Vjenčanje u Sarajevu - Gdje ga organizovati?
-
Ljubicasta
Angazovala sam agenciju New Age da mi organizuje vjencanje
Rjesenje za sve moje probleme ... Jos nismo odlucili definitivno gdje, ali javim svakako ... Puno hvala jos jednom na prijedlozima 
- van Basten
Hajde da ti ne bude mrsko da nas s vremena na vrijeme obavijestiš kako napreduje organizacija, a pogotovo nakon što sve prođe kako si zadovoljna s njima. Šta rade, šta su uradili kvalitetno, šta su sfušerili... i sl? I ako nije previše lično, koliko su te finansijski izašle njihove usluge.
p.s. Ja namjerno ne čestitam odmah, nego ćemo pričektai da se to ozvaničiti... čuo sam da čestitanje unaprijed donosi baksuzluk
p.s. Ja namjerno ne čestitam odmah, nego ćemo pričektai da se to ozvaničiti... čuo sam da čestitanje unaprijed donosi baksuzluk
-
Ljubicasta
Hoću svakako ... Čim definitivno dogovorimo prostor, javim ... Što se tiče njihovih usluga, oni uzimaju 10 posto od ukupne dogovorene cijene ... Sve je stvar dogovora i pregovora... Ne moraš uzeti njihovu kompletnu organizaciju, možes uzeti samo neke segmente ... Meni će skoro sve raditi, jer su baš povoljni ...
A što se tiče čestitanja ...
A što se tiče čestitanja ...
-
Gazz
van Basten wrote:Hajde da ti ne bude mrsko da nas s vremena na vrijeme obavijestiš kako napreduje organizacija, a pogotovo nakon što sve prođe kako si zadovoljna s njima. Šta rade, šta su uradili kvalitetno, šta su sfušerili... i sl? I ako nije previše lično, koliko su te finansijski izašle njihove usluge.
van Basten je sljedeci
10 malih crnaca poslo je na vjencanje, jedan se objesio ostalo ih 9 ....
- van Basten
Mislim da će ih još dosta prije mene, ali nije zgoreg na vakat se pripremiti i učiti na greškama ili dobrim potezima drugih 
-
Ljubicasta
Afrika ce biti najvjerovatnije ...
New Age mi je dogovorio odlicnu cijenu ... To je prednost agnecija ... Bas sam sretna
Ostalo ce sve biti lako ... Will keep u updated 
- van Basten
De nam onda reci bar ono što je do sada poznato... konkretno - gdje je taj new age (sjedište, adresa) i kako si ih kontaktirala?
-
Ljubicasta
NEW AGE
Ul. Terezije bb, plato Skenderija
71 000 Sarajevo
Telefon 1: +387 33/212-133
Telefon 2: +387 62/170-828
NEW AGE je prva specijalizovana agencija za organizaciju događaja, a posebno svadbi u Bosni i Hercegovini. Ovo ljeto poseban popust za mladence, potpuna organizacija svadbe uz popust na medeni mjesec. Kontaktirajte nas!!!
http://www.newage.ba
Ovo sam kopirala sa drugog foruma, gdje su mi preporucili agenciju
Ul. Terezije bb, plato Skenderija
71 000 Sarajevo
Telefon 1: +387 33/212-133
Telefon 2: +387 62/170-828
NEW AGE je prva specijalizovana agencija za organizaciju događaja, a posebno svadbi u Bosni i Hercegovini. Ovo ljeto poseban popust za mladence, potpuna organizacija svadbe uz popust na medeni mjesec. Kontaktirajte nas!!!
http://www.newage.ba
Ovo sam kopirala sa drugog foruma, gdje su mi preporucili agenciju
-
Ljubicasta
Definitivno Afrika
Agencija je odlična stvar. Dobili smo pravo povoljne cijene za sve. Puno bolje nego da smo sami organizovali. Nevjerovatno, ali je tako ... Ja sam prva bila pravo skeptična kada je agencija u pitanju, ali sada .... svima preporučujem ... Mislim da će nam vjenčanje biti extra
Svakako ću vas obavještavati i dalje ... 
- GandalfSivi
Hm, kad smo vec kod ove teme. Treba mi par informacija...
1. Lokacija: volio bih da je nesta sto ima bastu u prirodi, ali i dosta mjesta unutra ako kisa pocne padati. Normalno, mjesto mora biti kulturno
2. Ako ta lokacija ne radi servira klopu i pice (ako je samo objekat) ko radi dobar catering.
3. Muzika, treba mi neki band koji svira i domacu muziku, ali i stranjsku (samo bez sote, molio bih)
4. Zna li iko moze li se samo vjencanje odrzati na bijeloj tabiji (zapravo, hoce li moci u maju dogodine).
5. Slike, slike, saljite puno slika
Hvala...
1. Lokacija: volio bih da je nesta sto ima bastu u prirodi, ali i dosta mjesta unutra ako kisa pocne padati. Normalno, mjesto mora biti kulturno
2. Ako ta lokacija ne radi servira klopu i pice (ako je samo objekat) ko radi dobar catering.
3. Muzika, treba mi neki band koji svira i domacu muziku, ali i stranjsku (samo bez sote, molio bih)
4. Zna li iko moze li se samo vjencanje odrzati na bijeloj tabiji (zapravo, hoce li moci u maju dogodine).
Hvala...
-
Ljubicasta
Ova agencija ti sve to moze zavrsiti. Mislim da su nedavno organizovali vjencanje na bijeloj tabiji...
Meni je Afrika stvarno idealna (ima jaaaaako puno zelenila, mostice, potocice i bazen) ... i ima dosta mjesta unutra i super je uređena. Catering mi je dogovorila Agencija i to vrlo povoljno.
Kod nas nema benda, jer nismo htjeli rizikovati da neko dođe i traži od Halida "Prvi poljubac" ... Nećemo narodnu muziku nikako ... Zato ćemo imati odličnog DJ-a koji će puštati samo latino ritmove
Meni je Afrika stvarno idealna (ima jaaaaako puno zelenila, mostice, potocice i bazen) ... i ima dosta mjesta unutra i super je uređena. Catering mi je dogovorila Agencija i to vrlo povoljno.
Kod nas nema benda, jer nismo htjeli rizikovati da neko dođe i traži od Halida "Prvi poljubac" ... Nećemo narodnu muziku nikako ... Zato ćemo imati odličnog DJ-a koji će puštati samo latino ritmove
- van Basten
Kad prvi put reče Afrika, ja kontao dogovorili medeni mjesec u Africi
Gdje dođe Afrika kod nas?
Gdje dođe Afrika kod nas?
-
Semiramida
Evo još prijedloga za vjenčanje:
- Hotel Bosnia, bašta Kišobran. Moji su bili na nekoj svadbi tamo, al' nisu nešto bili zadovoljni hranom. A organizacija vjenčanja je bila oko 3.000KM (kako sam shvatila: iće, piće + muzika)
- Aqua: eto, ima i bazen, al' (polu)zatvorenog tipa. Nemam neke preporuke.
- Svrzina kuća: ima avliju, ali kaldrmisanu - lomi štikle. Mislim da je samo prostor 500KM. I ograničeni su sa zatvorenim prostorom na 50-100 osoba.
- Galerija Mak (kod Hotela Evropa): prostor se plaća oko 300KM. Ne može baš puno ljudi stati...
- Prijedlog za katering: CASPER. Ljudi su najjeftiniji što se tiče odnosa cijena tanjira po osobi: 10-15KM Svi drugi su oko 20 - 25 - 30 KM. Međutim, fali tu malo onog "luksuza" u posudama s gorionicima i sl. U cijenu tanjira su uračunati i konobar(i), suđe, ako treba i dio namještaja. Piće ide posebno.
- Image nije loš.
- Imaš još u Semizovcu i Kulin Ban (pored rijeke).
- Park prinčeva.
- Avazov neboder (je l' ono Plava prizma). Kažu da je tu tanjir 28KM po osobi.
- Morića Han.
- Za Afriku prvi put sad čujem...
- Hotel Bosnia, bašta Kišobran. Moji su bili na nekoj svadbi tamo, al' nisu nešto bili zadovoljni hranom. A organizacija vjenčanja je bila oko 3.000KM (kako sam shvatila: iće, piće + muzika)
- Aqua: eto, ima i bazen, al' (polu)zatvorenog tipa. Nemam neke preporuke.
- Svrzina kuća: ima avliju, ali kaldrmisanu - lomi štikle. Mislim da je samo prostor 500KM. I ograničeni su sa zatvorenim prostorom na 50-100 osoba.
- Galerija Mak (kod Hotela Evropa): prostor se plaća oko 300KM. Ne može baš puno ljudi stati...
- Prijedlog za katering: CASPER. Ljudi su najjeftiniji što se tiče odnosa cijena tanjira po osobi: 10-15KM Svi drugi su oko 20 - 25 - 30 KM. Međutim, fali tu malo onog "luksuza" u posudama s gorionicima i sl. U cijenu tanjira su uračunati i konobar(i), suđe, ako treba i dio namještaja. Piće ide posebno.
- Image nije loš.
- Imaš još u Semizovcu i Kulin Ban (pored rijeke).
- Park prinčeva.
- Avazov neboder (je l' ono Plava prizma). Kažu da je tu tanjir 28KM po osobi.
- Morića Han.
- Za Afriku prvi put sad čujem...
-
Ljubicasta
- van Basten
Da, na ovim slikama zaista izgleda fantastično... moraću se malo detaljnije raspitati o njoj, možda i lično otići... a svakako će tu biti i tvoj update

Iako su mene ovdje prozivali kao idućeg na vješalima, vidim da će ih biti još prije mene... baš kako rekohGandalfSivi wrote:Hm, kad smo vec kod ove teme. Treba mi par informacija...
Hvala...
-
Ljubicasta
Evo da se konačno oglasim ...
Vjenčanje je bilo fenomenalno ... Mene je dovezla limuzina ... na ulazu su me čekale djevojčice ... jedna je bacala latice, a druga nosila korpicu sa prstenjem ... tata me je odveo do mog muža, a on do matičara, dok je u podlozi svirala I can't help falling in love ... od Elvisa Presleya ... sve je bilo ukrašeno u tropskom folu ... palme, cvijeće, školjke, voće ... na stolu matičara bila su dva akvarijuma sa po jednom zlatnom ribicom ... kad smo rekli da, 50 balona je poletjelo uzrak ... šaljem slike ubrzo
Vjenčanje je bilo fenomenalno ... Mene je dovezla limuzina ... na ulazu su me čekale djevojčice ... jedna je bacala latice, a druga nosila korpicu sa prstenjem ... tata me je odveo do mog muža, a on do matičara, dok je u podlozi svirala I can't help falling in love ... od Elvisa Presleya ... sve je bilo ukrašeno u tropskom folu ... palme, cvijeće, školjke, voće ... na stolu matičara bila su dva akvarijuma sa po jednom zlatnom ribicom ... kad smo rekli da, 50 balona je poletjelo uzrak ... šaljem slike ubrzo
-
mamica papucarka
kolko ljudi, toplko cudi. Meni je ovo iz Afrike komedija
al eto, mozda sam ja nakrivo natakarena
mi smo jedva cekali da se to vjencanje zavrsi
Jos kad ugledah muza u odjelu i sa ruksakom na ledjima 
al eto, mozda sam ja nakrivo natakarena
mi smo jedva cekali da se to vjencanje zavrsi
-
Ljubicasta
ruksak na leđima je sam po sebi komedija ... bitno je da se svi smijemo
meni je žao što se moje vjenčanje završilo ... ali mi je drago što smo to mogli podijeliti sa nama dragim ljudima ... ostali smo do ranih jutarnjih sati ... uz ritmove latino muzike ... tu je bio i plesni par iz romantika koji je prisutne zabavljao i animirao ... sve u svemu vjenčanje iz snova
barem su nam tako svi gosti rekli
meni je žao što se moje vjenčanje završilo ... ali mi je drago što smo to mogli podijeliti sa nama dragim ljudima ... ostali smo do ranih jutarnjih sati ... uz ritmove latino muzike ... tu je bio i plesni par iz romantika koji je prisutne zabavljao i animirao ... sve u svemu vjenčanje iz snova
- van Basten
eh sad, kad je sve prošlo, onda se može i čestitati od srca... pa čestitam, a njemu nek je sa srećom, kako se to običava kod nasLjubicasta wrote:Evo da se konačno oglasim ...![]()
Ozbiljno sad.. iskrene čestitke oboma...mene interesuju svi mogući detalji... jeste da ima cca 1,5 god do tog čina za mene ali ipak, nije zgoreg pripremiti se na vakat... od onog gore opisanog, je li ti to sve organizovalan agencija kojoj si se obratila? Limuzina, djevojčice, latice, Presley, trope, plesni par, baloni...? Između toga... ko je puštao/svirao muziku? I to agencija ili ste unajmili nekoga? Klopa + piće, kakva je bila? Ko se brinuo za to? Africa, agencija, neko lično... slobodno se raspiši o svim mogućim detaljima koje upitah i koje zaboravih... ako nešto ne želiš podijeliti ovdje, može i PP
-
Ljubicasta
@van basten: puno hvala
Agencija je kriva za sve
Bilo je i naših ideja, ali su oni sve to sproveli u djelo. Limuzinu smo mi naručili dva sata prije vjenčanja, jer je buba kabriolet kojom sam trebala doći u posljednji trenutak zakazala
Djevojčice su od naših prijatelja ... mada je trebao biti i jedan dječak, koji je malo zakasnio na ceremoniju
Dekoraciju je u potpunosti odradila agencija. Od kamenja na kojem su bila ispisana imena gostiju, palmine kore i lišća po kojem sam hodala do matičara, baklji i svijeća kojim su bili ukrašeni mostići i bazen, do školjki, voća i cvijeća koje je krasilo svaki stol ...
Muziku je puštala jedna cura, DJ ... zaboravih joj ime
Piće smo uzeli od Afrike, jer nam je tako bilo jeftinije ... Dobili smo ga po super cijenama ... prostor zato nismo plaćali ...
Hranu je organizovala agencija ... po odličnoj cijeni ... sve je opet bilo u tropskom folu ... ribica, voće i slično ...
Dok su nam čestitali, na velikom platnu su se vrtile naše slike sa putovanja ... to je bio super fol ... odmah pored je bio koktel majstor koji je pravio koktele ...
Naš prvi ples je bio opet uz Elvisa Presleya - You never walk alone
To je bila želja mog sada već muža ... navijači Liverpoola znat će o čemu se radi
Prije torte bilo je moderno šerbe
mali, voćni kokteli ... uz njih je svaki gost dobio porukicu (ovo je bila naša ideja) ... porukice su bile kao za fortune cookies, s tim da su na njima bile napisane najveće gluposti tipa ... nasmij se, ovo je skrivena kamera, .... ovu svadbu preko satelita prati 30 miliona ljudi ... mlada nije trudna ... voda iz bazena nije za piće .... gurni plesače u bazen i slično
poslije torte uslijedilo je skidanje podvezice ...
i to bi otprilike bilo to ...
ako se još šta sjetim, pišem ... imaš sve slike u agenciji pa možeš otići pogledati ... ja ću postaviti slike vrlo brzo ... priču o mojoj svadbi bi trebao objaviti jedan naš magazin, pa ih ne smijem postavljati dok oni to ne urade ...
Agencija je kriva za sve
Djevojčice su od naših prijatelja ... mada je trebao biti i jedan dječak, koji je malo zakasnio na ceremoniju
Dekoraciju je u potpunosti odradila agencija. Od kamenja na kojem su bila ispisana imena gostiju, palmine kore i lišća po kojem sam hodala do matičara, baklji i svijeća kojim su bili ukrašeni mostići i bazen, do školjki, voća i cvijeća koje je krasilo svaki stol ...
Muziku je puštala jedna cura, DJ ... zaboravih joj ime
Piće smo uzeli od Afrike, jer nam je tako bilo jeftinije ... Dobili smo ga po super cijenama ... prostor zato nismo plaćali ...
Hranu je organizovala agencija ... po odličnoj cijeni ... sve je opet bilo u tropskom folu ... ribica, voće i slično ...
Dok su nam čestitali, na velikom platnu su se vrtile naše slike sa putovanja ... to je bio super fol ... odmah pored je bio koktel majstor koji je pravio koktele ...
Naš prvi ples je bio opet uz Elvisa Presleya - You never walk alone
To je bila želja mog sada već muža ... navijači Liverpoola znat će o čemu se radi
Prije torte bilo je moderno šerbe
poslije torte uslijedilo je skidanje podvezice ...
ako se još šta sjetim, pišem ... imaš sve slike u agenciji pa možeš otići pogledati ... ja ću postaviti slike vrlo brzo ... priču o mojoj svadbi bi trebao objaviti jedan naš magazin, pa ih ne smijem postavljati dok oni to ne urade ...