Mene sada zanima da li to nekakvo pravilo vrijedi samo za općinu Ilidža ili za cijeli Kanton, tj da li će se svi budući koncerti na otvorenom prekidati u 22-23h? Npr, krajem mjeseca na Koševu?
SRAMOTA ZA TURIZAM GRADA SARAJEVA
- van Basten
Drugi put organizujte koridu pa ćete moći do zore dernečiti
Mene sada zanima da li to nekakvo pravilo vrijedi samo za općinu Ilidža ili za cijeli Kanton, tj da li će se svi budući koncerti na otvorenom prekidati u 22-23h? Npr, krajem mjeseca na Koševu?
Ili je ipak općina Centar liberalnija pa će se moći zasvirati i iza ponoći u sred stambenog naselja?
-
artzy
Odakle su debili? Jel to SDA kadar?kulla wrote:ma zna se ko jeDaysleepeR wrote:Ma nemožeš ti na licu mjesta ništa.
Imaš pun prostor ljudi koji uživaju a ovdje 3 sata pritisak.
Kako reći ljudima da je kraj, kako smirit ljude, prijete ti krivičnim prijavama, kaznama, privođenjem, upadanjem specijalaca, svim živim.
U tom momentu ti gledaš samo kako da se sve smiri, ali nije bilo teorije, neko je rekao da se ukida po svaku cijenu, i mi znamo i ko i kako i zašto, ali mi nećemo to da kažemo, to ima policija da kaže.
Hoćemo da ih natjeramo da kažu ko je njih pretvorio u svoju privatnu miliciju.
Ja neću reći ime, ali mislim da je svakom ko živi na Ilidži jasno ko je u pitanju.
husein mahmutovic, bivsi nacelnik opstine, koji sad iz pozadine vuce konce, a ovaj trenutni je samo pijun, svi to znaju
-
Como_Sarajevo
Nije bitno odakle su,bitno je da se ovo razrješi i da neko snosi posljedice 
- GandalfSivi
Normalno da jesu...artzy wrote:Odakle su debili? Jel to SDA kadar?kulla wrote:ma zna se ko jeDaysleepeR wrote:Ma nemožeš ti na licu mjesta ništa.
Imaš pun prostor ljudi koji uživaju a ovdje 3 sata pritisak.
Kako reći ljudima da je kraj, kako smirit ljude, prijete ti krivičnim prijavama, kaznama, privođenjem, upadanjem specijalaca, svim živim.
U tom momentu ti gledaš samo kako da se sve smiri, ali nije bilo teorije, neko je rekao da se ukida po svaku cijenu, i mi znamo i ko i kako i zašto, ali mi nećemo to da kažemo, to ima policija da kaže.
Hoćemo da ih natjeramo da kažu ko je njih pretvorio u svoju privatnu miliciju.
Ja neću reći ime, ali mislim da je svakom ko živi na Ilidži jasno ko je u pitanju.
husein mahmutovic, bivsi nacelnik opstine, koji sad iz pozadine vuce konce, a ovaj trenutni je samo pijun, svi to znaju
- DaysleepeR
Jutros je u Avazu objavljena samo izjava PU Ilidža bez naše reakcije.
Naravno ispalo je kao da je pravljen haos i nered.
Ništa neočekivano.
Samo pokazuje tendencioznost u komplet priči.
U četvrtak je emisija na Hayatu pa će se vidjeti kako su se ljudi ponašali.
Ništa neočekivano.
- cico x
e jadna nam kultura sa njim na celu,sta smo mi dozivjeli !!!!!DaysleepeR wrote: ministru kulture Kantona Emiru Hadžihafizbegoviću, itd...
Vidjećemo da li će biti interesa.
fino se sad svi skupite,na motore,i negdje zablokirate neku zgradu,parlament,predsjednistvo,nesto,eto tek tako da ljudi znaju da je pored sarene revolucije,bh fanaticosa,doktora,studenata i vama motoristima puna kapa svega,mozda se neki "mad max" pojavi koji ce pokrenuti revoluciju u ovoj usranoj drzavi !
-
Yamahalac
Iskreno, nisi valjda ocekivao drugacije?DaysleepeR wrote:Jutros je u Avazu objavljena samo izjava PU Ilidža bez naše reakcije.
Ništa neočekivano.
- DaysleepeR
Naravno da nisam.kulla wrote:Iskreno, nisi valjda ocekivao drugacije?DaysleepeR wrote:Jutros je u Avazu objavljena samo izjava PU Ilidža bez naše reakcije.
Ništa neočekivano.
Mi smo zadovoljni time što se oglasio.
Naivno je očekivati da će reći bilo šta drugo.
Ima procedura, mi ćemo tražiti na pismeno uvid u prijave građana, ko su građani, odakle i sl.
Po zakonu su dužni da to podnesu.
- DaysleepeR
Naravno da nisam.kulla wrote:Iskreno, nisi valjda ocekivao drugacije?DaysleepeR wrote:Jutros je u Avazu objavljena samo izjava PU Ilidža bez naše reakcije.
Ništa neočekivano.
Mi smo zadovoljni time što se oglasio.
Naivno je očekivati da će reći bilo šta drugo.
Ima procedura, mi ćemo tražiti na pismeno uvid u prijave građana, ko su građani, odakle i sl.
Po zakonu su dužni da to podnesu.
-
_BosanaC
Ima li sta u drugim medijima? Hoce li iko uzeti pa napisati pravu pricu i objaviti reakciju?DaysleepeR wrote:Jutros je u Avazu objavljena samo izjava PU Ilidža bez naše reakcije.
Ništa neočekivano.
-
_BosanaC
I javite kad cete blokirati, znam jos ljudi koji bi sigurno dosli s vama, ja prvi, iako ni bicikl ne vozam.cico x wrote:e jadna nam kultura sa njim na celu,sta smo mi dozivjeli !!!!!DaysleepeR wrote: ministru kulture Kantona Emiru Hadžihafizbegoviću, itd...
Vidjećemo da li će biti interesa.
fino se sad svi skupite,na motore,i negdje zablokirate neku zgradu,parlament,predsjednistvo,nesto,eto tek tako da ljudi znaju da je pored sarene revolucije,bh fanaticosa,doktora,studenata i vama motoristima puna kapa svega,mozda se neki "mad max" pojavi koji ce pokrenuti revoluciju u ovoj usranoj drzavi !
-
tataratira
BICIKLO pod noge, plejer na uši pa se trkaj junače
neće te niko dirati
neće te niko dirati
- DaysleepeR
Nista ljudi.
Ovo je samo prvi korak. Ima advokat, ima EUPM, nije ovo Skori prvi put da pravi ovakve belaje, zato i jest degradiran sa mjesta portparola MUP-a Kantona na mjesto komandira PU Ilidža.
Njegova prethodnica je Ljiljana Sakić koja je unaprijeđena na mjesto Ministra Prometa i komunikacija.
To dovoljno govori.
Naravno, ima jedna stvar koju nismo rekli, a to je da je koncert bio i u petak i to do 00:30, da je dolazila policija, nisu se žalili samo došli da pitaju da li je sve pod kontrolom, pozdravili se i otišli.
Koja je razlika između petka i subote?
E moj Magbule, dobro si se upecao, gdje ćeš poletiti sa izjavama a previdjeti petak...
Ovo je samo prvi korak. Ima advokat, ima EUPM, nije ovo Skori prvi put da pravi ovakve belaje, zato i jest degradiran sa mjesta portparola MUP-a Kantona na mjesto komandira PU Ilidža.
Njegova prethodnica je Ljiljana Sakić koja je unaprijeđena na mjesto Ministra Prometa i komunikacija.
To dovoljno govori.
Naravno, ima jedna stvar koju nismo rekli, a to je da je koncert bio i u petak i to do 00:30, da je dolazila policija, nisu se žalili samo došli da pitaju da li je sve pod kontrolom, pozdravili se i otišli.
Koja je razlika između petka i subote?
E moj Magbule, dobro si se upecao, gdje ćeš poletiti sa izjavama a previdjeti petak...
- DaysleepeR
Novine od subote ujutro gdje se pominje koncert u petak i u subotu.
Ovo je izašlo ujutro a MUP ima svoju službu za praćenje medija.
Zar nije OK doći u 12 popodne i reći ljudi nemate dozvolu, ili ganjajte odmah ili nema koncerta nikako.
A ne dolaziti u 21:30 i prijetiti silom!?
Elem, idemo dalje.

Ovo je izašlo ujutro a MUP ima svoju službu za praćenje medija.
Zar nije OK doći u 12 popodne i reći ljudi nemate dozvolu, ili ganjajte odmah ili nema koncerta nikako.
A ne dolaziti u 21:30 i prijetiti silom!?
Elem, idemo dalje.

- uvjek dobar gost
http://www.opcinailidza.ba/bosanski/opcinske-sluzbe.htm
Samo neki od krivaca... a ostatak je u Kantonu Sarajevo....
Da ste puštali džigericu neku mogli ste tri dana teferičiti....
Samo neki od krivaca... a ostatak je u Kantonu Sarajevo....
Da ste puštali džigericu neku mogli ste tri dana teferičiti....
- DaysleepeR
Sa Općinom ćemo lako.
Svi strani državljani će na adrese svojih ambasada u BiH poslati pisma kako su bili uplašeni za vlastitu sigurnost radi prijetnje o upadu specijalaca.
Stavićemo općinu Ilidža na crnu listu kad je turizam u pitanju.
Nemože se tako radit.
Svi strani državljani će na adrese svojih ambasada u BiH poslati pisma kako su bili uplašeni za vlastitu sigurnost radi prijetnje o upadu specijalaca.
Nemože se tako radit.
- BHG
DaysleepeR wrote:Sa Općinom ćemo lako.
Nemože se tako radit.
- DaysleepeR
Svako ima svoje argumente.
Policija je ovdje zavrsila posao.
Prekinuli su koncert i podnijece prekrsajnu prijavu.
Nema nikakvih problema, to smo znali i u subotu jer nam je receno.
Oni su zavrsili, a mi svoju pravdu ganjamo dalje.
Policija je ovdje zavrsila posao.
Prekinuli su koncert i podnijece prekrsajnu prijavu.
Nema nikakvih problema, to smo znali i u subotu jer nam je receno.
Oni su zavrsili, a mi svoju pravdu ganjamo dalje.
-
_sa_
hahahahaha pa da, standardni avazDaysleepeR wrote:Jutros je u Avazu objavljena samo izjava PU Ilidža bez naše reakcije.
Ništa neočekivano.
em je sve bilo super organizovano, ljudi ljubazni, veseli pa stvarno nigdje veze...
od ilidze koja ima toliko potencijala za turizam su napravili obicnu jazbinu kroz koju prodjem ako moram.
i nakon toliko godina odem na ilidzu na dobar koncert da bi se potvrdilo ono sto mislim - jazbina a ne naselje.
let3 dobije zabranu za koncert, od doma mladih napravili sminkeraj, leb i sol - umjesto koncertne dvorane dobije rupetinu od hale kraj interexa i evo sad motorijada mora postovati kucni red i gasiti muziku u 22h.
e zemljo indijo...
- DaysleepeR
Poenta je u komunističkom načinu razmišljanja.
Ako su tu turisti, strani državljani, roditelji sa djecom, mlada raja, ako je zabava, nema tuče, droge, itd.
Pustiš fino da se sve završi pa opali kazne ako nešto nije bilo OK.
A nasilno prekidati, to je totalitarizam.
Ako su tu turisti, strani državljani, roditelji sa djecom, mlada raja, ako je zabava, nema tuče, droge, itd.
Pustiš fino da se sve završi pa opali kazne ako nešto nije bilo OK.
A nasilno prekidati, to je totalitarizam.