General Siber i General Divjak - zasluzni ili ne ?

photo

Post by photo »

big_bud wrote:nema se tu sta puno pricati. siber i divjak nisu bili bosnjaci, i kao takvi nisu bili podobni. zdravo.
druga je stvar, sto je divjak znao obici ama bas svaku liniju ratista oko sarajeva, bilo sunce, kisa ili snijeg i ljudima davati cigare i igrati saha sa njima, dok se od ove podobne gospode debelih guzica niko nikad nije pojavio. i ako jeste, to je bilo na tri minute i bjezi nazad, mora se javit u stab. fuj!

i jos nesto;
kad spominjete ime jove divjaka trabali bi ustat i mirno stat. on je jedini koji je i u sred rata i poslije rata, svijetla obraza mogao proc gradom i bez tjelohranitelja.
potpisujem.

bio sam na mojmilu brdu kada je dosao Divjak i njegov vozac (tip od 50tak godina, znaci ne neka gorila), prosao kompletnu liniju, u svakoj bajti stao, pricao sa vojnicima, razgledao raspored transeja, dao savjete, podijelio cigare i spustao se sat i po prema autu udaljenom 500 metara jer su ga civili stalno zaustavljali i pricali s njim.

meni je to to tada znacilo puno.

i sada mi je drago sto ga vidim u sarajevu. i dan danas mu treba sat vremena da prodje ferhadijom. neke stvari se jednostavno ne zaboravljaju.

sjebala ga je nacionalnost. kamo srece da su Divjak, Siber i Sefer ostali komandanti. davno bi se ljiljani vijorili na Drini

zasto je general? zato sto je zasluzio. i on i siber i sefer.

i to je aksiom.
photo

Post by photo »

big_bud wrote:nema se tu sta puno pricati. siber i divjak nisu bili bosnjaci, i kao takvi nisu bili podobni. zdravo.
druga je stvar, sto je divjak znao obici ama bas svaku liniju ratista oko sarajeva, bilo sunce, kisa ili snijeg i ljudima davati cigare i igrati saha sa njima, dok se od ove podobne gospode debelih guzica niko nikad nije pojavio. i ako jeste, to je bilo na tri minute i bjezi nazad, mora se javit u stab. fuj!

i jos nesto;
kad spominjete ime jove divjaka trabali bi ustat i mirno stat. on je jedini koji je i u sred rata i poslije rata, svijetla obraza mogao proc gradom i bez tjelohranitelja.
Heli Kopter

#28 Re: General Siber i General Divjak - zasluzni ili ne ?

Post by Heli Kopter »

suncokret13 wrote:kako i zasto su Siber i Divjak,postali generali ??????????

u zadnjih par topica se spominju generali Kadijevic i Delic,a interesujeme kako i zasto su Siber i Divjak postali generali ????

general se obicno postaje,zaslugama nafrontu,skolovanjem,znanjem,poznavanje oruzja,poznavanjem strategije,donosenjem bitnih odluka u ratu i direktnoj borbi,vodja boraca.....

medjutim,koliko me sjecanje sluzi ni Divjak,a niti Siber,nisu donjeli nikakvu vojnu odluku za vrijeme rata u BiH ?

zasto su prromovisani u cinove generala ?
zasluzeno ( mozda neke tajne zasluge ?? ) ili nesto trece.

ili da imamo mutietnicki generalstab ???

da se svjetu zacepe usta i da se svjetu pokaze kako je BiH ''u svim porama'' multietnicka drzava.......???????......a nesto i kasno su dobili cinove generala.

zasto ?

mnogo godina poslije Zenice.........a u Zenici je bilo :
basta sljezove boje wrote:Delic naredio formiranje "El Mud¾ahidina"

U Naredbi koja nosi oznaku "strogo povjerljivo" i koju su "Nezavisne" objavile u junu pro¹le godine, Rasim Delic Trecem korpusu Armije BiH nareduje popunu odreda "El Mud¾ahidin" stranim dr¾avljanima, dobrovoljcima, koji se nalaze na teritoriji ovog korpusa.

"U zoni odgovornosti Treceg korpusa formirati odred 'El Mud¾ahidin' po prijedlogu formacije koju ste obavezni dostaviti ovom ¹tabu na odobrenje. Novoformiranom odredu dodjeljuju se brojni naziv T-30030, broj vojne jedinice od 5689, trajanje mobilizacije je 12 casova, a rukovodilac plana mobilizacije je Komanda Treceg korpusa", stoji u Delicevoj naredbi.

Delic od Komande Treceg korpusa tra¾i da se realizacijom zadataka iz ovog naredenja otpocne odmah i da ga zavr¹i najkasnije do 31. avgusta 1993. godine, te da o realizaciji ovog naredenja dostavi izvje¹taj Komandi najkasnije do 5. septembra 1993. godine.

U naredbi zavedenoj u ©tabu Vrhovne komande Oru¾anih snaga, pod oznakom "strogo povjerljivo" 14/75-86, Delic se poziva na odluku Predsjedni¹tva BiH o organizaciji Oru¾anih snaga RBiH broj 02-011-461/92. od 4. jula 1992. godine i zahtjev Komande Treceg korpusa "strogo povjerljivo" 05-900-90 od 12. avgusta 1993. godine.

postali su generali metodom treba nam ikebana da bi smo pred svijetom bili multietnicka armija.
zlatan01

Post by zlatan01 »

Otprilike u isto vrijeme kad je smijenjen Sefer H. sa svojih duznosti su otisli Divjak i Siber ali i Zeljko Knez komandant II Korpusa i Ivan Mijacevic Komandant 107 Motorizovane brigade Gradacac. Siber, inace iz Gradacca porijeklom, je tada postao glavni inspektor ARBiH i imao sam ga priliku a i cast licno sresti. Ivana poznajem licno a o Divjaku i Knezu sam sluaso puno toga i uglavnom sve dobro. Narode, pricate o velikim ljudima, vecim nego sto pojedini na ovom forumu mogu to i zamisliti...
big_bud

Post by big_bud »

niko to ovdje ne konta. jovo divjak nije utjerivao dugove i mlatio ljude po gradu, pa nije cool. celo je heroj, jovo je cetnik, udbas i kosovac. zivjele zamjene teza i poremecene vrijednosti
seln

#31 Re: General Siber i General Divjak - zasluzni ili ne ?

Post by seln »

Heli Kopter wrote:

postali su generali metodom treba nam ikebana da bi smo pred svijetom bili multietnicka armija.
Drago mi je da se ubrajas medju nas....kad ce sunecenje?
cyprus

Post by cyprus »

Ja se nešto ne sjećam: zašto je Divjak bi nešto u zatvoru za vrijeme rata? Pričo je nešto o tome u onoj emisiji.
Fair Life

Post by Fair Life »

big_bud wrote:nema se tu sta puno pricati. siber i divjak nisu bili
bosnjaci, i kao takvi nisu bili podobni. zdravo.
druga je stvar, sto je divjak znao obici ama bas svaku liniju ratista oko
sarajeva, bilo sunce, kisa ili snijeg i ljudima davati cigare i igrati saha sa
njima, dok se od ove podobne gospode debelih guzica niko nikad nije
pojavio. i ako jeste, to je bilo na tri minute i bjezi nazad, mora se javit u
stab. fuj!

i jos nesto;
kad spominjete ime jove divjaka trabali bi ustat i mirno stat. on je jedini koji
je i u sred rata i poslije rata, svijetla obraza mogao proc gradom i bez
tjelohranitelja.
Tekst pozajmljen:

Jovan Divjak, general i pisac. U nezavisnoj RBiH jedan od najpopularnijih
generala Armije RBiH i drugi čovjek Armije. Prvi nosilac najvišeg francuskog
ordena, Legije časti iz Bosne i Hercegovine. U Parizu je na francuskom
jeziku objavljena knjiga njegovih razgovora pod naslovom “Sarajevo mon
amour” (Sarajevo moja ljubavi). Divjak je bio jedan od osumnjičenih od
strane MUP-a Republike Srpske za napad 3. maja na kolonu JNA u
Dobrovoljačkoj ulici. Osnovao je i ugradio sebe u fondaciju "Obrazovanje
gradi BiH".
"Pukovniče, nema šta da brinete: ovdje srpska noga kročiti neće!", raportirao
mu je jedan branitelj prilikom Jovinog obilaska linija oko Sarajeva. Njemu je
to bila smiješna anegdota. Ipak drugačije je bilo kada su slične stvari pred
njim pričale njegove kolege iz Glavnog štaba. Ustvari još je veći problem što
pred njim nisu baš puno pričali, pa tako zbog nepovjerenja vrlo često nije
prisustvovao planiranju akcija.
Takav oprez naravno nije imao nikakve
rezultate, jer su posao za koji su sumnjičili Divjaka uglavnom obavljali oni
sa muslimanskim imenima.
Ovaj rođeni Beograđanin je u Sarajevo došao nakon što ga je Vojni sud JNA
1991. osudio na devet meseci zatvora zbog neovlašćenog izdavanja oružja
Teritorijalne odbrane, a rat ga je 1992. zatekao na dužnosti oficira u Štabu
TO. Odmah pristupa u TO BiH. Obavljao dužnost pomoćnika načelnika
Glavnog štaba Armije BiH, stekao čin brigadnog generala
‘U Dobrovoljačkoj je uredovao prilikom razmjene Izetbegovića, u
Predsjedništvu je svakodnevno posredovao između građana sablaznutih
ratom i ponekog bahatog branioca, na ulicama je umirivao penzionere, u
Glavnom štabu Oružanih snaga okupljao intelektualce i primao strane
novinare prijatno iznenađene njegovim francuskim, za razliku od ruskog
kojeg su jedino natucali ostali oficiri, ili talijanskog kojim su se nekad i
međusobno sporazumijevali narodni komandanti. Trenutke odmora provodio
je recitirajući poeziju u Kamernom ili igrajući šah u prvim zemunicama
nastalim na frontu. “Neću da razgovaram sve dok pukovnik Divjak ne prizna
da je prešao na islam", bezobrazno ga je na aerodromskim pregovorima
dočekao Milan Gvero. Dostojanstven i miran, kakav je u zvaničnim prilikama
umio biti, pristojno je sačekao da rečenice tadašnjeg komandanta opsade
Sarajeva budu prevedene oficiru UNPROFOR-a, a onda odgovorio: "Učinit ću
to onoga časa kada Gvero siđe s drveta." I vratio se u Sarajevo: sutradan je
i poslovično neutralnim unproforcima bilo neprijatno - zamolili su ga da u
ime Armije BiH nastavi razgovor, preuzimajući zadatak discipliniranja
suprotne strane. 1998. godine zbog neslaganja sa politikom Alije
Izetbegovića u post-ratnoj Bosni vratio je je čin brigadnog generala uz
nekoliko izjava u kojem je svoj status u Armiji BiH opisao kao ‘ikebanu’,
dodajući da je svijestan da se u nju ne stavlja baš svakakvo cvijeće
. Bez
obzira na sva sporenja i probleme koje je imao unutar bosanskog otpora
ostao je jedan od najpopularnijih oficira koji su šetali ulicama glavnog
grada. Uvijek nasmijan, duhovit i bez dlake na jeziku. Njegovo ime je
zamjenjivalo u dobroj mjeri manjak u oružju bosanske strane. Uz Stjepana
Šibera i Dragana Vikića predstavlja najznačajnija imena koja se vežu uz
odbranu Sarajeva i osnivanje Armije BiH. Kako je u Nezavisnim novinama
napisao Gradimir Gojer ‘godine 1994. u ratom poharanom Sarajevu Jovan
Divjak manirom istinskog vizionara, galske graciznosti osnovao je fondaciju
koja će se nakon rata brinuti o djeci, kojima je taj rat prekinuo djetinjstvo,
donio nevolje, kako one zdravstvene, tako i one sa eventualnim mogućim
školovanjem, stjecanjem novih znanja...Nazivajući svoju organizaciju
nadnevkom "Obrazovanje gradi BiH" Jovan Divjak je otpočeo posao, za koji
bi u ovoj zemlji trebali biti zaduženi mnogi državni činovnici i mnogi državni
instituti...
U svakom slučaju historija ovog grada i ove države čuva za Jovu Divjaka
počasno mjesto, ali to znači da njegovu vrijednost treba naglasiti kroz
činjenicu da je on još uvijek hvala Bogu živ i među nama.
Najbolji način da se odužite ovom našem suborcu je da aktivno pomognete
rad njegove fondacije ‘Obrazovanje gradi BiH’. Ovih dana ste uz poštanske
račune dobili uplatnicu na koju možete upisati svoj novčani prilog ovoj
fondaciji, a njegova oficirska i građanska čast garantuje da će te time učiniti
pravu stvar za Bosnu i Hercegovinu.
Fair Life

Post by Fair Life »

zlatan01 wrote:Otprilike u isto vrijeme kad je smijenjen Sefer H. sa svojih duznosti su otisli Divjak i Siber ali i Zeljko Knez komandant II Korpusa i Ivan Mijacevic Komandant 107 Motorizovane brigade Gradacac. Siber, inace iz Gradacca porijeklom, je tada postao glavni inspektor ARBiH i imao sam ga priliku a i cast licno sresti. Ivana poznajem licno a o Divjaku i Knezu sam sluaso puno toga i uglavnom sve dobro. Narode, pricate o velikim ljudima, vecim nego sto pojedini na ovom forumu mogu to i zamisliti...
Veliki ljudi... jasta.

Ivan Mijacevic...

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?t=24391
rashid

Post by rashid »

i jos nesto;
Svaka cast!
Sir Charles

Post by Sir Charles »

E ovako. To sto se jedan zove Jovan, a drugi Stjepan ima veze samo nacionalistima i njima slicnim. Ti ljudi su prije svega BOSANCI I HERCEGOVCI (i/ili tako su se osjecali). Ti su ljudi bili na pocetku rata visoko obrazovani oficiri JNA, obojica pukovnici ako se ne varam. Obojica su pred sami rat nekoliko puta uvrstavani na liste kandidata za generalske cinove, ali iste nisu dobili jer nisu bili zadojeni nacionalizmom i slicnim sranjima. Generalske cinove su dobili od RBiH jer su na pocetku rata stali na stranu RBiH i pomogli da se uspostavi odbrana RBiH, a samim tim i formira ARBiH. Njih dvojica su bili sa najvisim cinovima pa se o njima najvise i prica, a bilo je jos mnogo nizih oficira, a vojnika da ne govorim koji nisu bili Bosnjaci/Muslimani i koji su se borili za BiH. Zato nacionalisti i njima slicni, razmislite glavom i ustanite kada pricate o ovoj dvojici velikih LJUDI
zlatan01

Post by zlatan01 »

Fair Life wrote:
zlatan01 wrote:Otprilike u isto vrijeme kad je smijenjen Sefer H. sa svojih duznosti su otisli Divjak i Siber ali i Zeljko Knez komandant II Korpusa i Ivan Mijacevic Komandant 107 Motorizovane brigade Gradacac. Siber, inace iz Gradacca porijeklom, je tada postao glavni inspektor ARBiH i imao sam ga priliku a i cast licno sresti. Ivana poznajem licno a o Divjaku i Knezu sam sluaso puno toga i uglavnom sve dobro. Narode, pricate o velikim ljudima, vecim nego sto pojedini na ovom forumu mogu to i zamisliti...
Veliki ljudi... jasta.

Ivan Mijacevic...

Nije mi bas sasvim jasno sta zelis ovim reci, ali ako je imao i ima mana, ko ih to nema? Ja samo znam sta je taj covjek uradio za Gradacac, a time i za Tuzlansku regiju.
jugoistocnjak

Post by jugoistocnjak »

Pa mislim da njih dvojica imaju definitivno vece zasluge nego recimo Sulejman Vranj, koji je takodje general.
kucuk

Post by kucuk »

Ako malo pazljivije pogledamo ove komentare, da se zakljuciti da ni jedan general ABiH nema a da nije dobio titulu UDBASA ili KOSOVCA, ne znam je li to ono ”reci joj mama da je kurva dok nije ona rekla tebi” ili se pak radi o totalnom nepoznavanju stvari. Pitam se koja bi to obavjestajna sluzba uzela za saradnika srbina, Divjaka,kojeg svi prate, umjesto nekog funkcionera SDA bliskog izvoru informacija.
Da su oni koji ga optuzuju rekli da je saradnik neke od evropskih obavjestajnih sluzbi moglo bi se i povjerovati, ali ovo se moze plasirati samo neukim.
Delic, Halilovic, Hadzihasanovic, Muslimovic i drugi, za sve sam bar jednom procitao da su KOSOVCI. To je nemoguce i te price ipak imaju neki cilj koji ne vodi na dobro. Mozda neki od njih ali svi sigurno nisu..
suncokret13

Post by suncokret13 »

Atif Dudaković: ”Nije bilo zločina, spasili smo Bihać”
10.02. (05:05) - (nezavisne) - Atif Dudaković, ratni komandant Petog korpusa Armije RBiH, kaže da za njega nisu problematični snimci ubistava i mučenja vojnika Autonomne Pokrajine Zapadna Bosna (AP ZB), koje je u četvrtak naveče objavila Radio-televizija RS (RT RS). "Ne vidim šta je tu problem. Nije bilo zločina. Operacija u kojoj su nastali snimci uspješno je završena i normalno je da sam čestitao svojim vojnicima što su spasili Bihać. Fikret Abdić je poslao svoju vojsku da digne pobunu u gradu", kaže Dudaković. Snimke zlostavljanja i tijela ubijenih vojnika AP ZB prikazala je RT RS, dokumentujući zločine za koje su odgovorne jedinice Petog korpusa ARBiH. Snimak je nastao na području Cazinske krajine i Bihaća nakon što je ARBiH preuzela kontrolu nad AP ZB porazivši Abdićeve vojne formacije. Na snimku, koji je nastao 11. jula 1994. godine, u improvizovanoj mrtvačnici prikazana su tijela trojice boraca vojske AP ZB, na kojima se vide posljedice zlostavljanja, prije nego što su zaklani. Dva dana ranije, svjedoči snimak, Dudaković je čestitao svojim vojnicima pokazujući na dvojicu vojnika uz riječi: "Ovo su glavni glumac i operativac filma", a zatim dodao" "Ja sam režiser". Kamerom je ovjekovječena i proslava akcije "Sloboda 94", a na snimku se vidi kako se pripadnici Petog korpusa ARBiH u vojnim vozilima kreću ulicama Bihaća i slavljenički pucaju u vaduh. U koloni na jednom od vojnih vozila nalazila su se dvojica nagih muškaraca vezanih kaiševima oko vrata, koje vojnici ARBiH koji sjede na vozilu udaraju. "RTS je tada objavila da je "pao Bihać", a HRT "pobuna u Bihaću". Zbog toga je potrebno više vremena da se obrazloži ovakva akcija, to se ne može reći u dvije rečenice da kažem ja se ograđujem, ja nisam kriv. Ja sam komandovao Petim korpusom i odbranio Bihać, ali ko to ne zna može svašta da pomisli", kazao je Dudaković. Tužilaštvo BiH pokrenulo je istragu protiv Dudakovića, nakon što je objavljeno nekoliko ratnih snimaka na kojima se vidi kako pripadnici Petog korpusa ARBiH tokom akcije "Oluja" ubijaju srpske civile i vojnike, a Dudaković je prikazan kako u obilasku osvojenih teritorija naređuje spaljivanje srpskih sela. Glavni tužilac BiH Marinko Juržević izjavio je ovih dana da bi istraga protiv Dudakovića mogla biti završena u septembru.
s

Code: Select all

http://okanovic.mojforum.si/okanovic-post-278.html
suncokret13

Post by suncokret13 »

oupsss,

na krivom topicu je.....molim moderatora da izbrise gornji post.....
kustah

Post by kustah »

kucuk wrote:Ako malo pazljivije pogledamo ove komentare, da se zakljuciti da ni jedan general ABiH nema a da nije dobio titulu UDBASA ili KOSOVCA, ne znam je li to ono ”reci joj mama da je kurva dok nije ona rekla tebi” ili se pak radi o totalnom nepoznavanju stvari. Pitam se koja bi to obavjestajna sluzba uzela za saradnika srbina, Divjaka,kojeg svi prate, umjesto nekog funkcionera SDA bliskog izvoru informacija.
Da su oni koji ga optuzuju rekli da je saradnik neke od evropskih obavjestajnih sluzbi moglo bi se i povjerovati, ali ovo se moze plasirati samo neukim.
Delic, Halilovic, Hadzihasanovic, Muslimovic i drugi, za sve sam bar jednom procitao da su KOSOVCI. To je nemoguce i te price ipak imaju neki cilj koji ne vodi na dobro. Mozda neki od njih ali svi sigurno nisu..
Pa sve i da jesu! Oni su bili oficiri jedne vojske,a vojska ko vojska. Oni su skole zavrsili u miru i pripremali da ce SFRJ biti napadnuta od Bugara. Nisu zivjeli i radili u vakuumu.

I Anton Tus je bio komandant RV pa ga je Tudjman primio u HV,kao i Spegelja ista stvar i sa slovencima.
Better Man

Post by Better Man »

Jovo Divjak i Stjepan Šiber su velike ljudske gromade, istinski Heroji BiH i Sarajeva i treba im se do zemlje klanjati!
artzy

Post by artzy »

Better Man wrote:Jovo Divjak i Stjepan Šiber su velike ljudske gromade, istinski Heroji BiH i Sarajeva i treba im se do zemlje klanjati!
:thumbup: :bih:
Edin H.

Post by Edin H. »

i jos nesto;
:dance:
bilyu

Post by bilyu »

i jos nesto;
Sto se tice Divjaka skidam mu kapu jer je stvarno pravi skolovani oficir.Mislim da nije vazno sta je bio prije po cinu al je vazno to sto su ga tako kasno predlozili za unapredjenje raspravljati.Mislim da je negdje nesta zakazalo .Nije nacionalizam ili rasizam vec necija neodgovornost jer svi znate da je Bosna i Hercegovina kao drzava tek u zadnjih 5 godina polako polako pocela da radi ono sto jedna drzava ustvari i treba da radi tj da se posveti svim onima kojisu se borili za tu drzavu.Zao mi je sto za gazije tj ratne vojne invalide i porodice nastardalih niko nista konkretno neradi al mozda bude nekada...

Sto se Halilovica tice on je mogao kao kralj da zivi u srbiji tj u Prijepolju u svojoj kuci i da uziva veliki platu a kasnije i penziju al nije to zelio kao niti vecina sandzosa koji su imali pravo da biraju gdje ce.
Cak stavise sefer je i svoju porodicu zrtvovao za stvaranje nove drzave koja se borila bez icega al sa junackim srcima mladih ljudi koji su imali cilj koji je nazalost tek posle njihove smrti zazivjeo.
PATRIOTTog, 7. juna 1993. samo puka sreća spasila je Halilovića - od eksplozivne naprave postavljene ispod balkona njegovog stana poginuli su njegova žena i njen brat...
http://www.patriotmagazin.com/arhiva/0014/media/004.htm - 19k -
Last edited by bilyu on 29/06/2007 02:05, edited 1 time in total.
jeza u ledja

Post by jeza u ledja »

bilyu wrote:
Sto se tice Divljaka skidam mu kapu jer je stvarno pravi skolovani oficir.Mislim da nije vazno sta je bio prije po cinu al je vazno to sto su ga tako kasno predlozili za unapredjenje raspravljati.Mislim da je negdje nesta zakazalo .Nije nacionalizam ili rasizam vec necija neodgovornost jer svi znate da je Bosna i Hercegovina kao drzava tek u zadnjih 5 godina polako polako pocela da radi ono sto jedna drzava ustvari i treba da radi tj da se posveti svim onima kojisu se borili za tu drzavu.-
:roll:
O cemu ti?
Fair Life

Post by Fair Life »

zlatan01 wrote:
Fair Life wrote:Veliki ljudi... jasta.

Ivan Mijacevic...

Nije mi bas sasvim jasno sta zelis ovim reci, ali ako je imao i ima mana, ko ih to nema? Ja samo znam sta je taj covjek uradio za Gradacac, a time i za Tuzlansku regiju.
Zelio sam reci... da veliki ljudi, branioci... bivaju odbaceni. Zasto?

U ovom konkretnom slucaju Ivan Mijacevic. Zasto?

Dok neki drugi, koji svojim doprinosom odbrani nisu se ni primakli vrijednostima Ivana Milicevica, bivaju prigrljeni, slavljeni... i kojima se omogucilo da naklepaju haramskih para...

Zasto?
bilyu

Post by bilyu »

jeza u ledja wrote:
bilyu wrote:
Sto se tice Divjaka skidam mu kapu jer je stvarno pravi skolovani oficir.Mislim da nije vazno sta je bio prije po cinu al je vazno to sto su ga tako kasno predlozili za unapredjenje raspravljati.Mislim da je negdje nesta zakazalo .Nije nacionalizam ili rasizam vec necija neodgovornost jer svi znate da je Bosna i Hercegovina kao drzava tek u zadnjih 5 godina polako polako pocela da radi ono sto jedna drzava ustvari i treba da radi tj da se posveti svim onima kojisu se borili za tu drzavu.-
O cemu ti?
Citaj i pokusaj skontati .Ako nemozes ostavi pa probaj kasnije .Ako ni tada neskontas obrati se doktorima.Mozda ti pomognu...
Last edited by bilyu on 29/06/2007 02:07, edited 1 time in total.
jeza u ledja

Post by jeza u ledja »

bilyu wrote:
jeza u ledja wrote:
bilyu wrote:
Sto se tice Divljaka skidam mu kapu jer je stvarno pravi skolovani oficir.Mislim da nije vazno sta je bio prije po cinu al je vazno to sto su ga tako kasno predlozili za unapredjenje raspravljati.Mislim da je negdje nesta zakazalo .Nije nacionalizam ili rasizam vec necija neodgovornost jer svi znate da je Bosna i Hercegovina kao drzava tek u zadnjih 5 godina polako polako pocela da radi ono sto jedna drzava ustvari i treba da radi tj da se posveti svim onima kojisu se borili za tu drzavu.-
O cemu ti?
Citaj i pokusaj skontati .Ako nemozes ostavi pa probaj kasnije .Ako ni tada neskontas obrati se doktorima.Mozda ti pomognu...
Iz ovoga sto si ti uspio nabosti stice se utisak da komentarises o 'kasnom unaprijedjivanju Divjaka'. On je unaprijedjen na samom pocetku rata, ranije nije ni mogao biti unaprijedjen od strane drzave BiH, jer je bio pripadnik JNA, a ne ABiH, koja naravno nije tada ni postojala. Pricas o necem sasvim lijevom, a i netacnom, i onda jos to pravdas necijom 'nedogovornoscu', a sve da bi opravdao nacionalisticku politiku koja je kako je rat trajao krojila ustroj ABiH.
Tako da nije jasno sta zelis reci, osim zakljuciti da veze nemas o ovoj temi, a uz to ne znas ni kako se covjek zove.
Post Reply