Dermatolog u Sarajevu!

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
Tesssa

Post by Tesssa »

Kakve su cijene kod Tanje?
anakadabra

Post by anakadabra »

dinchy84 wrote:Kakve su cijene kod Tanje?
Mislim da je prvi pregled 30 ili 35 KM nisam baš sigurna ali znam da nije više od 35
anakadabra

Post by anakadabra »

Pooll wrote:
anakadabra wrote:
što se tiče alendara ni u ludilu moj ti je savjet ... ja njegovu ordinaciju zaobilazim u širokom luku ... :x :x :x
Štooooooooooooooooo? :?
Zato što je frajer TOTALNI KRETEN!
Da skratim: Otišla sam njemu zbog fleka na licu on mi dao roakutan (za akne - nema veze s flekama), bez da me je ijednom jedinom riječju upozorio da je teratogen i da se trudnoća ne smije desiti ni u kom slučaju dok se roakutan uzima a niti šest mjeseci poslije korištenja. Primjera radi kod Tanje Knor za isti taj roakutan moraš donijeti nalaz ginekologa i potpisati izjavu da si upoznat sa nuspojavama i da nećeš ostati u drugom stanju za vrijeme korištenja tog smeća. Uz to još gomilu drugih nalaza krvi i svega drugog moraš donijeti pa da bi ti ga propisala. Sreća moja pa mi je prijateljica koja je inače farmaceut i radi za isti taj Roche rekla o kakvom se lijeku radi i da je teratogen tako da sam ga na vrijeme bacila u kantu za smeće :x . Hvala Bogu nisam bila trudna ali nije bilo isključeno jer sam već godinu dana bila u braku pa se moglo "zalomit"... :D Moj muž htio da ide i da ga bije :D :D :D Ma daleko mu kuća od moje!!!
noviprimitivac

Post by noviprimitivac »

konyan wrote:Jednom sam otisao kod Alendera. Djelovao mi je tako nevjerovatno kao kita od covjeka u minut i po razgovora, da sam se samo pozdravio i izasao. :D

Nancy, da cujemo za Ganic pricu.
ista stvar!!!
pa ja mislim da veterinar se bolje ponaša sa svojim pacijentima nego dotični gospodin
forumasica

Post by forumasica »

Evo ja bila kod Djulistane Prohic... neki dan nisam vise mogla izdrzati od svrabeza i peckanja :cry: , sva se u rane pretvorih. Dala mi je nake tablete i napravila kremu, kaze da je gljivicno oboljenje. Nakon par dana mazanja i gutanja tableta puno mi je bolje, kraste se suse i sto je najvaznije ne svrbi vise. Vidjet cu hoce li se ponovo vratiti, nadam se da nece. U svakom slucaju hvala svima na savjetima, hoce mene problemi sa kozom, pa da znam gdje i kome mogu ici.
Nancy Drew

Post by Nancy Drew »

...
Last edited by Nancy Drew on 10/02/2009 15:09, edited 1 time in total.
skojotovski

Post by skojotovski »

konyan wrote:Jednom sam otisao kod Alendera. Djelovao mi je tako nevjerovatno kao kita od covjeka u minut i po razgovora, da sam se samo pozdravio i izasao. :D

Nancy, da cujemo za Ganic pricu.

a da je bila koka i ponasala se kao koka???
zaskocio bi, ha? :-) :-) :-) :-)
Tesssa

Post by Tesssa »

anakadabra wrote:
dinchy84 wrote:Kakve su cijene kod Tanje?
Mislim da je prvi pregled 30 ili 35 KM nisam baš sigurna ali znam da nije više od 35
hvala :)
realna do boli

Post by realna do boli »

Tanja Knor...kolegica i ja bile na pregledu ..ja sam se pitala da negdje nema skrivena kamera.Zena.. led ..rijec dukat ..osjecas se ko budala.Prepisala kremu koju mogu nabaviti samo u Svedskoj.
Michun

Post by Michun »

Michun wrote:Dr. Edin something iz Tuzle...utorkom je kod Bibe. Ispitano na mojoj kozi i kozi mojih poznanika. Djulistana jock, a ni ostali nisu cemu.
Aaaa, cita li iko sta ja napisem :(
Dr. je moderna tipa doktora - dobar dan, kako Vam danas mogu pomoci, saslusa te, pregleda te, objasni ti sta ti je i pokaze sliku u enciklopediji (ako nisi previse gadljiv), kontrolu ne naplacuju, mozes ga nazvati ako dodje do nekih problema. Uz to, cijenjen je od strane kolega :D
E sad forumasica bila, obavila pregled...ali eto ostalima na znanje.
Pooll

Post by Pooll »

realna do boli wrote:Tanja Knor...kolegica i ja bile na pregledu ..ja sam se pitala da negdje nema skrivena kamera.Zena.. led ..rijec dukat ..osjecas se ko budala.Prepisala kremu koju mogu nabaviti samo u Svedskoj.
ccc

Kako li predaje studentima? Ona drzi dermu na medicini?...

Meni je Alendar bio sasvim ok.. ali nisam imao veci problem... Nije bilo ni preskupo...
Pearl

Post by Pearl »

Pooll wrote:
realna do boli wrote:Tanja Knor...kolegica i ja bile na pregledu ..ja sam se pitala da negdje nema skrivena kamera.Zena.. led ..rijec dukat ..osjecas se ko budala.Prepisala kremu koju mogu nabaviti samo u Svedskoj.
ccc

Kako li predaje studentima? Ona drzi dermu na medicini?...

Meni je Alendar bio sasvim ok.. ali nisam imao veci problem... Nije bilo ni preskupo...
jednom ja dosla kod nje, studenata tona sjedi... pregleda ona mene, vristi zasto nesto jesam/nisam uradila, a meni dovoljno tesko sto sam "blagoslovljena" sa problemima, jos mi samo ona trebala da se dere pred tolikim ljudima .. a bila sam joj stalni pacijent... kako li je sa jednokratnim tek bilo :-) :roll:

ne znam kakav je predavac, ali je prema pacijentima grozna... hladna sto neko rece... kad odem kod dermatologa, ne zelim da cujem: takvu kozu imas, pomiri se... to sam znala i bez nje i njene diplome...
loprilh

Post by loprilh »

zavrsio sam medicinu pa sam malo vise upucen u rad nasih dermatologa, i savjetujem slijedece:
Prof. Aledndar, dr Knor, dr Asja Prohic, dr Emir Suljovic (ili tako nekako) su dobri strucnjaci i uglavnom ce rijesiti vase probleme. Sad, drugi je problem sto su kozna oboljenja vrlo nezgodna za tretman i svako na terapiju odreaguje na dvoj nacin. Terapije se treba drzati dosljedno i provoditi je onoliko i onako kako vam doktor preporuci, a ne prema vlastitom nahodjenju. Nekad trebaju sedmice da se osjeti pomak u lijecenju koze, ne moze sve preko noci. S druge strane, postoje oboljenja kao atopijski dermatitis kod djece, koja se ne mogu izlijeciti, nego samo zalijeciti, a vremenom se sama povuku.

E, tu dolazimo do "cuvene" dr Djulistane Prohic. Ona navodno lijeci sve sto drugi dermatolozi ne mogu. A evo kako: imam prijateljici koja radi u jenoj apoteci blizu stana dr Djulistane i prica mi kako doticna vracara sedmicno kupuje po 10-tak kostikosteroidnih krema. Kortikosteroidi su vrlo agresivni hormanoski preparati, cija primjena dovodi do povlacenja svih upalnih stanja koze u vrlo kratkom vremenu, ali njihovi nus-efekti su uzasni i prave vise stete nego koristi, posebno kad su u pitaju djeca i stariji. Dr Djulistana Prohic prepakuje te kortikosteroidne kreme u kutije koje onda prodaje pacijentima i tako lijeci sve. Za to bi je trebalo tuziti i zatvoriti jer ce posljedice njenog vracanja osjetiti mnogi.
Vingo

Post by Vingo »

Pa predlazem da je tuzi tvoja prijateljica iz apoteke...kao jedini svjedok...
loprilh

Post by loprilh »

pa vidi, nece je ona tuziti jer joj ne drzi svijecu, ali je ocigledno da se nesto cudno desava. zasto joj trebaju toliki kortikosterodi i kako to da ona jedina lijeci neizljecivo? cuda koja djulistana cini moguce je izvesti jedino uz pomoc magije ili kortikosteroida, pa vi sad vidite....
ovo je bio dobronamjeran savjet, nemam namjeru da ikog kompromitujem, pa ni dr djulistanu, ali mislim da je u redu da upozorim eventualne buduce pacijente. zanimljivo je kako dr djulstana rijetko koristi preparate iz apoteke, uvijek preporucuje neke svoje i pacijenti nikad ne znaju sta koriste. bojim se da ce tako jedan problem rijesiti, a pet drugih pojaviti... one kortikosteroide zasigurne ne maze po hljebu...
Vingo

Post by Vingo »

Ako me sjecanje ne vara, Djulistana Prohic je specijalista dermatolog. Kao takva valjda moze odrediti koga da lijeci kortikosterodima, koga ne...Kao neko ko je zavrsio medicinu i ti i kolegica ti magistra bi trebali znati da su kortikosteroidi itekako upotrebljivi u dermatologiji ...
http://www.farmakologija.com/materia/d_cts.htm
Zasto pricas o magiji????? Vi na medicini danas izucavate sihire i travarstvo ili sta?
Dosta ljudi zalilo se na Djulistanu, ali prije svega na njen temperament i cijenu. Nikog nisam cula da je govorio o nus pojavama i nezeljenim efektima njenog lijecenja.
loprilh

Post by loprilh »

Ne vara te sjecanje, dr Djulistana jeste dermatolog, ali to je ne amnestira od mogucnosti manipulacije. Sto se tice farmakologije, taj link mozes poslati doticnoj doktorici, a i ti mozes malo pogledati pod kojim uvjetima i u kojim slucajevima se proizvode i plasiraju kortikosteroidi. Osim toga, ni jedan ozbiljan ljekar ne bi sebi dozvolio kucnu radinost i mijesanje u farmaceutsku struku. Kad je potrebno napraviti neku kremu koja se inace ne moze naci u apotekama, jer ima sastav prilagodjen odredejnom pacijentu, praksa je da se pisu tzv. magistralni recepti, i s takvim receptom pacijet ide u apoteku gdje mu farmaceut pravi i izdaje takav lijek. Samostalnom proizvodnjom bilo lijekova i magistralnih preparata se ne bavi ni jedan ozbiljan i odgovoran ljekar, jer to nije njego posao, niti je zavrsio skolu za to. Za tim posezu oni koji rade mimo zakona i koji varaju pacijente... npr, travari, iscjelitelji i sl... Najmanje sto jedan ljekar MORA napraviti je ostaviti pisani trag dijagnoze i terapije. Bojim se da ta doktorica ne radi na taj nacin, nego s vrata i od oka procijeni sta je s pacijentom i jednako tako brzo ga izlijeci....

Ok, ja razumijem da ima ljudi kojima je bitan brz efekat i koji ne misle previse o posljedicama. Ti i takvi ce se i dalje lijeciti kod Djulistane, ali trebaju biti svjesni da tamo ne ostavljaju samo novac, nego i svoje zdravlje.

Kortikosteroidi imaju vrlo jasno ogranicene okvire primjene zbog uticaja na hormonsku ravnotezu i rad nadbubrega, a posljedicno na citav niz fizioloskih desavanja u organizmu.

Evo sad se osjecam blesavo sto se ubjedjujem oko nekakve Djulistane... Ne radi se tu o Djulistani, samo sam htio skrenuti paznju na nesto sto mi je zapalo za oko, a smatram da moze biti opasno. Situacija je teska, pa vjerujem da mnogi penzioneri (kao sto je i sama Djulistana) u ocaju prelaze granice nauke i etike zarad nekog ekstra profita.

Smatram da je s moje strane bilo korektno da skrenem paznju na tu cinjenicu, a vi sami odlucite kod koga cete se lijeciti i traziti pomoc...
tech10

Post by tech10 »

I periodicno kupanje bi moglo pomoci da se sprijece kozne infekcije. :lol:
kaokakao

Post by kaokakao »

tech10 wrote:I periodicno kupanje bi moglo pomoci da se sprijece kozne infekcije. :lol:
to ti iz iskustva? :? :D
kaokakao

Post by kaokakao »

dr.Tanja Knor
tech10

Post by tech10 »

kaokakao wrote: to ti iz iskustva? :? :D
Samo ne valja pretjerivati, jednom sedmicno ili u dvije. :D
kaokakao

Post by kaokakao »

tech10 wrote:
kaokakao wrote: to ti iz iskustva? :? :D
Samo ne valja pretjerivati, jednom sedmicno ili u dvije. :D
u pravu si...kada bi se svaki dan kupali/tusirali istanjili bi kozu skroz...jesam li u pravu :? :D
tech10

Post by tech10 »

kaokakao wrote:dr.Tanja Knor
Ova je dobra za instant supe. :D
Pooll

Post by Pooll »

tech10 wrote:
kaokakao wrote:dr.Tanja Knor
Ova je dobra za instant supe. :D
:lol: :lol: :lol:
Skyfox

Post by Skyfox »

Jel neko radio uklanjane benova, i bradavica??? Zvuci jezivo i sama pomisao ali imam par kojih bih se rijesio immediately...
Post Reply