tech10 wrote:Ko gleda-zlo ne misli.
slažem se sa tim da svi gledaju i da to ne znači da je preljuba u planu...
u većini slučajeva, naravno...
ništa novo nismo rekli...znamo svi...
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
ako si TI takav nemoj blatit citav muski rod,jer zaista nisu svi takvi. to je znak ne postovanja prema djevojci, i manjka samokontrole.ApOoLoN wrote:Oni koji se kunu da ne gledaju ti lazu sigurno.
Ona koja brani, napada ga, terorise svog momka da ne gleda (baci pogled samo) ta ce ga sigurno izgubiti na ovaj ili onaj način. A ostanu li oni duže samo je pitanje vremen kad če on početi razmišljati da mu je bolje da je prevari jer isto ga dođe kad ja ONA teroriše.
Onaj koji ne gleda ZATO SIGURNO VARA. pa vi djevojke razmislite o tome
obicno to preraste (u ovo novo doba) u chatanje, pa smsanje, i u po frke skontas da on vodi paralelni zivot, i ko u britaniji ostavi te nakon 20 godina braka...dinchy84 wrote:ma gledat ce oni uvijek, ako im "zabranis" na neki nacin nista s tim neces postici. A obicno to i ostane samo na gledanju. Pa i ja se okrenem za dobrim frajerom, a ne znaci to da odmah hocu u krevet da ga vodimVelicina wrote:Kako mislis nikakve opasnosti od toga?
sto se skidaju ako ne zele da ih neko gleda... ja se pokusajem suzdrziti koliko god mogu, jer znam da je to pogresan put...Velicina wrote:Zanima me muska psihologija:
Muskarcima pogled cesto leti prema curama, zagledanje, pa cak i flertovanje ako mu je prilika (pijanstvo, partiji i slicno) cak i kad se kunu da vole svoju curu/ zenu.
Sta se desava u glavi muskarca kad vidi zgodnu zensku? Zelja za preljubom ili samo strast?
ma rijetki su ti slucajevi. Ja cu radje vjerovati da nista od toga nema, pa neka me i pukne po glavi kasnije...bolje to nego da u frustraciji zivim i da pratim koga gleda ta osoba.mIRCerka wrote:obicno to preraste (u ovo novo doba) u chatanje, pa smsanje, i u po frke skontas da on vodi paralelni zivot, i ko u britaniji ostavi te nakon 20 godina braka...dinchy84 wrote:ma gledat ce oni uvijek, ako im "zabranis" na neki nacin nista s tim neces postici. A obicno to i ostane samo na gledanju. Pa i ja se okrenem za dobrim frajerom, a ne znaci to da odmah hocu u krevet da ga vodimVelicina wrote:Kako mislis nikakve opasnosti od toga?
najbolja stvar koju mozes uraditi je da prokomentarises sa njim o toj curi, tipa kad prodje cura koja ima dobre noge, guzu, whatever, a vidis da je on gleda, pokreni normalnu zdravu konverzaciju, dobra je, vako je, naka je, automatski se neces osjetiti nize vrijednom tipa nabijanja sebi komplexa i sl., a i njemu ce biti drago da moze sa tobom otvoreno pa i o tome pricatiVelicina wrote:Hvala vam puno na odgovorima. Sto sam mogla zakljuciti je, apolon npr. pise da je to refleks, a mozda ima tu i istine, muskarci su evolucionalno lovci, pa to im je tako rec "posao".
Nadam se da to nije losa slika o samom sebi tako da se trazi potvrda, to bi mozda bio najgori scenario jer tad ne bi bio moj tip.
Volim da razumijem drugu osobu a ne samo sebe tako da je fino da cujem sta drugi misle o tome. Cak i ovako generalno je dobro znati sta to znaci, znatizelje radi.
Pozdrav!