zasto ovaj znak izaziva strah ................?

kafana

Post by kafana »

ovaj znak ne izaziva strah dapace izaziva smjeh kod mnogih jer ovi sto likuju sa petokrakom i titom imaju isprane mozgove ,nazalost. to je znak tiranije isto sto i kukasti krst i sl. da je valjao takav sistem ne bi propao u cijelom svijetu sem kine i cube
_BosanaC

Post by _BosanaC »

kafana wrote:ovaj znak ne izaziva strah dapace izaziva smjeh kod mnogih jer ovi sto likuju sa petokrakom i titom imaju isprane mozgove ,nazalost. to je znak tiranije isto sto i kukasti krst i sl. da je valjao takav sistem ne bi propao u cijelom svijetu sem kine i cube
Hajd' mi samo iskreno odgovori: jel' tebi bolje sada ili dok je petokraka bila? :D

Ako je bolje sada molio bih samo zasto, ako je losije sada opet primjer zasto.

Hvala :D
BSn

Post by BSn »

kafana wrote:ovaj znak ne izaziva strah dapace izaziva smjeh kod mnogih jer ovi sto likuju sa petokrakom i titom imaju isprane mozgove ,nazalost. to je znak tiranije isto sto i kukasti krst i sl. da je valjao takav sistem ne bi propao u cijelom svijetu sem kine i cube
Potpis!
I samo da dodam: i tamo je modifikovani - to vise i ne lici komunizmu! ;)
BSn

Post by BSn »

_BosanaC wrote:
Hajd' mi samo iskreno odgovori: jel' tebi bolje sada ili dok je petokraka bila? :D

Druze-druze, mogul' ja da odgovorim!

Dok je petokraka bila bili smo totalno izlovani!

60-tih godina proslog stoljeca po zapadu su se vec gradile moderne saobracajnice, a glavni putni pravac u BiH, SA-ZE, je bio zemljani put!

Juzno voce i slicne stvari su imali Tito i Titici i niko vise!
Ali eto da ne pricam samo o vocu, de mi reci koje godine se Coca-Cola pocela prodavati u Yugi?

Onda, modna izolacija!
Jedino sto se moglo je otici u Trst, ali prema tome kako su se stanovnici Yuge oblacili, mozemo zakljuciti da ni iz Trsta se nije sjelo donositi ono sto nije odgovaralo nekima!

Tada, i ko je imo i ko nije, nije mogao nabaviti nista kako bi uljepsao svoj zivot, nego su svi morali zivjeti u potpunoj izolaciji - osim naravno samog vladara i njegovih potcinjenih!

Sada barem oni koji imaju (ne ulazim u to kako imaju to sto imaju) mogu sebi priustiti sve sto moze i jedan stanovnik Amerika, ili Zapadne Evrope.

Medjutim, ne vidim zbog cega skreces s teme.
Tema je o simbolu koji nikome ne predstavlja nista, osim nekolicini ljudi koji se i dalje zalazu za propali rezim (globalno prolai)!

Covjek ti fino kaze, da je taj rezim sta valjao, nebi dozivio globalnu propast! ;)
ibro dirka

Post by ibro dirka »

Pa vjerovatno onl koji su tu petokraku gledali na MIG-ovima, T54-icama itd koje su kupili da bi im ovi zatim rusili kuce i ubijali familije osjecaju i neku dozu straha.

Da su zbog toga nacionalisti, samo Slobo, Karadzic i njihovi majmuni mogu izjaviti.

Pored toga, ako pogledamo sta je taj znak donio citavom svijetu (vise ljudskih zrtava nego cak i kukasti krst, na primjer), ne cudi da i normalni ljudi (ne nacionalisti) prema njemu osjecaju prezir, ako ne vec strah.
addem

Post by addem »

nane_hercegovac wrote:Strah ih ako crveni ponovo dodju na vlast, morace se vratiti na svoja sela odakle su sljegli. 8)
Ne boj se ti crveni vise nikad nece doci na vlast. Slomljeni su ima 18 godina.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

BSn wrote:
_BosanaC wrote:

Druze-druze, mogul' ja da odgovorim!

Dok je petokraka bila bili smo totalno izlovani!

60-tih godina proslog stoljeca po zapadu su se vec gradile moderne saobracajnice, a glavni putni pravac u BiH, SA-ZE, je bio zemljani put!

Juzno voce i slicne stvari su imali Tito i Titici i niko vise!
Ali eto da ne pricam samo o vocu, de mi reci koje godine se Coca-Cola pocela prodavati u Yugi?

Onda, modna izolacija!
Jedino sto se moglo je otici u Trst, ali prema tome kako su se stanovnici Yuge oblacili, mozemo zakljuciti da ni iz Trsta se nije sjelo donositi ono sto nije odgovaralo nekima!

Tada, i ko je imo i ko nije, nije mogao nabaviti nista kako bi uljepsao svoj zivot, nego su svi morali zivjeti u potpunoj izolaciji - osim naravno samog vladara i njegovih potcinjenih!

Sada barem oni koji imaju (ne ulazim u to kako imaju to sto imaju) mogu sebi priustiti sve sto moze i jedan stanovnik Amerika, ili Zapadne Evrope.

Medjutim, ne vidim zbog cega skreces s teme.
Tema je o simbolu koji nikome ne predstavlja nista, osim nekolicini ljudi koji se i dalje zalazu za propali rezim (globalno prolai)!

Covjek ti fino kaze, da je taj rezim sta valjao, nebi dozivio globalnu propast! ;)
Nije mi fakat bila namjera da skrecem s teme :D Nego mi je namjera da vidim da li taj lik (iako je to na forumu malo teze vidjeti) koji prica o ispranim mozgovima - ima blage veze o cemu uopste prica, ili su to price koje skuplja od '92. po dzamijama i partijskim sastancima... Samo sto su danas neke druge partije aktuelne, ali se glasa po istom principu. I sto je najbitnije - isti ti ljudi koji su vladali u tom mraku vladaju i danas.

Ali nejse... Ne znam nesto da ni oni koju su tada imali nisu sebi mogli priustiti ono sto imucni imaju bilo gdje u svijetu... Ali kao sto rece, da ne skrecem sa pet milijardi puta prozvakane teme :D

Trazili ste - gledajte :D
amrino

Post by amrino »

Ako ne valja B to znaci da A mora da je valjalo...samim tim jer nije A=B?!
Ja sam radije za neku C varijantu koja ce se razlikovati i od A i od B...

i...ne bojim se petokrake...prosla su ta vremena. :D
addem

Post by addem »

Komunizam je bio jedna od najodvratnijih ideologija koja se dogodila u svijetu. Sreca pa u Jugoslaviji nije bio onakav kao u istocnom bloku, gdje su ljudi bukvalno umirali od gladi, nisu znali sta je banana i sl. Inace teza da su crveni urbana raja nema veze s vezom. Sve vodje su bile sa sela iz siromasnih familija koje nisu imale nikakav sto bi se reklo pedigre. I svi su postali enornmno bogati nakon doslaska na vlast.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

addem wrote:Komunizam je bio jedna od najodvratnijih ideologija koja se dogodila u svijetu. Sreca pa u Jugoslaviji nije bio onakav kao u istocnom bloku, gdje su ljudi bukvalno umirali od gladi, nisu znali sta je banana i sl. Inace teza da su crveni urbana raja nema veze s vezom. Sve vodje su bile sa sela iz siromasnih familija koje nisu imale nikakav sto bi se reklo pedigre. I svi su postali enornmno bogati nakon doslaska na vlast.
@BSn, jel' ti sad jasno zasto sam ono pitao? :D :D :D
seln

Post by seln »

addem wrote:Komunizam je bio jedna od najodvratnijih ideologija koja se dogodila u svijetu. Sreca pa u Jugoslaviji nije bio onakav kao u istocnom bloku, gdje su ljudi bukvalno umirali od gladi, nisu znali sta je banana i sl. Inace teza da su crveni urbana raja nema veze s vezom. Sve vodje su bile sa sela iz siromasnih familija koje nisu imale nikakav sto bi se reklo pedigre. I svi su postali enornmno bogati nakon doslaska na vlast.
Dobro, ali moras im uzeti kao plus Goli otok i jos par drugih pansiona za nacionaliste....
_BosanaC

Post by _BosanaC »

seln wrote:
Dobro, ali moras im uzeti kao plus Goli otok i jos par drugih pansiona za nacionaliste....
S pedigreom :lol: :lol: :lol:
Prpa.ba

Post by Prpa.ba »

ibro dirka wrote:Pa vjerovatno onl koji su tu petokraku gledali na MIG-ovima, T54-icama itd koje su kupili da bi im ovi zatim rusili kuce i ubijali familije osjecaju i neku dozu straha.

Pored toga, ako pogledamo sta je taj znak donio citavom svijetu (vise ljudskih zrtava nego cak i kukasti krst, na primjer)

:lol: :lol: :lol:

E moj ibro, ibrice, ocito si ti jos u fazi teenagerskog "dirkanja" :oops: pa ovakve nebuloze prosipas u pauzama izmedju "dirkanja" :oops:
addem

Post by addem »

seln wrote:
Goli otok je plus samo za zatupljene ljude kojekakvim ideologijama. To je bila mozda najtamnija mrlja u bivsoj jugi. Krsenje osnovnih ljudskih prava kao sto su pravo na slobodu govora, slobodu razmisljanja. Upravo je zbog tog nasilnog potiskivanja nacionalzima sa srmcu titovom doslo do potpune ekspanzije istiog i primanja kod sirokih narodnih masa. a onda je uslijedio rat koji je prosao zna se kako. Isto recimo radi danas amerika sa Guantanamon, demokratska zemlja koja ljudima uzima osnovna ljudska prava.
addem

Post by addem »

I manite se uspjesnosti bivse Juge. Pogledajte Hrvatsku i Sloveniju ljudi. Da su kojim slucajem ostale u Jugoslaviji nikada ne bi napravile ovo sto danas imaju.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

addem wrote:
seln wrote:
Goli otok je plus samo za zatupljene ljude kojekakvim ideologijama. To je bila mozda najtamnija mrlja u bivsoj jugi. Krsenje osnovnih ljudskih prava kao sto su pravo na slobodu govora, slobodu razmisljanja. Upravo je zbog tog nasilnog potiskivanja nacionalzima sa srmcu titovom doslo do potpune ekspanzije istiog i primanja kod sirokih narodnih masa. a onda je uslijedio rat koji je prosao zna se kako. Isto recimo radi danas amerika sa Guantanamon, demokratska zemlja koja ljudima uzima osnovna ljudska prava.
Srat protiv drzave i ustavnog poretka nije ljudsko pravo :D Nadji mi drzavu koja to dopusta :-)

A tek raditi protiv drzave... :-) :-) :-)
addem

Post by addem »

_BosanaC wrote:
addem wrote:
seln wrote: Dobro, ali moras im uzeti kao plus Goli otok i jos par drugih pansiona za nacionaliste....
Srat protiv drzave i ustavnog poretka nije ljudsko pravo :D Nadji mi drzavu koja to dopusta :-)

Svaka demokratska zemlja u svijetu ti to dozvoljava. Inace rasprave o ustavu i ustavnom poretku bile su moguce i u bivsoj zemlji. Medjutim da su recimo nadrealisti postojali 75 i da su uzeli da malo ismijavaju tita, kucali bi kamen na istom tom Golom otoku. Nele je u zatvor otiso samo jer je na koncertu reko crko Marshall (pojacalo).
BSn

Post by BSn »

_BosanaC wrote:
addem wrote:
seln wrote: Dobro, ali moras im uzeti kao plus Goli otok i jos par drugih pansiona za nacionaliste....

A tek raditi protiv drzave... :-) :-) :-)
Dopusta BiH! :D

@_BosanaC Jasno mi je! :D
IZVANZEMALJAC

Post by IZVANZEMALJAC »

PA OVO JE SAMO ZNAK. važna je ideologija iza njega koja u teoriji nije slaba mada je praktički ne izvodljiva. neznam što je demokracija bolja ako dozvoljava dolazak na vlast MILOŠEVIĆU i onom američkom BUŠIĆU. kod komunista a i nacista se odma zna ko ima kakva prava a ova demokracija (kapitalizam) svi ti pričaju jedno a rade drugo jer para vlada svjetom.
Prpa.ba

Post by Prpa.ba »

addem wrote:I manite se uspjesnosti bivse Juge. Pogledajte Hrvatsku i Sloveniju ljudi. Da su kojim slucajem ostale u Jugoslaviji nikada ne bi napravile ovo sto danas imaju.

Sta konkretno danas imaju a nisu imali u Jugi? Imaju dug od 30 milijardi US$, narod je u kreditima zavaljan ko nikad, rasprodali su svoju obalu, imovinu, telekom (slovenci se tu jos uvijek drze, ali htjeli su u EU pa ce i to otici kad-tad :oops: ), da dalje ne nabrajam... Znaci u kojim segmentima su bolji danas nego sto su bili prije? :oops:
ibro dirka

Post by ibro dirka »

Prpa.ba wrote:
ibro dirka wrote:Pa vjerovatno onl koji su tu petokraku gledali na MIG-ovima, T54-icama itd koje su kupili da bi im ovi zatim rusili kuce i ubijali familije osjecaju i neku dozu straha.

Pored toga, ako pogledamo sta je taj znak donio citavom svijetu (vise ljudskih zrtava nego cak i kukasti krst, na primjer)

:lol: :lol: :lol:

E moj ibro, ibrice, ocito si ti jos u fazi teenagerskog "dirkanja" :oops: pa ovakve nebuloze prosipas u pauzama izmedju "dirkanja" :oops:
Izrazito sadrzajan post, pun argumenata.

Najbolji ste mi vi revolucionari iz toplih soba.
BSn

Post by BSn »

IZVANZEMALJAC wrote:PA OVO JE SAMO ZNAK. važna je ideologija iza njega koja u teoriji nije slaba mada je praktički ne izvodljiva. neznam što je demokracija bolja ako dozvoljava dolazak na vlast MILOŠEVIĆU i onom američkom BUŠIĆU. kod komunista a i nacista se odma zna ko ima kakva prava a ova demokracija (kapitalizam) svi ti pričaju jedno a rade drugo jer para vlada svjetom.
A kako mi da znamo kako je to kod komunista, kad mi nikada nismo do komunizma dobacili?

Zaglavili smo u socijalizmu i nikada se nismo iz njega izvukli!
Fair Life

Post by Fair Life »

Selam od siromaska Fahre Radoncica !!
Fair Life

Post by Fair Life »

Sogan wrote:Dobro je ba suncokret :x trebace mi stravu salivati ako
budes postirao jos varijanti :roll:
Image
vatrogasac

#50 Re: zasto ovaj znak izaziva strah ................?

Post by vatrogasac »

suncokret13 wrote:kod nacionalsta.

i kod jednih i kod drugih i kod trecih .

Stipe Šuvar, jedan od čelnika SKJ iz Hrvatske: "Birokratsko-nacionalistički monoliti su ojačali već za Titova života. Poslije njegove smrti i odlaska nekih velikih autoriteta jugoslavenskog društva, kao što su Kardelj, Bakarić, a među Srbima Milentije Popović i još mnogi drugi, mi novi, pomiješani sa starim iz Titova vremena, preuzeli smo vruć krumpir kojeg nismo uspjeli ohladiti i izbaciti iz ruku, a da se svi ne opržimo. A kasnije se zemlja i raspala."

http://www.danas.org/svjedoci/main.html
Post Reply