central...
- uvjek dobar gost
Ima ona stvar od Ede ... jebo raju u centralu....
-
ibrik
Ma konobari u Sarajevu su cisti odron...cast izuzecima, jer ih ima u par lokala u gradu, a ostalo je sve katastrofa...neljubazni, nekulturni, ne poznaju osnovni bonton...
oni fazoni da nema kafe poslije 7 ili 8 su tako ciganski da to nema nigdje na svijetu...pricao sam sa strucnjakom koji se bavi prodajom kafe i kafe aparata i kaze covjek da kafa sa svim uracunatim troskovima ne moze kostati kafanu vise od 30 pfeninga, a oni je u gradu prodaju za 2 KM...i onda mi jos kaze da nema kafe poslije 8...
nedavno sam bio sa rajom(nas 10tak) na Vrelu Bosne u onom restoranu, kafani ili sta je vec i dolazi konobar i raja narucuje, neko kafu, neko sok, neko pivu i ja pitam ima li bosanske kafe. Kaze ima, reko ja cu jednu...Kaze mi konobar samo da znas da ti je bosanska 2KM...pa sta reko, jel ti placas ili ja i jesam li te pitao koliko je???krajnji ciganluk....
jos jedna situacija iz istog restorana...narucimo mi cevape i to tri porcije...i dosla je neka prica o tome kako se moze zavrtati na tim cevapima, te mogu biti manji, te svakakvo meso, te sto ne bi stavljali po cevap manje...i dolaze te tri porcije i mi iz zajebancije da prebrojimo cevape, kad od tri porcije u dvije po devet cevapa...smijesno majke mi, a Bog sami zna koliko su mi puta tako podvalili jer je to prvi put u zivotu da prebrojim cevape...
oni fazoni da nema kafe poslije 7 ili 8 su tako ciganski da to nema nigdje na svijetu...pricao sam sa strucnjakom koji se bavi prodajom kafe i kafe aparata i kaze covjek da kafa sa svim uracunatim troskovima ne moze kostati kafanu vise od 30 pfeninga, a oni je u gradu prodaju za 2 KM...i onda mi jos kaze da nema kafe poslije 8...
nedavno sam bio sa rajom(nas 10tak) na Vrelu Bosne u onom restoranu, kafani ili sta je vec i dolazi konobar i raja narucuje, neko kafu, neko sok, neko pivu i ja pitam ima li bosanske kafe. Kaze ima, reko ja cu jednu...Kaze mi konobar samo da znas da ti je bosanska 2KM...pa sta reko, jel ti placas ili ja i jesam li te pitao koliko je???krajnji ciganluk....
jos jedna situacija iz istog restorana...narucimo mi cevape i to tri porcije...i dosla je neka prica o tome kako se moze zavrtati na tim cevapima, te mogu biti manji, te svakakvo meso, te sto ne bi stavljali po cevap manje...i dolaze te tri porcije i mi iz zajebancije da prebrojimo cevape, kad od tri porcije u dvije po devet cevapa...smijesno majke mi, a Bog sami zna koliko su mi puta tako podvalili jer je to prvi put u zivotu da prebrojim cevape...
- Pooll
ibrik wrote:i dolaze te tri porcije i mi iz zajebancije da prebrojimo cevape, kad od tri porcije u dvije po devet cevapa...smijesno majke mi, a Bog sami zna koliko su mi puta tako podvalili jer je to prvi put u zivotu da prebrojim cevape...
Ne mogu vjerovati na sta smo spali
- the_forgotten
#32 Re: central...
violently_happy wrote:petak navečer, oko 10h, 'špica' u centralu, stol pored mene sjede neke dvije djevojke, piju sokiće...naravno okolo dolaze ljudi i 'strpljivo' čekaju da neko ustane da bi zauzeli pozicije... hm kad dolazi onaj lik što stalno bude u centralu i oko centrala, ne znam jel on vlasnik, i 'zamoli' te dvije cure da ustanu da bi sjeli neko dvoje...a ove nisu ni popili piće, onako zbunjeno ga pogledaše, platiše i otišle... e svašta... nisam mogla vjerovati![]()
![]()
Cuj nisi mogla vjerovati...a central je inace kulturan kafic...tamo izlazi samo fensi i "gradska raja"
- alphonse kauders
U Štrosmajerovoj, prekoputa Katedrale..BELLUNO wrote:A gdje je central kad dodjem u Sarajevo da ne idem tamo.
Inače, ja znam gdje vazda ima kafe - kod Keke u "Rajvosa", velika s mlijekom 1KM (uvijek je ima i uvijek dobiješ vode bez pitanja), Cedevita 2KM, bašta, mir, normalna muzika, pismene face, strogi centar (u blizini hotela Bosnia)..
Već 6-7 godina visim kod njega čim otvori baštu, iako ima veliku manu što je pitar (ali je raja, što jes' jes;))
-
Fleischfresser
U centru grada ne mozes fuliti nikako!BELLUNO wrote:A gdje je central kad dodjem u Sarajevo da ne idem tamo.
Ipsred su auta skupa,
likovi se takmice u 'bacanju' sto opasnijeg pogleda,
cure su prica za sebe.
Medjutim nisu svi isti u Centralu, al je ovo sto sam opisao se odnosi na vecinu.
Da ovo ne bude suplja, izasao sam jednom u Central cisto da bi mogao potvrditi moje 'predrasude'.
I sve sto sam cuo ili primjetio ispred Centrala se ispostavilo tacnim.
- Pooll
Rajvosa zakon!alphonse kauders wrote:U Štrosmajerovoj, prekoputa Katedrale..BELLUNO wrote:A gdje je central kad dodjem u Sarajevo da ne idem tamo.
Inače, ja znam gdje vazda ima kafe - kod Keke u "Rajvosa", velika s mlijekom 1KM (uvijek je ima i uvijek dobiješ vode bez pitanja), Cedevita 2KM, bašta, mir, normalna muzika, pismene face, strogi centar (u blizini hotela Bosnia)..
Već 6-7 godina visim kod njega čim otvori baštu, iako ima veliku manu što je pitar (ali je raja, što jes' jes;))
-
violently_happy
naravno da je obavezno... samo da znas da vjerovatno neces popiti do krajaEdoxxx wrote:nego ... jel obaveza platati kafu ako ne donesu racun ...?
- alphonse kauders
Au, Ćumez - kafić mojih gimazijskih dana, dvije Mine i Sake;) Dok je prekoputa bio otvoren Muppet, jedan Ibro reče "jes dobar ovaj Ćumez, piješ jeftinu kafu kod Mine i gledaš "skupe" trebe iz Muppet-a";)stochar wrote:Rajvosa je meni super, ali je ipak Cumez i dalje najjaci!Pooll wrote:Rajvosa zakon!alphonse kauders wrote: U Štrosmajerovoj, prekoputa Katedrale..
Već 6-7 godina visim kod njega čim otvori baštu, iako ima veliku manu što je pitar (ali je raja, što jes' jes;))uvijek dobijes vodu uz kafu, jos nedavno Sake zavrsio s renoviranjem, ma, k'o pišta!
http://www.cumez.tk
(site dugo, dugo nije osvjezavan i fotke su prije renoviranja)
Jašta je, Ćumez prva liga, ali je ipak to više kafić za Prvu gimnaziju i Umjetničku, smjena generacija hebi ga..
-
callmethebreeeze
iako sam dijaspora kazem jebo central. previse ljudi, buke, frke i trke da bi se tu kafa mogla popiti s mirom. nimalo sarmantno mjesto.
-
Sarafcina
Pooll wrote:Rajvosa zakon!alphonse kauders wrote:U ©trosmajerovoj, prekoputa Katedrale..BELLUNO wrote:A gdje je central kad dodjem u Sarajevo da ne idem tamo.
Inaèe, ja znam gdje vazda ima kafe - kod Keke u "Rajvosa", velika s mlijekom 1KM (uvijek je ima i uvijek dobije¹ vode bez pitanja), Cedevita 2KM, ba¹ta, mir, normalna muzika, pismene face, strogi centar (u blizini hotela Bosnia)..
Veæ 6-7 godina visim kod njega èim otvori ba¹tu, iako ima veliku manu ¹to je pitar (ali je raja, ¹to jes' jes;))
uh... jeste.. kod Keke se vazda znao neki red i vazda je bilo neko gostoprimstvo (znam da zvuci isprazno...ali ..jbg, ne pada mi bolja rijec ..
Cumez je... bio i ostao mjesto s najbojljom i najnormalnijom rajom... naravno zahvaljujuci Mini i Saketu. Jedno od onih mjesta (kao i Rajvosa) gdje se insan vazda osjeca kao kod kuce.
A Central i to.. sto rece moj jaran, najbolje mu je kada prodje pored centrala..subota ...oko 13h... sve je puno ko sibica...i onda paf ... iznenadjenje... Klasova basta... prazna. Ista lokacija, normalna kafa, jeftinije.... ali... eto nece raja u Klas da sjedne... valjda nije central (inace shvatio bih one koji nece u Kiborg...)
-
amrino
"Vlasnik" Kiborga se ne mijenja...invizigot323 wrote:promjenio se vlasnik u kiborgu...A Central i to.. sto rece moj jaran, najbolje mu je kada prodje pored centrala..subota ...oko 13h... sve je puno ko sibica...i onda paf ... iznenadjenje... Klasova basta... prazna. Ista lokacija, normalna kafa, jeftinije.... ali... eto nece raja u Klas da sjedne... valjda nije central (inace shvatio bih one koji nece u Kiborg...)
ja iako ne idem po "takvim" mjestima kad sam sa rajom odem u kiborg jer nije velika guzva kao u centralu i onoj kafani pored...
Mijenja se zakupac poslovnog prostora...a vlasnik je jedan jedini- Ramiz Delalic- Celo...
I ja sam jedno vrijeme tu izlazila...znas kako je fin osjecaj kad si tu malo cesci gost a onda u po frke naidju Celo i Faco i kimaju ti glavom- kao pozdravljaju te...Pravo ti fino kafa poslije toga sjedne...
Od tad zaobilazim u sirokom luku...
- Lace
nek si ti nama rekla da su ti celo i faco rajaamrino wrote:"Vlasnik" Kiborga se ne mijenja...invizigot323 wrote:promjenio se vlasnik u kiborgu...A Central i to.. sto rece moj jaran, najbolje mu je kada prodje pored centrala..subota ...oko 13h... sve je puno ko sibica...i onda paf ... iznenadjenje... Klasova basta... prazna. Ista lokacija, normalna kafa, jeftinije.... ali... eto nece raja u Klas da sjedne... valjda nije central (inace shvatio bih one koji nece u Kiborg...)
ja iako ne idem po "takvim" mjestima kad sam sa rajom odem u kiborg jer nije velika guzva kao u centralu i onoj kafani pored...![]()
Mijenja se zakupac poslovnog prostora...a vlasnik je jedan jedini- Ramiz Delalic- Celo...ili kako ga ja zovem Ramirez
I ja sam jedno vrijeme tu izlazila...znas kako je fin osjecaj kad si tu malo cesci gost a onda u po frke naidju Celo i Faco i kimaju ti glavom- kao pozdravljaju te...Pravo ti fino kafa poslije toga sjedne...![]()
ngo sta se ono eskobar prekrstio u alfonsa
- BHG
mogo te faco upucat u noguamrino wrote: "Vlasnik" Kiborga se ne mijenja...![]()
Mijenja se zakupac poslovnog prostora...a vlasnik je jedan jedini- Ramiz Delalic- Celo...ili kako ga ja zovem Ramirez
I ja sam jedno vrijeme tu izlazila...znas kako je fin osjecaj kad si tu malo cesci gost a onda u po frke naidju Celo i Faco i kimaju ti glavom- kao pozdravljaju te...Pravo ti fino kafa poslije toga sjedne...![]()
-
amrino
Kakva crna raja Tobe jarrabi!Lace wrote:nek si ti nama rekla da su ti celo i faco rajaamrino wrote:"Vlasnik" Kiborga se ne mijenja...invizigot323 wrote: promjenio se vlasnik u kiborgu...
ja iako ne idem po "takvim" mjestima kad sam sa rajom odem u kiborg jer nije velika guzva kao u centralu i onoj kafani pored...![]()
Od tad zaobilazim u sirokom luku...![]()
ngo sta se ono eskobar prekrstio u alfonsa
Upozoravam ostale na zamke i opasnosti koje vrebaju iz Kiborga
Ma lazem- kad mi je Faco kimno bas sam se osjecaja nekako "bina". Joj blago Hani - ona se slikala s njim...Trebala sam mu bar autogram trazit...
- Lace
jes..nek vide sta ne treba da rade...da sjede u kiborgu i odmahuju celi i faci ...ne ne..ne valja to...da ne osvanes u novinama sutra...ili jos gore...ne bude o tebi vise nikad rijeci osim "a sta joj bi..." "gdje nestade..." "kazu da je otisla vani..."amrino wrote:Kakva crna raja Tobe jarrabi!Lace wrote:nek si ti nama rekla da su ti celo i faco rajaamrino wrote: "Vlasnik" Kiborga se ne mijenja...![]()
Od tad zaobilazim u sirokom luku...![]()
ngo sta se ono eskobar prekrstio u alfonsa![]()
ma ja sjednem gdje osjetim da cu past s nogu...u strossmajerovoj sam samo kad odem u sam shop ili idem kuci...imam pristup ulici s 3 mosta
-
tempora
S grudnjakom ili bez?Lace wrote:jes..nek vide sta ne treba da rade...da sjede u kiborgu i odmahuju celi i faci ...ne ne..ne valja to...da ne osvanes u novinama sutra...ili jos gore...ne bude o tebi vise nikad rijeci osim "a sta joj bi..." "gdje nestade..." "kazu da je otisla vani..."amrino wrote:Kakva crna raja Tobe jarrabi!Lace wrote: nek si ti nama rekla da su ti celo i faco raja![]()
ngo sta se ono eskobar prekrstio u alfonsa![]()
![]()
ma ja sjednem gdje osjetim da cu past s nogu...u strossmajerovoj sam samo kad odem u sam shop ili idem kuci...imam pristup ulici s 3 mostaal mi je draze sjest u kiborg i cesce sjednem tamo (ako ikad) nego u central...i ne odmahujem celama, facama i ostalim facama...ako im trebam nek se pozdrave ko ljudi
- Lace
kako kadtempora wrote:S grudnjakom ili bez?Lace wrote:jes..nek vide sta ne treba da rade...da sjede u kiborgu i odmahuju celi i faci ...ne ne..ne valja to...da ne osvanes u novinama sutra...ili jos gore...ne bude o tebi vise nikad rijeci osim "a sta joj bi..." "gdje nestade..." "kazu da je otisla vani..."amrino wrote: Kakva crna raja Tobe jarrabi!![]()
![]()
ma ja sjednem gdje osjetim da cu past s nogu...u strossmajerovoj sam samo kad odem u sam shop ili idem kuci...imam pristup ulici s 3 mostaal mi je draze sjest u kiborg i cesce sjednem tamo (ako ikad) nego u central...i ne odmahujem celama, facama i ostalim facama...ako im trebam nek se pozdrave ko ljudi
![]()
![]()