KOZMETICKI SALON "BIBA" - iskustva

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

romanticchic

#26 Re: KOZMETICKI SALON "BIBA" - iskustva

Post by romanticchic »

i ja sam postavila slicnu temu, pitajuci se gdje da odem na ciscenje lica, sad znam da sigurno necu kod bibe! :D
Kraljica_Suza

#27 Re: KOZMETICKI SALON "BIBA" - iskustva

Post by Kraljica_Suza »

Zna li neko nesto o toniranju tena? procitala sam na temi ''solarij'' da sad ima ovo toniranje, ali gdje to mogu naci?
u kozmetickim salonima ili?
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#28 Re: KOZMETICKI SALON "BIBA" - iskustva

Post by ladyblue18 »

fancy girl wrote:elit na slatkom cosetu
Dobro shvatili smo.
10 postova u nekoliko sati o elitu na vise tema na pf-u. :-) :zjev:
csejla

#29 Re: KOZMETICKI SALON "BIBA" - iskustva

Post by csejla »

ladyblue18 wrote:
fancy girl wrote:elit na slatkom cosetu
Dobro shvatili smo.
10 postova u nekoliko sati o elitu na vise tema na pf-u. :-) :zjev:
Ne svatam zasto ti cura smeta?!Ima dobro iskustvo sa ovim salonom i trebamo biti sretni sto nam neko preporucuje nesto tj. konacno neki dobar salon... do sada sam obisla mnogo salona i zaista se razocarala u 99% njih. Higijena, nacin rada, nacin komunikacije sa klijentima... u svim je bio jednak 0!!! Prije par mjeseci sam isla i u salon kod cuvene Milijane u nadi da novac koji dam (a radi se o jako skupom salinu) za uslugu vrijedi i da cu bar tu naci ono sto mi treba. Na zalost i od nje sam izasla razocarana... :( ponasa se prema musterijama kao da su dosli pred sud a ne da uzivaju i uljepsaju se :( Zaista uzas... O Bibi ne bih ni komentarisala :( Ona me davnooo razocarala.
Nakon Milijane sam dobila preporuku od drugarice da odem u Elit... istina, dugo mi je trebalo da se nakanim jer sam bila misljenja da kod nas u gradu niko ne moze da pruzi zadovoljavajuci nivo usluge. Ipak sam se narucila i nakon tretmana konacno iz jednog salona izasla sa osmijehom na licu. Ne znam, mozda sam ja prezahtjevna, mozda neki od vas imaju bolja iskustva sa nasim salonima, ali ja jednostavno volim kada je neko ljubazan prema meni, kada je higijena na nivou, kada je usluga dobra... a sve to sam napokon dobila u ovom salonu i zaista sam uvijek spremna rado Elit preporuciti svima.

Ja sam se bas raspisala :D Ali zaista morala sam podzati misljenje djevojke koja je pohvalila ovaj salon i sloziti se sa njom.

Pozdrav
Last edited by csejla on 20/09/2009 15:33, edited 1 time in total.
ajsela

#30 Re: KOZMETICKI SALON "BIBA" - iskustva

Post by ajsela »

I ja imam pozitivno iskustvo sa salonom ELITE. Iznenadila me njihova profesionalnost, ljubaznost, cistoca salona (koja mi je kao klijentu jako bitna)! U svakom slucaju, za pohvalu!!
ZECIC2

#31 Re: KOZMETICKI SALON "BIBA" - iskustva

Post by ZECIC2 »

DRAGE MOJE, EVO I JA DA SE PRIDRUZIM NEGATIVNIM KOMENTARIMA NA RACUN " BIBINOG" SALONA
I TO SLUCAJNO !
SALON NE DA JE SAMO NE HIGIJENSKI ,TE DA GLEDAJU KAKO SAMO DA USPARAJU NA NAMA MUSTERIJAMA , TO SU PRAVE NE PROFESIONALKE I UZAS NEUREDNE!
VISE OD 10 god. IDEM U KOZMETICKE SALNE I ZANAM STA JE TRETMAN U KOZMETICKOM SALONU
A DA NE PRICAM O MASAZAMA SRAMOTA ! :twisted: IMA TOGA JOS!
sandra01

#32 Re: KOZMETICKI SALON "BIBA" - iskustva

Post by sandra01 »

Kad smo vec kod kozmeticara, gdje u Sarajevu ima ono trajno skidanje dlaka ,laserom?
ZECIC2

#33 Re: KOZMETICKI SALON "BIBA" - iskustva

Post by ZECIC2 »

JEDNA OD MOJIH PRIJATELJICA JE PO PRVI PUT OTISLA KOD KOZMETICARA I TO KOD BIBE, PRIJE DVIJE ILI TRI GODINE
U GLAVNOM, POZALILA JE I TO DOBRO JER LICE JE BILO POSLIJE HIGIJENSKOG TRETMANA JOS GORE I GORE I
OD TADA NIKAD VISE NIJE OTISLA KOD KOZMETICARA ,TVRDI DA JE TO ZA NJU BILO JEDNO TRAUMATICNO ISKUSTVO :x
DA NE ZABORAVIM NAGLASITI STO I ONA TJ. DA JOJ SE ZA LICE PRILIKOM VEC NAVEDENOG TRETMANA LICNO POBRINULA GOSPODA BIBA!
IZ MOG LICNOG ISKUSTVA KOD BIBE ,
KADA VAM STAVE MASKU NA LICE NAKON ISTEKA DJELOVANJA MASKE ( 20-25 min.)
KOZMETICARKA MI RECE DA USTANEM I SKINEM SAMA MASKU SA SVOGA LICA KAKO BIH NASTAVILA SA RADOM
TJ. DA SE UMIJEM!!!!!!! :lol: :?
SAMO AKO PLATITE TRETMAN LICA KOJI KOSTA OD 80 PA NADALJE OPHODE SE ETO KAO NESTO PROFESIONALNIJE
TJ. NE SKIDATE SAMI MASKU SA LICA :mrgreen: :skoljka:

JEDNA STARIJA GOSPODA MI RECE PRILIKO JEDNOG SUSRETA, U KOZM. SALONU NE KOD " BIBE " !
KAKO JE ISLA KOD BIBE U SALON NA MASAZU TIJELA, NARAVNO NE ZADOVOLJNA, NE MASAZOM NEGO SA MASAZNIM SREDSTVOM TJ DA SU JE MASIRALI MINERALNIM ULJEM ( ULJE ZA BEBE )
KAZE VALJDA MISLE DA MI NE ZNAMO STA JE TO MASAZA I KAKVIM ULJEM SE MASAZA RADI I DA MASAZA SA TAKVIM ULJEM NE POSTIZE EFEKAT KAKAV TREBA DA BUDE

:D PA MNOGI NE ZNAJU ! TO JE SIGURNO! :roll: JA KAZEM ONI KOJI NE ZNAJU IDU KOD BIBE :run: :-) ONI KOJI ZNAJU BJEZE :twisted: :run:

I JOS DA VAM KAZEM DA "TEN SAN" NE VALJA ,JER ONA CRNA ZENA STO RADI TRETMANE LICA VALJDA JE I GAZDARICA
IMA PREDUGE NOKTE DA BIH MOGLA RADITI TRETMANE LICA ,UZAS! KOZMETICARKA MORA IMATI SKROS KRATKE NOKTE KAKO BIH MOGLA TEMELJITO OCISTITI KOZU I NE INFICIRATI JE
DAKLE, KADA VIDITE DUGE NOKTE I PRLJAVE NE UPUSTAJTE SE U RIZIK, JER SAMI SNOSITE POSLJEDICE U SLUCAJU
KONDRAINDIKACIJA. NISTE CORAVI DA KRIVITE DRUGE 8)

TOLIKI OD MENE I PREVISE , CAO!!! ;-)
Pikaboo

#34 Re: KOZMETICKI SALON "BIBA" - iskustva

Post by Pikaboo »

Kozmeticki salon Merona na Stupu.Ljep ambijent,jako cisto,ljubazno osoblje.Bila sam na ciscenju i hranjenju koze lica prije dva mjeseca i nisam mogla vjerovati da nahranjena koza tako izgleda.Nisam ljubitelj dugog lezanja i mirovanja,al' cu ovo ponoviti cim kuci dodjem.Maske su bile extra.
Masaza tjela je isto odlicna.
darprirode

#35 Re: KOZMETICKI SALON "BIBA" - iskustva

Post by darprirode »

Pikaboo wrote:Kozmeticki salon Merona na Stupu.Ljep ambijent,jako cisto,ljubazno osoblje.Bila sam na ciscenju i hranjenju koze lica prije dva mjeseca i nisam mogla vjerovati da nahranjena koza tako izgleda.Nisam ljubitelj dugog lezanja i mirovanja,al' cu ovo ponoviti cim kuci dodjem.Maske su bile extra.
Kakve su cijene?
aqualis

#36 Re: KOZMETICKI SALON "BIBA" - iskustva

Post by aqualis »

:run: :run: :run: :dance:CESTO KORISTIM USLUGE KOZMETICARA.A NAROCITO MASAZE.U PROTEKLOM PERIODU SAM PUNO LUTALA.PRIJE GODINU DANA SAM NA PREPORUKU PRIJATELJICE I NJENOG MUZA OTISLA U SALON LJEPOTE " A R T I S T R I" TERMALNA RIVIJERA ILIDZA.DOZIVJELA SAM NEVJEROVATNO ISKUSTVO I OSJETILA STA JE PRAVI TRETMAN LICA I MASAZA. OSOBLJE JE PROFESIONALNO I NENAMETLJIVO LJUBAZNO.CIJENE SU POVOLJNE,ALI ZA ONU STO NUDE
STVARNO REALNE.PREPORUCUJEM IH SVIMA KOJI ZELE PRAVU USLUGU,POSEBNO MASAZU.
Pikaboo

#37 Re: KOZMETICKI SALON "BIBA" - iskustva

Post by Pikaboo »

darprirode wrote:
Pikaboo wrote:Kozmeticki salon Merona na Stupu.Ljep ambijent,jako cisto,ljubazno osoblje.Bila sam na ciscenju i hranjenju koze lica prije dva mjeseca i nisam mogla vjerovati da nahranjena koza tako izgleda.Nisam ljubitelj dugog lezanja i mirovanja,al' cu ovo ponoviti cim kuci dodjem.Maske su bile extra.
Kakve su cijene?
Prvo da ti nabrojim sta mi je sve radila pa da skontas jel skupo.Ocistila lice,pa piling,pa uljem masirala lice i dekolte,pa onda naparila da se pore otvore.Onda stavila tri razlicite vrste maske sa nekim travama,jednu preko druge,cini mi se da je gaze stavljala izmedju,nemam pojma jer sam ja bila na sedmom nebu.Mirisalo je ko' livada.Onda je sve to skupa prekrila necim a na oci stavila neku posebnu masku.Tako sam lezala jedno 30-40 minuta.Kad mi je sve to skinula i kad sam se pogledala u ogledalo nisam mogla vjerovati.Sve borice oko usta i sa cela su totalno nestale.Usput mi je i obrve sredila,nisam ni znala da mogu biti tako ljepe.Preko sat vremena se bavila mojim licem.Koristila je Decleor kozmetiku.To je sve kostalo 80 KM.Meni se cini da ovo nije puno u poredjenju sa Bibom jer me tamo jednom davno iskasapila noktima a nikakve maske nisu bile i kostalo je 50 KM

Masaza neznam koliko je kostala jer je bila poklon od muza :)
1987vendetta

#38 Re: KOZMETICKI SALON "BIBA" - iskustva

Post by 1987vendetta »

sandra01 wrote:Kad smo vec kod kozmeticara, gdje u Sarajevu ima ono trajno skidanje dlaka ,laserom?
Imas to u Bibi, to ne rade kozmeticari, nego se najavis pa dodje doktor i to radi.. Ili se radi pod nadzorom doktora.. I sto vecina ljudi ne zna, dlake se nakon tretmana laserom vrate nakon 4-6 godina.. A skupo je da padnes u nesvijest. I naravno, radi se u par tretmana, dok skroz ne "istrijebe" sve dlake..

A sad da se nadovezem na temu. Depilirala sam se par godina u navedenom salonu, uvijek kod iste kozmeticarke. Mogu da kazem da sam bila zadovoljna uslugom, ali mozda i zbog toga sto me uvijek radila ista cura. Ona se zove Munevera, pa ako hocete neki tretman, prvo vidite jel' i ona to radi i narucite se kod nje, ja Vam garantujem da necete pozaliti.. Par puta sam isla i na cupanje obrva, i opet nju trazila, takva sam, kad nadjem nekoga ko mi odgovara, tesko mi se navici na nekog novog..
ententina

#39 Re: KOZMETICKI SALON "BIBA" - iskustva

Post by ententina »

Isla sam kod Bibe nekih godinu i po dana na masaze. Tamo je radila odlicna maserka, mislim da se Ekrema zvala, medutim zena je napustila, ali ja nastavim odlaziti tamo, kontam naci cu adekvatnu zamjenu. Medutim, kako god odem, tako se sve vise razocaram. Pretposljednji put sam se sokirala prljavim i punim mrvica tepihom koji te doceka cim udjes. Casa se prelila kada je maserka, prilikom tretmana, otkucala par poruka na mobitel, brljaveci mi lijevom rukom desnu plecku. Konta ona ja ne kontam, ugnjurila mi glavu, pa ko veli da odradim i nju i poruku. Biba - zdraaavo
Saraaa

#40 Re: KOZMETICKI SALON "BIBA" - iskustva

Post by Saraaa »

meni je cistila lice dzenita u ten-sanu sa dugim noktima ali zena zna svoj poso a neko i sa kratkim noktima cisti ali dzaba kad neumije i nisam bila uopste puno crvena samo onoliko koliko je normalno jako je ljubazana i fina cak mi je najbolje od svih kozmeticarki a promjenila sam ih vise :-) i svima je toplo preporucujem i sto se lica tice i ostalih usluga npr. ja sam jako zadovoljan depilacijom i nadogradnjom noktiju ;-)
bumboo

#41 Re: KOZMETICKI SALON "BIBA" - iskustva

Post by bumboo »

Da vam i ja malo kudim Bibu... Dobila sam jednom poklon-bon za usluge kod Bibe, radila sam depilaciju nogu i tretman lica. Odmah sam primijetila da je salon prilično neuredan, u sobi za depilaciju je bio stari raspadnuti linoleum, malo je falilo da zapnem i padnem.
Depilacija manje više je bila OK, ali tretman lica bezveze, trajalo je cca 20 minuta, i meni su dali da se umijem sama. Ali najgore od svega je bilo što sam bila naivna i što su mi tušnuli neku svoju kremu za lice koju pravi šefica Biba, nahvalili je samo tako, prirodni sastojci, kamilica, ovo ono... ito su mi prvo rekli da košta 10 KM a na izlazu mi naplatili 15, bez računa naravno, ali to je manje bitno. Nakon par dana korištenja te kreme dobila sam ljuštenje lica, crvenilo, katastrofa. Krema je totalno nerazmaziva, ko one dječije za guzu ili one sa cinkom za pljuskavice. Fuj! Nikad više im nisam otišla.
Post Reply