BICIKLISTI U FERHADIJI !!!!!
-
sabanss
Odmakli smo se od glavne teme (moroni na biciklu da se ne zaboravi:)), ali...
- Ujutro mi za odlazak na posao 20 min. biciklom, 25 tramvajem i 45 autom no to i dalje ne smeta gomili ljudi da se ne ostavi auta makar u tim spicama. Kolonu koju ostavim iza sebe od RTV doma do C.Vile mi je uvijek drago vidjeti:)
- Na ovom potezu ima 3.5 metra siroka staza za pjesake i 1.5 za bicikliste i naravno svi idu biciklistickom i jos se cude sto vozis tuda
- takodje mi smetaju i skuteri Darivom ali je situacija ista i Vilsonovim setalistem iza 17 tako da sam oguglo. Za ovo krivim nasu "sposobnu" policiju kojoj je tesko angazovat po jednu patrolu u vremenu od 17 do 23. Kako li oni uopste zarade plate?
- Ujutro mi za odlazak na posao 20 min. biciklom, 25 tramvajem i 45 autom no to i dalje ne smeta gomili ljudi da se ne ostavi auta makar u tim spicama. Kolonu koju ostavim iza sebe od RTV doma do C.Vile mi je uvijek drago vidjeti:)
- Na ovom potezu ima 3.5 metra siroka staza za pjesake i 1.5 za bicikliste i naravno svi idu biciklistickom i jos se cude sto vozis tuda
- takodje mi smetaju i skuteri Darivom ali je situacija ista i Vilsonovim setalistem iza 17 tako da sam oguglo. Za ovo krivim nasu "sposobnu" policiju kojoj je tesko angazovat po jednu patrolu u vremenu od 17 do 23. Kako li oni uopste zarade plate?
Last edited by sabanss on 28/06/2007 13:30, edited 1 time in total.
-
_BosanaC
Ti si zivi primjer idiota koje sam opisao u svom prethodnom postu na ovoj temipudlica wrote:ma mi bicikisti smo glupi,ne trebamo se mi sklanjat ako treba udari ga jebat mu mater nek se skloni to je isto kao da se nece pomaci autu,pa kad udarimo 1 ili 2 onda ce 3 se skloniti
I kad pozelis zaletiti se u nekoga, iako meni u zivotu biciklista nije zasmetao a ni ja biciklisti, zaista bih volio da se na mene zaletis.
-
uvijek dobar post
pozdrav dobri ljudi!!!
ja koristim biciklo kao glavno sredstvo prevoza kada to vrijeme dozvoljava tokom cijele godine. kada su losi vremenski uslovi ili je bike u kvaru, koristim alternativne vidove prevoza (tramvaj, trolu, ponekad taksi)
dozivio sam hiljade razlicitih situacija i sukoba, sto sa pjesacima, sto sa vozacima. ne znam koji su gori i nekulturniji. izuzetaka ima, al hocemo li se odvijeka tjesiti izuzetcima?!? da naglasim, smatram sebe osobom koja maksimalno postuje saobracajne propise i korektno se ponasa u saobracaju. jos jednu stvar je potrebno naglasiti a to je da za bicikliste/kinje u dijelovima grada gdje ne postoje oznacene staze za bicikliste, kao i na raskrsnicama vaze ista saobracajna pravila kao i za pjesake/kinje i to je nepobitno
licno ne podrzavam voznju biciklom kroz ferhadiju, pogotovo kad je guzva, osim kada se mora preci preko iste ulice ili kratko doci do nekog objekta (u ovom slucaju ja licno biram rutu koja zahtjeva minimalno vozenje ferhadijom). i sam sam primjetio da se cesto ferhadijom divljacki vozaju klinci (od 14 do 20 godina) i nemaju obzira prema nikome. takve situacije su stvar licnog odgoja i kulture i za svaku su osudu ako ne i fizicku kaznu, ukoliko neko prakticira takakv vid obracuna, ja licno sam uvijek bio za nenasilno rjesenje konflikata.
treba jos ponoviti sto su drugie reklie na ovu temu i to jos posebnije naglasiti a to je problem nepostojanja biciklistickih staza u sarajevu a i sire. u sarajevu postoje tri ili cetiri biciklisticke staze. od svih tih staza jedna je napravljena za tu svrhu, jedna je dugacka 20,5 cm a ostale dvije su samo oznacene zutom trakom, tj uzeli su komad asfaltiranog puta i kao oznacili traku za bicikliste a prekrivena je pijeskom i staklom.
mislim da je krajnje vrijeme da se biciklisti/kinje malo organizuju, pocnu druzit i izmjenjivati iskustva, pa da se nekad na proljece sljedece godine probaju organizovat direktne akcije koje bi predstavnike/ce opstinskih vlasti natjerale da u sljedecoj (izbornoj) godini u svakoj opstini naprave barem po jednu biciklisticku stazu i da nam naprave prelaze preko cesta itd...
npr. prije par godina, neformalni kolektiv biciklista iz zagreba je organizaovao direktnu akciju u sklopu koje je na ulice zagreba izaslo izmedju 300 i 500 ljudi i cekicima su poceli da lupaju simsove (rubove trotoara) na podrucju cijelog grada. dva dana nakon toga, gradska uprava je pocela gradnju biciklistickih prelaza na svakom prelazu ceste u zagrebu. danas u zagrebu imate biciklisticke staze na podrucju cijelog grada, semafore za bicikla, prelaze ceste oznacene za bicikla, parkinge za bicikla itd...
ja koristim biciklo kao glavno sredstvo prevoza kada to vrijeme dozvoljava tokom cijele godine. kada su losi vremenski uslovi ili je bike u kvaru, koristim alternativne vidove prevoza (tramvaj, trolu, ponekad taksi)
dozivio sam hiljade razlicitih situacija i sukoba, sto sa pjesacima, sto sa vozacima. ne znam koji su gori i nekulturniji. izuzetaka ima, al hocemo li se odvijeka tjesiti izuzetcima?!? da naglasim, smatram sebe osobom koja maksimalno postuje saobracajne propise i korektno se ponasa u saobracaju. jos jednu stvar je potrebno naglasiti a to je da za bicikliste/kinje u dijelovima grada gdje ne postoje oznacene staze za bicikliste, kao i na raskrsnicama vaze ista saobracajna pravila kao i za pjesake/kinje i to je nepobitno
licno ne podrzavam voznju biciklom kroz ferhadiju, pogotovo kad je guzva, osim kada se mora preci preko iste ulice ili kratko doci do nekog objekta (u ovom slucaju ja licno biram rutu koja zahtjeva minimalno vozenje ferhadijom). i sam sam primjetio da se cesto ferhadijom divljacki vozaju klinci (od 14 do 20 godina) i nemaju obzira prema nikome. takve situacije su stvar licnog odgoja i kulture i za svaku su osudu ako ne i fizicku kaznu, ukoliko neko prakticira takakv vid obracuna, ja licno sam uvijek bio za nenasilno rjesenje konflikata.
treba jos ponoviti sto su drugie reklie na ovu temu i to jos posebnije naglasiti a to je problem nepostojanja biciklistickih staza u sarajevu a i sire. u sarajevu postoje tri ili cetiri biciklisticke staze. od svih tih staza jedna je napravljena za tu svrhu, jedna je dugacka 20,5 cm a ostale dvije su samo oznacene zutom trakom, tj uzeli su komad asfaltiranog puta i kao oznacili traku za bicikliste a prekrivena je pijeskom i staklom.
mislim da je krajnje vrijeme da se biciklisti/kinje malo organizuju, pocnu druzit i izmjenjivati iskustva, pa da se nekad na proljece sljedece godine probaju organizovat direktne akcije koje bi predstavnike/ce opstinskih vlasti natjerale da u sljedecoj (izbornoj) godini u svakoj opstini naprave barem po jednu biciklisticku stazu i da nam naprave prelaze preko cesta itd...
npr. prije par godina, neformalni kolektiv biciklista iz zagreba je organizaovao direktnu akciju u sklopu koje je na ulice zagreba izaslo izmedju 300 i 500 ljudi i cekicima su poceli da lupaju simsove (rubove trotoara) na podrucju cijelog grada. dva dana nakon toga, gradska uprava je pocela gradnju biciklistickih prelaza na svakom prelazu ceste u zagrebu. danas u zagrebu imate biciklisticke staze na podrucju cijelog grada, semafore za bicikla, prelaze ceste oznacene za bicikla, parkinge za bicikla itd...
-
Bubamaja
pudlica wrote:sto se ferhadije tice prosao sam bruku puta al cestom pored auta al to kad idem od carsije gore posto trotuarom smeta onim babama ne mogu se rasiriti,al ferhadijom kad prodjem nikom smetao nisam osim kad nekog prestignem pa se malo uzmu nesto ljutiti bajker ga prestigao:D,al fkt vils je kriza postao od one male djece pa nadalje i ne gleda samo se okrene i kad ga pokupis ti si kriv ne on,na vrelo bosne ne moze se od kocija i izmeta proci,dariva sada kriza vruce,babini seljaci na motorima,bas fuj grad za bicikla i gdje god se ode sa biciklom nekom smeta,neki dan idem iza nekog lika na bajku na vilsu i prodje lik pored baba nekih i ja kako prolazim kad one kako brzo voze,sram ih bilo.... a one sredinom vilsa uzele hodat i one fol sminkerice koje se cijeli dan utezu i sredinom vilsa raspale.ovdje dok se ne napravi normalna staza za bicikla samo i role mi smo donji biciklisti mislim
Ja duze recenice ne vidjeh....
-
dimu
cuj kako.. pa u kladionicama!sabanss wrote:- takodje mi smetaju i skuteri Darivom ali je situacija ista i Vilsonovim setalistem iza 17 tako da sam oguglo. Za ovo krivim nasu "sposobnu" policiju kojoj je tesko angazovat po jednu patrolu u vremenu od 17 do 23. Kako li oni uopste zarade plate?
a ne kontam samo gdje mislite da vam u centru grada naprave biciklisticku stazu ???
sta mislite da sruse komplet prvi red kuca na Obali Kulina Bana pa da naprave stazu za bicikla ?
budite realni malo, s cim vi uporedjujete konstantno Sarajevo, s kojim gradovima ???
-
pudlica
Bubamaja wrote:pudlica wrote:sto se ferhadije tice prosao sam bruku puta al cestom pored auta al to kad idem od carsije gore posto trotuarom smeta onim babama ne mogu se rasiriti,al ferhadijom kad prodjem nikom smetao nisam osim kad nekog prestignem pa se malo uzmu nesto ljutiti bajker ga prestigao:D,al fkt vils je kriza postao od one male djece pa nadalje i ne gleda samo se okrene i kad ga pokupis ti si kriv ne on,na vrelo bosne ne moze se od kocija i izmeta proci,dariva sada kriza vruce,babini seljaci na motorima,bas fuj grad za bicikla i gdje god se ode sa biciklom nekom smeta,neki dan idem iza nekog lika na bajku na vilsu i prodje lik pored baba nekih i ja kako prolazim kad one kako brzo voze,sram ih bilo.... a one sredinom vilsa uzele hodat i one fol sminkerice koje se cijeli dan utezu i sredinom vilsa raspale.ovdje dok se ne napravi normalna staza za bicikla samo i role mi smo donji biciklisti mislim
Ja duze recenice ne vidjeh....kako sve samo strpa u jednu
.....disi malo disi
![]()
ma mrsko mi bilo tacke stavljat:D
-
pudlica
Bubamaja wrote:pudlica wrote:sto se ferhadije tice prosao sam bruku puta al cestom pored auta al to kad idem od carsije gore posto trotuarom smeta onim babama ne mogu se rasiriti,al ferhadijom kad prodjem nikom smetao nisam osim kad nekog prestignem pa se malo uzmu nesto ljutiti bajker ga prestigao:D,al fkt vils je kriza postao od one male djece pa nadalje i ne gleda samo se okrene i kad ga pokupis ti si kriv ne on,na vrelo bosne ne moze se od kocija i izmeta proci,dariva sada kriza vruce,babini seljaci na motorima,bas fuj grad za bicikla i gdje god se ode sa biciklom nekom smeta,neki dan idem iza nekog lika na bajku na vilsu i prodje lik pored baba nekih i ja kako prolazim kad one kako brzo voze,sram ih bilo.... a one sredinom vilsa uzele hodat i one fol sminkerice koje se cijeli dan utezu i sredinom vilsa raspale.ovdje dok se ne napravi normalna staza za bicikla samo i role mi smo donji biciklisti mislim
Ja duze recenice ne vidjeh....kako sve samo strpa u jednu
.....disi malo disi
![]()
ma mrsko mi bilo tacke stavljat:D
@_BosanaC ti jedan od onih koji se sklone a sta je sa onim koji nece da se sklone pogotove one babe razvuku se preko trotuara cijelog,jarana mi je auto na bajku udarilo zbog babe jer nije mogao proci ustvari bukvalno ga na cestu izgurala
- van Basten
U konkretnom slučaju morona sa Ferhadije, recept je jednostavan - lakat naprijed, ili noga ustranu i onda mu pružiš ruku da se ustane sa betona i dodaš - pa pazi malo, brate
Ako je auto jače od mene, biciklo vala nije
Ovaj ostatak postova je čisto palamuđenje koje nema veze sa konkretnom temom, jer to što neko misli da u ovom gradu ima ili nema dovoljno staza za bicikliste sigurno nije opravdanje da se Ferhadijom juri 60/sat
Ovaj ostatak postova je čisto palamuđenje koje nema veze sa konkretnom temom, jer to što neko misli da u ovom gradu ima ili nema dovoljno staza za bicikliste sigurno nije opravdanje da se Ferhadijom juri 60/sat
-
sabanss
Budimo realni malo... Biciklisticka staza se moze napraviti od Ilidze pa sve do Skenderije bez problema tako da to nije izgovor za nerad.dimu wrote:a ne kontam samo gdje mislite da vam u centru grada naprave biciklisticku stazu ???
sta mislite da sruse komplet prvi red kuca na Obali Kulina Bana pa da naprave stazu za bicikla ?
budite realni malo, s cim vi uporedjujete konstantno Sarajevo, s kojim gradovima ???
Osim sto nece da naprave nove staze, Vilsonovo bi se trebalo jos vise skratiti prema nekim projektima tako da ce ovo biti grad bez imalo zelenih povrsina i sa milion auta. Svako normalan bi napravio akciju i pokusao nagovoriti bar 10% ljudi koji idu autima na posao da ih zamjene biciklima. O koristima mislim da ne bi trebalo raspravljati.
Za sadasnje generacije je kasno, ali ako se sada pocne sa edukacijom i obezbjedjenjem normalne infrastrukture neke buduce ce biti ekoloski osvjestenije i odgovornije.
Last edited by sabanss on 29/06/2007 09:03, edited 1 time in total.
-
tataratira
van Basten wrote:U konkretnom slučaju morona sa Ferhadije, recept je jednostavan - lakat naprijed, ili noga ustranu i onda mu pružiš ruku da se ustane sa betona i dodaš - pa pazi malo, brateAko je auto jače od mene, biciklo vala nije
da sam ja zakacio nekoga stao bih da se izvinem
da se vozam Ferahdijom, mada ne vidim smisao u tome, bio bih pažljiv
da se neki papak tako namjesti laktom sve bih ga biciklom tukao, a imam kvalitetan ram
-
tataratira
pa jarane babe psuju po ulici za biciklistima, ovaj hoce da se lakta
jos malo ganjaće nas motkama
neki dan žena prelazi cestu, ja preko mosta idem kuda i auta
ona prelazi ne gleda i trznu se u po zebre i kaže:
pa kuda to voziš po sred ceste... a ona prelazi na crveno
pa dokle
jos malo ganjaće nas motkama
neki dan žena prelazi cestu, ja preko mosta idem kuda i auta
ona prelazi ne gleda i trznu se u po zebre i kaže:
pa kuda to voziš po sred ceste... a ona prelazi na crveno
pa dokle
- anakadabra
@tataratira
nažalost ovakvih papaka koji bi da se laktaju je pun grad šetkaju se tom istom ferhadijom sa nacrtanim i izvještačenim sponzorušama sa sisama podignutim do grla i da mu neko od nas nedaj bože kaže da se skloni auuuu... tu jebu majku odma ... ili da mu nedaj bože zakačiš macu koja je guzove raširila po cijeloj ulici kao da joj ju je babo keširo
a sva onako važna kao da se šeta po parizu ... ja se neki dan vozim obalom prema kozijoj i ide neka seljanka guzovi ko aerodrom i prolazim ja pored nje tek čujem iza mene veli ona jaranici "jooooj vidi ove majke ti hahahaha"... okrenem glavu da vidim jel se to odnosilo na mene nasmijem se i produžim dalje... tu se nema šta reć .. ja iskreno takve sažalijevam, a nažalost rijetki su oni (ali nađe se tu i tamo još po neko) ko će ti se sklonit ako te vidi da ideš na biciklu ili će te propustit ... itd. i to su uglavnom stariji ljudi koji su se nekad davno kulturi naučili
... da se razumijemo ja sam svaki dan na biciklu izbjegavam ferhadiju, pa čak i vilsonovo u zadnje vrijeme jer jednostavno mi nije merak voziti se tuda, a i ako prođem slučajno ferhadijom nastojim biti maksimalno pažljiva i ne divljati...
... neko spomenu aleju na vrelu bosne.. i tamo je katastrofa pogotovu vikendom kad izađe i onaj ko nikad biciklo nije vidio al je valjda skonto da bi mogo bit VIĐEN
a o onima koji slušalice stave u uši pa ni ne čuju kad ga zamoliš da ti se makne nego ga doslovno moraš trznut guvernalom ili rukom pa da bi skonto da se treba nekome maknut...
evo jedne zgode/nezgode od prošle godine: vozimo se ja i muž na biciklu i vraćamo se sa kozije prema alipašinom. Na marijin dvoru izlazi papak s golfom naravno i nas dvoje stajemo da papak prođe jer je papku zeleno a nama crveno tek on kad je došao do nas stade izbaci glavu kroz prozor i onako hladno veli: "Da mi niste stali sad bi vam jebo majku..." a sa njim naravno u autu paris hilton-na sarajevski način pa valjda da ispadne frajer šta li bog će ga znat.
Nažalost situacija u ovom gradu što se biciklista tiče je takva kakva jest GROZNA treba to imati na umu i paziti se bolesnih umova jer ovakav kreten te je u stanju pogazit samo da bi ispao frajer...

nažalost ovakvih papaka koji bi da se laktaju je pun grad šetkaju se tom istom ferhadijom sa nacrtanim i izvještačenim sponzorušama sa sisama podignutim do grla i da mu neko od nas nedaj bože kaže da se skloni auuuu... tu jebu majku odma ... ili da mu nedaj bože zakačiš macu koja je guzove raširila po cijeloj ulici kao da joj ju je babo keširo
... da se razumijemo ja sam svaki dan na biciklu izbjegavam ferhadiju, pa čak i vilsonovo u zadnje vrijeme jer jednostavno mi nije merak voziti se tuda, a i ako prođem slučajno ferhadijom nastojim biti maksimalno pažljiva i ne divljati...
... neko spomenu aleju na vrelu bosne.. i tamo je katastrofa pogotovu vikendom kad izađe i onaj ko nikad biciklo nije vidio al je valjda skonto da bi mogo bit VIĐEN
evo jedne zgode/nezgode od prošle godine: vozimo se ja i muž na biciklu i vraćamo se sa kozije prema alipašinom. Na marijin dvoru izlazi papak s golfom naravno i nas dvoje stajemo da papak prođe jer je papku zeleno a nama crveno tek on kad je došao do nas stade izbaci glavu kroz prozor i onako hladno veli: "Da mi niste stali sad bi vam jebo majku..." a sa njim naravno u autu paris hilton-na sarajevski način pa valjda da ispadne frajer šta li bog će ga znat.
Nažalost situacija u ovom gradu što se biciklista tiče je takva kakva jest GROZNA treba to imati na umu i paziti se bolesnih umova jer ovakav kreten te je u stanju pogazit samo da bi ispao frajer...

- van Basten
Očekivao sam ovakve reakcije... sve nekakve fol siledžije... ne znam samo što ste se prepoznali u mom postu ako vozite sve po propisima i moralnim načelima, kad sam ja fino rekao da se post odnosi na morone koji bi u sred pješačke zone jurili 60/sat. Fini kulturni bicikli nikom ne smetaju, meni ne sigurno, i što se mene tiče uvijek će dobiti prostor da prođu.
A tu meni i masi glumiti kabadahiju i vrtiti pedale do besvijesti... e onda da - bolje vam je da ne zakačite ni mene ni moju djevojku koja btw uopšte nije tip cure Paris Hilton, ali je sigurno i ljeopša i pametnija od nje za jedno deset klasa.
U najkraćem - ako ćemo pošteno možemo... a ako ćemo se mangupisati možemo i to
A tu meni i masi glumiti kabadahiju i vrtiti pedale do besvijesti... e onda da - bolje vam je da ne zakačite ni mene ni moju djevojku koja btw uopšte nije tip cure Paris Hilton, ali je sigurno i ljeopša i pametnija od nje za jedno deset klasa.
- anakadabra
van Basten wrote:Očekivao sam ovakve reakcije... sve nekakve fol siledžije... ne znam samo što ste se prepoznali u mom postu ako vozite sve po propisima i moralnim načelima, kad sam ja fino rekao da se post odnosi na morone koji bi u sred pješačke zone jurili 60/sat. Fini kulturni bicikli nikom ne smetaju, meni ne sigurno, i što se mene tiče uvijek će dobiti prostor da prođu.

- Romeo 80
- Grijem se na: Džemper
- Vozim: Azijsku nakazu
Evo još jedan svjež primjer primitivizma sa sinoćnje vožnje! Krenuo ja bajkom prema Vilsonovom i na samom početku kod Elektroprivrede vidim nekakvu "gužvanciju", okupila se neka raja, čujem svađu, psovke, vrijeđanja, a na cesti nekoliko bicikala polegnuto.
Radilo se o tome da je jedan čovjek sa porodicom na biciklima se vozao po Vilisu, a jedan primat čovjekolikog izgleda ne shvatajući da nije sam na svijetu ne gledajući ima li koga iza sebe odjednom skrenuo u stranu i naletio na dijete koje je upravo s biciklom nailazilo.
Zatim je otac tog dječaka udario u njegovo biciklo i tkđ. pao, da bi onaj gorespomenuti primat umjesto da se izvine (ne dao bog da vidi je li sa djetetom sve u redu, jer je dječačić baš ozbiljno pao) počeo da vrišti, psuje i mlatara rukama baš ko primat i uz to počeo prijetiti kako će sad zvati "svoju raju":x da prebiju ni krivog ni dužnog čovjeka (oca dječaka)!
Na tome se sve i završilo a ja samo mogu još reći kao što i Tataratira kaže; "Pa dokle više"?
Na tome se sve i završilo a ja samo mogu još reći kao što i Tataratira kaže; "Pa dokle više"?
- Romeo 80
- Grijem se na: Džemper
- Vozim: Azijsku nakazu
Slažem se u potpunosti!saim_adka wrote:Prvo cu da naglasim da Ferhadija nije setalisna zona. Ferhadija je sve, samo nije ono zasto je namjenjena.
Najljepse mi je vidjeti one standove bizuterije razapete na svakom cosku, udaraju narodnjaci iz kafica, stolice od kafica su izbacene sve vise na setalisnu zonu, dimi se iz kazana (kukuruzi, uskoro pomfrit, kestenje), cigancici vuku za rukav, vrhunski glumci teatralno prose na sred ulice, poneko auto zaluta pa nervozno trubi setalisnom zonom, biciklisti manijakalno voze, cuju se busilice (postavljaju se nove asfaltirane plocice u sred sezone), sajam knjige nikad da zavrsi na vasaru, autici za djecu i neki naduvani tobogani sa strane i povrh svega veci broj otpadaka na ulic,i a da ne govorim o primitivcima koji su neukusno obuceni (vecim dijelom dijaspora - djidjanski)... Ferhadija mi lici na jednu seosku varos koja je puna primitivluka pred odlucujuci dan - KORIDA. Ovo sve pobrojanom nije mjesto na glavnoj setalisnoj zoni, a koliko vidim Vasar u centru ce se zadrzati jos dugo, dugo vremena!
- Amsterdammer
Pa veći su problem auta u Ferhadiji koja prođu katkad naveče, bilo da su to policijska ili neka druga. Veći je problem vašar kod Tržnice koji neki seljak iz opštine dozvoljava. Biciklisti su ionako najnezaštićeniji učesnici u saobraćaju kod nas, sad se treba i na njih okomiti. Baš smo seljačka nacija.
-
Santos
Tako je saime.Samo kad ti prodjes sve je u dure ovo ostalo zesci papanluk.Pogotovo dijaspora trebali bi dobit propusnicu za setnju ferhadijom,pa saim pregleda garderobu porjeklo pa ako on dozvoli setaj ostali nazad na Alipasino ili Cengic vilu pa se tamo setajte.Joj da mene tek vidis ferhadija bi ti se zgadila za sav zivot vjeruj mi.
-
tataratira
haj ba, pa ti si prvi došao na ideju da se laktaš, koljenaš...tarzanašvan Basten wrote:Očekivao sam ovakve reakcije... sve nekakve fol siledžije... ne znam samo što ste se prepoznali u mom postu ako vozite sve po propisima i moralnim načelima, kad sam ja fino rekao da se post odnosi na morone koji bi u sred pješačke zone jurili 60/sat. Fini kulturni bicikli nikom ne smetaju, meni ne sigurno, i što se mene tiče uvijek će dobiti prostor da prođu.
mi na biciklima smo nikakvi mangupi
vidis da nas i babae tjeraju sa trotoara
NHF
-
_BosanaC
Cime skrenuo?Romeo 80 wrote:Evo još jedan svjež primjer primitivizma sa sinoćnje vožnje! Krenuo ja bajkom prema Vilsonovom i na samom početku kod Elektroprivrede vidim nekakvu "gužvanciju", okupila se neka raja, čujem svađu, psovke, vrijeđanja, a na cesti nekoliko bicikala polegnuto.Radilo se o tome da je jedan čovjek sa porodicom na biciklima se vozao po Vilisu, a jedan primat čovjekolikog izgleda ne shvatajući da nije sam na svijetu ne gledajući ima li koga iza sebe odjednom skrenuo u stranu i naletio na dijete koje je upravo s biciklom nailazilo.
Zatim je otac tog dječaka udario u njegovo biciklo i tkđ. pao, da bi onaj gorespomenuti primat umjesto da se izvine (ne dao bog da vidi je li sa djetetom sve u redu, jer je dječačić baš ozbiljno pao) počeo da vrišti, psuje i mlatara rukama baš ko primat i uz to počeo prijetiti kako će sad zvati "svoju raju":x da prebiju ni krivog ni dužnog čovjeka (oca dječaka)!