"J...mo Tudjmana i Banske Dvore,
j...mo Hrvatsku i njeno more..."
Moderator: anex
Kurt_Kombajn wrote:ne mora se svake godine najmanje jednom ici na more - nece kruna s glave pasti, garantovano.
ako vec ne mogu sebi da priustim odmor kakav zamisljam, necu ici nikako i zajebavati se i brojati sitnis. bolje je jednom u pet godina da valja, nego svake godine ko fukara, al' na silu na more, pa kud puklo da puklo.
a sto se mene licno tice, ja kroz hrvatsku samo pisham - kad prolazim. uz placanje, razumije se. i nista vise.
Upravo ovo drugo. Meni licno ne smeta kada Bosnjak kritikuje nase ponasanje i kulturu na izletistima, moru,.... ustvari to i pozdravljam._BosanaC wrote:
Uostalom, sta je problem ovdje? Papanluk? Ili to sto je jedan VL to nazvao papanlukom?
Isto to rade i Spanci, Francuzi, Talijani. Talijani su usput i glasni.Discball wrote:A šta bi rekli ako vam kažem da sam vidio na samoj plaži na Makarskoj rivijeri prije par godina iznijeli ljudi tepsiju sa krompirom i pečenim mesom i oko sofre zasjeli,...pravo me bilo stid, a pogodite odakle su bili????![]()
![]()
Da *ebe rak raka Hrvati opet vise vole Bosance nego HercegovceDobroJutroKolumbo wrote:E ovako , pitajte Dalmatince koga vole ,a koga ne!?? Svaki ce vam reci da su Bosanci dobri gosti i potrose fine pare u Dalmaciji i opcenito vole nas humor i uvijek je velika vecina volila Bosance!!! A cinjenica je da su im Hercegovci vecinom "mrski" to sam cuo od mase rodjenih Dalmatinaca , razlozi su sljedeci : blizina Hercegovine moru i onda oni dolaze na vikend ili dnevno kupanje i zato sto su im masu firmi preselili u Hercegovinu iz Hrvatske![]()
, i zato sto su preplavili Hrvatsku i zato sto su u Hrvatskoj veoma uspjesni biznismeni, citaj tajkuni!!!
![]()
![]()
Da *ebe rak raka, tako je!!_BosanaC wrote:Da *ebe rak raka Hrvati opet vise vole Bosance nego HercegovceDobroJutroKolumbo wrote:E ovako , pitajte Dalmatince koga vole ,a koga ne!?? Svaki ce vam reci da su Bosanci dobri gosti i potrose fine pare u Dalmaciji i opcenito vole nas humor i uvijek je velika vecina volila Bosance!!! A cinjenica je da su im Hercegovci vecinom "mrski" to sam cuo od mase rodjenih Dalmatinaca , razlozi su sljedeci : blizina Hercegovine moru i onda oni dolaze na vikend ili dnevno kupanje i zato sto su im masu firmi preselili u Hercegovinu iz Hrvatske![]()
, i zato sto su preplavili Hrvatsku i zato sto su u Hrvatskoj veoma uspjesni biznismeni, citaj tajkuni!!!
![]()
![]()
Stoji, ali ne smeta meni (dobro, lazem, "samo sekundicu" mi smeta) kad stranci imaju predrasude prema Bosni. Ali haj sta ces, ne znaju, pa se onda ja zadamZnas kako se kaze - prvo gledaj KO ti govori, a onda STA ti govori Wink I no sikiriki bez razloga.
Najnovijaemir101 wrote:U Bosni ce se urediti betonske plaze sa akumulacijom vode koju ce gazda zavrtati i odvrtati po volji:Orbini wrote:
Ceka nas u svakom slucaju vise domaceg turizma, imamo jezera, rjeke, planine,.. ....
Kada se urede po Bosni plaze i ljetovalista(a morace jednog dana) , nece nikoga tangirati neka tamo Vera sa one strane Neretve.
HE na Neretvi
HE na Rakitnici
HE na Uni
i najnovija:
HE na Krivaji?!
Jesam li ja nešto propustio ili su ovo najčišće i najposjećenije rijeke u BiH?