KONCERT DINE MERLINA- Kako je bilo?

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Ivy

Post by Ivy »

Tisina wrote:Ja nemam pjma o kakvim vi zvizducima govorite.ja sam samo vidjela poludjeli stadion kad je Joksimovic izasao.. od srece..imala sam osjecaj da je u tom trenu i Dino postao nevazan..Licno uopste ne volim Joksimovica niti tu pjesmu smatram dobrom... no to je druga prica.. Bila sam sa prijateljicom iz BG koja se ono zbunila i zakljucila da Zeljku vise vole u Sa cini se nego u Bg..
Konc nije bio los, eto .. novi album mi se uopste ne dopada ali je sasvim normalno da na promociji novog albuma i pjeva pjesme sa istog.. tako to obicno bude na promocijama albuma..
Nerviralo me sto je Dini toliko trebalo da izadje na scenu... Ekipa koja mu je svirala je odlicna..pogotovo Cesljar, drago mi je sto je Frozen Camellsima do opriliku da pjevaju pred toliko ljudi..

ne znam samo sta ce mu Mahir? :)
Promocija se radi u Konaku ili u Coloseumu a nikako na solistickom koncertu pred 50,000 ljudi [tako kazzu] koji su jos povrh svega pokisli. Ne "pletu" se balade nego se "drma" publika. Ne pjevaju se nove pjesme kad pola publike ne zna vise od Supermena i eventualno Ti si mene...solisticki koncert treba biti zbir svih dosadasnjih hitova...ovako je nekako ispalo zalosno...

...zamjerila sam mu pravo sto nije otpjevo Mostarsku...al' njemu na dusu!

Moglo je bolje! :shock:
Kaiser

Post by Kaiser »

Dino je jedan bezobrazno sracunati tip koji bi sve uradio za marku, a predstavlja se, i sto je jos gore, vazi za velikog patriotu. Meni se sve to gadi. Zasto je uopste pjevao sa Joksimovicem? Zato da bi mu Grand produkcija distribuirala cd po Srbiji. Samo polako, uskoro ce on na Marakanu, pa bas me zanima kako cete ga tada svi hvaliti na forumu. I zasto duet sa Ninom Badric, a prije 4 godine sa Ivanom Banfic? Da bi ga pozvali na debilni Radijski festival u Vodicama jer je to vrhunac dokle kao Edin moze stici u Hrvatskoj i on se zadovoljava sa tim! I koliko se jos mora ponizavati da bi "tamo" uspio> Edine, zao mi je, al nikada neces stici do HRT-a, ili RTS-a. Nikada neces biti cijenjen kao pjevac ni u Hrvatskoj ni u Srbiji. Ne zato sto si los pjevac (by the way, los si pjevac, al dobar si autor) nego zato sto si Edin! e pa, samo se ti furaj na duete, daleko ces stici. Hiljadu si puta bio bolji dok ti je produkcija albuma kostala 100 puta manje nego sad. I ne govorim sve ovo napamet,zivim u Zagrebu.
adac

#28 o_O

Post by adac »

dino merlin sux.
njegov koncert je suxao.
njegova muzika opchenito suxa.

get a life , retard.
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Dino Merlin je heroj mahale i dijaspore.
On je dobar samo onom ko nezna za bolje.
Enis-bhf

Post by Enis-bhf »

Ovi zadnji komentari su samo postovi ljubomore i nista vise ........ a pricajte sta hocete... dino je legenda bio i osto to pokazuje bar ovaj koncert od 50 000 ljudi ;)
Bosnian_girl

Post by Bosnian_girl »

"Po priči koju su mi rekli oni što su bili, a i povašim komentarima koncert je bio jako kratak. Kakva je to zvijezda koja ne može svirati 2 i pol do 3 sata?"

Čisto informativno, Dino je počeo pjevati u 21:30, a koncert se završio tačno u ponoć, što su puna 2,5h! Znači, oni koji nisu bili ne trebaju ni pričati koliko je koncert trajao.. i sasvim sigurno je bilo više od tih 50.000 koliko se priča da je bilo na Koševu.. po mojoj procjeni sigurno je bilo 60.000
ljudi ispred mene ako ne i koja hiljada više!
horns&drums
Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die

Post by horns&drums »

Enis-bhf wrote:Ovi zadnji komentari su samo postovi ljubomore i nista vise ........ a pricajte sta hocete... dino je legenda bio i osto to pokazuje bar ovaj koncert od 50 000 ljudi ;)
Napune i Peppersi 100.000 mjesta. Jesu li tebi oni legende?
manijak1

Post by manijak1 »

Znam samo :x :x :D :D da sam tek u 01 i 15 :D imao pristup mahali :D a stvarno je bilo puno :D svijeta :D ljubitelja bureka :D
horns&drums
Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die

Post by horns&drums »

Sta je ovo? I Brazzo poceo rano kuci dolaziti :D :D :D :D
manijak1

Post by manijak1 »

:D :D Dobro sam prošao :D ipak sam na vrata :D Brazzo ušao :D .
Bilo je gusto :D ali nije 0 : 2 :D :D :D :D
micika

Post by micika »

ja sad nista ne kontam :?
Gdje je pijavica u svemu tome :D :shock:
manijak1

Post by manijak1 »

Iza vrata :D :D Mici :D što manje kontaš misliš da više znaš :D .
Miss_Archer

Post by Miss_Archer »

Nisam bila na koncertu, ali nekoliko ljudi ovdje su rekli da je Dino filozofirao. Moze li mi neko reci malo o sadrzaju tog njegovog monologa?
silence_is_sexy

Post by silence_is_sexy »

ma sve je to ljudi moji za kurac....nema neke bitne kulturološke razlike između dine merlina i bilo kog predstavnika turbo folka iz srbije ili pastirskog kvazi popa iz hrvatske. pa nije li dino pisao i piše textove & muziku za te iste pjevaljke & pjevače...npr. najveći hit gospođe ražnjatović: beograd ili poražavajuće retardirana pjesma velikana bošnjačkog folka osmana hadžića koja ide odprilike: "ostarćemo bezbeli, bezbeli, postaćemo debeli, debeli" (ili možda debili?!) + hitovi za silikonsku katastrofu zvanu ivana banfić.... ako neko vidi neku razliku - neka mi kaže da ne griješim dušu....

zato je dinina publika sačinjena od istih ljudi koji posjećuju koncerte pjevaljki u aqua-i ili bilo kojoj drugoj kafančugi sa sličnim repertoarom, obogaćena sa jednim brojem "osvještenih" bošnjaka koji imaju sličan ukus ali im samo "ponos" ne dozvoljava slušanje tamo nekih četnika & ustaša pa je stoga dino njihov logičan izbor. oni su valjda ti koji zvižde i (kao) ne odobravaju nastup jednog joksimovića u sarajevu. na to dodaj još gomile klinaca ispranih mozgova koji za bolje ne znaju i that's it...

dino koji pokušava da podilaženje retardiranoj papanskoj publici umota u neki kvazi-zajeban' europski pakung i r'n'r celofan (sa mašnicom) očito radi dobar biznis, ali mislim da tu cijela priča prestaje....

dok je likova koji padaju na te potrošene fore i jeftinu filozofiju (koju dino očito ne može, a da ne odrecituje na svakom koncertu) dotle će se i stadioni puniti, a novci kapati u džepove zaslužnih....

ono što ostade u aftermath-u ovog "velikog" događaja je feeling da su papci koji nastanjuju ovaj grad još jednom dokazali da su u većini (uz nemalu pomoć braće iz dijaspore i gomile autobusa koji su došli iz svih zabiti usrane nam domovine) šalju poruku da samo ovakva "kultura" ima perspektivu & budućnost.....

i zato kao što i priliči situaciji...državotvorni monstrum zvani BHT koji starta sa programom 13. 8. će vjernim gledateljima u prvim satima programa pokloniti i kompletan snimak dinidog masturbiranja po glavama 50tak hiljada zahvalnih posjetitelja...

enjoy!!!

peace & out
sorge_sa

Post by sorge_sa »

silence legendo..........skidam kapu........ 8-)
Sultan tame

Post by Sultan tame »

Peace raja,
Bio sam na koncertu-sve u svemu bilo je bezze, glupe nove pjesme kao i plitka Merlinova filozofija :-) -neću ja da slušam kako mi neko soli pamet i daje univerzalne zaključke u pjesmama sa puno 'dubokih' misli-kad čujem pjesmu hoću da PADNEM U SEVDAH!!!
Jedina stvar koja je učinila koncert dobrim je to što nam je Merlin pružio priliku da ISPSUJEMO I IZGAĐAMO FLAŠAMA (JEDAN TIP KRAJ MENE JE BACIO I TENE NA NJEGA) ŽELJKU JOKSIMOVIĆA :D Hvala Dini Merlinu na toj prilici, mada su mu jedini nijet bile MARKE :x !!!
Sultan tame

#42 bez ljubomore

Post by Sultan tame »

Još jedna stvar-MERLIN JE LOKALAN DO BOLA; ova sva njegova patetika je samo bila opravdana u ratu, dok su nas-bosance četnici i ustaše klali, radi podizanja morala-danas je to čisti PRIMITIVIZAM!!! Pusti ba sogandolmu, japrak, baklavu, kahvu, merak pa,na kraju krajeva, i Mujinu ćunu na miru-to je nešta o čemu se ne priča, to je nešta što se živi i, kako kaže Sejo Sexon, ''ako ko naiđe JE-BI-GA''!!!
PS-emir i njegove deve su bile vrhunac debiliteta
Last edited by Sultan tame on 03/08/2004 23:19, edited 1 time in total.
Miss_Archer

Post by Miss_Archer »

Cuj bacio tene?! :) Pa zar mu nije bilo zao baciti nesto tako vrijedno na jednog bezvrijednog kretena? Mozda bi smrdljive carape bile bolja ideja :D .

Nego, hoce li neko molim vas biti toliko fin da mi kaze nesto malo specificnije o tom Merlinovom filozofiranju? Pravo me interesuje.

Unaprijed hvala!
Sultan tame

Post by Sultan tame »

Neću ti, vala, slati njegovo filozofiranje da poganim monitor a ni da ograjišem svoju tastaturu-dovoljno je poslušati njegove nove pjesme i sve će ti biti jasno!!!
ragib

Post by ragib »

em sto je jedan od najpopularnijih licnosti u Bih,
ciko i klanja 5 puta dnevno.
Postovanje.
Miss_Archer

Post by Miss_Archer »

Pa dobro, ne bih htijela da ti naograjise tastatura :D . Ne bi je Merlin platio sigurno, jer nije veoma solidaran.

Uf, a sto se novog albuma tice, ma, bolje da ne komentarisem. Moj tata ga kupio, a ja iz protesta nisam ni preslusala jos.
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

ragib wrote:em sto je jedan od najpopularnijih licnosti u Bih,
Postovanje.
Ako klanja onda bi trebao da prestane da se bavi muzikom.
Valjda to tako ide koliko ja znam.
U ovoj situaciji, to mi izgleda jako licemjerno, kao zastava za svaku stranu kojoj zeli da se okrene.
Ovdje glumi muslimana, a vani glumi evropljanina.
E nemoze.
focak

Post by focak »

DaysleepeR wrote:
ragib wrote:em sto je jedan od najpopularnijih licnosti u Bih,
Postovanje.
Ako klanja onda bi trebao da prestane da se bavi muzikom.
Valjda to tako ide koliko ja znam.
U ovoj situaciji, to mi izgleda jako licemjerno, kao zastava za svaku stranu kojoj zeli da se okrene.
Ovdje glumi muslimana, a vani glumi evropljanina.
E nemoze.

neznam koji vam je
sve naki pametnjakovici redom ko fol oni pametni a svak je budala smjesno da nemoze biti vise' covjek je po kisi imo posjetu od 50000 jel vam to toliko krivo. a sto je covjek vjernik to ne krije i cak se pono si sa tim i znaci ako je musliman nemoze biti evropljanin. ma daj sto nemogu ove supljake kosa mi se dize.
Kaiser

Post by Kaiser »

Kaiser wrote:Dino je jedan bezobrazno sracunati tip koji bi sve uradio za marku, a predstavlja se, i sto je jos gore, vazi za velikog patriotu. Meni se sve to gadi. Zasto je uopste pjevao sa Joksimovicem? Zato da bi mu Grand produkcija distribuirala cd po Srbiji. Samo polako, uskoro ce on na Marakanu, pa bas me zanima kako cete ga tada svi hvaliti na forumu. I zasto duet sa Ninom Badric, a prije 4 godine sa Ivanom Banfic? Da bi ga pozvali na debilni Radijski festival u Vodicama jer je to vrhunac dokle kao Edin moze stici u Hrvatskoj i on se zadovoljava sa tim! I koliko se jos mora ponizavati da bi "tamo" uspio> Edine, zao mi je, al nikada neces stici do HRT-a, ili RTS-a. Nikada neces biti cijenjen kao pjevac ni u Hrvatskoj ni u Srbiji. Ne zato sto si los pjevac (by the way, los si pjevac, al dobar si autor) nego zato sto si Edin! e pa, samo se ti furaj na duete, daleko ces stici. Hiljadu si puta bio bolji dok ti je produkcija albuma kostala 100 puta manje nego sad. I ne govorim sve ovo napamet,zivim u Zagrebu.

Jest mi drago sto sam ja prvi napisao negativan post, a sad svi kritikuju Dininu muziku 8-)

Kao na strazi cuvam noc od budnih
Ja sam samo jedan od sinova bludnih
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

focak wrote:neznam koji vam je
sve naki pametnjakovici redom ko fol oni pametni a svak je budala smjesno da nemoze biti vise' covjek je po kisi imo posjetu od 50000 jel vam to toliko krivo. a sto je covjek vjernik to ne krije i cak se pono si sa tim i znaci ako je musliman nemoze biti evropljanin. ma daj sto nemogu ove supljake kosa mi se dize.
Musliman nesmije da se bavi muzikom.
To mu je najstrozije zabranjeno.
Dalje, ne kazem ja da musliman nemoze biti europljanin, ali Dino je kao golub prevrtac, to znaju cak i oni koji o njemu pisu pozitivne tekstove.
Sumnjam da je Nini Badric, Ivani Banfic a kamoli Joksimovicu vazio o islamu i islamskom moralu kako to svakodnevno radi po Bosni.
Ma licemjer 100%.

A ti se malo umij, mozda progledas :D
Post Reply