Jadranka

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
_BosanaC

Post by _BosanaC »

ins wrote:Moram "pohvaliti" moderatora da majstorski odradio svoj posao! :? :x
Ono sto htjedoh reci jeste, u tu Jadranku se nekad islo na kolace, bila je kultno mijesto, ljudi su se tamo vidjali i bivali vidjeni... bas kao danas taj Metropolis. Ako duboko u sebi osjecate da vas je vrijeme pregazilo, stvorite sebi novu furku... ako je nekom ponovno otvaranje Jadranke nada da ima spasa za Sarajevo, to je prije znak da on/ona dobrovoljno zive u beznadju.
Cool.
Necu ni pitati kakve ovo veze ima s moderacijom :-)
black

Post by black »

zar jadranka stojakovic nije u japanu :? :oops: :D
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

black wrote:zar jadranka stojakovic nije u japanu :? :oops: :D
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Tito mili, na cemu li su forumashi danas?

AdaNooo
ins

Post by ins »

_BosanaC wrote:
ins wrote:Moram "pohvaliti" moderatora da majstorski odradio svoj posao! :? :x
Ono sto htjedoh reci jeste, u tu Jadranku se nekad islo na kolace, bila je kultno mijesto, ljudi su se tamo vidjali i bivali vidjeni... bas kao danas taj Metropolis. Ako duboko u sebi osjecate da vas je vrijeme pregazilo, stvorite sebi novu furku... ako je nekom ponovno otvaranje Jadranke nada da ima spasa za Sarajevo, to je prije znak da on/ona dobrovoljno zive u beznadju.
Cool.
Necu ni pitati kakve ovo veze ima s moderacijom :-)
Citat? Nikakve.
fake3

Post by fake3 »

Sogan wrote:Ja licno, osobno i personalno ako me sjecanje ne vara nikad nisam nogom krocio u Jadranku ili Metropolis :oops: ali se, nimalo iznenadjujuce :D osjecam prozvan da metnem komentar na ovu temu :D

Boze dragi kako se ovaj vilajet preobrazio u posljednjih dvije decenije. I da bi upravo nas Bosance sve to maksuz hebalo u glavu, cinjenica je da promijene uopste nisu radikalnije kod nas nego u nekim podnebljima i drustvima gdje ni petarda u medjuvremenu nije pukla.

Globalno su studenti postali apoliticni u poredjenju sa 68-om, klinci se taslace vec u vrticima, rock-bendovi su sve malobrojniji i nikad vise jedan od njih nece postati tako veliki kao Stonesi ili B. Dugme, popularna kultura je vulgarizovana ona "fina" marginalizovana, klupe u parkovima vise nisu mijesto druzenja nego je to monitor kompjutera, nigdje vise ne staju autostoperima, svugdje zakljucavaju kuce cim mrakaca padne, sve manje ljudi zna kako im se zove komsija, industrijalizam je prosao i velike fabrike se zatvaraju te desetine hiljada ljudi u pedesetoj godini starosti moraju ici na kurs za rukovanje compom, otvarati neke male biznise a prije dvadeset godina bi to rijesili demonstracijama, megafonima, parolama i crvenim zastavama...

... da ne nastavljam, skontali ste valjda... ali skontajte i ovo: ljudi i danas, pod ovakvim uvjetima, ZIVE, srecu se, zaljubljuju, tuguju, raduju, smiju, placu, vole, mrze, padaju u depresiju, izvlace se iz crnjaka, mnoze se, bore za zivot iako je sve manje mijesta pod suncem jer nas je sve vise... danas kazu na ovoj planeti zivi vise ljudi nego je umrlo tokom cijele covjekove istorije... niko ne zna sta ce se sa nama desiti, ali svak od nas mora znati sta od sebe moze napraviti, sad i ovdje gdje smo...

... mozete reci da je licemjerno ovo tipkati u Svedskoj nekom ko je u Sarajevu, ali zaboli me racku sta mislite, bio sam u zivotu u daleko tezim i bezizlaznijim situacijama nego je to sad Sarajevo i Bosna u obrucu Sengena i nacionalista... bili smo mahom svi mi... i samo ako se iskreno proispitate i sjetite, priznacete da je apatija, pa bila ona umotana i u opravdanu nostalgiju za prijeratnom dobi, vas licni poraz i nista vise. Sistem i drustvo sa tim nemaju veze. Jer da imaju, takvih identicnih likova i spike nebi bilo na mirnom i prosperitetnom zapadu. A ima ih, koriste ista poredjenja, metafore, metode da se istresu... jer su se desile identicne promijene iako rata nije bilo.

Sa postovanjem, vas dezurni socijalni slucaj Sogan :D
MOLIM TE, ne pisi vise mijesto. Kaze se MJESTO! Hvala. No offence! OK? ! Super! :roll:
nexo

Post by nexo »

.........
Last edited by nexo on 08/07/2010 17:40, edited 1 time in total.
Edin H.

Post by Edin H. »

nexo wrote:Evo citam maloprije u Gulf News na citavoj stranici, list formata prijeratnog Oslobodjenja, prica sa naslovom "Jadranka, Sarajevo's cake of hope".
A pisu li o onoj slasticarni na Cengic Vili (to su bile iste gazde)?

Sada je tamo videoteka :-)
prleitihi

Post by prleitihi »

nexo wrote:Evo citam maloprije u Gulf News na citavoj stranici, list formata prijeratnog Oslobodjenja, prica sa naslovom "Jadranka, Sarajevo's cake of hope".
ima li šta o gašijevoj pekari?.. :oops:
zavezata-vreca

#34 Re:

Post by zavezata-vreca »

black wrote:zar jadranka stojakovic nije u japanu :? :oops: :D
Brate strasno umrla nam jaca :shock:
karanana

#35 Re: Jadranka

Post by karanana »

Jel zatvorila?
Mislim, tuzno je i depresivno sa nostalgicarske strane. Figurativno takodjer posebno kad procitas ove postove iz 2007 o nekoj simbolici ponovnog otvaranja. Ali s poslovne strane jebi ga tako je....ko ce sad ici i sjediti tamo
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#36 Re: Jadranka

Post by _BataZiv_0809 »

karanana wrote:Jel zatvorila?
Mislim, tuzno je i depresivno sa nostalgicarske strane. Figurativno takodjer posebno kad procitas ove postove iz 2007 o nekoj simbolici ponovnog otvaranja. Ali s poslovne strane jebi ga tako je....ko ce sad ici i sjediti tamo
Otkud ti to da je zatvorila?
karanana

#37 Re: Jadranka

Post by karanana »

Procitah na radiosarajevo
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#38 Re: Jadranka

Post by bitanga_sa_otesa »

i ja procitah da je kraj..
Edin H.

#39 Re: Jadranka

Post by Edin H. »

:shock:
karanana

#40 Re: Jadranka

Post by karanana »

Pa dobro da se ne lazemo, u ovih 11 godina koliko je bila otvorena, koliko ste puta tamo bili i koliko ste love ostavili? Mrzim boem.
E sad, druga stvar je taj sentimentalni osjecaj zatvaranja. Sa biznis aspekta nema se tu ja mislim sta cuditi.
dječak sa šibicama

#41 Re: Jadranka

Post by dječak sa šibicama »

ne znam, zar gazda nije razmislio premjestiti lokal u SSC recimo, ko jos ide na Grbavicu jesti kolace
Edin H.

#42 Re: Jadranka

Post by Edin H. »

Vala sam ja svaki put navratio @karanana kada sam bio u tom dijelu grada na samponjezu ili boem.

J... ga, trebali su shishu uvesti. :D
Last edited by Edin H. on 21/04/2018 19:09, edited 1 time in total.
dozadnjekapi

#43 Re: Jadranka

Post by dozadnjekapi »

Prva asocijacija na Jadranku su kolaci na masti :run:

Insalah ce se tu otvoriti neka turska ili arapska poslasticarnica pa cemo poslje teravija na lijepe istocne kolace koji su halal.
O'zone
Globalni moderator

#44 Re: Jadranka

Post by O'zone »

Da. Zatvorena je.

Kapitalizam je jednostavan. Što ima profit to opstaje što nema to nestaje.

Što @karanana kaže tužno je kad prođeš i vidiš prazne vitirne ali....sad su neke druge stvari modernije..niko više ne izvodi dragu na kolač a ni djecu vala. Kad gosti dolaze ode se do Konzuma ili Binga i uzme onih gotovih 600 grama za 4-5 marki...

Život ide dalje.
Tvrtko II Kotromanić

#45 Re: Jadranka

Post by Tvrtko II Kotromanić »

dozadnjekapi wrote:Prva asocijacija na Jadranku su kolaci na masti :run:

Insalah ce se tu otvoriti neka turska ili arapska poslasticarnica pa cemo poslje teravija na lijepe istocne kolace koji su halal.
:lol: :lol: :lol: :run:
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#46 Re: Jadranka

Post by konektovan »

O'zone wrote:Da. Zatvorena je.

Što @karanana kaže tužno je kad prođeš i vidiš prazne vitirne ali....sad su neke druge stvari modernije..niko više ne izvodi dragu na kolač a ni djecu vala. Kad gosti dolaze ode se do Konzuma ili Binga i uzme onih gotovih 600 grama za 4-5 marki...

Život ide dalje.
Kad spomenu ove kolace iz trznih centara, MBA pekara, inace neko mi rece da je to isti gazda kao i slstko i slano, pravi odlicne krempite, i prodaju se na komad u gotovo svim vecim centrima. Krempita je vrh, i ja je cesto kuoim u amko marketu na mojmilu, a i belgijski kolac je takodjet dobar. Uvihek friško i ukusno.
caseytron

#47 Re: Jadranka

Post by caseytron »

konektovan wrote:
O'zone wrote:Da. Zatvorena je.

Život ide dalje.
Kad spomenu ove kolace iz trznih centara, MBA pekara, inace neko mi rece da je to isti gazda kao i slstko i slano, pravi odlicne krempite, i prodaju se na komad u gotovo svim vecim centrima. Krempita je vrh, i ja je cesto kuoim u amko marketu na mojmilu, a i belgijski kolac je takodjet dobar. Uvihek friško i ukusno.
U Vogosci direktno iz fabrike uzimao par puta, ne bi vjerovao kakve su cijene. Ima onaj neki belgijska cokolada, u centrima se prodaje pola tog kolaca al' bukvalno ga presjeku nozem, za ne znam koju cifru, dok gore cijeli sam placao koliko se sjecam 0.90 :-D
Edin H.

#48 Re: Jadranka

Post by Edin H. »

caseytron wrote:
U Vogosci direktno iz fabrike uzimao par puta, ne bi vjerovao kakve su cijene. Ima onaj neki belgijska cokolada, u centrima se prodaje pola tog kolaca al' bukvalno ga presjeku nozem, za ne znam koju cifru, dok gore cijeli sam placao koliko se sjecam 0.90 :-D
Sreca sto zatvorise Jadranku sada mozemo u FABRIKU ici na kolace. :thumbup:
cyprus

#49 Re: Jadranka

Post by cyprus »

karanana wrote:Pa dobro da se ne lazemo, u ovih 11 godina koliko je bila otvorena, koliko ste puta tamo bili i koliko ste love ostavili? Mrzim boem.
E sad, druga stvar je taj sentimentalni osjecaj zatvaranja. Sa biznis aspekta nema se tu ja mislim sta cuditi.
Pet-šest puta... Bilo bi i češće da zadnje dvije-tri godine ne nastojim smanjiti unos slatkog :oops:

Nego, svaki dan prolazim pored Jadranke, ali zadnjih dana nisam obraćao pažnju :shock: Stvarno šteta, iako zaista jeste uglavnom zjapila prazna...
Naslovnica

#50 Re: Jadranka

Post by Naslovnica »

Šta će sada Kike Budalike...
:lol:
Post Reply