PETA aktivisti u Sarajevu

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Tesssa

Post by Tesssa »

mIRCerka wrote:
dinchy84 wrote:Na stranu sve ovo...ali, cime se PETA planira baviti u BiH? Promovirati vegetarijanstvo i nenosenje krzna? Malo je to apsurdno s obzirom da mi uvdje imamo puno vecih gurucih problema sto se zivotinja tice... Ali, ako PETA planira otvoriti azil i ukinuti sinteraje, pobrinuti se da one jadne zivotinje u Pionirskoj imaju bilo kakve uslove za "normalan" zivot, onda bujrum, nije me ni briga kakva sr... PETA inace radi.

.
mala volim te :D
:kiss:
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

mIRCerka wrote:
dinchy84 wrote:Na stranu sve ovo...ali, cime se PETA planira baviti u BiH? Promovirati vegetarijanstvo i nenosenje krzna? Malo je to apsurdno s obzirom da mi uvdje imamo puno vecih gurucih problema sto se zivotinja tice... Ali, ako PETA planira otvoriti azil i ukinuti sinteraje, pobrinuti se da one jadne zivotinje u Pionirskoj imaju bilo kakve uslove za "normalan" zivot, onda bujrum, nije me ni briga kakva sr... PETA inace radi.

.

PETA, za sva dobra djela svaka vam cast, ali meni je cika Velja ipak Tito.
Ti pa da ispališ ovako nešto...

Hajd navedi mi dobra djela PETA-e?
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

DaysleepeR wrote:
mIRCerka wrote:

.

Daysleeper, dobra djela koja cine i borba za neke stvari su meni povod ya cestitku.
Zlodjela, tipa da treba ubit knuta su zlodjela. Na njima ne cestitam.
A cika Velja je meni Tito.

Da prevdem, svaka cast PETAi za ONE DOBRE STVARI KOJE SU URADILI U SVOJOJ ISTORIJI, ali UG SOS mi je mnogo efikacniji sa Veljom na celu.
MEscini da su ti je motor dohakao, musice ti u ocima pa ne citas dobr. :)
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

mIRCerka wrote:
DaysleepeR wrote:
mIRCerka wrote: mala volim te :D

Daysleeper, dobra djela koja cine i borba za neke stvari su meni povod ya cestitku.
Zlodjela, tipa da treba ubit knuta su zlodjela. Na njima ne cestitam.
A cika Velja je meni Tito.

Da prevdem, svaka cast PETAi za ONE DOBRE STVARI KOJE SU URADILI U SVOJOJ ISTORIJI, ali UG SOS mi je mnogo efikacniji sa Veljom na celu.
MEscini da su ti je motor dohakao, musice ti u ocima pa ne citas dobr. :)
Citam ja vrlo dobro.
ja tebi opet kazem navedi dobra djela, a to kazem sa razlogom jer iza svakog njihovog dobrog djela stoji cinjenica da 90% zivih bica koja "spase" opet ubiju.

Meni je sasvim OK kad vidim da neko čestita na dobrim djelima ali da zna koja su to, a ne opet čisto ignorantski, PETA je to, mora da čine dobra djela...

Informisati se prije nego što se napiše nešto je uvojek najpametnija opcija.

Da prevedem, nedaj Boze da ti PETA pronađe Husniju (hipotetički, znam da si ga pronašla).
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Meni su super akcije gdje oni recimo farbaju one tete koje nose bunde...
Super su mi jer su aktivni i ima slucajeva da pomognu.
Ne, nisam debil i imam kablovsku TV od 1988.godine, tako da odavno znam i za njih i aktivnosti.
Da, imaju i ruznu stranu. Ja pozdravih ono pozitivno.
sibelius

Post by sibelius »

haj nek mi dirnu u gojka :D
Motokultivator

Post by Motokultivator »

Ma treba to ubit da se ne pati sto reko ramhetli Zaim Muzaferija u savrsenom krugu.
Jedino gdje sam za zastitu zivotinja je, kada se zivotinje zlostavljaju i kada se one jadne kune gule zive. Sve ostalo smatram humano. Humano je ubiti 1000 lutalica, ali je ne humano te lutalice pokupiti u prihvatni centar gdje ce se kotit i za dvije ti godine biti ih 5000, a ljudi (human) gladuju.
Tesssa

Post by Tesssa »

Motokultivator wrote:Ma treba to ubit da se ne pati sto reko ramhetli Zaim Muzaferija u savrsenom krugu.
Jedino gdje sam za zastitu zivotinja je, kada se zivotinje zlostavljaju i kada se one jadne kune gule zive. Sve ostalo smatram humano. Humano je ubiti 1000 lutalica, ali je ne humano te lutalice pokupiti u prihvatni centar gdje ce se kotit i za dvije ti godine biti ih 5000, a ljudi (human) gladuju.
Nemas pojma o cemu pricas.

Malo se fakat obrazuj sto se prava zivotinja tice, te o procedurama u azilima sirom svijeta.
Motokultivator

Post by Motokultivator »

E nek si mi ti reko da nemam pojma pa nema veze. A za azile i gladjenje muda kojekakvim pudlicama, bas me zaboli, pravo da ti kazem.
alica.k

Post by alica.k »

activist wrote:
cime se PETA planira baviti u BiH?
Momentalno smo jos u fazi prikupljanja clanova, a peta aktivisti u Sarajevu planiraju razlicitim kampanjama skrenuti pozornost stanovnistva na situaciju zivotinja u sintorajima, pionirskoj dolini, edukacija o problemu napustanja i brige za zivotinje, pomoc drugim udruzenjima za pomoc zivotinjama i pomoc pri udomljavanju pasa lutalica.

[/code]
izvinut ces, UG SOS to isto radi vec godinama. nema potrebe da PETA se sad nesto ubacuje. bolje dodjite vi svi fino sad u subotu kod velikog parka na udomljavanje i pomozite.
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

alica.k wrote:
activist wrote:
Momentalno smo jos u fazi prikupljanja clanova, a peta aktivisti u Sarajevu planiraju razlicitim kampanjama skrenuti pozornost stanovnistva na situaciju zivotinja u sintorajima, pionirskoj dolini, edukacija o problemu napustanja i brige za zivotinje, pomoc drugim udruzenjima za pomoc zivotinjama i pomoc pri udomljavanju pasa lutalica.

[/code]
izvinut ces, UG SOS to isto radi vec godinama. nema potrebe da PETA se sad nesto ubacuje. bolje dodjite vi svi fino sad u subotu kod velikog parka na udomljavanje i pomozite.
Mojne ih ba zvat, eutanazirace jadne zivotinje
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Motokultivator wrote:Ma treba to ubit da se ne pati sto reko ramhetli Zaim Muzaferija u savrsenom krugu.
ti ljudi sto gladuju su odabrali na visoke pozicije ove sto im kroje jelovnik, tako da se cesto uhvatim u razmisljanju da me vise brine stanje u sintorajima nego sto gladuju oni koji glasase za SVOJE.
Cober

Post by Cober »

activist wrote:

[/code]
Jeste li već do sada nešto pomogli u tome, već spasili udomili kojeg psa, već bili i pomogli SOS-u ili nekom udruženju, ili se nadate da ćete prvo da prikupite lovu pa onda to???

I ko ste vi, zašto se slobodno i zvanično ne predstavite brojem aktivista, imenom i prezimenom, sjedištem i učinjenim aktivnostima prije registracije??
shin

Post by shin »

Image
Motokultivator

Post by Motokultivator »

mIRCerka wrote:
ti ljudi sto gladuju su odabrali na visoke pozicije ove sto im kroje jelovnik, tako da se cesto uhvatim u razmisljanju da me vise brine stanje u sintorajima nego sto gladuju oni koji glasase za SVOJE.
Nemere to bez hareta i lepog proc pa makar.

Ja uopste nisam prico o ljudima koji gladuju u BIH ima i takvih, ali nisam o njima prico.
Redovno pratim emisiju anymal police na discovery i anymal chanel i vazda sam za podrsku tim ljudima u borbi protiv zlostavljanja zivotivanja. Ali sam takodje u toj istoj emisiji X puta gledo, kako uspavaju bruku nekih zivotinja jer je to humano, i ako su ih pokupili na ulici, oduzeli od neodgovornih vlasnika i sl. O tome ja pricam, al heelenejse.
Alica

Post by Alica »

NA ZALOST TO JE RSPCA a mi to nemamo..SOS jeste clan njihov ali oni bas mnogo ne mare za BiH...
Bilo bi dobro kada bi barem malo, bar trecinu onoga sto rade za Uk i USA uradili za BiH, bilo bi dovoljno..ali ne..SOS se bori kako zna i umije..a ti, jesi li ikada upoznao ikoga iz SOS, znas li kako rade, jesi li upoznat s tim kako hrane i pse u azilu, kako nabavljaju hranu, jesi li upoznat sa svakodnevnom borbom SOSa da spasi zivotinje? Ne vjerujem da jesi...ali ako te bas inteersuje. ima prostora za sve vas koji pricate i govorite kako bi vi ovo ili ono...PA HAJDE, KAD ZELITE, DODJITE I POMOZITE!!!![/quote]
Anka

Post by Anka »

Moram da priznam da sam veoma neprijatno iznenađena....Gledala sam njihove snimke sa životinjskih farmi, i mnogo toga sam doznala baš zahvaljujući Peti....ali, shvatila sam da su ekstremni pa se tu nisam pronašla..ali, ovi podaci i linkovi za sajtove koji su ovde postavljeni, baš su me uznemirili i ako je to istina, stvarno se pitam kome se i da li se više ikome na ovoj planeti može verovati? Da li ijedna plemenita ideja, borba, može da prođe bez gadosti, da li išta može da ostane čisto ili se sve mora uprljati vremenom?
Imam neprijatno iskustvo sa jednim beogradskim udruženjem za zaštitu životinja, funkcioniše kao kasica prasica:daš nam pare, brinemo se o životinjama. Upoznala sam predsednika tog udruženja, čovek je neviđeni profiter, gnjida samo takva.
Za razliku od njega, Velja se bori za životinje, iskreno, od srca. Pričala sam sa njim mnogo i dosta mi je pomagao kada sam u Bg pokrenula jednu akciju za pomoć životinjama u zoo vrtu. On stvarno živi za te životinje, potpuno je predan tome i ako hoćete da pomognete životinjama, uradite to sa njim zajedno, znaćete gde ide novac, ide za životinje, ne u Veljin džep.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

mIRCerka wrote:
Deder procitaj sta pises.
I da, ne moze proci bez politicara.
Jer da nisu smradovi kakvi jesu, mogli su do sada donijeti ove zakone za zastitu i dobrobit zivotinja, jer makar macke, psi, krave i ribice nemaju jebenu nacionalnu pripadnost!
I nisi ti pricao o Animal police, vec o ljudima koji gladuju.
Anka

Post by Anka »

I da dodam, pretpostavljam da je osoba koja je otvorila ovu temu, neko ko želi da pomogne životinjama, ne sumnjam u dobru nameru te osobe, put je možda loše odabran, često lutamo, uđemo u neke vode, zagubimo se. Peta deluje atraktivno za mlade ljude koji bi hteli da naprave neku "revoluciju" u borbi za prava životinja, Peta ume da privuče pažnju, ali...stvarno treba proveriti podatke sa onih sajtova protiv Pete.
Alica

#45 The Naked Truth About PeTa

Post by Alica »

Anka

Post by Anka »

alica, daj reci šta je na snimku, ja sam dial up. :sad:
Alica

Post by Alica »

Nesto razmisljam, PETA ce biti odlicna za ove nase sintore i nasu vladu...odlino ce se slagati..mislim da ce PETA imati odlicnog sponzora i promotora ovdje SINTERAJ!!!

Bolje bi bilo da se nekako alarmira RSPCA ciji je nas SOS vec clan ali ne mare bas mnogo za nas....umjesto da raspravljamo o PETAi, trebalo bi se alarmirati RSPCA i malo im pokazati da i mi kao njihovi clanovi, pored ostatka svijeta, imam zivotinje kojima treba pomoc...

Pa eto vi vidite sada...

Ako vam treba informacija o RSPCA slobodno se obratite SOSu pa cete dobiti informacije koje vas zanimaju...

RSPCA je organizacija koja bi mozda i mogla nesto uraditi, pomoci ali trebamo ih malo pokrenuti...

Odlomak sa njihove stranice:

SOS Bosnia
Following an RSPCA humane education course in Sarajevo, the RSPCA was approached by SOS Bosnia for assistance to develop education materials for use in schools. With the help of a grant from the RSPCA, SOS reproduced the RSPCA’s education book Animal Wise in Bosnian. The project received significant media support, ensuring SOS secured the vital support of the government in Sarajevo. Ministry of Education backing means that animal welfare teaching materials are now available to teachers throughout Bosnia to use in their classrooms.

http://www.rspca.org.uk/servlet/Satelli ... 8045496335
Cober

Post by Cober »

Alica wrote:NA ZALOST TO JE RSPCA a mi to nemamo..SOS jeste clan njihov ali oni bas mnogo ne mare za BiH...
Bilo bi dobro kada bi barem malo, bar trecinu onoga sto rade za Uk i USA uradili za BiH, bilo bi dovoljno..ali ne..SOS se bori kako zna i umije..a ti, jesi li ikada upoznao ikoga iz SOS, znas li kako rade, jesi li upoznat s tim kako hrane i pse u azilu, kako nabavljaju hranu, jesi li upoznat sa svakodnevnom borbom SOSa da spasi zivotinje? Ne vjerujem da jesi...ali ako te bas inteersuje. ima prostora za sve vas koji pricate i govorite kako bi vi ovo ili ono...PA HAJDE, KAD ZELITE, DODJITE I POMOZITE!!!!
POTPISUJEM!
Last edited by Cober on 12/07/2007 13:37, edited 1 time in total.
Alica

Post by Alica »

Anka wrote:alica, daj reci šta je na snimku, ja sam dial up. :sad:
na snimku se nalaze podaci koliko je PETA ubila zivotinja od 1998 do 2000... bilo bi lijepo da mozes vidjeti snimak..ima jos mnogo takvih snimaka sa brojevima, procentima....
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Odličan video!

Bravo Alice!
Post Reply