Pravilo kruznog toka?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

chuchumbamayumbe

Post by chuchumbamayumbe »

Onaj kruzni na Ilidzi, ono je CIRKUS!
Ko je ono projektovao i onako izveo, majmun pravi! :? :x
Hendrix

Post by Hendrix »

chuchumbamayumbe wrote:Onaj kruzni na Ilidzi, ono je CIRKUS!
Ono je bio diplomski jednog momka , ne znam jeli baš ono sve njegovo riješenje :-D
chuchumbamayumbe

Post by chuchumbamayumbe »

Hendrix wrote:
chuchumbamayumbe wrote:Onaj kruzni na Ilidzi, ono je CIRKUS!
Ono je bio diplomski jednog momka , ne znam jeli baš ono sve njegovo riješenje :-D
Cuj diplomski!? Nadam se da nije diplomirao! :x
A garant jeste, babin sin! Cuj diplomski!?!?
Smartex

Post by Smartex »

U kruznom toku ima prednost onaj koji ide suprotno od kazaljke na satu, onaj koji ulazi u kruzni tok sa desne strane, a pritome gleda u lijevu stranu prestojava se slijeva na desno da bi po izlazu izasao prvo iz desne u lijevu traku sto znaci svaki onaj koji je u kruznom toku, ako nije van njega ili nasuprot njega ima prednost ako kruzi jer onda i skuzi gdje kruzi.
I sta je tu nejasno majke vam? Sve bi ja vas ponovo na polaganje!
Yamahalac

Post by Yamahalac »

Smartex wrote:U kruznom toku ima prednost onaj koji ide suprotno od kazaljke na satu, onaj koji ulazi u kruzni tok sa desne strane, a pritome gleda u lijevu stranu prestojava se slijeva na desno da bi po izlazu izasao prvo iz desne u lijevu traku sto znaci svaki onaj koji je u kruznom toku, ako nije van njega ili nasuprot njega ima prednost ako kruzi jer onda i skuzi gdje kruzi.
I sta je tu nejasno majke vam? Sve bi ja vas ponovo na polaganje!
zakomplikova ga ti momacki, kakve veze ima prednost sa kazakljom, onaj koji je u kruznom toku ima prednost nad onima koji ulaze i .

ilidzanski je ok, samo nije fino oznacen jer nasa raja ne znaju voziti po kruznim tokovima

recimo od energoinvesta kad se ide imaju 2 trake, sad kamara ljudi vozi u desnoj da bi usla kod pijace sto je pogresno, u pravilu idu prvo u lijevu pa onda na drugom izlazu se prestroje u desnu, a ne iz desne pa dokle treba

a taj golf parkiran, ako je bio bijele boje to je se nekoj zenskoj sinoc pokvario na ulazu u kruzni tok sa ilidze i organ gonjenja je pogurao da se skloni sa ulaza
BELLUNO

#31 Re: Pravilo kruznog toka?

Post by BELLUNO »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:Image

Ko zna pravilo kruznog toka u saobracaju? Na Ilidzi ima jedan kruzni tok i nisam siguran koliko dobro vozaci poznaju isto.

Ja mislim da ako nema trokuta u tom slucaju oni sa desne strane koji se ukljucuju u kruzni tok imaju prednost. Ukoliko postoji trokut, a postoji u 95% slucajeva kod kruznog toka, tada oni unutar imaju prednost.

Jesam li u pravu?

Sva vozila koja ti dolaze sa tvoje lijeve strane imaju prednost u kruznom toku,nikakvih mudrolija nema.Po pravilu zmigavac dajes tek kad izlazis iz kruznog toka.I naravno onaj ko je u kruznom da ima prednost.
Neelix

Post by Neelix »

:D joj kad se tek otvorio ovaj na ilidzi, svako drugo auto je islo u suprotnom smjetu :lol: koji je to cirkus bio :)
Fiore

#33 we

Post by Fiore »

Za sve probleme..imate nase divne auto skole.. :D
68847

Post by 68847 »

Kruzni tok?
Pravilo je poznato ali...
E sad ono - ali.
Dugo sam mislio je Francuska ta al' u V. Britaniji...
Pa to je da Bog sacuva.
Svaka, ma skoro bas svaka raskrsnica je u tom obliku.
Pride, skoro niti jedna dzada ne ide pravo neg' vrluda pa kad je na svakih 20, 30, 50 metara kruzni tok... da poludis.
Petlje na autoputevima?
Jok.
Svako krizanje je u vidu kruznog toka.
Ni to im nije dovoljno nego, kad nema mjesta za kruzni tok, npr. u gradu, onda u sredini raskrsnice naprave brezuljak od metar-dva promjera da moras da ga obilazis.
Idiotizam.

Image
Image
Image
malizeleni

Post by malizeleni »

Zar onaj kruzni na Ilidzi nema semafor :) Fakat ne znam sta su kontali tamo, al eto hajde :D za pocetak :)

Dobro mjesto za kruzni tok bi bilo kod Vjecnice. Otom potom :)
atko

Post by atko »

68847 wrote:Image
wtf :-) Jel ovo neko doktoriro :lol: neznam kako bi izgledalo kad udjes autom u ovako nesto mozda je prakticno al iz ove perspektive izgelda vela havle :lol:
Bullet Tooth Tony

Post by Bullet Tooth Tony »

atko wrote:
wtf :-) Jel ovo neko doktoriro :lol: neznam kako bi izgledalo kad udjes autom u ovako nesto mozda je prakticno al iz ove perspektive izgelda vela havle :lol:
kruzis dva sata oko onog malog kruga dok ne skontas kuda trebas :D :D :lol:
Motokultivator

Post by Motokultivator »

atko wrote:
Ovo samo kod nas ima :D

(Koji je ovo merak za muriju, Allahu Milostni :D :D )
van Basten

Post by van Basten »

Motokultivator wrote:
atko wrote:

gdje kod nas? u V. Britaniji? Da si malo pažljivije razgledao sliku vidio bi da na njoj auta voze lijevom stranom ulice :-)
Bullet Tooth Tony

Post by Bullet Tooth Tony »

van Basten wrote:
Motokultivator wrote:
atko wrote: wtf :-) Jel ovo neko doktoriro :lol: neznam kako bi izgledalo kad udjes autom u ovako nesto mozda je prakticno al iz ove perspektive izgelda vela havle :lol:

gdje kod nas? u V. Britaniji? Da si malo pažljivije razgledao sliku vidio bi da na njoj auta voze lijevom stranom ulice :-)
vidio sam po volanu ja to :-) :-) :-)
mladen76

#41 Re:

Post by mladen76 »

Hendrix wrote:Kružni tok je teoretski najednostavnije pravilo ikada , ko je unutra ima prednost i gotovo :)
Teoretski jer kod nas ulaze i u kontra stranu :D
NIJE TACNO!
U kružnom toku, izuzetno, saobraćaj može biti regulisan bez saobraćajnog znaka “nailazak na cestu sa prvenstvom prolaza”, npr. sa svjetlosnom signalizacijom (semaforima) ili drugim saobraćajnim znakovima, te se u tim slučajevima primjenjuju opšta pravila prvenstva prolaza, a u skladu sa postavljenom signalizacijom.
mladen76

#42 Re:

Post by mladen76 »

Qler wrote:ko ima polozen a ne zna pravila kruznog nek se upuca ali prije toga nek ponovi testove malo.... pustas one sa lijeve strane kad se ukljucujes i kad si ti u kruznom imas prednost nad svima sto se ukljucuju i to je to... simpl :D
U kružnom toku, izuzetno, saobraćaj može biti regulisan bez saobraćajnog znaka “nailazak na cestu sa prvenstvom prolaza”, npr. sa svjetlosnom signalizacijom (semaforima) ili drugim saobraćajnim znakovima, te se u tim slučajevima primjenjuju opšta pravila prvenstva prolaza, a u skladu sa postavljenom signalizacijom.
mladen76

#43 Re:

Post by mladen76 »

skojotovski wrote:prednost imaju oni u kruznom. a, na ilidzi je bila koma kada su ga pustili u promet. hajvani u kruznom stajali i pustali one ta tlane da se ukljuce :-)
i hoce u fucking eUropu! i selo je previse!
Palavra

#44 Re: Pravilo kruznog toka?

Post by Palavra »

Kruzne tokove su ako se nevaram prvi uveli Skandinavici. U njemackoj ih nije nesto bilo do nazad 4-5 godina. Ali u svakom slucaju mi ovaj kruzni na Ilidzi izgleda pravo nabijen. Mozda je ipak trebalo imati samo jednu traku umjesto dvije. Bilo bi lakse. Na zapadu su na takvim mjestima uglavnom kruzni sa jednom trakom. Onako se zaista nezna ko kako ulazi i izlazi...
Discball

#45 Re: Pravilo kruznog toka?

Post by Discball »

Ima još jedno pravilo kružnog toka koji ljudi kod nas nikako da skontaju a to je sljedeće:

Ako si se već prestrojio prema unutarnjoj traci i ne izlaziš na prvi izlaz nego na drugi, treći itd, onda zbog onih kojima bi trebali insturktori da vrate lovu, a koji se voze na isti izlaz kao i vi - desnom trakom, i zbog toga niste u mogućnosti da izađete na željeni izlaz, se ne staje u kružnom toku, nego se nastavi jedan krug i izlazi ponovo na željeni izlaz !!!
shlauf

#46 Re: Pravilo kruznog toka?

Post by shlauf »

Jebo lud zbunjenog
Image

Image

semafori su zakon :thumbup:
Image

Aleeee aleeeeeeeee :dance:

Ljubiše mi mog !!!!
:sax:
malizeleni

#47 Re: Pravilo kruznog toka?

Post by malizeleni »

Onaj kruzni na Ilidzi je fakat ko s marsa pao tamo. Nigdje na svijetu nisam vidio semafor unutar kruznog toka ;)
Haris.ba

#48 Re: Pravilo kruznog toka?

Post by Haris.ba »

Žao mi što nemam slike stare raskrsnice. Koje su tu gužve bile. Sada skoro da gužvi i nema(dobro, jesu napravili još dodatne ulaze i izlaze). To što ima semafor nije ništa čudno. Jer semafor je radi tramvaja, i to zbog našega mentaliteta. A taj semafor je svakako povezan sa senzorom kada nailazi tramvaj(barem je tako bilo),pa ne bi trebalo da ima nepotrebnih zaustavljanja u kružnom. Valjda nisu ukinuli u budžetu, trebalo bi ove godine da nikne još jedan kružni na početku Sokolović Kolonije. Zanimljivo je da nisu postavili kružni na magistralu kod skretanja prema Obi-u, već su se odlučili za semafore, a sjećam se priče kako će se truditi da postave kružne gdje god to mogu.
drndalo

#49 Re: Pravilo kruznog toka?

Post by drndalo »

Moglo bi to biti i pametno, samo jos kad bi naucili 78% Bosnja kako bi se tu trebalo "cerat' " unutrima i/ili vani... :x

I za one koji jos ne znaju, Ilidzanski kruzni tok ima 2 trake cijelom duzinom, iako nisu iscrtane valjda im je nestalo boje u Budzetu... :evil:
walkabout

#50 Re: Pravilo kruznog toka?

Post by walkabout »

malizeleni wrote:Onaj kruzni na Ilidzi je fakat ko s marsa pao tamo. Nigdje na svijetu nisam vidio semafor unutar kruznog toka ;)
ne znam za taj kruzhni na Ilidzi ali svrha postavljanja kruzhnog toka je da zamijeni semafor... :roll: :-) :)
Post Reply