Jeste li romanticni?
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- anais_nin
#28 Re: Jeste li romanticni?
svidja mi se ova tema

- TiDamJa
#29 Re: Jeste li romanticni?
eh, sjecam se romantike...
- sepulcrum
#30 Re: Jeste li romanticni?
Zar ima nešto ljepše nego usrećiti nekog koga voliš. Pogotovo na fin i romantičan način 
-
Mina_sa
#31 Re: Jeste li romanticni?
uh jesam i previše

- SsTtEeLlAa
#32 Re: Jeste li romanticni?
romanticna jesam jako i volim sto sam takva 
- Šeherzada
- Location: Pod ovom kapom nebeskom i mojom dusom Bosanskom....
#33 Re: Jeste li romanticni?
Bila....kad sam imala s kim da podjelim tu romantiku 
- luksica
#34 Re: Jeste li romanticni?
Zovem se luksica
i romantična sam
....
- Prozor
#35 Re: Jeste li romanticni?
ceo grad zbog tebe zna me u crno si zavila meeeee
-
Hauptgefrajter-u Ba
#36 Re: Jeste li romanticni?
ja sam izgubio ljubavi zbog romantike.
sto se tice toga da su zene romanticne i muskarci ne - to je klise , mada jest velicina tako rasporedjena.
ali isto tako ima i puno djevojaka koje nevole romantiku - koje se pitaju zasto on to radi kad donese cvjece ili koje kazu:
nemoj mi paliti svjece - sta ih palis ? Jel to nisi platio racun za struju ? itd.
tako da nije svak romantican i nemaju jednostavno smisao zato - a ima i drugi koji su romanticni i nepokazuju tacno zbog tog rasporedjenje i djelenje uloga izmedju curama i muskarcima.
mora se nauciti kad romantika pase i kad ne - to se moze osjetiti i nauciti.
ja dozivio da je romantika na kraju bila jedna od najvaznijih razloga raskida veze - to nisam dugo mogao shvatiti - na kraju krajeva izadje stvarno na to - da u danasnje vrjeme mozes samo biti sretan ako si sto vise supak, glumac, folirant itd. zavisi dali se znas prodati / prezentirati - nazalost .
negleda se vise kako je neko u dusi kakav je covjek, imali nesto u glavi itd.
gleda se na izgled, novcanik, auto, tjelo (dali je razvijen), itd. sve (barem za mene) nebitne stvari.
Kako sam cuo od raje koja je malo starija od mene - to tako prije 20 tak godina nije bilo - tada se je stvarno gledalo u dusu kako je neko i eto u te stvari u koje se danas negledaju.
sve u svemu - ljudi neshvataju da postaju sve vise primitivci - idu nazad a ne dalje.
o tom potom - pozdrav svima
sto se tice toga da su zene romanticne i muskarci ne - to je klise , mada jest velicina tako rasporedjena.
ali isto tako ima i puno djevojaka koje nevole romantiku - koje se pitaju zasto on to radi kad donese cvjece ili koje kazu:
nemoj mi paliti svjece - sta ih palis ? Jel to nisi platio racun za struju ? itd.
tako da nije svak romantican i nemaju jednostavno smisao zato - a ima i drugi koji su romanticni i nepokazuju tacno zbog tog rasporedjenje i djelenje uloga izmedju curama i muskarcima.
mora se nauciti kad romantika pase i kad ne - to se moze osjetiti i nauciti.
ja dozivio da je romantika na kraju bila jedna od najvaznijih razloga raskida veze - to nisam dugo mogao shvatiti - na kraju krajeva izadje stvarno na to - da u danasnje vrjeme mozes samo biti sretan ako si sto vise supak, glumac, folirant itd. zavisi dali se znas prodati / prezentirati - nazalost .
gleda se na izgled, novcanik, auto, tjelo (dali je razvijen), itd. sve (barem za mene) nebitne stvari.
Kako sam cuo od raje koja je malo starija od mene - to tako prije 20 tak godina nije bilo - tada se je stvarno gledalo u dusu kako je neko i eto u te stvari u koje se danas negledaju.
sve u svemu - ljudi neshvataju da postaju sve vise primitivci - idu nazad a ne dalje.
o tom potom - pozdrav svima
- Šeherzada
#37 Re: Jeste li romanticni?
Pa ne gledaju bas svi takve stvariHauptgefrajter-u Ba wrote:
- NijeNego
#38 Re: Jeste li romanticni?
Meni ovaj moj cesto kaze da sam prespavala jutro kad je Bog romantiku djelio
mada ja mislim da nisam bas totalno operisana (od romantike) 
-
Hauptgefrajter-u Ba
#39 Re: Jeste li romanticni?
zdravo,
imam pitanje licno tebi - ako se slazes bilo bi mi drago da odgovoris.
pitanje je sljedece:
1) dali ti gledas kod svog momka / ako ga imas, prvo na te "nebitne" stvari koje sam naveo maloprije u forum-u ili na nesto drugo ?
2.) sta ti mislis, o tome sto sam napisao, slazes li se stime da je nazalost tako, da je se raja (pogotovo cure) malo pokvarila , i promjenila na negativan nacin sto se tice ljubavi ?
3.) zasto se, tako tesko moze naci neko da se pravo mozes zaljubiti u njega / nju , sta ti mislis ?
puno pozdrava iz njemacke
od sase

pitanje je sljedece:
1) dali ti gledas kod svog momka / ako ga imas, prvo na te "nebitne" stvari koje sam naveo maloprije u forum-u ili na nesto drugo ?
2.) sta ti mislis, o tome sto sam napisao, slazes li se stime da je nazalost tako, da je se raja (pogotovo cure) malo pokvarila , i promjenila na negativan nacin sto se tice ljubavi ?
3.) zasto se, tako tesko moze naci neko da se pravo mozes zaljubiti u njega / nju , sta ti mislis ?
od sase
- anais_nin
#40 Re: Jeste li romanticni?
pa sve zavisi sta ko smatra romantikomHauptgefrajter-u Ba wrote: ali isto tako ima i puno djevojaka koje nevole romantiku - koje se pitaju zasto on to radi kad donese cvjece ili koje kazu:
sto se cvijeca tice, fino je, drago mi je, nije da ne cijenim tu gestu od dragih osoba, ali ne vidim neku posebnu romantiku u cvijecu kao cvijecu.....tj cesto mi je puno drazi samo jedan cvijet, ali izabran s nekim razlogom, zbog neceg konkretnog, a ne evo draga kupio sam ti cvijece, vidi me sto sam fin
ja sam se na nekoj od ranijih tema vec izjasnila da je za mene romantika = iznimna paznja....nesto samo za mene, osmisljeno zbog mene i za mene, uradjeno bas meni...i ne mislim sada na neke grandiozne geste i velike projekte, smisljanja i izmisljanja....za mene je romantika kad njega nije stid otici u prodavnicu kupiti mi tampone ili uloske jer mene stomak boli (callmethebreeze je ovu numeru magistrirao
-
Hauptgefrajter-u Ba
#41 Re: Jeste li romanticni?
@anais_nin,
slazem se kao i skoro uvjek sa anais-om,
to sam htjeo reci kad sam napisao da se treba imati osjecaj za to - ko i sve u zivotu i to se nauci.
razlika izmedju tebe anais_nin i tih djevojaka o kojim se radi je da ti barem cjenis gestu - a one ni to urade - sad se valjda pitas - kakve si ti cure upoznao ? - tacno , grozne, sto se tice karaktera.
lutke po izgledu.
sta ces.
ma da nisam nikad pretjeravo - tuj i tad romanticna rijec, tuj i tad napisem pjesmu ( i to kad je atmosfera obezbjedjena) ali nije da sam vazda hodo sa gitarom i olovkom po kuci pa pjevo i sviro - nekako sta god sam radio bilo je pogresno.
ti me razumjes anais - zato ti saljem punooooo poooozdrava
tema je super svaka cast onom / onoj kome mu je naumpala
slazem se kao i skoro uvjek sa anais-om,
to sam htjeo reci kad sam napisao da se treba imati osjecaj za to - ko i sve u zivotu i to se nauci.
razlika izmedju tebe anais_nin i tih djevojaka o kojim se radi je da ti barem cjenis gestu - a one ni to urade - sad se valjda pitas - kakve si ti cure upoznao ? - tacno , grozne, sto se tice karaktera.
lutke po izgledu.
sta ces.
ma da nisam nikad pretjeravo - tuj i tad romanticna rijec, tuj i tad napisem pjesmu ( i to kad je atmosfera obezbjedjena) ali nije da sam vazda hodo sa gitarom i olovkom po kuci pa pjevo i sviro - nekako sta god sam radio bilo je pogresno.
ti me razumjes anais - zato ti saljem punooooo poooozdrava
-
trag_u_pijesku...
#42 Re: Jeste li romanticni?
anais_nin wrote:pa sve zavisi sta ko smatra romantikomHauptgefrajter-u Ba wrote: ali isto tako ima i puno djevojaka koje nevole romantiku - koje se pitaju zasto on to radi kad donese cvjece ili koje kazu:
nemoj mi paliti svjece - sta ih palis ? Jel to nisi platio racun za struju ? itd.meni recimo svijece i cvijece nisu romantika nego klishe
i ja bih ti vjerovatno isto rekla za svijece
![]()
![]()
![]()
sto se cvijeca tice, fino je, drago mi je, nije da ne cijenim tu gestu od dragih osoba, ali ne vidim neku posebnu romantiku u cvijecu kao cvijecu.....tj cesto mi je puno drazi samo jedan cvijet, ali izabran s nekim razlogom, zbog neceg konkretnog, a ne evo draga kupio sam ti cvijece, vidi me sto sam fin![]()
![]()
ja sam se na nekoj od ranijih tema vec izjasnila da je za mene romantika = iznimna paznja....nesto samo za mene, osmisljeno zbog mene i za mene, uradjeno bas meni...i ne mislim sada na neke grandiozne geste i velike projekte, smisljanja i izmisljanja....za mene je romantika kad njega nije stid otici u prodavnicu kupiti mi tampone ili uloske jer mene stomak boli (callmethebreeze je ovu numeru magistrirao) ili kada on gleda neki film koji mu se bas toliko i ne gleda, ali eto radi mene
SMS s par rijeci u sebi moze biti romantican ako je znak paznje u datom momentu
nije sve cvijece, cokolade, svijece, romanticna poezija i pisanje ljubavnih pisama
meni je sve to malo previse genericki
sve to isto se moze uraditi bilo kome....ako je meni, onda nek bude nesto sto meni vec nesto znaci
![]()
![]()
- Šeherzada
#43 Re: Jeste li romanticni?
Hauptgefrajter-u Ba wrote:zdravo,
pitanje je sljedece:
od sase
Nisam sigurna jel ovo namjenjeno meni ali ako jeste evo da ti odgovorim-
1.Kod mog momka gledam dusu i ponasanje ono IN jos uvjek mi je vaznije od svega.
2.Nazalost,jeste tako.Ljudi su se iskvarili svi vise gledaju neke stvari poput novca interesa i slicno,ljubav je sve manje bitna....Naravno ima nas i onima kojima je ljubav sve
3.A to zaista ne znam.Jako tesko nadjem nekoga koji mi bas odgovara,pa ne znam da li je problem u meni sto tesko kome dam da udje u moje srce ili u njima....
-
Hauptgefrajter-u Ba
#44 Re: Jeste li romanticni?
@aida05,
hvala, za odgovor.
ja konto ti znas kako se nadje posto pominjes svog momka -
a na drugoj strani, da ti tesko naci nekoga - i da neznas u kome je problem.
kako vec receno je to sve individualno i romantika je zaista bitna - za nekog manje za drugog vise.
hvala ti
idemo daljeeee.
hajde , hajde - dobri ste pisi te - hvala 
hvala, za odgovor.
ja konto ti znas kako se nadje posto pominjes svog momka -
a na drugoj strani, da ti tesko naci nekoga - i da neznas u kome je problem.
kako vec receno je to sve individualno i romantika je zaista bitna - za nekog manje za drugog vise.
hvala ti
- ljubav_aha
#45 Re: Jeste li romanticni?
tiket za dvoje za put oko svijeta 
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#46 Re: Jeste li romanticni?
Ja sam apsolutno romantican
nekada se oko nekih zenmskica vrijedi potruditi da bi dobio sex-nagradu
uglavnom se potrudus da je odvedes na njezino omiljeno mjesto....restoran,koncert,bioskop,pozoriste itd.Zatim u stanu moras pripremiti neko laganini jelo koje ide uz pitki šampanjac,svijece nisu obavezne ali priguseno svijetlo i ugodna muzika su obavezni.Samo za muske,morate biti dobro okupani izbrijani i obavezno jak muski miris,odijelo ,meni stoji crne pantole,kosulja,sivi sako i kravata.Poslije svega(muke jezove) slijedi fantastican sex. 
- ljubav_aha
#47 Re: Jeste li romanticni?
ma vecna muskraca bi za seks, sa ili bez romanitke protosilo sve do zadnjeg centapici wrote:Ja sam apsolutno romanticannekada se oko nekih zenmskica vrijedi potruditi da bi dobio sex-nagradu
uglavnom se potrudus da je odvedes na njezino omiljeno mjesto....restoran,koncert,bioskop,pozoriste itd.Zatim u stanu moras pripremiti neko laganini jelo koje ide uz pitki šampanjac,svijece nisu obavezne ali priguseno svijetlo i ugodna muzika su obavezni.Samo za muske,morate biti dobro okupani izbrijani i obavezno jak muski miris,odijelo ,meni stoji crne pantole,kosulja,sivi sako i kravata.Poslije svega(muke jezove) slijedi fantastican sex.
-
mamica papucarka
#48 Re: Jeste li romanticni?
subota ujutro, otvaras ochi, a tvoja polovica vec budna i mota se oko kreveta. Onako snena zamoslis je da vam pristavi kafu,a on ti pokaze saku do laktaanais_nin wrote:pa sve zavisi sta ko smatra romantikomHauptgefrajter-u Ba wrote: ali isto tako ima i puno djevojaka koje nevole romantiku - koje se pitaju zasto on to radi kad donese cvjece ili koje kazu:
nemoj mi paliti svjece - sta ih palis ? Jel to nisi platio racun za struju ? itd.meni recimo svijece i cvijece nisu romantika nego klishe
i ja bih ti vjerovatno isto rekla za svijece
![]()
![]()
![]()
sto se cvijeca tice, fino je, drago mi je, nije da ne cijenim tu gestu od dragih osoba, ali ne vidim neku posebnu romantiku u cvijecu kao cvijecu.....tj cesto mi je puno drazi samo jedan cvijet, ali izabran s nekim razlogom, zbog neceg konkretnog, a ne evo draga kupio sam ti cvijece, vidi me sto sam fin![]()
![]()
ja sam se na nekoj od ranijih tema vec izjasnila da je za mene romantika = iznimna paznja....nesto samo za mene, osmisljeno zbog mene i za mene, uradjeno bas meni...i ne mislim sada na neke grandiozne geste i velike projekte, smisljanja i izmisljanja....za mene je romantika kad njega nije stid otici u prodavnicu kupiti mi tampone ili uloske jer mene stomak boli (callmethebreeze je ovu numeru magistrirao) ili kada on gleda neki film koji mu se bas toliko i ne gleda, ali eto radi mene
SMS s par rijeci u sebi moze biti romantican ako je znak paznje u datom momentu
nije sve cvijece, cokolade, svijece, romanticna poezija i pisanje ljubavnih pisama
meni je sve to malo previse genericki
sve to isto se moze uraditi bilo kome....ako je meni, onda nek bude nesto sto meni vec nesto znaci
![]()
![]()
p.sna kraju se ipak u njemu nesto prelomi, pa napravi kaficu
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#49 Re: Jeste li romanticni?
ima i ta mjestaljubav_aha wrote:ma vecna muskraca bi za seks, sa ili bez romanitke protosilo sve do zadnjeg centapici wrote:Ja sam apsolutno romanticannekada se oko nekih zenmskica vrijedi potruditi da bi dobio sex-nagradu
- ljubav_aha
#50 Re: Jeste li romanticni?
pici,meni opet nesto nije jasno,ja vise volim da se muskarac vrti oko mene od bez-svijesti,i nije mi jasno kako te zenturace volemusti muskrce u svim varijantama,mislim ,zasto muskarci sebi tako nesto dozovole,iako mogu razumjeti da su takve zenturace takovg kalibra,i sanjima nema mnogo opcije,a ima tako mngoo finih djevojaka,zasto ih ignorisetepici wrote:ima i ta mjestaljubav_aha wrote:ma vecna muskraca bi za seks, sa ili bez romanitke protosilo sve do zadnjeg centapici wrote:Ja sam apsolutno romanticannekada se oko nekih zenmskica vrijedi potruditi da bi dobio sex-nagradu
![]()