Poklanjam mačiće mix norveška šumska maca-sijamski mačak

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Phia

Post by Phia »

Hera wrote:
Phia wrote:Jedina dilema ti može biti grižnja savjesti da se miješaš u prirodu ali vjeruj nekad je bolje to nego da se životinja koju namjeravaš držati u stanu pati ili ne daj Bože da se pare brat i sestra i ona mačići ispadnu felerični pa je to još veća grehota..
Da da svakako, to ni pod razno. Jel znas nekoga ko drzi mace koje su u srodstvu, brata i sestru, jeli to cesto i da li ti mislis da ako se jedno kastrira, oni mogu zivjeti normalno? Da li ti kao iskusna maco-poznavateljica :) mislis da postoji neka prepreka da brat i seka odrastaju zajedno?

P.S. Mozda sam povlacila paralele izmedju ljudi i maca, a mozda se ne moze povuci. Imam zene u porodici koje su morale izvaditi matericu / jajnike i gledala sam kako to negativno utjece na njih na vise nivoa..
Naravno da mogu živjeti normalno i nema prepreke ako je jedno ili oboje kastrirano..Pa eto neka ti Mircerka kaže..kod nje su sve mačke u srodstvu.. :D :-)
Mačka nema zdravstvenih posljedica nakon kastracije.Samo se psihički promijeni tj postane mega-umiljata i lijena.Iako bi ti možda kod mačke(ženke) savjetovala da barem jedanput ima mačiće u životu ako bi je namjeravala kastrirati.Čisto zbog te psihe.Moja maca se toliko raznježia nakon poroda da to nije normalno..
Phia

Post by Phia »

veca_sa wrote:
Phia wrote:
veca_sa wrote: ozbiljno pitam, majke mi i koliko je higijenski preporucljivo
Jao pa ne prodajem ja daske za wc šolje! :-) :D Ovo je mačka sa Floride! :D
Ma garant ima i kod nas.Vidi u Obiju možda?Čuj koliko je higijenski.Pa onoliko koliko često čistiš wc.. :D :-) :roll: Šta ima koplikovano za očistiti na gumi glatke površine..
ako je guma kao na onoj slici, da macka upadne do koljena, to vjerovarno upija i mislim da i nije cisto, al merak jeste to stoji
Eno čuj guma upija!Pis u osnovnu ponavljaj hemiju!
Hera

Post by Hera »

Ok Phia hvala ti na svim informacijama, ja cu ti sutra javiti konacnu odluku, ako neko drugi ne bude brzi :sad:
Phia

Post by Phia »

Hera wrote:Ok Phia hvala ti na svim informacijama, ja cu ti sutra javiti konacnu odluku, ako neko drugi ne bude brzi :sad:
Ma ne moraš žuriti.Nije to jednostavna odluka.U svakom slučaju ti si se prva javila i to se uzima u obzir! ;) :D
Hera

Post by Hera »

Hvala na razumjevanju :) Ustvari u pondeljak se javim, nemam net kuci, pa cim dodjem na posao!

Ugodan vikend svima, svi mrs na izlete! :)
Alica

Post by Alica »

Hera wrote:Joj ljudi sta je ovo ovako slatko pa pa paa...
Meni se srce cijepa oduvjek sam zeljela macu ali kontam kako da se brines o njima ako ides na posao svaki dan od 8 do 5 mislim mogu li mace same bez moje brige po cijeli dan, pogotovo kad su male?
Kojeg su spola preostala dva?

Uh jesu med medeni..
Macka jeste kucna zivotinja..nije kao pas da stalno trazi paznju...macka je zadovoljna i sama ...jeste malo problem dok su maji ali sve se da srediti. Vazno je da imaju svjezu vodu, pjesak i mal hrane i da imas njene potrebne igrackice i grebalicu..vjeruj mi bice ti lijepo...

UZMI JEDNO i nece ti biti zao!
Alica

#32 Re: Poklanjam mačiće mix norveška šumska maca-sijamski mačak

Post by Alica »

[quote="
Ovdje par njihovih sličica

Image
Image
Image

i slike majke i babe. :D

Image
Image[/quote]

ijoooooooooooooooooooooj kako su catkiiiiii
melb26sa

Post by melb26sa »

Hera wrote:
Phia wrote:Jedina dilema ti može biti grižnja savjesti da se miješaš u prirodu ali vjeruj nekad je bolje to nego da se životinja koju namjeravaš držati u stanu pati ili ne daj Bože da se pare brat i sestra i ona mačići ispadnu felerični pa je to još veća grehota..
Da da svakako, to ni pod razno. Jel znas nekoga ko drzi mace koje su u srodstvu, brata i sestru, jeli to cesto i da li ti mislis da ako se jedno kastrira, oni mogu zivjeti normalno? Da li ti kao iskusna maco-poznavateljica :) mislis da postoji neka prepreka da brat i seka odrastaju zajedno?

P.S. Mozda sam povlacila paralele izmedju ljudi i maca, a mozda se ne moze povuci. Imam zene u porodici koje su morale izvaditi matericu / jajnike i gledala sam kako to negativno utjece na njih na vise nivoa..
Moje mace su brat i sestra. Oboje smo kastrirali sa 4 mjeseca i sve je proslo bez ikakvog problema. Sada imaju 16 mjeseci i vrlo su zadovoljne i razmazene mace - Tommy se udebljao malo dok je Sally i dalje slank. Uzitak ih je gledati kad se igraju a Tommy zna i mene malo sapom u igri pozvati da im se pridruzim. Omiljene igracke umjetni misevi i laser!
Hera

Post by Hera »

Phia, nakon visesatnog vjecanja sa sobom, odlucila sam da ipak necu uzeti Fridu i Rudolfa (bila sam im dala imena) :sad:
Uh ne znam skontala sam da cim se toliko premisljam i nisam sto posto sigurna, mora da je znak da nisam jos spremna... Idem na put na 3 sedmice u septembru i skontala da ih nemam kome ostaviti, ma ono nisam 100% sigurna, tako da nije fer ni prema njima. Nadam se da se ne ljutis :sad: Javi nam ovde jesi nasla dom za njih, hoces?
Phia

Post by Phia »

Naravno da nije problem nikakav.Hvala što si odmah rekla da nisi spremna.Bolje tako nego da kasnije samo izgube mačići.
Phia

Post by Phia »

Ovako..da ne oduzimam prednost ovim životinjicama koje su napuštene i ionako ih ima previše odlučila sam da zamolim tebe Mircerka da zatvoriš ovu temu ili je smjestiš u Mačke i mačići na poklon i zahvaljujem ti se unaprijed i za to i za ovo što si stavila na ne propusti.
Mačići idu na prodaju pa ako slučajno neko bude zainteresovan :lol: neka kupi oglase za mjesec dana.Zahvaljujem se Deni koja je imala jaku želju i volju ali nije imala uslove obzirom da neće biti dugo tu i ovom joj prilikom poručujem da će moja maca sigurno imati još mačića pa ako bude nekad spremna i voljne neka mi se samo javi putem PM.Ona će ih dobiti na poklon.Toliko od mene i mačije ekipe.
PS.Novcem možete kupiti štošta ali trenutak kada vam se u zagrljaju isteže mali mačić: neprocjenjivo :D
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

macici udomljeni, tema se skida sa ne propusti..
Locked