Prvo posjeti Zenicu pa onda komentarisi.
Zenica je perfektna (osim blatuse)
Blatusa i Nova Dzamija (nedovrsena)

http://bp3.blogger.com/_5WRUTqy8XWY/Riv ... C02115.jpg
Da li neko zna sta ovdje ne pripada
Moderators: _BataZiv_0809, anex

Joj i Aksa je grdna sto jest- jest...Pravo mi fali onaj parkic s ruzama sto je bio na tom mjestu...SijuksA wrote:Zvjezdanova ideja, ne bas zvjezdana.., Kao ni AKSA ondje bacena ispred prostora, gdje tu omjer zelenih i gradjenih povrsina, pitaj ne onog gore nego tog sto bi zvijezde trebao prebrojati...amrino wrote:Haj sto je Kineski grdan oku- nego sto je nasadjen tako da je ljudima s one strane koja gleda na kino- i ovih dana- temperatura u stanu ispod nule....Moja tetka u sred augusta u priglavkama mora po kuci hodati...
Cija li je to genijalna ideja bila...Naparaviti ovolike zgradurine i nasaditi ih na S-J...Uzas!
Zdravo Zvjezdane, nismo te odmah prepoznaliKaiser wrote:Zvjezdanu Turkiću treba skinuti kapu za mnoge stvari koje je napravio u Zenici. Zvjezdan je projektovao Babinu rijeku, jedno od najljepših i najhumanijih naselja u BiH. Jedino što fali tome naselju je osnovna škola koja je bila planirana da se izgradi, ali nažalost nikad nije.
Elem, popustite malo Zvjezdana..![]()
Čovjek projektuje i ulaže svoj novac u svoj grad, nema danas baš puno takvih Zeničana
u Zenici ima mnogo toga što se može kvalificirati kao arhitektonskoi ruglo najbolji primjer je Robna kuća Bosanka ili bivša beogradska . zatim cijelo šetalište na trgu Alije Izetbegovića, Babina rijeka i dalje da ne nabrajam .karanana wrote:Onaj piramidalni neboder blizu Celikovog stadiona. Sta je ono? hotel nakav ili nesto.
pa Zenica je nekada bila industrijski grad. grad sivila i smoga...Dezidijat wrote:u Zenici ima mnogo toga što se može kvalificirati kao arhitektonskoi ruglo najbolji primjer je Robna kuća Bosanka ili bivša beogradska . zatim cijelo šetalište na trgu Alije Izetbegovića, Babina rijeka i dalje da ne nabrajam .karanana wrote:Onaj piramidalni neboder blizu Celikovog stadiona. Sta je ono? hotel nakav ili nesto.
Lamela je super samo joj treba nova fasada kao i na kineskom zidu i većini zgrada i nebodera u Ze. Treba boje , previše je sivila
Sada je tako,ne znam je li i 100% zvanichno promijenjeno ime ali ce vjerovatno biti...Pedagoshka (koja vishe ne postoji) je sada takodjer obichna gimnazija.Tako da ce Opca vjerovatno postati Prva a Pedagoshka ce biti Druga...dr.iver wrote:blatusa i jeste peckham![]()
![]()
i kakva prva gimnazija????? opća, opsta, 29.11., ali nikad prva...
nineac wrote:U ex-yu Zenica je bila 3 grad po zelenoj povrsini po glavi stanovnika, nakon Maribora i Zagreba!
Ja kad sam bio dole u Januaru pozitivno sam se iznenadio pomacima u Zenici. Ono sto mi se nesvidja jeste da Zvjezdan Turkic i dalje vodi glavnu rijec u projektovanju svega sto je iole vazno (arhitekta kinesko zida).