Kad pukne veza-plan "B"

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Sarafcina

Post by Sarafcina »

daduli_sa wrote:
keno@SA wrote:
veca_sa wrote: ti ces zaboraviti, npr. ako te prevarila isl. i poceti ponovo, samo naprijed..

Vidi, prati moju diskusiju od poèetka....AKO se pojave emocije....to ti je sad od èovjeka do èovjeka....ako te djevojka prevarila....i nakon nekog vremena ti opet osjeti¹ emocije prema njoj...e jebiga, ne zaslu¾uje¹ ni¹ta bolje.
Hoces reci da su ljudi spremni da oproste zarad onoga sto osjecaju oboje - papci? Slabici? ili sta vec?

mozda sigurni da se nece vise nikad desiti?
keno@SA

Post by keno@SA »

daduli_sa wrote: O tome i govorim.
E sad, ako vremenom nakon te praznine ti iskljucis razocaranost u ljudskost i samo gledas u ono sto si do tada volio te shvatis da i dalje volis (i naravno uslov da si i dalje DOKAZANO voljen) - jesi li slabic ili dovoljno jak ako oprostis?
Iskreno, nisam ni sam siguran sta je.

mislim da je nekako u ovom boldiranom problem...haj budi siguran da je to to, mislim nakon svega....
daduli_sa

Post by daduli_sa »

Sarafcina wrote:
daduli_sa wrote:
keno@SA wrote:
Vidi, prati moju diskusiju od početka....AKO se pojave emocije....to ti je sad od čovjeka do čovjeka....ako te djevojka prevarila....i nakon nekog vremena ti opet osjetiš emocije prema njoj...e jebiga, ne zaslužuješ ništa bolje.
Hoces reci da su ljudi spremni da oproste zarad onoga sto osjecaju oboje - papci? Slabici? ili sta vec?

Sigurni prevareni da nece biti vise nikad prevareni,
ili oni koji su prevarili da to nece ponoviti?!
Sarafcina

Post by Sarafcina »

daduli_sa wrote:
Sarafcina wrote:
daduli_sa wrote: Hoces reci da su ljudi spremni da oproste zarad onoga sto osjecaju oboje - papci? Slabici? ili sta vec?

Sigurni prevareni da nece biti vise nikad prevareni,
ili oni koji su prevarili da to nece ponoviti?!

kakogod se kome svidja :D
Eshek

Post by Eshek »

daduli_sa wrote:Hoces reci da su ljudi spremni da oproste zarad onoga sto osjecaju oboje - papci? Slabici? ili sta vec?
Budale, ali hrabri...ustvari, to ti dođe na isto :D :D
Eshek

Post by Eshek »

daduli_sa wrote:O tome i govorim.
E sad, ako vremenom nakon te praznine ti iskljucis razocaranost u ljudskost i samo gledas u ono sto si do tada volio te shvatis da i dalje volis (i naravno uslov da si i dalje DOKAZANO voljen) - jesi li slabic ili dovoljno jak ako oprostis?
Čuj..."ako isključiš"...zar se to može isključiti? :D

Zamisli da to primjenjuješ na nešto drugo, kako bi to zvučalo:

"ako isključimo da je on nabuba ko magare svako jutro, on je u suštini dobar prema njoj i mnogo je voli" :D :D
lady midnight

Post by lady midnight »

Eshek wrote: Čuj..."ako isključiš"...zar se to može isključiti? :D

"ako isključimo da je on nabuba ko magare svako jutro, on je u suštini dobar prema njoj i mnogo je voli" :D :D
ESHEK :D:D nije valjda da te zlostavljaju :oops: :oops: :oops::D:D:D
Eshek

Post by Eshek »

lady midnight wrote:
Eshek wrote: Čuj..."ako isključiš"...zar se to može isključiti? :D

ESHEK :D:D nije valjda da te zlostavljaju :oops: :oops: :oops::D:D:D
:lol: :lol: :lol:
anais_nin

Post by anais_nin »

dawn_upon_dawn wrote:
DaysleepeR wrote: Medjutim, mora se poklopiti mnogo faktora i uloziti puno truda.
yup... faktori ... kao i obicno :D

mada kod mene nema puno faktora... prekid je prekid i u mom se zivotu nikada nije desio bezveze...

negdje napisah... da ne volim podgrijavanje mrtvaca 8-)

kod mene izgleda nema ni klinickih smrti... :D okay, i'll stop now :D
slicno razmisljamo.... :D

ja nisam nikad bila tip koji olako raskida... nije bilo to onako malo u svadji pa sve malo malo pa raskid :oops: nije moj stil....ali zato kad jednom rikne, riknulo je jer je neki shav dobro popustio....zbog cega nesto krpiti? :oops:

jednom probala...ponijela romantika iz mladih dana :oops: ukazala nam se prilika nakon 10 godina da probamo jos jednom (prvi put raskid zbog geografije i godina)...suma sumarum "iz gresaka se uci"....cesto cesto sam se pitala bi li mi ljepse bilo da sam zadrzala to romanticno sjecanje na nesto sto je bilo lijepo i neiskvareno ili je bolje sto smo ukakili pricu totalno i do kraja i stavili tacku na I :D koje god da je od to dvoje ja sam svoje naucila....TIKE TIKE TACKE NEMA VISE VRACKE :D
anais_nin

Post by anais_nin »

daduli_sa wrote:
keno@SA wrote:
daduli_sa wrote:Kad vec govorimo o eventualnoj prevari - da li se nakon prevare zaista ugase osjecanja prema osobi koju volimo? Ili nastupi stanje razocaranosti u covjeka/ljudskost u toj osobi?
priznajem, da sa nikad nisam bio načisto šta nastupi...praznina neka...'bem li ga
O tome i govorim.
svakom svoje, ne bih osudjivala ni one sto oproste ni one sto ne oproste...svako zna s cim moze ili s cim je spreman zivjeti...

mislim da je svaka veza drugacija, sve zavisi od ljudi, emocija, okolnosti, svak po tome za sebe odluku donosi....na bih se rado zaklela da ja bih ili ne bih oprostila, niti mislim da je jedno hrabrije ili kukavickije o drugog....vjerujem u ljubav, ali ne slijepo....emocije nas doguraju samo donekle, odnekle ipak treba da vuku medjusobno postovanje i svjesne odluke o tome kako cemo se ponasati....

desavaju se greske, pjanske, trijezne, razviju se osjecaji ali u svakoj od tih situacija postoji momenat odluke....nacin na koji se covjek nosi s tim momentom odluke ne govori toliko o covjeku/zeni koliko o stvarnom stanju njegove veze i njegovom odnosu prema istoj.....da je lako odoliti iskusenju: NIJE....je li ljudski grijesiti: JESTE....je li MOGUCE odoliti iskusenju cak i kad je veza u kojoj si puna problema i ne tako topla i mila kao sto je nekad bila: JESTE.....problem koji nastaje poslije prevare nije samo bol i razocarenje, nije ni promjena osjecanja, nego gubitak povjerenja....a ono se dugo gradi, tesko dobija, a veoma lako gubi....vrlo cesto nije u pitanju nemogucnost oprosta, nego nemogucnost izgradnje ponovnog povjerenja....u kojem slucaju je najbolje zatvoriti ta vrata, odbolovati i naci nekoga koje spreman proci putem iskusenja i u teskim momentima zbog neceg puno vaznije sto ceka iza cose :D
vaca

Post by vaca »

.
Last edited by vaca on 10/11/2009 13:20, edited 1 time in total.
anais_nin

Post by anais_nin »

vaca wrote:
daduli_sa wrote:Kad vec govorimo o eventualnoj prevari - da li se nakon prevare zaista ugase osjecanja prema osobi koju volimo? Ili nastupi stanje razocaranosti u covjeka/ljudskost u toj osobi?
Znam da je to lose po mene, ali mene ove stvari pale :-?

Uzas!!! Slabo prastam ali me pali... :oops:
:lol: sorry, ali ovo prvi put cujem :D
lora

Post by lora »

Kad se konac prekine, napravis čvor, koji ti onda uvijek smeta...e tako je i sa vezama...kad jednom pukne, uvijek ostane taj čvor, koji nekima smeta više, a nekima manje...Ja sam nedavno prekinula dugogodišnju vezu, koja je umirala polagano posljednjih godinu dana i, iako smo se doveli u situaciju da nam više nema šta faliti, jer nam se odavno ništa lijepo ne dešava, ipak mi nije lako kad pomislim na njega ili kad neko upita gdje je. Uhvatim se često kako mislim "ma možda bi trebali pokušati još jednom"..."možda ovaj put neće biti tako"...a znam da je to unaprijed osuđeno na propast, jer mi jednostavno ne možemo početi ispočetka kao da nikad nismo bili zajedno. Mislim, kako npr. zaboraviti činjenicu da neko samo priča, a ništa ne radi ili da te gleda u oči i laže, a da ne trepne. To je, prema mom mišljenju, veliki problem prilikom pomirenja...ta svijest o prošlim razočarenjima, mada mislim da pomirenje nije ni nemoguće, ali samo onda ako se ne pomirimo s nekim jer smo usamljeni, tužni, imamo zajedničke prijatelje, ne želimo biti sami, već to uradimo jer ga volimo i istinski smo spremni na promjene i kompromise :)
mostarac

Post by mostarac »

iz licnog iskustva sa vise cura mogu slobodno reci sto jednom pukne, vise ne vrijedi sastavljati, jer nije nikako isto i rijetki su slucajevi gdje to ponovno spajanje uspjeva. Veza koja se jednom prekine je gotova, a naknadna ponovna spajanja obicno nastupaju iz navike ili nekih razloga koji bas i nemaju mnogo veze sa ljubavlju.
ztluhcs
Location: Life isn't fair. It's just fairer than death, that's all.

Post by ztluhcs »

mostarac wrote:iz licnog iskustva sa vise cura mogu slobodno reci sto jednom pukne, vise ne vrijedi sastavljati, jer nije nikako isto i rijetki su slucajevi gdje to ponovno spajanje uspjeva. Veza koja se jednom prekine je gotova, a naknadna ponovna spajanja obicno nastupaju iz navike ili nekih razloga koji bas i nemaju mnogo veze sa ljubavlju.
:-) :-) :-)
mostarac

Post by mostarac »

crko bi da me ne citiras :D
skojotovski

Post by skojotovski »

veca_sa wrote:
keno@SA wrote:moguće je...samo to oboje moraju JAAAAAAKO željeti...ako je želja jednostrana....mrka kapa
ti ces zaboraviti, npr. ako te prevarila isl. i poceti ponovo, samo naprijed..
pristavis ga i ti ta tlane ili ga ta tlane primis :-) i onda se moze poceti :-)
danas

Post by danas »

mostarac wrote:iz licnog iskustva sa vise cura mogu slobodno reci sto jednom pukne, vise ne vrijedi sastavljati, jer nije nikako isto i rijetki su slucajevi gdje to ponovno spajanje uspjeva. Veza koja se jednom prekine je gotova, a naknadna ponovna spajanja obicno nastupaju iz navike ili nekih razloga koji bas i nemaju mnogo veze sa ljubavlju.
haj napokon i ti jednu pametnu da napises :D :lol:

sve je ovako, pogotovo ovo pomasceno... 100%... samo to cesto oni u takvoj vezi ne kontaju...

razvlace se ko macija crijeva godinama... 'raskidaju', pa se 'mire'... iz navike; jer nemaju nikog drugog; jer sta ce im roditelji reci; jer ne znaju sta ce sa sobom drugacije; jer su iz iste 'raje'; jer je ona 'iz fine kuce' (najsumidrazi ovi :D :lol: ) ili jer je on dobar jaran njenog brata... u osnovi -- jer ne kontaju da je bolje biti i sam nego sa nekim koga vise ne volis... da bi poslije 4-5-6 godina takvog besmislenog vucanja (koje je ravno klinickoj smrti ko sto neko gore rece, jer to je sve odavno ionako umrlo samo dzenaza je X godina kasnije) skontali da bi im oboma bilo bolje da su raskinuli istinski onaj prvi put i otisli svako svojim putem...

:roll:
anais_nin

Post by anais_nin »

danas wrote:

sve je ovako, pogotovo ovo pomasceno... 100%... samo to cesto oni u takvoj vezi ne kontaju...

razvlace se ko macija crijeva godinama... 'raskidaju', pa se 'mire'... iz navike; jer nemaju nikog drugog; jer sta ce im roditelji reci; jer ne znaju sta ce sa sobom drugacije; jer su iz iste 'raje'; jer je ona 'iz fine kuce' (najsumidrazi ovi :D :lol: ) ili jer je on dobar jaran njenog brata... u osnovi -- jer ne kontaju da je bolje biti i sam nego sa nekim koga vise ne volis... da bi poslije 4-5-6 godina takvog besmislenog vucanja (koje je ravno klinickoj smrti ko sto neko gore rece, jer to je sve odavno ionako umrlo samo dzenaza je X godina kasnije) skontali da bi im oboma bilo bolje da su raskinuli istinski onaj prvi put i otisli svako svojim putem...

kao i obicno mudro zboris :D
anais_nin

Post by anais_nin »

danas wrote:

danas

Post by danas »

anais_nin wrote:
danas wrote:

znam ja ko ce mene podrzat :D :D :P
anais_nin

Post by anais_nin »

uvijek u zivotu :D sta cu ja kad istinu zboris :D
lamija_SA

Post by lamija_SA »

koliko ustvari poznajete parova koji su nakon prekida (ozbiljnog prekida) i pomirenja ostvarili "novu" vezu, bolju nego ikad prije? to je mitska prica!

bas kao i mostarac i ja vam mogu reci, iz licnog iskustva, da kada jednom pukne to vise uistinu ne vrijedi sastavljati. pogotovo ako se radi o prevari (i ovo iz iskustva), osim ako niste neki sado-mazo emotivac.

ne gubite vrijeme!

Spakujte "kofere", zaboravite i prebolite sto prije je najbolji recept.

novi dan, nova nafaka! :)
danas

Post by danas »

lamija_SA wrote:koliko ustvari poznajete parova koji su nakon prekida (ozbiljnog prekida) i pomirenja ostvarili "novu" vezu, bolju nego ikad prije? to je mitska prica!
ne poznajem nijedan, ali poznajem kamaru onih koji su prosli ono sto sam gore opisala... :-)
anais_nin

Post by anais_nin »

danas wrote:
lamija_SA wrote:koliko ustvari poznajete parova koji su nakon prekida (ozbiljnog prekida) i pomirenja ostvarili "novu" vezu, bolju nego ikad prije? to je mitska prica!
ne poznajem nijedan, ali poznajem kamaru onih koji su prosli ono sto sam gore opisala... :-)
sto krpit poderano kad mozes naci novo i jos uz to obicno bolje :D
Post Reply