidim je da æe biti manje para da se krade od dr¾ave, a kako æe to promijeniti moj polo¾aj na bolje - iskreno ne vidim... to je ona logika, nek kom¹iji crkne (ukradena) krava ako je ni ja nemam...
-
ztluhcs
to okvirno nekad kad ove inicijalne dionice poènu da se raspadaju...miop wrote: A i na to racunaj tek poslije 2014. godine, ako i tada zavrse dionicu Zenica-Mostar imajuci u vidu tunele
-
niggy
Ljudi,
nije uopste stvar koliki je profit,
stvar je da u ovom slucaju on "ostaje " drzavi a u slucaju privatizacije, taj ce profit ici strancu ( koga god ga vec privatizuje)
slazem se da je ovakva situacija najgora moguca sto se tice usluge, i da gradjani najvise placaju, ali mene je samo strah da novac dobijen prodajom BH Telecoma, nekim slucajem ne ode za izgradnju autoputa nego..... kao sto neko rece novi regres ili sta ja znam vec
stvar je da u ovom slucaju on "ostaje " drzavi a u slucaju privatizacije, taj ce profit ici strancu ( koga god ga vec privatizuje)
slazem se da je ovakva situacija najgora moguca sto se tice usluge, i da gradjani najvise placaju, ali mene je samo strah da novac dobijen prodajom BH Telecoma, nekim slucajem ne ode za izgradnju autoputa nego..... kao sto neko rece novi regres ili sta ja znam vec
-
miop
K'o od PDV-aniggy wrote:Ljudi,
-
niggy
Upravo to!!!miop wrote:K'o od PDV-aniggy wrote:Ljudi,