Kutak za meraklije...

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

sicky

Post by sicky »

Ah meraka u veceri rane :D
merak mi je kad sam vikendom home alone pa se 'vako navece prikacim na net...ugasim svijetlo, pa mi monitor izbija oci, onda zapalim cigaru, i pustim "makedo" od Rundeka da se vrti 60x....taman evo k'o sad...nidje nikog da me nervira :D
Pooll

Post by Pooll »

Tisina wrote:
Pooll wrote:merak mi je merak...

eh...

merak mi je ujutro napraviti kafu, zapaliti prvu... onda uci u kucu i doci na forum i pozeliti vam dobro jutro...

]
ti spavas napolju? ili pusis napolju? ili pijes kafu napolju? :)

Spavam u kuci... potom napravim kafu, u kuci , izadjem napoljejer se u kuci ne pusi... i potom udjem nazad unutra i sjednem za kopjuter... ja komplikovana meraka :P :D
sorge_sa

Post by sorge_sa »

merak vol.2

merak-mi je voziti kroz kanjon Neretve....ono iza Jablanice, jedan od najljepsih krajolika u Evropi
merak-mi je voziti u povratku iz Mostara, ili s mora, opet poslije Jablanice i poslije Konjica prema Bradini, gargat ga uz ono brdo.......
merak-mi je kad je turbulencija kad letim avionom, ono propadanje i onaj osjecaj kad ti stomak izlazi na usta :-) :D
Fair Life

Post by Fair Life »

Ergot wrote:Ja sam zaboravio sta je merak... :( :( :(
?
Prije konjak, a poslije cigaretu ...
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

Post by Bobi »

Chupat prstima dlake iz nosa :-) .
maraDONa

Post by maraDONa »

merak mi je u bezidejno nedjeljno popodne bez ikakvog plana sa novinom pod miskom izaci u grad ustekati se negdje, listati novine, ispijati kafu i iscekivati ko ce se prvi pojaviti od drage raje sa kojim ces podijeliti poslijepodnevnu dokolicu

merak mi je maloj sestri pricati nevjrovatne price pune avantura za koje ona vec zna da su izmisljene ali jos uvijek uziva u njima i moli me da joj ih pricam (ista situacija je i sa komsijom Mirzom, stim da on ponesto i povjeruje)

merak mi je malom spomenutom komsiji opakliti klempu (ima idealno uho i ne ljuti se, tako klempa odzvoni dfa je to milina) :D

merak mi je navece skinuti se samo u gacice pustiti neku laganu muzikum (sevdah ili blues) zapaliti cigaru, gledati uspavani krajolik i odvajati tisinu za sebe
merak mi je osjeti atmosferu utihnutog derneka, kadda iz ljudi ispliva ono najbolje (ako nisu prepili)
merak mi je s burazerom gledati nevaznu utakmicu (nikad ne navijamo za isti tim) i uzivatio u popratnoj zajebanciji
....
ma ako zivis bez kompleksa svaki trenutak je merak, neki manji neki veci
Sarajevska Princeza

Post by Sarajevska Princeza »

Fina tema ... :)

Hmm, pa merak mi je puno toga....

- merak mi je otici na dorucak i kafu oko 10 ujutru u mirniji restoran van grada gdje nema puno guzve i isplanirati citav dan - sama ili s nekim u zavisnosti od posla.
- merak mi je otici na kafu i rucak oko podne - naruciti banjalucke cevape sa kajmakom, pepsi, tursku kafu i palacinke sa orasima i slusati nasu muziku koja me podsjeca na BH .... sa drustvom.
-merak mi je kad naletim na original argetu i vruc domaci hljeb.
- merak mi je kuhati razna jela, a i merak mi je kad drugi kuhaju za mene.
- merak mi je casa vina ili sampanjca uz finu veceru za specijalne prilike
- merak mi je spavatu ujutro do podne nedeljom i onda negdje na rucak.
-merak mi je gledati filmove/moj omiljeni Show uz pizzu i sladoled.
-merak mi je vidjeti Sarajevo na TV ili cuti neku novu nasu pjesmu
-merak mi je sresti Sarajliju ili Sarajku na ulici il shoppingu, cuti Sarajevski akcenat na fudbalskim utakmicama.
- merak mi je kupiti cvijece frisko i otvoriti prozore
-merak mi je otici na Michigan jezero i uzivati u prirodi i friskom vazduhu
-merak mi je setati obalom ili brzo voziti i slusati moju omiljenu muziku
-merak mi je nositi sorc po kuci i spavati na stomaku.
- merak mi je nositi tamne naocale kad prolazim gradom i nestati u masi - biti nevidjliva
-merak mi je otici u sa zenskim drustvom u shopping.
-merak mi je gledati trbusni ples uz orijentalnu muziku

-itd ....... ;)
black

Post by black »

- merak mi je nositi tamne naocale kad prolazim gradom i nestati u masi - biti nevidjliv :D :D :D

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
sicky

Post by sicky »

:-)

Merak mi je kad mi temu sa "Bez cenzure" pomjere na "Diskusije" :D :P

:lol: :lol: :lol:
Bljuzgo

Post by Bljuzgo »

Hajd kad ste se vidim zamerakali da se sekundicu i ja prikacim malo na temu... :roll:

.....ja "merakam" 2 x godisnje tj kad smlatimo onog haduma Zelju.... :lol: :lol:

... :P
JD

Post by JD »

Pooll wrote:merak mi je nervirati i provocirati ljude oko sebe...
I meni isto. ;) Znas iz licnog iskustva hahaha. :D

Merak mi je voziti na more, al' sam, odvrnem ziku i furam..
Pravda30

Post by Pravda30 »

sta je to merak?????

Ismet Cumurija
SAZ, SEVDAHLINKA I SIJELO
Bastina

U doba Turske vladavine u nasim krajevima u XIV i XV stoljecu bez saza i sevdahlinke se nije moglo zamisliti sijelo, aksamluk i teferic.

Udaralo Ture uz tambure,
udaralo, pa se raspjevalo,
Tambura mu od suhoga zlata,
tanke zice kose djevojacke,
a terzijan drvo simsirovo.

Saz (pers.-tur.) vrsta vece tambure sa dosta dugom drskom. To je stari zicani istocnjacki muzicki instrument. Pojedini muzicki strucnjaci tvrde da je saz varirao i do dvanaest zica.

Kod nas u nasim krajevima poznato je da se najvise upotrebljavao sa sest zica nategnute dvije i dvije, i jedna i jedna.

Prvi par zica se upotrebljava za solo muziciranje, dok se u istom momentu druge upotrebljavaju kao pratnja.

Dolaskom Turaka u nase krajeve bosanskohercegovacki muslimanski zivalj ga je prihvatio kao svoj narodni muzicki instrument.

Tamburice, drvo javorovo,
Ko te kov'o nikad ne bolov'o.

Saralija Mula Mustafa-Sefki Baseskija u "Ljetopisu od 1746. do 1804. godine, zapisao je:

"Mehmed-basa Tambur u starosti je, usljed siromastva mnogo nevolja podnio, bio je djuturum, znao je praviti sazove, a i svirati uz saz, u tome mu u citavoj Rumeliji nije bilo premca."

Sazlija - (pers.-tur.) - Svirac na sazu.

Obicno je obucen: na glavi crveni fes sa crnom kicankom, fermen crni od cohe vezan crnim gajtanima sa orijentalnim sarama na coskovima vezenim iglom od biljura, bijela kosulja od cerece, troboloz svileni sareni na krajevima sa kitama oko pojasa, jagluk od finoga beza zlatom vezen na jednom uglu - nosen o pojasu, caksire crne od cohe - abe vezene crnim gajtanima na bokovima sa dugim turom uskim nogavicama, na nogama carape i cipele - mestve, firale kaljace sa kalosama, postule (zavisi od godisnjeg doba).

Tamburalo momce uz tamburu,
tambura mu od suhoga zlata,
tanke zice - kose djevojacke,
A terzijan - pero sokolovo,
Vidjeh zijan - ispade terzijan.

Muziciranje sazlije je sicano kucanje uz zice saza koje se melodijski preplicu sa glasom sevdalije-sazlije, tako da uvijek sevdahlija prednjaci ispred zvuka saza.

Vjestina kucanja uz saz je njegovana neovisno od pratnje pjevanju razvijala se kod darovitih pojedinaca do visokog stupnja savrsenstva umjetnosti.

Pravo sevdahlijsko pjevanje uz pratnju saza je kompletan dio izraza dijela kulture muslimanskog naroda.

Ne mogu a da ne spomenem poznate sazlije-virtouze na sazu u Drustvu "Gajret" u Sarajevu (1903-1941), a to su: Edhemaga Sulejmanovic, Salihaga Hodzic, Asimaga Jasika, Hamdija Hadzihalilovic i Hamdija Cadra.

Uz ove sazlije spomenuo bih i dva veoma popularna pjevaca sevdahlinki Drustva "Gajret" u Sarajevu Adilu Kulinovic i Safiju Filipovic.

Tamburice, moja dangubice
Terzijane, moj golem' zijane!
Dosta ste me gladna nahranili,
I zedjana vinom napojili.
Ja sam s vama dosta namamio
Udovica na gornje cardake,
Puscenica na avlijska vrata,
Djevojaka na demir - pendzere.

Saz se cesto cuo na sijelima koja su priredjivana za vrijeme turske vladavine u ovim krajevima, a narocito u Sarajevu - Saray Bosni (1517. g.).

Saz i sevdahlinka su nasle svoje mjesto od trece decenije proslog do pocetka ovoga stoljeca u porodicama Hasana Porce i njegovih sinova Mehmeda i Abdije i Mehmedovih sinova Abida i Muharema. Abdija Porca bio je po zanimanju kazandzija u Sarajevu, a umro je 1877. godine. Glasoviti pjevac je vlastitom umijecu i sam usao u pjesmu.

Osim ove porodice u Sarajevu je jos bilo porodica o kojima su se spjevale pjesme, a u kojima se cesto sjelilo i aksamlucilo kao kod: Morica, Dzindzafica, Dzenetica, Turhanija, Kuna i drugih.

Svaki veci grad u Bosni i Hercegovini je imao svoje sevdahlije, a pojedini i sazlije: Mostar, Banja Luka, Sarajevo, Bihac, Travnlk, Tuzla, Prijedor, Jajce, Zenica, Doboj, Brcko, Gorazde, Cazin, Foca, Zvornik, Visegrad, Bjeljina, Tesanj, Gradacac, Kladanj, Vares, Capljina, Pocitelj, Stolac, Livno, Ljubuski, Trebinje, Nevesinje i mnogi drugi.

Imal' jada ko kad aksam pada
Kad' mahale fenjere zapale,
a sa djula jeca glas bulbula?
Kad' saz bije u prve jacije,
Kad' tanani drscu sedrvani,
a iz tame sapcu usne same
"Gondze moje, dal' jos mislis na me?"

Obicno bi se sijelilo u svako godisnje doba narocito uz mubarec dane nakon posta u aksam, aksamlucilo i sevdisalo razbijajuci derte i merake.

Saz se cesto cuo na sijelima u jesenje i zimske noci koja su priredjivana u Sarajevu, u konaku, u cardaku, u selamluku-aharu, baskaluku, predahluku porodice Smail-bega Dzeneti - zade (Dzenetica) carsija Cemalusa. Tu se okupljala samo muska celjad, dok su zenska svoje vrijeme provodili u haremluku iza demir pendzera, vezla bosansko-hercegovacke vezove zlatnom, srebrenom i svilenom niti s' iglom od biljura i uz sevdahlinku cekale svoje momke da im dodju pod demirli pendzere. Uz saz ukrasen sedefom, najcesce zlatom ili srebrom potkovani, okicen zlatnom kitom na vrhu vrata, se kucalo.

Na sijelima bi bili mocnici, bogatiji ljudi, trgovci i drugi.

Prostor na cardaku je zastrt halijama, a ukrasen zidnim ornamentima i lehvama-citatima iz Kur'ana, te oruzjem: dzeferdari, puske, sablje i kubure na serdzadama koje su visile na duvarovima.

Muska celjad bi se razmjestila - posjedala po mehkim, crvenim, plavim ili zelenim kadifom ili sarenom svilom prekrivenim minderima ili cohom ili sarenom svilom zastrtim siltetima, puseci na srebrom ukrasene cibuke i nargile napunjene na daleko poznatim hercegovackim duhanom.

Naslonjeni bi bili na izvezene jastuke, koje je danima i nocima vezla zenska ruka ukrasena zlatom, dijamantima, srebrom, biserom i briljantima, sa divnim bosansko-hercegovackim vezovima u svojim odajama ili haremlucima.

U vrh selamluka na najboljem mjestu bi se sazlija smjestio i sjeo uz mangalu-dagaru na kojoj se u dzezvama podgrijavala kahva.

Tu se iz zlatom ukrasenih fildzana pila prava tucana kahva u stupama, a prilog takvoj kahvi bi cesto bio i rahatlokum.

Cijela prostorija bi odisala mirisom "Caben trave" (Uda) koju su hadzije donosile cak iz Cabe.

Opojni miris pomenute trave bi se sirio po prostoriji sa zere u mangali-dagari. Na ovakvim sijelima bi se divanilo - pricalo i recitovalo, mladi bi se igrali drustvenih igara (prstena) a najcesce bi se sa velikom paznjom slusao pjev sazlije uz saz. Na ovakvim sijelima bi se jela halva, pilo serbe, limunada i medovina iz casa pozlacenih, ili posrebrenjenih, a na ponekim sijelima pilo se i pivo iz pozlacenih mastrafa. Ovakva pojedina sijela bi se odrzavala iza aksama, a pojedina bi trajala sve do sabaha.

Sini, sini, sjaj mjesece sini iza gora
Da ja vidim ko se sece nocas ispred dvora
Ko li sece ko li pjeva? tanko glasovito
Uz dvije zice tamburice tuzno zalovito.

Iz gore pomenutih stihova tipicne hercegovacke sevdahlinke (iz hercegovackih Dubrava) Safvet bega Basagica je vidljivo da je saz i sevdahlinka iz cardaka, odaja, selamluka-ahara, baskaluka, predahluka sisla u avlije, sokake, mahale, na teferice uz rijeke gdje su se vecinom okretali janjci na raznju a vidljivo je i u pjesmi:

Po mjesecini kraj simsira
Tu mi se sece moj delija
U ruci mu tamburica sedefli
Sitno kuca, glasno pjeva cujes li
Nano, zove me, of aman!

Takodje u baladi "Srmt brace Morica" o pogibiji brace Morica (1757. god.) narod je spjevao i stihove:

Ja da vidis Moric Ibre
Kad se lati tamburice
Pritegnu joj tanke zice
Pa zakuca i zapjeva
Sitno kuca Moric Ibro
Sitno kuca, jasno pjeva:
Dunjaluce, golem ti si!
Sarajevo, sehir ti si!
Bascarsijo, gani ti si!
Cemaluso, duga ti si!
Latinluce, ravan ti si!
Taslihanu, sirok ti si!
L'jepa Maro, l'jepa ti si
Dosta si me napojila
Od dusmana zaklonila!

Ova balada se nasla pod nazivom "Dunjaluce, golem ti si", ili "Braca Morici" i na repertoaru popularnih pjevaca narodne muzike Bosne i Hercegovine izmedju Drugog svjetskog rata i rata 1992. godine dr Himze Polovine iz Mostara, Safeta Isovica iz Bilece i Mustafe Ezica.

Vremena su se mijenjala pa i obicaji ljudi.

Sazlije sa svojim sazovima prelaze i u mejhane-birtije i kafane.

U mejhani sjedim pijem
Pijem rujna vina
S stara se majka brine
Sto joj nema sina.

Sta du kuci tako rano?
Sta me tamo ceka?
Drage nemam da me ceka
Kraj mehka duseka.

U mejhani sazlija nalazi sebi mjesto na prednjem dijelu secije prekrivene cohanim minderima na kojoj sjede gosti, a neki sjede i za hastalima - stolovima kao na muntahtama - vrsta stolice koje su izrezbarene divnim rucnim orijentalnim sarama. Tu se sijelilo, senlucilo uzdisalo i meracilo uz saz i sevdahlinku iza aksama do kasne noci, a ponekad i do samoga sabaha. Sazliji bi se cesto pridruzio i svirac uz daire-def.

Takav primjer saza i pratnje defa je pjevacki i sviracki par Behka Topcic i Igbal Ljuca iz Sarajeva, izmedju Drugoga svjetskog rata 1941. godine i rata 1992. godine. Pred Drugi svjetski rat 1941. g. i rat 1992. godine bilo je vise sazlija. Medju najpoznatijima bili su: Muharned Mesanovic-Hamic iz Sarajeva, Selim Salihovic iz Bijeljine, Dr Hasim Muharemovic iz Srebrenika, Halid Music iz Zivinica, Himzo Tulic iz Malog Zvornika, Nazim Isanovic iz Banja Luke, Amir Haskic iz Travnika, Zuhdija Hasanagic iz Zvornika, Camil Matijevic- Cina iz Hrasnice, Avdo Vrabac iz Tuzle, Saban Salkic iz Kalesije, Kasim Alajbegovic, Mirsad Sijercic, Avdo Lemes, Kadir Kurtagic, profesor Mesa Gibrajcevic i drugi. Pored pomenutih sazlija izdvojio bih Rajka Simeunovica iz Tuzle, koji je djelovao nekoliko godina pred sami rat 1992. godine. Napravio je veoma mnogo arhivskih snimaka za Radio Sarajevo, a ucesnik je serijala Televizijskih emisija Radio Televizije Sarajevo pod nazivom "MERAKLIJE" urednika i voditelja Vehida Gunica iz Kozarca, kod Prijedora.

Posebno moram da istaknem vrsnu porodicu sazlija iz Zivinica, Muhameda, Ramiza i najmladjega Muaza Borogovca.

U Tuzli je unazad nekoliko godina djelovalo i udruzenje sazlija, sto ne mogu tvrditi da i danas postoji.

Hajro Hadzikaric jedan od doajena Narodnog Pozorista Bosanske krajine iz Banja Luke 10. novembra 1973. godine u sarajevskom ilustrovanom listu "VEN" rekao je: (a mislio je na dr. Hasima Muharemovica iz Brckog)

- "Eh kad ono zapjeva mislim da je Brcak i "udari" u saz...

Suze mi poteku na oci. A srce? Ono zaigra i kao da je htjelo da kaze: "To je prava narodna pjesma - sevdahlinka"!

- Zal za mladoscu? - Ni govora! Treba znati osjetiti lijepo u pjesmi i pjevanju."

A na pitanje: Sta je zapravo sevdahlinka? odgovara Muhamed Cejvan - nekadasnji glumac i pjevac iz stare garde sevdahlija Banja Luke:

"Ljubav, milovanje, zanos, vatrena zelja, ljubavna patnja, uzdisanje... eto to je sevdah i sevdahlinka."

Mnogi pjevaci sevdahlinki snimili su uz saz, na nosace zvuka i napravili arhivske snimke za Radio stanicu Sarajevo a to su: Emina Zecaj, Alic Ahmedhodzic, - koja je napravila najvise snimaka, zatim Izeta Selimovic Sacic - Beba iz Trebinja, dr. Himzo Polovina iz Mostara, Meho Puzic iz Odzaka, Hamid Ragipovic-Besko, Cazim Colakovic, Muhamed Pagia-Masura, Nedzad Salkovic iz Tuzle, Ljubica Berak iz Bosanskog Novog i drugi.

Takodje ne mogu a da ne istaknem i nekoliko naslova sevdahlinki koje su cesce sazlije snimale na nosace zvuka i javno izvodile a to su: Tamburalo momce uz tamburu; Pita Fata Halil-mejhandziju; U Travniku na DalTabaniku; Il' je vedro, il' oblacno; Sinoc sam ti Safo; Sa Gradacca bijele kule Zmaja od Bosne; Dunjaluce, golem ti si! (Smrt brace Morica); U mejhani sjedim pijem; Aksam dodje, jacija se sprema; Mogul' Hanko nociti; Cempres viti cempres ponositi; Kad puhnuse sabah zorski vjetrovi; Grana od bora, pala kraj mora; Na hastalu gori svijeca i mnoge, mnoge druge.

Otprilike u nazad pet godina od rata 1992. godine veoma se rijetko cuo zvuk saza u Bosni i Hercegovini.

Ni SAZLIJE ne kucaju
Divne pjesme SEVDAHLINKE
Nek' ne spominje dicno ime
Moje Esme mile.

Kod nas se slobodno moze reci da saz izumire i veoma je velika rijetkost pronaci sviraca- sazliju. Hercegovina vec odavno nema sazlija i nije mi poznato kada je iz nje iscezao saz i ako je sevdahlinka prisutna u Mostaru, Stocu, Pocitelju, Capljini, Konjicu, Jablanici, Ljubuskom, Trebinju i drugim nasim krajevima su se, nije nam poznato kada, udomacili muzicki instrumenti sargija, gusle, daire-def. Da ne bi sasvim iscezao trebalo bi se zainteresovati kako bi preostale zive sazlije svoje znanje morale prenijeti na mladje da bi se ipak ovaj muzicki instrument jednog naroda ocuvao.

Tamburice, moja dangubice
Da te svojoj ja poklonim majci,
Majka dertli, a ti vrlo sesli
Vazda bi mi majku rastidila.
Da te svojoj ja poklonim seki,
Malecna je kucati ne znade.

Da te svojoj ja poklonim dragoj
Jos je mlada moze se udati
Pa ce tebe drugom odnijeti
Tamburice moja dangubice!
Ja cu junak tebe pokloniti
Svom jaranu, Ibri barjaktaru
Ne bi li me Ibro pozalio
I s' tobom me u pjesmi pjevao!

Saz je sa austrougarskom okupacijom iz nasih krajeva postepeno potiskivan harmonikom, koja nije bila primjerena nacinu pjevanja sevdahlinke, utjecuci snagom svoga tona na izmjenu nacina pjevanja. Zamjenu saza instrumentom, kojeg je donijelo novo doba, vodilo je opadanju pjevackog umijeca, jer preglasna pratnja harmonike dovodila je pjevaca ili pjevacicu u nezavidan polozaj.

Pratnja sevdahlinke sazom, kojom se u izvodenju vrsnih sazlija postizalo skladno preplitanje instrumentalnog tona sa pjevackim glasom, harmonikom nikad nije bila dostignuta, iz cega je proisteklo postepeno, ali i neminovno suzavanie mogucnosti tanahnog melodijskog nijansiranja u pjevanju sevdahlinke.

Dakle, pouka bi nam bila da ocuvamo dio kulturnog naslijedja, te da saz i sevdahlinka i dalje budu nosioci dijela kulture muslimanskog naroda i da propagiramo njihovu autenticnu izvornost

izvor
http://www.most.ba/
sicky

Post by sicky »

Tonny wrote:Hajd kad ste se vidim zamerakali da se sekundicu i ja prikacim malo na temu... :roll:

.....ja "merakam" 2 x godisnje tj kad smlatimo onog haduma Zelju.... :lol: :lol:

... :P
JAO JAO KAD MANIJAK OVO PROCITA! :lol:
Samo ne znam ko je češće hadum :D

p.s. Kupujem saz!
CiCiban

Post by CiCiban »

mmm
merak je naviti sat na 6:00..:):) pa kad prestane da zvoni onako ..pospano ga ukrstenih ociju nastimati na 6:10 ..i tih 10 minuta se ususkati pod cebe
sjediti ( kad niko ne vidi :-) ) u anatomski jedva izvedivim polozajima i uzivati u istezanju misica na nogama
ujedati cetkicu za zube pod tusem dok ne nestane paste s nje..
he ustati u 3 ujutro.. :) odsunjati se na prstima do kuhinje..i sjedeci na plocicama ispred frizidera jesti eurokrem ili slatko od sumskih jagoda.. dok jedva ubadam kasikom, a onda piti ledeno mlijeko ooh sweeet mama :)

..u rano jutro.. kad je nebo marinsko plave boje gledati maglu koja se dize s brda poslije kise.. kada se tek naziru oni teski bijeli oblaci :)
:? jesti jedva posoljenu rizu stapicima iz male crne case .. i to kad umirem od gladi

.. zaspati u kadi punoj vrele vode.. od umora.. zimi u 5 ujutro najcesce.. dok napolju grize mraz..
..jedan nikad ostvaren :sad: osim u mislima.. kada padne duboki bijeli snijeg..onaj suhi , prsteci.. i kada padne noc ..da se spustim s vratnika na kesi do tramvajske aaaaaaaah :sad:

oh. jos jedan stari stari merak :):) davno zaboravljen.. brisati kist od majicu dok slikam ili od pijamu.. pa tapkati bosim nogama kroz more papira na podu sobe..i sutati ih njezno :)
Gazz

Post by Gazz »

kako izgleda jedan moj meracki dan? ( to je samo vikend )

ustati ujutro dobro naspavana i to sama obavezno :roll: pospremiti kucu da je cakum-pakum i dalje biti sama 8-) da mi ko ne bi poremetio sta u tako lijepo uradjenom domu :x 8-) okupati se, opet sama :D napraviti sebi (sama) dobar dorucak, mmm :) i sama ga pojesti :-) ostatak dana lezati ispred tv-a, sama :zzzz:
pred vecer se dobro nasminkati, uh kako volim da se sminkam (sto imam priliku, takodjer, samo vikendom) :roll: potom sjesti u bibi i izaci ( s nekim ) :D vratiti se relativno rano i nastaviti uzivati ' u samoci' i sve tako do ponedeljka :(
amnesiac

#41 Re: Kutak za meraklije...

Post by amnesiac »

sicky wrote: -merak mi je gledati kako neko drugi socno jede paradajz...e tad mi oci ispadaju..posto ja organski ne podnosim paradajz (isto vazi i za lubenicu)Image
bas svasta... a meni je merak nasjeci subotom uvece u jednu zdjelu lubenice, pa je stavim u frizider...onda kad se vratim u sitne sate iz hodanja, popilo se polijepo, popusila se kutija cigara tako da mi se sve manta pred ocima, onda gledam "space night" i opalim po onom bostanu hladnom kao led...sta da kazem...legne mi k'o saronji motka :)
Hart

Post by Hart »

fuuuj ! ni ja ne podnosim lubenicu i paradajz!

merak mi je :

-otici sam subotom ujutro na kafu s mlijekom i oranginu, citati novine i gustati polako

-kad me neko ceska po glavi

-spremiti nesto lijepo za veceru, otvorit' bocu vina i pozvati prijatelje pa im gledat face dok jedu

- ustati rano ujutro na moru i ronjati, pa pojesti croissant uz kafu, a pomalo te jeza hvata jer je voda hladna

- glumiti turista u nepoznatom gradu

- odvrnut muziku 'do daske'

- popit hladnu pivu kad je vruce

...........

etc
Svemirski_Jebach

Post by Svemirski_Jebach »

- merak mi je dijeliti krevet sa dragom mi zenskom osobom (ne u krvnom srodstvu :D :D )

- merak mi je voziti se avionom na dugim relacijama

- merak mi je kad imam vremena da procitam cijelu zanimljivu knjigu u cugu...samo malo jedem, i malo spavam i samo citam i citam...

- merak mi je slusat originalni cd koji sam tek kupio

- merak mi je jesti ono sto volim u enormnim kolicinama, u svako vrijeme i na svakom mjestu

- merak mi je voziti auto s klimom

- merak mi je kad osjetim miris kreme/mlijeka za suncanje

- merak mi je jesti paradajz :D (al fakat najbolje povrce )

- merak mi je kad ni o cemu ne razmisljam, kad mozak malo surfa

- merak mi je kad sam u centru paznje

nemrem se vise sjetiti ...
horns&drums
Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die

Post by horns&drums »

obozavam citati novine dok serem

zapaliti cigaretu poslije jela i zapaliti cigaretu dok lezim u kadi

lezati u kadi

zaspati u kadi

upoznavati nove face

upoznavati nove zenske

gledati seriju Crveni Patuljak

znati nesto sto drugi ne znaju ili naslucuju pa im posmatrati face (slicno kao i svemirski-biti u centru paznje)

toliko...
Svemirski_Jebach

Post by Svemirski_Jebach »

ej dobro si...kako sam to mogao zaboraviti

i meni je merak citati dok serem...i ostati najmanje 30 minuta na wc-u
horns&drums
Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die

#46 Re: Kutak za meraklije...

Post by horns&drums »

sicky wrote:merak mi se svadjati sa Hornsom [img]
Koja cast... :D :D
-merak mi je gledati kako neko drugi socno jede paradajz...e tad mi oci ispadaju..posto ja organski ne podnosim paradajz (isto vazi i za lubenicu
uvezi se sa svemirskim :D :D :D
hrkljus

Post by hrkljus »

Svemirski_Jebach wrote: - merak mi je kad ni o cemu ne razmisljam, kad mozak malo surfa
pazi da ga ajkula na ugrize... :shock:
paauk

Post by paauk »

joj.......kafa prije...ali ona cigara posle...zato nikad nisam presto pusit :P

i kad polozim neki ispit...pa se sutredan probudim bez obaveza....i krenem a nemam pojma dje cu...e to je nes... 8-) 8-) 8-)
Bljuzgo

Post by Bljuzgo »

...........jao------------ :shock:
Last edited by Bljuzgo on 22/09/2004 12:58, edited 1 time in total.
Hart

Post by Hart »

.....ja "merakam" 2 x godisnje tj kad smlatimo onog haduma Zelju
Tonny, pa zasto bez okolisanja ne kazes da igras PLAYSTATION ??? Ne traba se stidjeti, i to je nacin da se dodje do pobjede.... but there's real football too
:-) :lol: :-)
Post Reply