Most koji je trebao spojiti Likovnu akademiju i Radićevu
-
pinkzelena
Ti stvarno nisi normalna, ovo sto pises je izljev nepostivanja i malogradjanstina.Zgrada Likovne akademije je jednak prioritet za restauraciju i obnovu kao i Vjecnica i ako volis ovaj grad,onda bi trebalo jednako podrzati oba projekta,a i mnoge druge.amrino wrote:Jebote!!! 220 metara??!!!![]()
![]()
![]()
Meni stvarno nije jasno kako su ljudi bez tog mosta do sada zivjeli?!
Kao prvo- kancelarija mi je na Cobaniji...i svaki dan prolazim tu rutu bar dva- tri puta...
Kao drugo..."raja"koja na podzidu sjedi i cuga- nikad flase ne pokupi za sobom- a to su uglavnom studenti ALU- vrlo cesto se mogu vidjeti i sprice- ko ne vjeruje- neka provjeri Kao trece- Vijecnica (UNIVERZITETSKA I NACIONALNA BIBLIOTEKA BIH)stoji 15 godina porusena...Mislim da je to MNOGO znacajnije od besplatnih izlozbi na okruglom mostu...
Ali ne cudi me...tipicni sarajevski kont...Imam jednu marku u djepu, nemam poso, nemam stan- al zato imam DGabana cale...i cipele iz Geme...
Jebo stvarne probleme- hajmo mi malo zakitit grad- pa da mos mislit prvi u Evropi imamo OKRUGLI most!Nek komsije crknu od muke
I ovo sto sam boldirala, JA ZAVRSAVAM LIKOVNU AKADEMIJU i PONOSNA SAM,a odavno nisam procitala primitivniji komentar i zlonamjerniji kao ovaj..da studenti sa mog fakulteta sjede tamo i drogiraju se i cugaju.
Ma ti blage veze nemas..studenti s mog fakulteta osvajaju nagrade po cijelom svijetu,a te "besplatne izlozbe" za malogradjanku kakva si ti..najbolje bi bilo izgleda odrzavati u CIBORGU!
Sta drugo ocekivati od nekoga..kome cami u kancelariji i ko ne zna sta se napolju desava,kome je krivo sto se ovaj grad obnavlja i gradi...
A posto nisi po zvanju vjerujem niti arhitekta,niti gradjevinac,a ni slikar,kipar,dizajner..MOLIM TE postedi nas tvojih komentara kakav most nam treba i da li nam treba.
A posto tvrdis da si neke sprice vidjala.. vidim da si se zavlacila i sama tu..cim znas...
Odavno nisam vidjela ovoliko predrasuda,drskosti,generalizacije i bezobrazluka u jednom postu.
ONA tvrdi da se drogiraju i cugaju..studenti ALU...hahahahah...
udji "preko stele"jednom unutra...pa da vidim sta ces poslije pricati
iskontrolisala sam se da ti se ne nagovorim ovaj put.
-
pinkzelena
Ali ne cudi me...tipicni sarajevski kont...Imam jednu marku u djepu, nemam poso, nemam stan- al zato imam DGabana cale...i cipele iz Geme...
Jebo stvarne probleme- hajmo mi malo zakitit grad- pa da mos mislit prvi u Evropi imamo OKRUGLI most!
Nek komsije crknu od muke
[/quote]
ima li ova osoba pojma sta pise?? meni se cini da ti ipak nisi "ukapirala" tipicni sarajevski kont..znas ima nas ovdje,kojima je stalo da nam grad bude lijep,poseban,originalan... a neko ko arhitekturu naziva
"kicenjem" je dovoljno rekao.Mislim da previse vremena provodis u kancelariji,pa ti fali zraka...izadji malo..popij kaficu tamo u linei
Jebo stvarne probleme- hajmo mi malo zakitit grad- pa da mos mislit prvi u Evropi imamo OKRUGLI most!
ima li ova osoba pojma sta pise?? meni se cini da ti ipak nisi "ukapirala" tipicni sarajevski kont..znas ima nas ovdje,kojima je stalo da nam grad bude lijep,poseban,originalan... a neko ko arhitekturu naziva
"kicenjem" je dovoljno rekao.Mislim da previse vremena provodis u kancelariji,pa ti fali zraka...izadji malo..popij kaficu tamo u linei
-
amrino
U Bosni raste jedno drvo a zove se BUKVApinkzelena wrote:Ti stvarno nisi normalna, ovo sto pises je izljev nepostivanja i malogradjanstina.Zgrada Likovne akademije je jednak prioritet za restauraciju i obnovu kao i Vjecnica i ako volis ovaj grad,onda bi trebalo jednako podrzati oba projekta,a i mnoge druge.amrino wrote:Jebote!!! 220 metara??!!!![]()
![]()
![]()
Kao prvo- kancelarija mi je na Cobaniji...i svaki dan prolazim tu rutu bar dva- tri puta...
Kao drugo..."raja"koja na podzidu sjedi i cuga- nikad flase ne pokupi za sobom- a to su uglavnom studenti ALU- vrlo cesto se mogu vidjeti i sprice- ko ne vjeruje- neka provjeri Kao trece- Vijecnica (UNIVERZITETSKA I NACIONALNA BIBLIOTEKA BIH)stoji 15 godina porusena...Mislim da je to MNOGO znacajnije od besplatnih izlozbi na okruglom mostu...
Jebo stvarne probleme- hajmo mi malo zakitit grad- pa da mos mislit prvi u Evropi imamo OKRUGLI most!Nek komsije crknu od muke
I ovo sto sam boldirala, JA ZAVRSAVAM LIKOVNU AKADEMIJU i PONOSNA SAM,a odavno nisam procitala primitivniji komentar i zlonamjerniji kao ovaj..da studenti sa mog fakulteta sjede tamo i drogiraju se i cugaju.
Ma ti blage veze nemas..studenti s mog fakulteta osvajaju nagrade po cijelom svijetu,a te "besplatne izlozbe" za malogradjanku kakva si ti..najbolje bi bilo izgleda odrzavati u CIBORGU!
Sta drugo ocekivati od nekoga..kome cami u kancelariji i ko ne zna sta se napolju desava,kome je krivo sto se ovaj grad obnavlja i gradi...
A posto nisi po zvanju vjerujem niti arhitekta,niti gradjevinac,a ni slikar,kipar,dizajner..MOLIM TE postedi nas tvojih komentara kakav most nam treba i da li nam treba.
A posto tvrdis da si neke sprice vidjala.. vidim da si se zavlacila i sama tu..cim znas...
Odavno nisam vidjela ovoliko predrasuda,drskosti,generalizacije i bezobrazluka u jednom postu.
ONA tvrdi da se drogiraju i cugaju..studenti ALU...hahahahah...
udji "preko stele"jednom unutra...pa da vidim sta ces poslije pricati![]()
iskontrolisala sam se da ti se ne nagovorim ovaj put.
Mozda da se od njega most napravi?
(ne pricamo o restauraciji ALU- koju podrzavam- nego o MOSTU. Ne mijesaj kruske i jabuke.)
Procitaj SVOJ post ponovo- pa skontaj KO ima predrasude
-
amrino
pinkzelena wrote:amrino wrote:Ali ne cudi me...tipicni sarajevski kont...Imam jednu marku u djepu, nemam poso, nemam stan- al zato imam DGabana cale...i cipele iz Geme...
Ja kontala da je pravljenje mosta vise nekako gradjevina...al ispade da je arhitektura...Haman ja stvarno nemamo pojma o cemu pricam.
I da ne KAPIRAM tu povrsnost...da mi je PRVOM mjestu da grad bude lijep, poseban i originalan.
Bitnije mi je da imamo UNIVERZITETSKU I NACIONALNU BIBLIOTEKU- Bitnije mi je da nam radi MUZEJ...Te stvari grad- cine gradom....a to imamo li okrugli most ili ne- jebe mi se!
Jos nesto- ako ce se pravit most od NASIH para- itekako imam pravo da kazem sta mislim...a ako ces ga TI finansirat- povlacim sve sto sam rekla!
-
pinkzelena
Nek komsije crknu od muke
[/quote]
Ja kontala da je pravljenje mosta vise nekako gradjevina...al ispade da je arhitektura...Haman ja stvarno nemamo pojma o cemu pricam.I da ne KAPIRAM tu povrsnost...da mi je PRVOM mjestu da grad bude lijep, poseban i originalan.
Pa eto obicno ARHITEKT napravi idejni projekat...krene se od toga...a onda arhitekti znaju sta dalje ide, ne bih da im se petljam u posao..
Interesantno, moji profesori su arhitekti, pa su sudjelovali na konkursu..
al valjda ti znas bolje od njih...
Normalno da ti ne kapiras nista ovdje ja bih rekla...
Bitnije mi je da imamo UNIVERZITETSKU I NACIONALNU BIBLIOTEKU- Bitnije mi je da nam radi MUZEJ...Te stvari grad- cine gradom....a to imamo li okrugli most ili ne- jebe mi se!
Toliko o predrasudama..
Koga je briga sta je TEBI bitnije?
Muzej nam radi...da te obavijestim...
Vjecnica se renovira...sporo...ali sigurno...
"te stvari cine grad gradom"... jel ovo tvoj def zakljucak???
Muzej i biblioteka???
A cini li ti grad gradom cinjenica da isto jedina akademija scenskih umjetnosti mora moljakati za prostor na drugim fakultetima da odrze predavanje?
ili mozda... sto se u jednoj zgradi guraju 3 fakulteta?
Ili mozda sto se ne moze proci ferhadijom od ciganskih standova i ulicnih prodavaca svega i svacega?
Ili mozda sto se unistavaju tek obnovljene fasade grafitima
COBA FCS i slicno?
Biblioteka ima na svakom koraku..recimo bosnjacki institut broji oko 30.000 knjiga,a upis je BESPLATAN!
Ne znas ni kako bi taj most izgledao,al iz kancelarije sipas ideje u sta bi novac trebalo uloziti..prvo dom Bjelave,pa onda Vjecnica, sta je trece?
Sve samo da se most ne pravi, za koji su se svi usaglasili da treba,a nije vise bit POTREBE, nego i cjelokupnog izgleda.
Most ce se praviti,za izlozbe,manifestacije i sve ono sto bi ti kao "gradjanka" trebala da podrzis.
Za takve koji pricaju ko ti,trebalo bi jos naplatiti i to masno!
I dalje stojim iza svojih rijeci da ti pojma nemas sta pises..ili da kazem LUPAS
PS:I jos nesto..za narkomane pisi sta ti je volja..za smece oko akademije,po gradu it..al ubuduce zaobidji studente tog fakulteta i ne spominji ih u tom kontekstu,jer siris lazi i dezinformacije,a buduci da sam i sama student tog istog fakulteta, koji znam u dusu..kao i svako bice koje prodje kroz njega reci cu samo da ne bih pozeljela nijedan drugi.
Ja kontala da je pravljenje mosta vise nekako gradjevina...al ispade da je arhitektura...Haman ja stvarno nemamo pojma o cemu pricam.I da ne KAPIRAM tu povrsnost...da mi je PRVOM mjestu da grad bude lijep, poseban i originalan.
Pa eto obicno ARHITEKT napravi idejni projekat...krene se od toga...a onda arhitekti znaju sta dalje ide, ne bih da im se petljam u posao..
Interesantno, moji profesori su arhitekti, pa su sudjelovali na konkursu..
al valjda ti znas bolje od njih...
Normalno da ti ne kapiras nista ovdje ja bih rekla...
Toliko o predrasudama..
Koga je briga sta je TEBI bitnije?
Muzej nam radi...da te obavijestim...
Vjecnica se renovira...sporo...ali sigurno...
"te stvari cine grad gradom"... jel ovo tvoj def zakljucak???
Muzej i biblioteka???
A cini li ti grad gradom cinjenica da isto jedina akademija scenskih umjetnosti mora moljakati za prostor na drugim fakultetima da odrze predavanje?
ili mozda... sto se u jednoj zgradi guraju 3 fakulteta?
Ili mozda sto se ne moze proci ferhadijom od ciganskih standova i ulicnih prodavaca svega i svacega?
Ili mozda sto se unistavaju tek obnovljene fasade grafitima
COBA FCS i slicno?
Biblioteka ima na svakom koraku..recimo bosnjacki institut broji oko 30.000 knjiga,a upis je BESPLATAN!
Ne znas ni kako bi taj most izgledao,al iz kancelarije sipas ideje u sta bi novac trebalo uloziti..prvo dom Bjelave,pa onda Vjecnica, sta je trece?
Sve samo da se most ne pravi, za koji su se svi usaglasili da treba,a nije vise bit POTREBE, nego i cjelokupnog izgleda.
Most ce se praviti,za izlozbe,manifestacije i sve ono sto bi ti kao "gradjanka" trebala da podrzis.
Za takve koji pricaju ko ti,trebalo bi jos naplatiti i to masno!
I dalje stojim iza svojih rijeci da ti pojma nemas sta pises..ili da kazem LUPAS
PS:I jos nesto..za narkomane pisi sta ti je volja..za smece oko akademije,po gradu it..al ubuduce zaobidji studente tog fakulteta i ne spominji ih u tom kontekstu,jer siris lazi i dezinformacije,a buduci da sam i sama student tog istog fakulteta, koji znam u dusu..kao i svako bice koje prodje kroz njega reci cu samo da ne bih pozeljela nijedan drugi.
-
pinkzelena
veca_sa wrote:imal kakva slika, nacrt, skica kako bi to trebalo izgledati
ima kod mene na faxu..vidjecu sta mogu da ucinim, pa da vam postiram ovdje, extra ideja..
-
amrino
Ti si BAS zelena!
Sve to sto si nabrojala...neuslovni fakulteti i ostali problemi koje imamo su MNOGO veci prioritet od JEBENOG mosta! Steta sto to ne vidis...
a porediti biblioteku Adila Zulfikarpasica koja je u svojoj osnovi PRIVATNA...sa NACIONALNOM- moze samo krajnje nepismena i neupucena osoba!
Dabogda vam napravili most!!!
Sve to sto si nabrojala...neuslovni fakulteti i ostali problemi koje imamo su MNOGO veci prioritet od JEBENOG mosta! Steta sto to ne vidis...
a porediti biblioteku Adila Zulfikarpasica koja je u svojoj osnovi PRIVATNA...sa NACIONALNOM- moze samo krajnje nepismena i neupucena osoba!
-
pinkzelena
amrino wrote:Ti si BAS zelena!
Sve to sto si nabrojala...neuslovni fakulteti i ostali problemi koje imamo su MNOGO veci prioritet od JEBENOG mosta! Steta sto to ne vidis...a porediti biblioteku Adila Zulfikarpasica koja je u svojoj osnovi PRIVATNA...sa NACIONALNOM- moze samo krajnje nepismena i neupucena osoba!
Jesi nedoTUPNA covjece
Prvo boldirano je odgovor na ono tvoje:
"to grad cini gradom" dakle VEZE NEMA sa mostom (ko je zelen?)
i drugo: ne poredim PRIVATNU sa NACIONALNOM bibliotekom pacoglu, vec je i to odgovor na tvoje kukumakanje... a usput informacija... da imamo dobro opskrbljenu biblioteku, nije bitno cija je..kao alternativu.
Koliko sam ja NEPISMENA, a ti PISMENA..govore tvoji postovi na ovoj temi, a bogami i na drugim
Most ce "nam" napraviti svakako, pa cemo zajedno "fixirati" narkomane.. dok budemo gledali "besplatne izlozbe" kako ti rece..
Za to vrijeme ces ti u znak protesta sjediti u kancelariji vjerovatno
-
erised traeh
Zelena nemoj se ljutit
, ali i ja mislim da je taj most luksuz za koji nisam siguran da ga si grad i kanton mogu sebi priuštiti. Po meni postoje puno važniji projekti - prvenstveno obnova Vijećnice. Mene bi bilo stid provest nekog turistu kroz hisetu koliko je devastirana, a još ulica u centru grada. Ok, ideja je odlična, bilo bi lijepo imat nešto takvo unikatno i posebno, ali mislim da nema FUNKCIONALNE POTREBE za mostom ispred akademije. Svakih 250 metara most? Mislim da nije potrebno.......
p.s. u zadnje vrijeme mi se gadi proć ispred ALU od pederskih zastava.......
-
pinkzelena
Pa nije niko rekao da je TAJ most sada prioritet... jednog dana.. bi bilo lijepo da se projekat realizuje.Svakako da ima vecih prioriteta, a ja sam samo branila svoj fakultet i studente, nas imidz od predrasuda ljudi koji su zakljucak donijeli na osnovu smeca i kojekakvih sprica, koje su vidjeli na ULICI.erised traeh wrote:Zelena nemoj se ljutit, ali i ja mislim da je taj most luksuz za koji nisam siguran da ga si grad i kanton mogu sebi priuštiti. Po meni postoje puno važniji projekti - prvenstveno obnova Vijećnice. Mene bi bilo stid provest nekog turistu kroz hisetu koliko je devastirana, a još ulica u centru grada. Ok, ideja je odlična, bilo bi lijepo imat nešto takvo unikatno i posebno, ali mislim da nema FUNKCIONALNE POTREBE za mostom ispred akademije. Svakih 250 metara most? Mislim da nije potrebno.......
-
encian
vidi se da nisi sarajkaamrino wrote:Jebote!!! 220 metara??!!!![]()
![]()
![]()
Kao drugo..."raja"koja na podzidu sjedi i cuga- nikad flase ne pokupi za sobom- a to su uglavnom studenti ALU- vrlo cesto se mogu vidjeti i sprice- ko ne vjeruje- neka provjeri
Kao trece- Vijecnica (UNIVERZITETSKA I NACIONALNA BIBLIOTEKA BIH)stoji 15 godina porusena...Mislim da je to MNOGO znacajnije od besplatnih izlozbi na okruglom mostu...
-
pinkzelena
encian wrote:vidi se da nisi sarajkaamrino wrote:Jebote!!! 220 metara??!!!![]()
![]()
![]()
Kao drugo..."raja"koja na podzidu sjedi i cuga- nikad flase ne pokupi za sobom- a to su uglavnom studenti ALU- vrlo cesto se mogu vidjeti i sprice- ko ne vjeruje- neka provjeri
Kao trece- Vijecnica (UNIVERZITETSKA I NACIONALNA BIBLIOTEKA BIH)stoji 15 godina porusena...Mislim da je to MNOGO znacajnije od besplatnih izlozbi na okruglom mostu...
. osim sto sarajlije nisu sretne sa markom u dzepu i d&g krpicama (ja ne znam nijednog baska, ali pretpostavljam da je omjer isti gdje god da otisli, sa, tuzla, zenica, zagreb, beograd), relacija od skenderije do cobanije je najduza u gradu na kojoj nema mosta. shvatila bi to kad bi svaki dan morala od byubooka do akademije. stavise, naspominjala bi se majki i oceva i prabaka i ovaca i krava, vjerujem u sali i na lijep nacin, ali svejedno bi.
-
erised traeh
Pa, ja mislim, kad se otklone komentari na studente i akademiju, da je amra (ili kako već se zove korisinica) upravo to htjel i rećpinkzelena wrote:Pa nije niko rekao da je TAJ most sada prioritet... jednog dana.. bi bilo lijepo da se projekat realizuje.Svakako da ima vecih prioriteta, a ja sam samo branila svoj fakultet i studente, nas imidz od predrasuda ljudi koji su zakljucak donijeli na osnovu smeca i kojekakvih sprica, koje su vidjeli na ULICI.erised traeh wrote:Zelena nemoj se ljutit, ali i ja mislim da je taj most luksuz za koji nisam siguran da ga si grad i kanton mogu sebi priuštiti. Po meni postoje puno važniji projekti - prvenstveno obnova Vijećnice. Mene bi bilo stid provest nekog turistu kroz hisetu koliko je devastirana, a još ulica u centru grada. Ok, ideja je odlična, bilo bi lijepo imat nešto takvo unikatno i posebno, ali mislim da nema FUNKCIONALNE POTREBE za mostom ispred akademije. Svakih 250 metara most? Mislim da nije potrebno.......
-
encian
nego vratimo se temi:
ja predlazem da se most NAPRAVI, jer TREBA. ja cu biti extra zadovoljna ako postave mali pjesacki most, jer zapravo takav i treba. ideja o okruglem mostu je super, i super je da bas mi prvi u svijetu imamo okrugli most namijenjen izlozbama studenata, ali stvarno mislim da bi trebali poredati prioritete. obnoviti ono sto vec imamo pa onda krenuti u nove poduhvate.
da vam kazem i sta me brine: most ce dobiti neki kriminalac koji ima pajdasa kriminalca u vladi da njemu otvori ljetnu bastu
. to je najvjerovatniji scenarij. kreten je i idiot onaj ko je dozvolio da vatra stavi bastu u ferhadiju. voljela bih kad bi ih raja bojkotovala i nikad ne sjedila tamo.
ja predlazem da se most NAPRAVI, jer TREBA. ja cu biti extra zadovoljna ako postave mali pjesacki most, jer zapravo takav i treba. ideja o okruglem mostu je super, i super je da bas mi prvi u svijetu imamo okrugli most namijenjen izlozbama studenata, ali stvarno mislim da bi trebali poredati prioritete. obnoviti ono sto vec imamo pa onda krenuti u nove poduhvate.
da vam kazem i sta me brine: most ce dobiti neki kriminalac koji ima pajdasa kriminalca u vladi da njemu otvori ljetnu bastu
-
pinkzelena
ma jok kriminalcima nije ta lokacija atraktivna,jer je mirno i ugodno za laganu setnju,nema napucanih treba da prolaze,bas ce one sjediti na mostu ispred akademije,a i nece biti sanse da se ikakva basta otvori,jer se taj most nece praviti ukrasa radi,nego iz potrebe,svima nam treba most bas na toj lokaciji.Za prioritete se slazem,trenutno ima vecih.encian wrote:nego vratimo se temi:
da vam kazem i sta me brine: most ce dobiti neki kriminalac koji ima pajdasa kriminalca u vladi da njemu otvori ljetnu bastu. to je najvjerovatniji scenarij. kreten je i idiot onaj ko je dozvolio da vatra stavi bastu u ferhadiju. voljela bih kad bi ih raja bojkotovala i nikad ne sjedila tamo.
Nemate pojma btw kako sam sretna sto akademiju obnavljaju
-
erised traeh
I men ije vala godra, al su nešto vala pravo usporili. Kada će bit gotovo i imali negdje možda slika kako će izgledati? Zgrada je stvarno prelijepa....pinkzelena wrote:ma jok kriminalcima nije ta lokacija atraktivna,jer je mirno i ugodno za laganu setnju,nema napucanih treba da prolaze,bas ce one sjediti na mostu ispred akademije,a i nece biti sanse da se ikakva basta otvori,jer se taj most nece praviti ukrasa radi,nego iz potrebe,svima nam treba most bas na toj lokaciji.Za prioritete se slazem,trenutno ima vecih.encian wrote:nego vratimo se temi:
da vam kazem i sta me brine: most ce dobiti neki kriminalac koji ima pajdasa kriminalca u vladi da njemu otvori ljetnu bastu. to je najvjerovatniji scenarij. kreten je i idiot onaj ko je dozvolio da vatra stavi bastu u ferhadiju. voljela bih kad bi ih raja bojkotovala i nikad ne sjedila tamo.
Nemate pojma btw kako sam sretna sto akademiju obnavljaju
- Tesssa
1. Most od ALU prema Radicevoj je prijeko potreban, i to je cinjenica. Ljudima koji rade ili studiraju u ALU/blizini bi se ustedilo mnogo vremena. Okrugli ili ne potpuno je svejedno. Na zalost, iz pouzdanih izvora znam da do pravljenja mosta nece doci uskoro.Mozda cak i nikako.
2. Da, poslije svakog vikenda ispred ALU je gomila flasa, ali prodjete li u periodu kada se ljudi tu skupljaju i pitate ih stdiraju li akademiju 98% njih ce odovoriti negativno.
3. Kafici uz obalu Miljacke u citavog gradu normalno funcioniraju, ljudi sjede u Vilsonovom setalistu, tako da prica o smradu ne pije vode.
4. Fasada ALU okrenuta prema Miljacki bit ce gotova do Sarajevo film festivala. Cudo neko do sad nije poginuo...dok se nije pocela praviti.
Ono sto jos uvijek visi u zraku su uzasni prostori unutar ALU. Propuh, WC-i gori nego na Zeljeznickoj i zohari...
2. Da, poslije svakog vikenda ispred ALU je gomila flasa, ali prodjete li u periodu kada se ljudi tu skupljaju i pitate ih stdiraju li akademiju 98% njih ce odovoriti negativno.
3. Kafici uz obalu Miljacke u citavog gradu normalno funcioniraju, ljudi sjede u Vilsonovom setalistu, tako da prica o smradu ne pije vode.
4. Fasada ALU okrenuta prema Miljacki bit ce gotova do Sarajevo film festivala. Cudo neko do sad nije poginuo...dok se nije pocela praviti.
Ono sto jos uvijek visi u zraku su uzasni prostori unutar ALU. Propuh, WC-i gori nego na Zeljeznickoj i zohari...
-
pinkzelena
odobrena su sredstva, negdje oko milion eura cini mi se..tako nesto,encian wrote:pitam pa vam javimza fasadu. znam da nemaju para....
projekat je zapocet,napravljen je plan restauracije i sporo ide ne zbog novca,nego jer je vrlo zahtjevno renovirati onaj tip gradjevine.
Proces je spor,ali siguran, a ja ne mogu docekati da se zavrsi..mada ce potrajati jos..
Mislim stvarno je najljepsa gradjevina u gradu...a i nije dzaba Likovna akademija unutar nje
-
pinkzelena
???? wc mozda.. al kad bolje razmislimo,nigdje nije da bi med s njega lizao,pa ni na akademiji,a sto se tice prostorija..i zohara,izvini,al jesi sigurna/siguran da si ulazio unutra?dinchy84 wrote:1. Most od ALU prema Radicevoj je prijeko potreban, i to je cinjenica. Ljudima koji rade ili studiraju u ALU/blizini bi se ustedilo mnogo vremena. Okrugli ili ne potpuno je svejedno. Na zalost, iz pouzdanih izvora znam da do pravljenja mosta nece doci uskoro.Mozda cak i nikako.
Prostorije se krece i studenti zajedno sredjuju po svom ukusu..
a i obzirom da je uvijek radna atmosfera,ne mozes od umjetnika ni ocekivati da bude tip top.Uopste nije tacno da su prostori losi.. propuh..
i njega svugdje ima..a zohari...
eh zohara nijednog nikad nisam vidjela!
- Tesssa
Ulazila, ulazila, mozda i vise nego sto trebapinkzelena wrote:???? wc mozda.. al kad bolje razmislimo,nigdje nije da bi med s njega lizao,pa ni na akademiji,a sto se tice prostorija..i zohara,izvini,al jesi sigurna/siguran da si ulazio unutra?dinchy84 wrote:1. Most od ALU prema Radicevoj je prijeko potreban, i to je cinjenica. Ljudima koji rade ili studiraju u ALU/blizini bi se ustedilo mnogo vremena. Okrugli ili ne potpuno je svejedno. Na zalost, iz pouzdanih izvora znam da do pravljenja mosta nece doci uskoro.Mozda cak i nikako.
a i obzirom da je uvijek radna atmosfera,ne mozes od umjetnika ni ocekivati da bude tip top.Uopste nije tacno da su prostori losi.. propuh..
eh zohara nijednog nikad nisam vidjela!
Dodji onda u bilo koju klasu grafickog dizajna, pa ces vidjeti kako se polijepe na ljepilo kad padne koji plakat sa zida na B1 formatu ih bude po 5-6
takodje, za jednu onakvu ustanovu je sramota da ima onakve sanitarne prostore.
Volim akademiju, neki od najljepsih momenata koji su mi se desili, desili su se u njoj, i bas zato ne zelim da zatvaram oci pred problemima.
-
pinkzelena
dinchy84 wrote:Ulazila, ulazila, mozda i vise nego sto trebapinkzelena wrote:???? wc mozda.. al kad bolje razmislimo,nigdje nije da bi med s njega lizao,pa ni na akademiji,a sto se tice prostorija..i zohara,izvini,al jesi sigurna/siguran da si ulazio unutra?dinchy84 wrote:1. Most od ALU prema Radicevoj je prijeko potreban, i to je cinjenica. Ljudima koji rade ili studiraju u ALU/blizini bi se ustedilo mnogo vremena. Okrugli ili ne potpuno je svejedno. Na zalost, iz pouzdanih izvora znam da do pravljenja mosta nece doci uskoro.Mozda cak i nikako.
eh zohara nijednog nikad nisam vidjela!![]()
Dodji onda u bilo koju klasu grafickog dizajna, pa ces vidjeti kako se polijepe na ljepilo kad padne koji plakat sa zida na B1 formatu ih bude po 5-6
takodje, za jednu onakvu ustanovu je sramota da ima onakve sanitarne prostore.
Volim akademiju, neki od najljepsih momenata koji su mi se desili, desili su se u njoj, i bas zato ne zelim da zatvaram oci pred problemima.
pa kazem ja... nemoj da generalizujes.... kod mene prostorije sminka zesca
sto se tice problema..
nas su problem pojedini profesori...
medju koje ne ubrajam Musića legendu
- Tesssa
Ne generalizujem, nego samo predstavljam stanje kakvo jest u vecini zgrade.Koliko sam se samo puta razbolila zimi od onih nezdravih sala za predavanja i slabog grijanja u njima.
da ne ispadne da se zalim, akademija je jedan od boljih fakulteta u Sa, zbog odnosa sa profesorima, zbog mnogobrojnih putovanja i prilika koje ti se tako pruzaju.
Ali neke stvari se hitno moraju mijenjati!
U sustini, malo smo skrenuli s teme, ovo je ipak tema o mostu.
P.S. a gdje je ta fitness sala ako se moze znati, i cemu ona ustvari sluzi na Akademiji likovnih umjetnosti?
EDIT: Znas kako cistacice ciste klase? Brise pod krpom, pa onda tom istom krpom malo sto i monitore kompjutera.Vidjela vlastitim ocima!
da ne ispadne da se zalim, akademija je jedan od boljih fakulteta u Sa, zbog odnosa sa profesorima, zbog mnogobrojnih putovanja i prilika koje ti se tako pruzaju.
Ali neke stvari se hitno moraju mijenjati!
U sustini, malo smo skrenuli s teme, ovo je ipak tema o mostu.
P.S. a gdje je ta fitness sala ako se moze znati, i cemu ona ustvari sluzi na Akademiji likovnih umjetnosti?
EDIT: Znas kako cistacice ciste klase? Brise pod krpom, pa onda tom istom krpom malo sto i monitore kompjutera.Vidjela vlastitim ocima!
- Bea_Trix
- Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'
InfraRedRidinghood wrote:Pa, vjerovatno zato što Miljacka smrdi dan hoda, ko bi se tu zadržavao, naročito ljetiDaysleepeR wrote:Odlicna ideja, kao mali trg nad Miljackom, bio tek 3 izbor "strucne komisije"![]()
![]()
![]()
![]()