lepa protina kci je u vrhu definitivno
uspavanka za decaka je fantasticna
prva ljubav isto tako
ne volim januar - uhhhh
od novijih, eleonora mi je super
ma ko ce se odlucit
Moderator: _BataZiv_0809
Joj misha,sta pijes? Pjesma me vec godinama refleksno rusimisha wrote:ma BEZDAN...bez dna
svaka je poezija i svaka je dobra i Djole je uvijek znao zanat...
al ova Bezdan mene uvije pogodi bas u taj kutak srca o kojem se prica...
još kad je slušam sa neke žive sirke pa kad se i glasovi publike stope...prosto se naježim---
...nema me više
u tvojim molitvama.
više me putem ne prate....
zavisi sta ko smatra ljubavnom pjesmom, mislim da je djole najbolji tekstopisac na svijetu, ljubav i romantika kod njega nije, ja tebe volim ti mene ne...Nancy Drew wrote:mostarac wrote:1. devedesete
2. requiem
3. 7/8
4. tri put sam video tita
5. sve je otislo u honduras
6. krivi smo mi
7. ratnik paorskog srca
8. sansona
Eto to je nekoliko mojih favorite pjesama
Ljubavnu pjesmu uz par izuzetaka (ole lole, d-mol, bezdan) nikad nije znao napisat, al socijalni songovi su mu prilicno dobri.
To medjutim ne mjenja stvar da je Djole karakterna drolja, bio i ostao, i on voli samo sebe i jebes umjetnika koji se odrice svojih djela, kao sto se djole odrekao nekih svojih pjesama. To dovoljno govori o njemu kao covjeku, a i ono otkazivanje koncerta u Sarajevu zbog toga sto je cijena karte za to vrijeme bila besramno skupa, pa prodali 3.000 karata, mu necu zaboravit iako je malo toga tu bilo do njega, a mnogo vise do organizatora, ali je bilo nacina da to odradi kako treba i oduzi se ljudima koji su kupili kartu, samo da je htio.
Ipak Balasevic je dobar umjetnik i to je ono sto nas treba zanimati, a generalno je ko cojek supak i ne moze ga oprati ni to sto je bio protiv slobe, jer i sa tim je opet ostao supak, samo malo manji