O'so u Bec i namah se Englez praviSaian wrote:Eh ovako nazovite me ustogljenim, presluzhbenim, nepristupachnim, al ja se od takvog konformiteta, pretjerane neopravdane prisnosti, koja je kod nas nekako prihvatljiva i koju dosta ljudi chak svrstavaju pod sharm, grozim. Ne mogu tog nekog "gledamo kroz prste jer smo lezheran, funky narod" stava jer on kao lavinu za sobom vuche i uslovljava neumjerenost, a ona potom istrebljuje sve tragove profesionalnosti.
p.s. rado bih jos ponestto dodao al mi jeeee tastatura posstala pravo lezherna![]()
![]()
![]()
![]()
scena dana
-
Sogan
-
tempora
Slazem se apsolutno! Grozim se te strasne neumjerenosti i slatkorjecivosti topa macko, lutko, srce, oko kojim me obaspe gospodja na kasi bez da sam je sta pitala ili konobar koji si uzme za pravo da sjedne u stolicu do-da malo odmori!Saian wrote:Eh ovako nazovite me ustogljenim, presluzhbenim, nepristupachnim, al ja se od takvog konformiteta, pretjerane neopravdane prisnosti, koja je kod nas nekako prihvatljiva i koju dosta ljudi chak svrstavaju pod sharm, grozim. Ne mogu tog nekog "gledamo kroz prste jer smo lezheran, funky narod" stava jer on kao lavinu za sobom vuche i uslovljava neumjerenost, a ona potom istrebljuje sve tragove profesionalnosti.
p.s. rado bih jos ponestto dodao al mi jeeee tastatura posstala pravo lezherna![]()
![]()
![]()
![]()
Svojstveno i ovom forumu: "jarane, jarane"
- Bosanac sa dna kace
nejma scena, zapravo ima to da nam je kolegica izbiflala danas na predavanju zasto TR nije trebala da gradi naftovod kna rijeci Dzejhun, hebo zemske coce, pa kodar joj proso korz babovinu, nikad ne bi reko da to samo ona cita neki referat.
nema vise bnikakh scena, samo jos jedan essay
nema vise bnikakh scena, samo jos jedan essay
-
LjepoticaiZvjer
ma vala bas si bezveze, ne moze ti se nikako ugoditi. sta bi vise volio da te neko spici iz radnje i samo ti uzme pare. meni u toj konverzaciji nema nista lose, ona je htjela da uspostavi kontakt s tobom kao musterijom, a kako ces drugo uspostaviti kontakt sa prosjecnim covjekom nego da komentarises skupocu. to sto je otvorena jedna kasa nije njena greska nego greska njenih nadredjenih koji ocigledno stede na osoblju.
ja licno uvijek radje idem u radnju gdje me cijene kao osobu, ili jos bolje poznaju nego u one gdje sam samo musterija kojoj treba uzeti pare.
ja licno uvijek radje idem u radnju gdje me cijene kao osobu, ili jos bolje poznaju nego u one gdje sam samo musterija kojoj treba uzeti pare.
-
gold'n'brown
E ako ti je to scena dana ti si bas rahat covjek.
-
avenged_sevenfil
Stoko bas si stoka

-
Papanka
#33 Re: scena dana
_stoKA_ wrote:danas odem ja u market, kupim voca i cokoladu, sjetih se da mi je jutros ispala cetkica za zube u autu pa uzmem onako jednu s rafe ono malo mocniju i polako na kasu.
doso ti ja na kasu (od 5 kasa samo jedna radi) zenska sto radi prava hinja, eto ti ga jos i poznaje kupca, pao eglen, red se uhvatio a i mene huja...
Robot Hrasno?
-
tamo gdje si TI...
radim u butiku...
dolaze njake zene nak starije hoce jedna bezbojnu majicu...reko kakva i je to...veli nak neka da nema bas nijednu jaku boju da se neistice...fakat luda
jednom jedan "frajer" hoce sorc a da je nak srednje przene kafe boja,da nije bas skroz przene...
fakat svakakvog svijeta kod nas
dolaze njake zene nak starije hoce jedna bezbojnu majicu...reko kakva i je to...veli nak neka da nema bas nijednu jaku boju da se neistice...fakat luda
jednom jedan "frajer" hoce sorc a da je nak srednje przene kafe boja,da nije bas skroz przene...
- manijak1
- black
hoce to kad se utjeruje svaki danmanijak1 wrote:Radim kao utjerivač dugova......
![]()
svaki dan druga scena......
![]()
a tamo gdje si ti .....nema mene.....šta bi ti , da svi budu kao ti isfrustrirana?
![]()
djes manijaKe nema te ciganska godina
-
_Vilena_
Ma stoka mozda ti se prodavacica nabacivala
ili je mozda primjetila kako si mrzovoljan bio
pa te pokusala mozda nasmijati, ali jadna samo sebi zivot u opasnost dovela
jel da da si nakon izlaska iz marketa pozelio vratiti se i udarit je cetkicom po glavi ?

- Bosanac sa dna kace
a jel imate muske maice za djevojcice?tamo gdje si TI... wrote:radim u butiku...
-
aminchev2
tamo gdje si TI... wrote:radim u butiku...
HAHAHAHHAHAH
- Irm@
ama uopce cijela situacija je cudna... ja kad idem nest kupiti valjda vidim koliko kosta... i sta ima prodavacica sa mnom razglabati ima li jeftinije... ako necu da kupim kaladont od 2 KM vjerovatno imam razlog... u lokalnoj prodavnici volim popricati s prodavacicom...o vremenu o faksu o gradu... ali mi se bas nikad nije desilo da mi nudi drugi proizvod od onog koji hocu...LjepoticaiZvjer wrote:ma vala bas si bezveze, ne moze ti se nikako ugoditi. sta bi vise volio da te neko spici iz radnje i samo ti uzme pare. meni u toj konverzaciji nema nista lose, ona je htjela da uspostavi kontakt s tobom kao musterijom, a kako ces drugo uspostaviti kontakt sa prosjecnim covjekom nego da komentarises skupocu. to sto je otvorena jedna kasa nije njena greska nego greska njenih nadredjenih koji ocigledno stede na osoblju.
sto se tice konobara... svaki dan sjedim u istom kaficu...i tu mi nije frka da sjednu s nama da popricamo...
-
pinkzelena
tempora wrote:Slazem se apsolutno! Grozim se te strasne neumjerenosti i slatkorjecivosti topa macko, lutko, srce, oko kojim me obaspe gospodja na kasi bez da sam je sta pitala ili konobar koji si uzme za pravo da sjedne u stolicu do-da malo odmori!Saian wrote:Eh ovako nazovite me ustogljenim, presluzhbenim, nepristupachnim, al ja se od takvog konformiteta, pretjerane neopravdane prisnosti, koja je kod nas nekako prihvatljiva i koju dosta ljudi chak svrstavaju pod sharm, grozim. Ne mogu tog nekog "gledamo kroz prste jer smo lezheran, funky narod" stava jer on kao lavinu za sobom vuche i uslovljava neumjerenost, a ona potom istrebljuje sve tragove profesionalnosti.
![]()
![]()
![]()
Cisto oduzimanje privatnosti i nametanje nekakve kobajagi prisnosti.
Svojstveno i ovom forumu: "jarane, jarane"
Strašno...
Ako se ičega užasavam,užasavam se odbojnih i nepristupačnih ljudi,koji sebe precjenjuju..
A da ne govorim o forumu,gdje se apsolutno moramo persirati međusobno i ne dozvoljavati da se neko s nama toliko udomaći,pa nas nazove "jaranom".
-
no1diego
A jelˇ ovo sve da se ti nama pohvalis kako kupujes cetkicu koja kosta 5 KM????
A mozes li zamisliti koliko ljudi ima da im je to skupa cetkica??? Pa kad ne vidjevsi cijenu stavi u korpu,a kad kuci dodje i vidi da je ona u stvari ˇ5ˇ,dodje mu da zaplace,jer mu je penzija 150!!!
I onda se pita sto li mu prodavacica nije naglasila da je to 5!!!!
A mozes li zamisliti koliko ljudi ima da im je to skupa cetkica??? Pa kad ne vidjevsi cijenu stavi u korpu,a kad kuci dodje i vidi da je ona u stvari ˇ5ˇ,dodje mu da zaplace,jer mu je penzija 150!!!
I onda se pita sto li mu prodavacica nije naglasila da je to 5!!!!
-
SUGA MAMA
#43 Re: scena dana
Ah jarane, sto me nasmija_stoKA_ wrote:danas odem ja u market, kupim voca i cokoladu, sjetih se da mi je jutros ispala cetkica za zube u autu pa uzmem onako jednu s rafe ono malo mocniju i polako na kasu.
doso ti ja na kasu (od 5 kasa samo jedna radi) zenska sto radi prava hinja, eto ti ga jos i poznaje kupca, pao eglen, red se uhvatio a i mene huja... elem doso red na mene zenska provlaci kese, dosla do cetkice, biip provuce, zastade i rece "huh pet maraka". gledam ja nju ona mene, korpa mi jos nije prazna znam da to nije konacna suma. eeee? pitam ja, "pa nista pet maraka" kaze ona, i dobro sta s njom? pa kaze skupa (oooooooh majko mislim u sebi) kaze pa sta tebi nije?? reko daj mi jos i drinu light presjecem je i nekako to platim i napolje......![]()
danas sam fakat skonto da nema bas za sve racionalno objasnjenje. ima li neko slicnu misteriju da podijeli, pa da zajedno probamo odgonetnuti nedokucivo
-
Svemirski_Jebach
jao kako ti je tesko bilo
kakva strasna zena, ne mogu da vjerujem da ti se obratila, na tako jedan nekulturan nacin, bas je neodgojena...strasno
CUvaj se ljudi koji sebe shvataju preozbiljno...
Meni smeta nevracanje kusura i ti neki seljacki folovi, ali to je jako razlicito od malog caskanja ili pokusaja konverzacije bez zelje ili nakane da se nekome nesto uzme. Ne volim ni zadiranje u neku privatnost, ili ispitivanja ali navedena recenica kako je skupo - nema nikakvih primjesa bilo cega loseg.
I meni strasno smetaju nepristupacni ljudi, koji ne znaju progovoriti rijec sa nekim onako, bez razloga...kako rece neko, uzvratiti lijepu rijec, osmijeh ili slicno...a mozda zato ja uglavnom nikad nemam nekih problema s ljudima, jer uvijek im fino odgovorim, malo procaskam.
Zena je komentarisala cijenu cetkice, njoj je skupa s obzirom na njenu platu u toj radnji - a ti da imas malo vise obzira i svijesti, znao bi da je makar 60% nase populacije cetkica od 5 KM skupa, pa bi ti ovo shvatio kao recenicu koja ti pokazuje kolika smo bijeda - materijalna.
CUvaj se ljudi koji sebe shvataju preozbiljno...
Meni smeta nevracanje kusura i ti neki seljacki folovi, ali to je jako razlicito od malog caskanja ili pokusaja konverzacije bez zelje ili nakane da se nekome nesto uzme. Ne volim ni zadiranje u neku privatnost, ili ispitivanja ali navedena recenica kako je skupo - nema nikakvih primjesa bilo cega loseg.
I meni strasno smetaju nepristupacni ljudi, koji ne znaju progovoriti rijec sa nekim onako, bez razloga...kako rece neko, uzvratiti lijepu rijec, osmijeh ili slicno...a mozda zato ja uglavnom nikad nemam nekih problema s ljudima, jer uvijek im fino odgovorim, malo procaskam.
Zena je komentarisala cijenu cetkice, njoj je skupa s obzirom na njenu platu u toj radnji - a ti da imas malo vise obzira i svijesti, znao bi da je makar 60% nase populacije cetkica od 5 KM skupa, pa bi ti ovo shvatio kao recenicu koja ti pokazuje kolika smo bijeda - materijalna.
Last edited by Svemirski_Jebach on 23/07/2007 00:25, edited 2 times in total.
-
Svemirski_Jebach
Imatel' onih sokova od pola marke? Imamo. E posto su vam?tamo gdje si TI... wrote:radim u butiku...
samo jos ne znam ko je gori, ti ili ti koji tebi u butik dolaze
-
Papanka
sto ste napali bezze na coj'ka..svi mi ocekujemo ljubaznost, ali salu treba znati kome je uputiti. Ne mozete se sa svakim za*ebavati. A ti koji imaju penziju od 150 Km sigurno ne kupe sa stalaza redom artikle pa kuci provjeravaju cijenu.Docar'o coj'k sitaciju...guzva, kase ne rade, ljudima se zuri, njoj do za*ebancije. Pitala sam ga jel robot u hrasnom...jer dole nikad sve kase ne rade, neki dan taman da dodzem na red...kaze kasirka...predzite na drugu kasu...ja predzem...kad eto nje prodze pored mene, nosi jogurt salame i td. uvali mi se ispred nosa i trepce okicama...i kuca joj ova druga i ja onako za*ebano zavrnem desnu obrvu pogledam je i kazem...ma nikakav problem samo izvolite. I ona se ko lafo postidi i rece...pa ja samo dorucak...a meni u korpi tri artikla i njoj se zuri a meni jok.
- Bumbar
Heh...nije se to odnosilo na .lijepu rijec ili osmjeh nego na situacije kao ona koja se meni desila neki dan...nazvala kablovsku da pitam da li moram posebnu neku sifru upisati prilikom placanja za internet s obzirom da placam preko poste...i lik mi da odgovori ne i pita zasto placam preko poste...pa, rekoh, nisam u sarajevu. Aaaaaaaaa bassssssssssssss...a gdje si to?? Na moru ili negdje drugdje???pinkzelena wrote:Strašno...tempora wrote:Slazem se apsolutno! Grozim se te strasne neumjerenosti i slatkorjecivosti topa macko, lutko, srce, oko kojim me obaspe gospodja na kasi bez da sam je sta pitala ili konobar koji si uzme za pravo da sjedne u stolicu do-da malo odmori!Saian wrote:Eh ovako nazovite me ustogljenim, presluzhbenim, nepristupachnim, al ja se od takvog konformiteta, pretjerane neopravdane prisnosti, koja je kod nas nekako prihvatljiva i koju dosta ljudi chak svrstavaju pod sharm, grozim. Ne mogu tog nekog "gledamo kroz prste jer smo lezheran, funky narod" stava jer on kao lavinu za sobom vuche i uslovljava neumjerenost, a ona potom istrebljuje sve tragove profesionalnosti.
![]()
![]()
![]()
Cisto oduzimanje privatnosti i nametanje nekakve kobajagi prisnosti.
Svojstveno i ovom forumu: "jarane, jarane"Vrlo je teško uzvratiti osmijeh,lijepu riječ.. i vrlo je ružno kada je neko prema nama ljubazan,pa makar to i neskromno činio
.
Ako se ičega užasavam,užasavam se odbojnih i nepristupačnih ljudi,koji sebe precjenjuju..,pa zaboga ko je jedan konobar da sjedne u stolicu do i odmori,ili ko je žena na kasi,da nas smije i pogledati,kamoli uputiti pokoju riječ....
A da ne govorim o forumu,gdje se apsolutno moramo persirati međusobno i ne dozvoljavati da se neko s nama toliko udomaći,pa nas nazove "jaranom".
Nisam nepristupacna osoba ali zaista se poneka ljudi ne mogu ponasati kao da smo ovce cuvali zajedno...ili o sjedanju, recimo, revizora do mene u trolejbusu da me pita odakle sam i kuda cu i etc. kao i konobara
S druge strane, u marketu gdje svaki dan kupujem uvijek se ispricam sa kasirkom koja je super pocrnila na odmoru
-
pinkzelena
Bumbar wrote:Heh...nije se to odnosilo na .lijepu rijec ili osmjeh nego na situacije kao ona koja se meni desila neki dan...nazvala kablovsku da pitam da li moram posebnu neku sifru upisati prilikom placanja za internet s obzirom da placam preko poste...i lik mi da odgovori ne i pita zasto placam preko poste...pa, rekoh, nisam u sarajevu. Aaaaaaaaa bassssssssssssss...a gdje si to?? Na moru ili negdje drugdje???pinkzelena wrote:Strašno...tempora wrote: Slazem se apsolutno! Grozim se te strasne neumjerenosti i slatkorjecivosti topa macko, lutko, srce, oko kojim me obaspe gospodja na kasi bez da sam je sta pitala ili konobar koji si uzme za pravo da sjedne u stolicu do-da malo odmori!Cisto oduzimanje privatnosti i nametanje nekakve kobajagi prisnosti.
Svojstveno i ovom forumu: "jarane, jarane"Vrlo je teško uzvratiti osmijeh,lijepu riječ.. i vrlo je ružno kada je neko prema nama ljubazan,pa makar to i neskromno činio
.
Ako se ičega užasavam,užasavam se odbojnih i nepristupačnih ljudi,koji sebe precjenjuju..,pa zaboga ko je jedan konobar da sjedne u stolicu do i odmori,ili ko je žena na kasi,da nas smije i pogledati,kamoli uputiti pokoju riječ....
A da ne govorim o forumu,gdje se apsolutno moramo persirati međusobno i ne dozvoljavati da se neko s nama toliko udomaći,pa nas nazove "jaranom"....Izvini jarane (odnosi se na lika), ali mjesta takvoj familijarnosti zaista nema
![]()
Nisam nepristupacna osoba ali zaista se poneka ljudi ne mogu ponasati kao da smo ovce cuvali zajedno...ili o sjedanju, recimo, revizora do mene u trolejbusu da me pita odakle sam i kuda cu i etc. kao i konobara, ako to nije kafic u kojem me znaju od srednje skole
...
S druge strane, u marketu gdje svaki dan kupujem uvijek se ispricam sa kasirkom koja je super pocrnila na odmoru...ali to je druga stvar...
Sestro slatka,dobro si ti ista mogla procitati,a kamoli rastumaciti u pola 6 ujutru
- Bosanac sa dna kace
onaj je pravi bumbar, i to zenskog roda naime