Kada smo vec kod toga, a mrsko mi otvarati novi topic, jel ko kada i gdje koristio usluge prodavacica ljubavi i koliko je platio?
HIV i oralni sex
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
Sir_Lancelot
To pita zbog onih curica uz cestu pored kod Rajlovca. Ponesi peskir!
Kada smo vec kod toga, a mrsko mi otvarati novi topic, jel ko kada i gdje koristio usluge prodavacica ljubavi i koliko je platio?
-
encian
gdje si to procitala? postiraj link.aminchev2 wrote:moze naravno ako je prije toga cackalicu koristila i krvari ...geronimove mudrolije wrote:bez zezanja- može ako ima otvorenu ranu u ustima (karijes, herpes, itd...)
ili floss (neznam kako se to na nasem kaze)
naravno, muskarac moze isto prenijeti njoj - SIDU, HPV (human papiloma), i Herpes
usput narode...
onaj herpes na usni je dokazano da se moze prenijeti i na seksualne organe
samo ono...
usput
- karabaja-x
- Location: mangala mangala (ako ste a big fish in a small pond, morate adoptirat a low key profile)
i mene zanimaencian wrote:gdje si to procitala? postiraj link.aminchev2 wrote:moze naravno ako je prije toga cackalicu koristila i krvari ...geronimove mudrolije wrote:bez zezanja- može ako ima otvorenu ranu u ustima (karijes, herpes, itd...)
naravno, muskarac moze isto prenijeti njoj - SIDU, HPV (human papiloma), i Herpes
usput narode...
samo ono...
usput
- danas
ovo je tacno, herpes simplex virusi tip 1 (HSV-1) i tip 2 (HSV-2) uzrokuju herpes... HSV-2 je uzrocnik genitalnog herpesa u vecini slucajeva ali i HSV-1 (koji je cesci na ustima) takodje moze uzrokovati genitalni herpes. u oba slucaja zaraza moze nastati i kada nema otvorenih pristica (mada su sanse manje).karabaja-x wrote:i mene zanimaencian wrote:gdje si to procitala? postiraj link.aminchev2 wrote: moze naravno ako je prije toga cackalicu koristila i krvari ...
usput narode...
samo ono...
usput
pa se vi smijte... posrkali svu pamet... i sve znaju...
- danas
PS evo i link; center for disease control...
http://www.cdc.gov/std/Herpes/STDFact-Herpes.htm
Genital herpes is a sexually transmitted disease (STD) caused by the herpes simplex viruses type 1 (HSV-1) and type 2 (HSV-2). Most genital herpes is caused by HSV-2. Most individuals have no or only minimal signs or symptoms from HSV-1 or HSV-2 infection. When signs do occur, they typically appear as one or more blisters on or around the genitals or rectum. The blisters break, leaving tender ulcers (sores) that may take two to four weeks to heal the first time they occur. Typically, another outbreak can appear weeks or months after the first, but it almost always is less severe and shorter than the first outbreak. Although the infection can stay in the body indefinitely, the number of outbreaks tends to decrease over a period of years.
HSV-1 and HSV-2 can be found in and released from the sores that the viruses cause, but they also are released between outbreaks from skin that does not appear to be broken or to have a sore. Generally, a person can only get HSV-2 infection during sexual contact with someone who has a genital HSV-2 infection. Transmission can occur from an infected partner who does not have a visible sore and may not know that he or she is infected.
HSV-1 can cause genital herpes, but it more commonly causes infections of the mouth and lips, so-called "fever blisters." HSV-1 infection of the genitals can be caused by oral-genital or genital-genital contact with a person who has HSV-1 infection. Genital HSV-1 outbreaks recur less regularly than genital HSV-2 outbreaks.
http://www.cdc.gov/std/Herpes/STDFact-Herpes.htm
Genital herpes is a sexually transmitted disease (STD) caused by the herpes simplex viruses type 1 (HSV-1) and type 2 (HSV-2). Most genital herpes is caused by HSV-2. Most individuals have no or only minimal signs or symptoms from HSV-1 or HSV-2 infection. When signs do occur, they typically appear as one or more blisters on or around the genitals or rectum. The blisters break, leaving tender ulcers (sores) that may take two to four weeks to heal the first time they occur. Typically, another outbreak can appear weeks or months after the first, but it almost always is less severe and shorter than the first outbreak. Although the infection can stay in the body indefinitely, the number of outbreaks tends to decrease over a period of years.
HSV-1 and HSV-2 can be found in and released from the sores that the viruses cause, but they also are released between outbreaks from skin that does not appear to be broken or to have a sore. Generally, a person can only get HSV-2 infection during sexual contact with someone who has a genital HSV-2 infection. Transmission can occur from an infected partner who does not have a visible sore and may not know that he or she is infected.
HSV-1 can cause genital herpes, but it more commonly causes infections of the mouth and lips, so-called "fever blisters." HSV-1 infection of the genitals can be caused by oral-genital or genital-genital contact with a person who has HSV-1 infection. Genital HSV-1 outbreaks recur less regularly than genital HSV-2 outbreaks.
- Nosferatu
- Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free
Meni nije jasno, kako valjaju ljudi ovolike gluposti?
HIV se ne prenosi poljubcem, tj. sanse su minmalne, preko pljuvacke. Da bi ti neki scenariji - ona cackala zub, tebi pusli, tebi na kiti posjekotina od 2 centa o kojoj ne znas i nisi vidjeo - kad bi to tako bilo - onda bi nas HIV pomeo tj. niko ziv u Africi nebi ostao.
Ali si brate - jad jadova, ako nadjes neku frulasicu i dadnes joj 20 maraka da ti popusi, ja bih radije uplatio 2000 na Kosevu da mi ga odsjeku. Hem ces duze zivjeti - poznato je da kastrirani muskarci duze zive, hem neces ga gurati u usta nekome, a da ne mozes na internetu procitati 20 stranica o seksualno prenosivim bolescugama pa onda znati s cim se bavis i imas posla. Dakle da bi neko na tebe prenjeo HIV preko - oralno seksa mora i on i ti - imati neku ranu, ona u ustima ili na usni, ti na kiti, i onda jos mora - njena krv doci u dodir s tvojom, da pojednostavim. Ima ljudi - koji rade u zdravstvu koji su se slucajno znali ubosti - na inekciju koja je koristena na HIV-infected osobi - pa se ne zaraze, tj. imaju bolje sanse da im nece nista biti nego da ce ikad razviti HIV, stoga neces umirati za 10 godina al' ces vjerovatno biti isti jado koji bi nesto na sitno da usicari, a ne kontas, koliko li samo drugih stvari ima - koje si mogao pokupiti.
Naravno - Herpes familija virusa - koja je sasvim nesto drugo se moze prenjeti oralno ukoliko djevojka/momak ima outbreak, a cesto su ovi neprimjetni. Genitalni herpes i oralni su slicni jedina razlika sto imaju preferencu za vrstu sluzokoze - ali normalno - posto su slicni virusi da moze gentalni i oralni zamjeniti pozicije.
Pathogenesis of HSV-1 and HSV-2 Infections
The site of the initial infection is usually the oral or genital mucosa, depending on the way in which the person acquires the virus. It is often noted that HSV-1 infects above the waist and HSV-2 infects below the waist, but either virus can infect at either locale, and this reflects the mode of transmission rather than any intrinsic property of the virus. Both types of HSV can also persistently infect macrophages and lymphocytes.
http://www.bact.wisc.edu/themicrobialworld/Herpes.html
Uglavnom sta god je viralne prirode imas za zivot.
Ja sam se jednom prilikom, jako naljuti na djevojku s kojom sam bio, jer mi nije rekla da ima Herpes simplex oralni. Dok je jednom nisam vidjeo, naravno - crvena joj usta ko u majmuna. Ona se nije ni sjetila da mi kaze, tj. cura nije ni svjesna sta ima. Njoj je to kao - nista, a meni - poprlicno veliko jer - treba nosati virus u sebi cijeli zivot, i cim ti imunitet imalo opadne - imati zvalje i takav onda ici raditi, ili npr. cold sores/fever blisters koje mozes imati cak i u ocima (jel trebam da pricam koliko to moze biti zajebano?). Ali eto - posto je kod njenih "to normlano" tj. "i moja mama ima i ja sam dobila, izgleda od nje" tj. ne zna se uopste modus prenosa a znam da je djevojka cestita, nego - ljudi su totalno blesavi, neinformirani, nezainteresirani ukoliko nije glava - jedino ih interesuje glava na ramenima, a to sto ces do kraja zivota kuburiti s necim, to je - normalno valjda. I uglavnom najgore mi je kad kaze - znas, ne moze ti nista biti ukoliko nema outbreak, poenta je u tome - sto niko se ne ljubi s nekim zvaljavim, al' stvari su ovdje mikroskopskog karaktera, tako da svaka potencijalna - pjega crvena je suspekt, koji moze prenjeti virus i zbog toga i ima toliko zarazenih. Zbog toga zene/muskarci sa herpesom idite kod dermatologa kad imate outbreak, i neka utvrdi da li imate Herpes simplex usitinu ili je mozda - infekcija bakterijalna koze, koja je naravno prolazna i moze se izljeciti antibiotskom kremom, ukoliko imate Herpes trazite ljekove i mast s kojom to mozete namazati u slucaju kad se "zdogodi" da i vas sto prije prodje a i da pokazete da vodite racuna o sebi. I fer bi bilo reci momku/djevojci - zasto, jer ne znaci ako neko izadje sa vama 10 puta da hoce da ima uspomenu na vas cijeli zivot.
HIV se ne prenosi poljubcem, tj. sanse su minmalne, preko pljuvacke. Da bi ti neki scenariji - ona cackala zub, tebi pusli, tebi na kiti posjekotina od 2 centa o kojoj ne znas i nisi vidjeo - kad bi to tako bilo - onda bi nas HIV pomeo tj. niko ziv u Africi nebi ostao.
Ali si brate - jad jadova, ako nadjes neku frulasicu i dadnes joj 20 maraka da ti popusi, ja bih radije uplatio 2000 na Kosevu da mi ga odsjeku. Hem ces duze zivjeti - poznato je da kastrirani muskarci duze zive, hem neces ga gurati u usta nekome, a da ne mozes na internetu procitati 20 stranica o seksualno prenosivim bolescugama pa onda znati s cim se bavis i imas posla. Dakle da bi neko na tebe prenjeo HIV preko - oralno seksa mora i on i ti - imati neku ranu, ona u ustima ili na usni, ti na kiti, i onda jos mora - njena krv doci u dodir s tvojom, da pojednostavim. Ima ljudi - koji rade u zdravstvu koji su se slucajno znali ubosti - na inekciju koja je koristena na HIV-infected osobi - pa se ne zaraze, tj. imaju bolje sanse da im nece nista biti nego da ce ikad razviti HIV, stoga neces umirati za 10 godina al' ces vjerovatno biti isti jado koji bi nesto na sitno da usicari, a ne kontas, koliko li samo drugih stvari ima - koje si mogao pokupiti.
Naravno - Herpes familija virusa - koja je sasvim nesto drugo se moze prenjeti oralno ukoliko djevojka/momak ima outbreak, a cesto su ovi neprimjetni. Genitalni herpes i oralni su slicni jedina razlika sto imaju preferencu za vrstu sluzokoze - ali normalno - posto su slicni virusi da moze gentalni i oralni zamjeniti pozicije.
The site of the initial infection is usually the oral or genital mucosa, depending on the way in which the person acquires the virus. It is often noted that HSV-1 infects above the waist and HSV-2 infects below the waist, but either virus can infect at either locale, and this reflects the mode of transmission rather than any intrinsic property of the virus. Both types of HSV can also persistently infect macrophages and lymphocytes.
Ja sam se jednom prilikom, jako naljuti na djevojku s kojom sam bio, jer mi nije rekla da ima Herpes simplex oralni. Dok je jednom nisam vidjeo, naravno - crvena joj usta ko u majmuna. Ona se nije ni sjetila da mi kaze, tj. cura nije ni svjesna sta ima. Njoj je to kao - nista, a meni - poprlicno veliko jer - treba nosati virus u sebi cijeli zivot, i cim ti imunitet imalo opadne - imati zvalje i takav onda ici raditi, ili npr. cold sores/fever blisters koje mozes imati cak i u ocima (jel trebam da pricam koliko to moze biti zajebano?). Ali eto - posto je kod njenih "to normlano" tj. "i moja mama ima i ja sam dobila, izgleda od nje" tj. ne zna se uopste modus prenosa a znam da je djevojka cestita, nego - ljudi su totalno blesavi, neinformirani, nezainteresirani ukoliko nije glava - jedino ih interesuje glava na ramenima, a to sto ces do kraja zivota kuburiti s necim, to je - normalno valjda. I uglavnom najgore mi je kad kaze - znas, ne moze ti nista biti ukoliko nema outbreak, poenta je u tome - sto niko se ne ljubi s nekim zvaljavim, al' stvari su ovdje mikroskopskog karaktera, tako da svaka potencijalna - pjega crvena je suspekt, koji moze prenjeti virus i zbog toga i ima toliko zarazenih. Zbog toga zene/muskarci sa herpesom idite kod dermatologa kad imate outbreak, i neka utvrdi da li imate Herpes simplex usitinu ili je mozda - infekcija bakterijalna koze, koja je naravno prolazna i moze se izljeciti antibiotskom kremom, ukoliko imate Herpes trazite ljekove i mast s kojom to mozete namazati u slucaju kad se "zdogodi" da i vas sto prije prodje a i da pokazete da vodite racuna o sebi. I fer bi bilo reci momku/djevojci - zasto, jer ne znaci ako neko izadje sa vama 10 puta da hoce da ima uspomenu na vas cijeli zivot.
- tech10
"Recent research has shown that only in rare circumstances is HIV transmitted via oral sex, with the risk being lowest for the person getting sucked. All the reported cases of oral transmission have been in the people doing the sucking, not getting sucked. "
-
aminchev2
a JESI smotanNosferatu wrote:Meni nije jasno, kako valjaju ljudi ovolike gluposti?
to je bas to sto sam rekla
bjaaaaazi tamo
- nerko13
I TAKO TI SADA IMAS USPOMENUNosferatu wrote:Meni nije jasno, kako valjaju ljudi ovolike gluposti?
nekome ostaju slike, nekome mozda poklonjena majica a tebi herpes simplex...jebada zesca...
ali eto, bolje je i to nego platiti 20KM kako bi se zarazio HI-virusom.... to je onda "pusiona"
-
encian
@nosferatu i danas:
da odmah priznam, ne znam mnogo o herpesu, ali evo procitala sam sve sto ste postirali. samo mi je cudno sto herpesa na ustima ima toliko a genitalnog manje. ispade haman niko ne prakticira oralni. mislim na tip I samo.
ono sto sam prije procitala jeste da je herpes veoma lako dobiti, toliko lako da je vjerovatno da ga svi imamo. citala sam i da ima mozda neke veze sa alzheimerom, ali o tom po tom. i sama sam ga imala jednom u zivotu samo, i nikad vise se nije pojavio - nigdje. moj ukucanin cesto ima herpes na usni, ali eto mi ostali nikad ili jednom. zato mi je sva ta prica o prenosu - suhveli. i sama sam neoprezna, nije mi muka napit se iz flase skoro pa poslije bilo koga. slicna je situacija i sa mojim momkom. i on je imao 1 tokom svih ovih godina koliko ga znam. regularno smo se ljubakali i meni nista nije bilo. imunitet - pa ne mogu se bas pohvalit...
da odmah priznam, ne znam mnogo o herpesu, ali evo procitala sam sve sto ste postirali. samo mi je cudno sto herpesa na ustima ima toliko a genitalnog manje. ispade haman niko ne prakticira oralni. mislim na tip I samo.
ono sto sam prije procitala jeste da je herpes veoma lako dobiti, toliko lako da je vjerovatno da ga svi imamo. citala sam i da ima mozda neke veze sa alzheimerom, ali o tom po tom. i sama sam ga imala jednom u zivotu samo, i nikad vise se nije pojavio - nigdje. moj ukucanin cesto ima herpes na usni, ali eto mi ostali nikad ili jednom. zato mi je sva ta prica o prenosu - suhveli. i sama sam neoprezna, nije mi muka napit se iz flase skoro pa poslije bilo koga. slicna je situacija i sa mojim momkom. i on je imao 1 tokom svih ovih godina koliko ga znam. regularno smo se ljubakali i meni nista nije bilo. imunitet - pa ne mogu se bas pohvalit...
- danas
@encian:
profesionalno sam pomalo vezana za ovu temu... procjena je da oko 20-25% stanovnistva u USA ima genitalni herpes (ko zna koliki je procenat u BH, i da li iko uopste i vodi racuna
). vecina zarazenih vjerovatno i ne zna da je zarazena (sto uveliko pridonosi daljem sirenju) jer imaju blage simprome bez vidljivih pristica. vrlo tesko ces se zaraziti preko case ili wc-a... jer virus tesko opstaje van tijela (mislim da i nema dokumentovanih slucajeva ovakve infekcije). i naravno, ne mora svaki kontakt dovesti do infekcije partnera... u svakom slucaju bih savjetovala posjetu doktoru.
profesionalno sam pomalo vezana za ovu temu... procjena je da oko 20-25% stanovnistva u USA ima genitalni herpes (ko zna koliki je procenat u BH, i da li iko uopste i vodi racuna
- danas
vrlo vrlo tesko celava...
kao sto rekoh, virus je zapravo vrlo slabasan i ne opstaje van tijela na nezivim objektima... i originalni kontakt je bio slab, plus proteklo je dosta vremena do trenutka kad si ti koristila labelo... sanse nula... tako da se uopste ne brini oko toga...
kao sto rekoh, virus je zapravo vrlo slabasan i ne opstaje van tijela na nezivim objektima... i originalni kontakt je bio slab, plus proteklo je dosta vremena do trenutka kad si ti koristila labelo... sanse nula... tako da se uopste ne brini oko toga...
- Nosferatu
- Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free
Kad se govori o necemu sto si imala - 1 u zivotu, tesko je reci jel to hepres ili nije. Zbog toga - kad i ako budes dobila nesto sto je moguce hepes - uslikaj vise puta, sto boljom kamerom i otidji dermatologu sto prije mozes jer on ce znati odgovor definitivan - dijagnoza je - vizuelnog karaktera 90% u dermatologij tako da ti mozes opisivati nesto, ali slika govori vise od 1000 rijeci kad je koza u pitanju. Herpes se moze supresirati jako dobro, ukoliko je agresiviniji a to sve zavisi - od stotine faktora - od imuniteta, do virusa samog. Vecina ljudi - povremeno samo, kad su pod stresom - imaju male outbreaks. Nisi sama u toj teoriji - kako je neko imun - na herpes. Moguce je - da taj neko - vec ima herpes, ali neku blazu varijaciju na temu tako da - je stekao imunitet a na drugu ruku - orginalni virus koji ima - nije previse aktivan - jer sta ja virus? Virus je komad DNA ili RNA - koji se inkorporira u metabolizam orginalnih celija - i tu lezi inertan dugo vremena - dok odredjeni uslovi se ne ispune - da se te kopije DNA/RNA umnogostruce i onda imas outbreak - tj. virus je iskoristio celiju - i unistava je da bi zarazio drugu osobu. Inace virus - ulazi u nervne zavrsetke - i tu ostaje dozivotno. Taj cranial nerve - CN V - ima tri ogranka - celo, oci i nos, i brada tj. usta. Obicno je ovaj treci - zarazen. Ali kao sto rekoh moze i drugi ako te neko npr. poljubi u oko (majka dijete npr.) Ne znam zbog cega - ali uobicajeni kulprit su zene koje imaju osjetljivu kozu, lica, narucitoko oko usta, i koje iritira brada kod muskarca, bilo da su brkovi, bilo da je jareca bradica, bilo da je - neobrijanost nrp. 3-4 dana - onda te cekinje iritiraju kozu, i dovode do out-breaksa. Prvo bude crveno. Onda se pojave pristici koji su ispunjeni kao gnojem, ali je mnogo manje "masna" ta sadrzina livificirana - i onda dolazi do pucanja pristica, koji se suse, i onda koza - se obnavlja, tj. sloj ispod postaje nova koza na povrsini.encian wrote:@nosferatu i danas:
@ Nerko - jel ti drago - sto neko ima uspomenu? E, pa zajebao si se - jedina uspomena koju imam je na takve levate cije kite dnevno imam priliku vidjeti i koje grize savjet sto su bili u nekoj vagini za 20KM - pa dolaze cmizdiriti kako misle da imaju HIV, ili gonoriju, ili sifilis i da im neko treba pomoci. Pomoc se svodi od - pregleda - tj. masiranja jaja i kite od strane najstarijeg muskarca u klinici, a moguce i rektalni test. Onda guranje - cackalice ze uho - u kitu da bi se "uradila mirkobiolska kultura". Za one kojima se desi - da im ovo nije dovoljno - ima i penicilinska inekcija solidne doze u debelo meso. Sa sto debljom iglom. Zabijena krvnicki. Da vidis kako sebaju jebaci veliki - po parkinug poslje toga, s polu navucenim krvavim gacama. Tako je to - kad sa svojom kitom - i drugima nadjes posla.
- danas
PS encian -- samo da se nadovezem na nosferatuov post... herpes se uvijek moze dijagnozirati i krvnim testom, to ti je najsigurnije i najlakse... vecina ljudi ne moze 'cekati' na oubreak pa da ide dermatologu tada, pa je ovo zaista najbolji nacin... i za tebe i za one oko tebe...
sve najbolje...
sve najbolje...
- danas
a ovo moram iskopirat i ponovit

Nosferatu wrote: @ Nerko - jel ti drago - sto neko ima uspomenu? E, pa zajebao si se - jedina uspomena koju imam je na takve levate cije kite dnevno imam priliku vidjeti i koje grize savjet sto su bili u nekoj vagini za 20KM - pa dolaze cmizdiriti kako misle da imaju HIV, ili gonoriju, ili sifilis i da im neko treba pomoci. Pomoc se svodi od - pregleda - tj. masiranja jaja i kite od strane najstarijeg muskarca u klinici, a moguce i rektalni test. Onda guranje - cackalice ze uho - u kitu da bi se "uradila mirkobiolska kultura". Za one kojima se desi - da im ovo nije dovoljno - ima i penicilinska inekcija solidne doze u debelo meso. Sa sto debljom iglom. Zabijena krvnicki. Da vidis kako sebaju jebaci veliki - po parkinug poslje toga, s polu navucenim krvavim gacama. Tako je to - kad sa svojom kitom - i drugima nadjes posla.
-
encian
nisam ja imala nikakvih pristica. kod mene je to vise izgledalo kao krasta, samo vise zuckasno nego crveno. znam da sam bila prehladjena i imala malu temperaturu. a opet ne znam sta bi drugo moglo biti. proslo je od tad 10 godina, nikad se nije pojavilo opet.
sta doktor moze uraditi nakon dijegnoze?
sta doktor moze uraditi nakon dijegnoze?
-
skojotovski
popusila je ona, a on je najeb'obosmen wrote:Popusio si ga jarane![]()