jel potrebno ovo?????
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
kazem ti ja Macan i popinkzelena wrote:
ja Husnije lafca,a sto se tice ostalog i ja kazem
ps: cital slobodnu Bosnu
sto se novina tice, njihovo pisanje mozes okaciti macku o rep, dodji kdo mene kuci na kafu da vidis i zgradu i stan, a novine pisu da je zgrada urushena
zato vise vjerujem Mjesnoj Zajednici i regulacionom planu
Pudlice, ovaj put cu ti oprostiti shalu na racun macke, sljiedeci put cu te prijavit muriji
pitarska posla
-
pinkzelena
#28 Re: jel potrebno ovo?????
boki071 wrote:To care, idi stavi glavu u zemlju i nek te neko dobro ukopa...ifbbpro wrote:Jesu, potrebne su.pudlica wrote:
jesu li potrebne ovolike zgrade i unistavanje vilsa zbog nekih guzonja,zar nisu mogli ovdje jedan veliki park napraviti i da ga fino odrzavaju jer bi stvarno predobro bilo
Vils niko nece dotaci, Vils ostaje kako ostaje.
Ako ti je 'pak do zelenih povrsina, ti idi na Vrelo Bosne ili se preseli na selo. Sarajevo kao glavni grad i grad od 500 000 dusa mora da se gradi - svidjalo se to tebi ili ne.
Jesi li ti ikad vidio GLAVNI GRAD recimo PRAG koji ima poslovnu zonu, ali ima i zonu sa parkovima, niskogradnjama - obje u CENTRU!
A niko ne kaže da se Sarajevo ne treba razvijati, naprotiv treba se razvijati ali ne može sve biti u centru...
U stockholmu je američka abasada sat vremena od centra,a kod nas bi svi papci u centar...
Sarajevo nije PRAG, BEČ, LONDON, PARIZ, RIM itd....
to bi neki trebali da shvate..već jednom..i prestanu sa usporedbama sa drugim gradovima, koje su vidjeli na ekskurziji
Lijepo bi se bilo ugledati na pomenute gradove, ali kad prevaziđemo neke druge veće probleme..
- Tesssa
U redu bi bilo da se grade obdenista, skolske ustanove, kampusi...ali, s obzirom da se ovakvom gradnjom narusava ono malo prirode koju imamo u gradu to nikako ne opravdavam.
Osim toga, kad su kod Marsalke pravili teren za americku ambasadu, posjekli su drvece koje se tu nalazilo, umjesto da su ga presadili, sto bi bila najnormalnija stvar.
Ovom gradu definitivno nedostaje kisika i hlada, ambasada ne nedostaje uopste!
Osim toga, kad su kod Marsalke pravili teren za americku ambasadu, posjekli su drvece koje se tu nalazilo, umjesto da su ga presadili, sto bi bila najnormalnija stvar.
-
morlock
#30 Re: jel potrebno ovo?????
ne bi rekao da nam je Sarajvo postalo ljepse kako se obnavlja poslije rata.pinkzelena wrote:ifbbpro wrote:Jesu, potrebne su.pudlica wrote:
jesu li potrebne ovolike zgrade i unistavanje vilsa zbog nekih guzonja,zar nisu mogli ovdje jedan veliki park napraviti i da ga fino odrzavaju jer bi stvarno predobro bilo
Ako ti je 'pak do zelenih povrsina, ti idi na Vrelo Bosne ili se preseli na selo. Sarajevo kao glavni grad i grad od 500 000 dusa mora da se gradi - svidjalo se to tebi ili ne.
Slazem se s tobom, ne znam sta ljudi imaju protiv gradnje generalno.Ne mora se uvijek kretati od toga da je to za neke guzonje.
Sarajevo je veliki grad i svaka novogradnja je dobrodosla,ako je u skladu sa urbanistickim propisima.
Ne fali nama ni parkova, a i izletista hvala Bogu imamo, pa kome je do trave, ima auto, ili autobus pa nek ide na svjez zrak.
Veliki park (koji imamo vec) bi samo bio idealan za pjane i klosare navece da se skupljaju po njemu i ostavljaju prazne klipace.
Ja uzivam kad se nesto gradi, renovira, asfaltira, obnavlja, jer nam grad postaje samo ljepsi.Sto da ne!?
u ovom gradu desio se urbicid kad su pocele nelegalne nakaradne izgradnje svega i svacega.
strahota vidjeti koji neukus kic i raspar.
-
Shoshana
#31 Re: jel potrebno ovo?????
Jes' al' ako ti je centar grada u Hammarby... kakv bolan sat vremena, sa Ostermalm trga opicis Linneovom do kraja, onda jos jedno 200 metara prema Kaknastornet i eto te... A Kanadska je bas u centru grada, i vecina ostalih ambasada je na Ostermalmu... Sve van grada, gluho bilo...boki071 wrote:
U stockholmu je američka abasada sat vremena od centra,a kod nas bi svi papci u centar...
- Tesssa
naravno da nije, ali zasto onda narusavati one parkove koji vec postoje? O tome se radi.oOmirzaOo wrote:ljudi nije sarajevo ravnica nepregledna pa da mozemo parkove dizat u sred glavnog grada, a nema se mjesta za okrenuti, ali ja sam za to sa sravnamo sa zemljom buca potok i tamo napravimo jedan park
- Neelix
da se i mi slozimodinchy84 wrote:U redu bi bilo da se grade obdenista, skolske ustanove, kampusi...ali, s obzirom da se ovakvom gradnjom narusava ono malo prirode koju imamo u gradu to nikako ne opravdavam.
koji ce nam kurac onaj shopping centar u vilsonovom? Saobracaj ce porast 300%. Nisam ja protiv gradnje, zaposljavanja, al sta je falilo smjestit ga negdje van grada? Nije da u Sa nema jebenih sh. centara!
vidi ove ljepote covjece. a nije da i oni imaju prostora, na obali su.jel ko bio u Zg u botanickom vrtu? Zooloskom? koja ljepota covjece. sta bih dao da tako nesto imamo i mi... jebes centre!
- GandalfSivi
Koliko samo mozete pametovati. Prvo, americka ambasada se ne gradi u parku, nego na mjestu gdje je ono ruglo od kasarne stajalo 10 godina poslije rata, da se niko nije pocesao. Pa bolje i ambasada nego ono. Drugo, samo Vilsonovo setaliste nece biti ugrozeno, nego opet ono ruglo koje je bilo na mjestu gdje se sada gradi. Trece, nama uopste ne trebaju parkovi, jer i sa ovima koje imamo ne znamo postupati. Mi imamo raj u prirodi u vidu Vrela Bosne, Stojcevca, ili pak mjesta kao sto su Spomen-park Vraca, Barice, Trebevic (onaj dio sto nema mina, navodno) itd itd. I sta se desava sa takvim parkovima. Propadaju. Gledam one ljude iz KJKP Rad, koji se stvarno trude da nesta srede u ovom gradu, ali stoka unistava li unistava. Pa kod nas ni klupa ne moze prenociti da ne bude unistena preko noci. Pogledajte samo sve one parkice na Dobrinji, koji su super zamisljeni bili, ali stoka je i beton (halo beton armirani) iscupala. I onda se nesta poredimo sa ostalim gradovima.
Presmijesno...
Presmijesno...
- Prpa.ba
bos wrote:Svakim danom sve vise i vise nestaje super mega giga cool socijalisticke gradnje u nasem glavnom gradu...dokle vise??
E ublehe, klocu jesu li zle antibosnjacke komunjare pravile drvece? Nisam znao da se i to ubraja gradnju
- Tesssa
Sto se tice americke ambasade, cinjenica jeste da je drvece posjeceno, umjesto presadjeno. Apsurd je da je to uradjeno u gradu u kojem je u ratu maltene preko noci nestalo vise od pola drveca.GandalfSivi wrote:Koliko samo mozete pametovati. Prvo, americka ambasada se ne gradi u parku, nego na mjestu gdje je ono ruglo od kasarne stajalo 10 godina poslije rata, da se niko nije pocesao. Pa bolje i ambasada nego ono. Drugo, samo Vilsonovo setaliste nece biti ugrozeno, nego opet ono ruglo koje je bilo na mjestu gdje se sada gradi. Trece, nama uopste ne trebaju parkovi, jer i sa ovima koje imamo ne znamo postupati. Mi imamo raj u prirodi u vidu Vrela Bosne, Stojcevca, ili pak mjesta kao sto su Spomen-park Vraca, Barice, Trebevic (onaj dio sto nema mina, navodno) itd itd. I sta se desava sa takvim parkovima. Propadaju. Gledam one ljude iz KJKP Rad, koji se stvarno trude da nesta srede u ovom gradu, ali stoka unistava li unistava. Pa kod nas ni klupa ne moze prenociti da ne bude unistena preko noci. Pogledajte samo sve one parkice na Dobrinji, koji su super zamisljeni bili, ali stoka je i beton (halo beton armirani) iscupala. I onda se nesta poredimo sa ostalim gradovima.
Presmijesno...
Gradnja ambasade u Vilsonovom ce vjerovatno uzrokovati pojacan saobracaj u tom dijelu grada, sto nikako nije dobro.
Trebevic, Stojcevac, Vrelo Bosne...to nisu gradski parkovi, ipak se nalaze van grada.Pa kad je u samom gradu zagusljivo i kad se kuci vratimo, a odjeca nam smrdi na dimove i ispusne gasove,tad se znamo zaliti.
-
mIRCerka
sjooooooo djece mi ove dlakave
:D:D eto ispade ima nas koji zelimo pocupati sve stabala sto ima...
najlakse je neinformisano pricati i pucat neke nidje veze argumente....
ima par mjeseci da je regulacioni plan za Novo Sarajevo bio u svim MZ te opcine dostupan obicnim smrtnicima na uvid...
odes, raspitas se i dobijes informacije iz prve ruke...
gandalfe, sjecas li se koliko je puta PARK zasadio drvece u dvici? I koliko je trebalo "rodjenim sarajlijama" od 10 godina starosti da ih pocupaju.....
ovo je jadan grad, ali je dobar ko sve zivi u njemu....
a sto se tice poredjenja sa zagrebom, jel moguce da malo ko pogleda prirodnu kartu bivse juge? Zagreb sav u zelenom Sarajevo u smedjem...
da prevedem:
Zagreb je u niziji i moze se siriti i izgradjivati kako im je cejf, dok se mi mozemo jebat naopako, ali sirenje nam ne ide najbolje...
najlakse je neinformisano pricati i pucat neke nidje veze argumente....
ima par mjeseci da je regulacioni plan za Novo Sarajevo bio u svim MZ te opcine dostupan obicnim smrtnicima na uvid...
odes, raspitas se i dobijes informacije iz prve ruke...
gandalfe, sjecas li se koliko je puta PARK zasadio drvece u dvici? I koliko je trebalo "rodjenim sarajlijama" od 10 godina starosti da ih pocupaju.....
ovo je jadan grad, ali je dobar ko sve zivi u njemu....
a sto se tice poredjenja sa zagrebom, jel moguce da malo ko pogleda prirodnu kartu bivse juge? Zagreb sav u zelenom Sarajevo u smedjem...
da prevedem:
Zagreb je u niziji i moze se siriti i izgradjivati kako im je cejf, dok se mi mozemo jebat naopako, ali sirenje nam ne ide najbolje...
- Neelix
mircaginice, m2 central parka je najmanje 20 puta skuplji od bilo kojeg m2 u sarajevu
pa opet toliki prostor se ne smanjuje svako malo nekim novim trgovackim centrom, nego se isti eventualno gradi negdje u predgradju. eto i zagreb ima toliko prostora, pa su trgovacki centri opet na periferiji.
pa opet toliki prostor se ne smanjuje svako malo nekim novim trgovackim centrom, nego se isti eventualno gradi negdje u predgradju. eto i zagreb ima toliko prostora, pa su trgovacki centri opet na periferiji.
-
mIRCerka
ne, dobar potez je otici na poziv MZ na kometnarisanje regulacionog plana prije nego se narpavi finalni prijedlog koji ide na usvajanje, a ne plakati kasnije ....boki071 wrote:I znači po vama je dobar potez uništiti livadu, park i fontanu oko Holiday INN-a da bi se izgradio "biznis centar"
-
mIRCerka
neelixe, i mene bode u oci ovaj robot kod opstine... ali mislim da se pretjerano lamentira oko ambasada na vilsu....ako budu postovali regulacioni plan, vse ke bidne uredu....Neelix wrote:mircaginice, m2 central parka je najmanje 20 puta skuplji od bilo kojeg m2 u sarajevu
- Neelix
joj taj robot je grozan, fasada staklena je horror, gadna zgrada pravo. ne kontam poentu, eto drugog robota na 500 metara zracne linije...
DA NE SPOMINJEM JEBENE ZGRADE NA ALIPASINOM PREKO ZELENILA STO SU NAPRAVLJENE...

- Daphna
Vidjeli mi taj regulacioni plan ili ne, komentarisali ga ili ne, složili se sa njim ili ne... Isto nam ga dođe, jer gospoda rade što žele... Zamažu nam malo oči, hajde dođite da pogledate, a onda ko vas j... Opet po svom!mIRCerka wrote:ne, dobar potez je otici na poziv MZ na kometnarisanje regulacionog plana prije nego se narpavi finalni prijedlog koji ide na usvajanje, a ne plakati kasnije ....boki071 wrote:I znači po vama je dobar potez uništiti livadu, park i fontanu oko Holiday INN-a da bi se izgradio "biznis centar"
-
mIRCerka
žnije istina...Daphna wrote:Vidjeli mi taj regulacioni plan ili ne, komentarisali ga ili ne, složili se sa njim ili ne... Isto nam ga dođe, jer gospoda rade što žele... Zamažu nam malo oči, hajde dođite da pogledate, a onda ko vas j... Opet po svom!mIRCerka wrote:ne, dobar potez je otici na poziv MZ na kometnarisanje regulacionog plana prije nego se narpavi finalni prijedlog koji ide na usvajanje, a ne plakati kasnije ....boki071 wrote:I znači po vama je dobar potez uništiti livadu, park i fontanu oko Holiday INN-a da bi se izgradio "biznis centar"
ako se ti i ja bunimo, nikom nista...dignes ti svoj neboder, ja dignem svoje komsije, dici ce se i druga dva nebodera, susjedne tri zgrade i onda ce napravit klinac nesto sto ne odgovara gradjanima...ali da odemo samo ti i ja i nesto zvocamo, to ne pije vode...
-
ifbbpro
#50 Re: jel potrebno ovo?????
Sarajevo nije ni Prag, ni Stockholm, sto po velicini, sto po urbanistickom uredjenju. Get used to it.boki071 wrote:To care, idi stavi glavu u zemlju i nek te neko dobro ukopa...ifbbpro wrote:Jesu, potrebne su.pudlica wrote:
Jesi li ti ikad vidio GLAVNI GRAD recimo PRAG koji ima poslovnu zonu, ali ima i zonu sa parkovima, niskogradnjama - obje u CENTRU!
A niko ne kaže da se Sarajevo ne treba razvijati, naprotiv treba se razvijati ali ne može sve biti u centru...
Uostalom, bolje i Importanne Centar, turska ambasada, Raiffeisen HQ (te tri zgrade se trenutno grade na onoj slici), nego ona DZUNGLA od prije pola godine.
Park zaboravi, sta ce ti park pored Vilsa. Znaci bolje je i ovo nego ono sto je bilo prije ovoga.
Last edited by ifbbpro on 08/07/2007 03:11, edited 1 time in total.