pomagajte depresija 2

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
Dirty Harry

Post by Dirty Harry »

Vidiš, društvo s foruma ti je dalo dosta dobrih savjeta. Forumashi u slučaju nevolje volio bih vas imati za prijatelje da me savjetujete (dobro, ne sve, pojedine ... :D )
Nedavno sam i ja bio u žešćoj krizi (ljubavnoj). Ne bih sad prepričavao šta mi se sve izdešavalo, nit je tema nit mi se da ali samo ću ti reći da kome god sam ispričao svu priču šta mi je uradila ljudi su se naprosto ježili a neki dobivali jaku želju da je prebiju
:x

Kažeš imao si par ljudi koji su te odbacili. Znaš šta - jebat ih. Da su valjali ne bi te odbacili, to ne posmatraj kao gubitak. Ja nakon svega najviše volim to što sam skontao ko mi je pravi prijatelj a ko mi je zabio nož u leđa. Danas se što više družim s prvim a druge sam odjebaus. Rahatniji si bez njih, prle je to sjajno elaborirao (prle, simply - ima nas još takvih)

I da, zaista sam bio potonuo na dno, jebote ni ne sjećam se svih dijelova tog perioda, ali danas gradim život nanovo i znaš šta, osjećam se bolje nego ikad, radim neke stvari koje prije nikad nisam, maksimalno uživam, pun sam energije kao nikad.
Nije bilo lako, ali nakon svega sam puno jači i bolji. Prelomi to u sebi, počni od malih stvari. Ugodi si najbolje što znaš i doći će to na svoje mjesto. Neće brzo, neće odmah ali će doći.

I dobro pročitaj ovo što su napisali prle, mamica, Ahmmed, dawn, imme, Lace (halalite koga sam zaboravio). Ja bih volio imati ovakve ljude da me savjetuju u nevolji.

:thumbup:
Last edited by Dirty Harry on 19/06/2007 21:46, edited 1 time in total.
roki

Post by roki »

Dirty Harry wrote:Vidiš, društvo s foruma ti je dalo dosta dobrih savjeta. Forumashi u slučaju nevolje volio bih vas imati za prijatelje da me savjetujete (dobro, ne sve, pojedine ... :D )
Nedavno sam i ja bio u žešćoj krizi (ljubavnoj). Ne bih sad prepričavao šta mi se sve izdešavalo, nit je tema nit mi se da ali samo ću ti reći da kome god sam ispričao svu priču šta mi je uradila ljudi su se naprosto ježili a neki dobivali jaku želju da je prebiju
:x

Kažeš imao si par ljudi koji su te odbacili. Znaš šta - jebat ih. Da su valjali ne bi te odbacili, to ne posmatraj kao gubitak. Ja nakon svega najviše volim to što sam skontao ko mi je pravi prijatelj a ko mi je zabio nož u leđa. Danas se što više družim s prvim a druge sam odjebaus. Rahatniji si bez njih, prle je to sjajno elaborirao (prle, simply - ima nas još takvih)

I da, zaista sam bio potonuo na dno, jebote ni ne sjećam se svih dijelova tog perioda, ali danas gradim život nanovo i znaš šta, osjećam se bolje nego ikad, radim neke stvari koje prije nikad nisam, maksimalno uživam, pun sam energije kao nikad.
Nije bilo lako, ali nakon svega sam puno jači i bolji. Prelomi to u sebi, počni od malih stvari. Ugodi si najbolje što znaš i doći će to na svoje mjesto. Neće brzo, neće odmah ali će doći.

I dobro pročitaj ovo što su napisali prle, mamica, Ahmmed, dawn, imme (halalite koga sam zaboravio). Ja bih volio imati ovakve ljude da me savjetuju u nevolji.

zahvaljujem se i ja jos jednom svima.Dobio sam ja dosta savjeta i na staroj temi od dragih sarajevo-x forumasa
roki

Post by roki »

Ovako kada mi napisete postove podrske mi dosta bude lakse.Nedrzi me puno al zivim za trenutke kada se osjecam snazno kao sada.Tako me je strah samo jednog.Koliko sam puta odlucio da cu se poceti boriti i opet sam posustao.Opet ponavljam mozda zatosto sam htio da se sve u jednom danu promjeni umjesto da svoj zivot polahko mijenjam
Dirty Harry

Post by Dirty Harry »

Jest da tvoj problem nije ljubavne prirode al nešto od ovog se može primijeniti. Napisao sam ovo na jednoj drugoj temi, pa ako ne do' Bog nekom zatreba - moj recept:
1. Ljudi
Druži se s pravim ljudima. Valjda imaš nekog prijatelja/prijateljicu kojima se možeš izjadati. Oni će ti davati korisne savjete, ali koji će tebi biti apsurdni i beskorisni jer ti trenutno ne razmišljaš racionalno i ništa ti nema smisla. Međutim samim tim što možeš nekom sve ispričati biće ti lakše. Ali ne moraju to biti neki posebni prijatelji, nekad dobrog sagovornika možeš naći i u nekom s kim se i ne družiš posebno, to moraš sam skontati. Ovo po mogućnosti kombinovati sa tačkom 2.

2. "Kafana ti mati, kafane se lati"
Slobodno se napij, razvali, jer nećeš drugačije zaspati. Samo nemoj malo - biće ti gore, nego ono pravo da se onesvjestiš

3. Skreni misli
Jest da je ovo skoro pa nemoguće, probaj se baviti nečim. Moj prijedlog - sport ili neke druge fizičke aktivnosti. Misaone zaboravi, misli su ti ionako u qrcu. Ja sam odjednom počeo trčati do iznemoglosti, i vjeruj mi taj osjećaj kad ne možeš doći do zraka i mišići te razvaljuju je u tim trenucima tako dobaar. U slučaju da imaš višak kilograma ovo u kombinaciji sa iznenadnim i potpunim odsustvom apetita daje strašne rezultate, jebo sve dijete.

4. Nemoj je zvati
Ako ne želi da priča s tobom nemoj zvati! Nemoj je tražiti! A kad god te uhvati kriza i ruka sama krene telefonu (a to je često) odupri se, nazovi nekog iz tačke 1, pošalji meni pp, napiši nešto na forumu...

....

ima toga još ali ovo je prva pomoć. Liječenje je dugotrajnije ali ovo je samo za gašenje požara.
seln

Post by seln »

roki wrote:
seln wrote:
roki wrote: nepijem,nepusim,neganjam TREBE i slicno.Nekad se popije ali jako jako rijetko.svakako sad od tablet ai nesmijem.
Sto se tice zivota aktivan sam.Bar aktivniji od drugih.Bavim se sportom,studiram i sl....ali sve me tako boli tako pogada,,,cijeli svijet...nepravda i sl.
stvarno ne bih da pametujem...ali kaznjavas li ti sebe iz nekog razloga?
mozda podsvjesno,šematski,po navici tokom niza ovih godina kaznjavanja od strane drugih
Ko te je kaznjavao? Pazi, tvoj zivot je samo tvoj....punoljetan si, izgledas inteligentno...ne moras trpjeti nista od drugih....ni kaznjavati sam sebe zbog toga.
Bea_Trix
Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'

Post by Bea_Trix »

roki wrote:Ovako kada mi napisete postove podrske mi dosta bude lakse.Nedrzi me puno al zivim za trenutke kada se osjecam snazno kao sada.Tako me je strah samo jednog.Koliko sam puta odlucio da cu se poceti boriti i opet sam posustao.Opet ponavljam mozda zatosto sam htio da se sve u jednom danu promjeni umjesto da svoj zivot polahko mijenjam
bravo :thumbup:
dan po dan,

a zna se i osladiti :)
dadulle

Post by dadulle »

Procitao sam sve napisano.Seln ti je dao najbolji savjet,koke,joint,alkohol, janjetina...provjereno.pocni sve ovo konzumirati,sigurno ti nece biti gore nego sto ti je sad.
bedifferent12

Post by bedifferent12 »

depresija je stanje koje razumiju samo oni koji su kroz to prosli... niko ko sam nije dozivio jedan takav period ne moze ti reci kako da se ponasas... pogotovo savjeti tipa: "trzni se malo!" nikako ne pomazu.... oni koji ne shvataju ozbiljnost stanja, misle da su frazama tipa: "trzni se", "druzi se s ljudima", "pocni se baviti sportom" i sl., rekli sve sto se treba reci, ocekuju da ce depresivna osoba rei: ok, imas pravo i skociti na noge..

problem je dublji: pronaci motivaciju da se druzis, pronaci motivaciju da izadjes napolje... jer depresivna osoba ne vidi smisla u tome...

to je "bolest" koja se javlja pogotovo u prelomnim periodima zivota kao sto je smrt bliske osobe, rodjenje djeteta, zavrsetak skolovanja, brak, uopste velikih odluka u zivotu... dakle, svaka situacija koja predstavlja zavrsetak jedne zivotne faze... i ponovne orjentacije...

kao depresija se moze manifestovati i preradjivanje nakupljenih utisaka i emocija iz proslosti...

prvi korak iz depresije je:
ne stavljati sebe pod pritisak da se moras izlijeciti!
ne stavljaj sebe pod pritisak da moras biti dobro raspolozen... pogotovo se nemoj kljukati lijekovima... (svi lijekovi protiv depresije su, u sustini eksperimenti, koji lijece simptome... a prouzrokuju puno vise stete)... odahni... polako... imas vremena... opusti se... najgore sto mozes uraditi u (naoko) bezizlaznoj situaciji je panicariti...

drugi korak: depresija je kao bol koju osjecamo kad se sprzimo... odbrambeni mehanizam tijela, bez kojeg bi tesko zivjeli... pocni razmisljati o tome da ta depresija ima razlog... da nije tu da bi smo se nakljukali lijekovima i zivjeli ko glumeci (kako si fino rekao), nego da nam je dragi Bog ugradio taj mehanizam da bi nesto spoznali... isto je i sa plakanjem.. plakati je u redu... to znaci da nesto preradjujes... dapousti sebi da budes tuzan...

treci korak: prestani ponavljati i zvakati svaki put nanovo probleme, traume i uzroke depresije... u redu je pricati s osobom od povjerenja, ali kad uhvatis sebe da ponovo po 50. put pricas istu stvar i da se pooonovo zalis na isti problem... prestani pricati o tome... i sam si se uvjerio da stalno ponavljanje istih prica ne pomaze... veliki dio belaja dolazi od jezika... dakle, prestanes sa pricom, smiris se i usmjeris paznju na nesto drugo... udahni i izdahni par puta... budi zahvalan na zivotnim iskusenjima (svako ih ima)... sva iskusenja su prolazna... najbitnija lekcija zivota je: sto te ne ubije, ojaca te! (mozes reci: hvala Allahu na svakom stanju!)... nema insana bez problema i briga!!! ... probaj izvuci lekciju iz svakog iskustva..

cetvrti korak: ne ubijaj se u pojam... prihvati cinjenicu da si trenutno depresivan... i da ce i to proci... jer svako prodje u zivotu kroz depresivne faze... polako, korak po korak, postani aktivniji... budi njezan prema samom sebi... sve sto radis, radi polako... ne stavljaj se pod pritisak da moras sve raditi kao ostali... ne moras nikome reci da si depresivan... dovoljno je da ti prema sebi imas razumijevanje kao sto bi ga imao prema dobrom prijatelju.. ne trazi previse od sebe... (npr. reci sebi pred odlazak u kino: tuzan sam, ali ta tuga vjerovatno ima smisla... idem, pogledacu film i necu ocekivati od sebe da sam kao ostali... mogu biti malo melanholican... naravno, bez jadikovanja)

samo sabur... i, naravno, kad sve prodje... puno ces lakse savladavati ostale prepreke u zivotu... ko jednom prodje kroz depresiju i iskoristi je da se izgradi kao licnost, prevazidje je sopstvenom snagom... taj je siguran da niti jedan problem u zivotu nije nerjesiv...
mamica papucarka

Post by mamica papucarka »

roki wrote:
mamica 31 wrote:
roki wrote: nepijem,nepusim,neganjam TREBE i slicno.Nekad se popije ali jako jako rijetko.svakako sad od tablet ai nesmijem.
Sto se tice zivota aktivan sam.Bar aktivniji od drugih.Bavim se sportom,studiram i sl....ali sve me tako boli tako pogada,,,cijeli svijet...nepravda i sl.
ja to onda ne bih nazvala socijalnom fobijom. Ti si ipak medju ljudima. Socijalni fobicari nesmiju izaci u drustvo. Pogledaj onaj link :)
Mozda si samo preosjetljiv????
Koliko se sjecam imao sam problem od upoznavanja novih ljudi i javnih nastupa(odgovaranje pred tablom recimo) ali i meni se cini da to nije od socijalne fobije nego od fobije kako ce ko reagovati kad zamucam,kad zapnem na pola recenice pa se neko odvali smijati i sl.Svako ima pravo da se nasmije jer vjerovatno jos niej upoznat sa mojim problemom al to mene ipak pogodi i samopouzdanje mi splasne i onda tu osobu na neki nacin izbjegavam jer se stidim da joj opet pogledam u lice
vjeruj mi mucanje uopste nije strasno.(ja mislila Bog zna sta je :-) )
I da ne mucas, uvijek se se nekao naci ko ce ti se zbog necega ismijavat; velikog nosa, debljine, dijalekta...
Pa znam sigurno 2-3 ljudi koji mucaju, i nisu nesretni.
A evo ja prva sam uvijek uvijek imala strah od javnog nastupa. A uvijek sam srljala javnost. :D I kad se "provalim" samo se podjem zezat na svoj racun. :D Probaj, pozitivno djeluje na druge ljude,a ti se izvuces iz tebi neprijatne situacije :)
SaraLe

Post by SaraLe »

dadulle wrote:Procitao sam sve napisano.Seln ti je dao najbolji savjet,koke,joint,alkohol, janjetina...provjereno.pocni sve ovo konzumirati,sigurno ti nece biti gore nego sto ti je sad.
Ako nekima od vas treba joint, alkohol itd. da bi skupili hrabrosti, prisli djevojci,mislili da ste face kad ste pijani i napuseni :roll: :-)
Nema potrebe da to savjetujete i @Roki-ju 8-)
Sogan

Post by Sogan »

seln wrote:
roki wrote:Vrlo bih se rado nekome isplakao ali nemam nikome.Imao sam par ljudi kojima sam sve rekao i odbacili su me.Prica je bila:pa ti se samo zalis,samo places.A kad su culi da pijem antidepresive odnosno kada sam im sve priznao odbacili su me i smatrali psihicem ili sta vec.
Jos kad mi neko kaze:trzni se malo,ODMA SE IZASPEM.Nemojte mi to govoriti.To je dokazano najgora recenica za ljude u mom stanju.
Jarane, razmisli: koke, alkohol, joint, janjetina, auta......
zapravo, ne razmisljaj. Konzumiraj.
Ja bih ovome samo dodao cokoladu sa rizom (zvecevo) i zakljucio slucaj.

Slijedeciiii!

:D
dadulle

Post by dadulle »

SaraLe wrote:
dadulle wrote:Procitao sam sve napisano.Seln ti je dao najbolji savjet,koke,joint,alkohol, janjetina...provjereno.pocni sve ovo konzumirati,sigurno ti nece biti gore nego sto ti je sad.
Ako nekima od vas treba joint, alkohol itd. da bi skupili hrabrosti, prisli djevojci,mislili da ste face kad ste pijani i napuseni :roll: :-)

djecak je u kurcu...tako da nije zgoreg da i ovo proba.Bolje ovo nego da se puca kojekakvim tabletama.mada, moje misljenje je da mu nema pomoci.
roki

Post by roki »

Sogan wrote:
seln wrote:
roki wrote:Vrlo bih se rado nekome isplakao ali nemam nikome.Imao sam par ljudi kojima sam sve rekao i odbacili su me.Prica je bila:pa ti se samo zalis,samo places.A kad su culi da pijem antidepresive odnosno kada sam im sve priznao odbacili su me i smatrali psihicem ili sta vec.
Jos kad mi neko kaze:trzni se malo,ODMA SE IZASPEM.Nemojte mi to govoriti.To je dokazano najgora recenica za ljude u mom stanju.
Jarane, razmisli: koke, alkohol, joint, janjetina, auta......
zapravo, ne razmisljaj. Konzumiraj.
Ja bih ovome samo dodao cokoladu sa rizom (zvecevo) i zakljucio slucaj.

Slijedeciiii!

:D
Ja dnevno pojedem i po 2 cokolode kad me uhvate zivci.Toga mi nemanjka.....Da ne trenirambio bi ko ormar,srecom sam fit.
odo na spavanje.Od svega me boli glava.Valjda ce jutro biti pametnije
SaraLe

Post by SaraLe »

dadulle wrote:
SaraLe wrote:

djecak je u kurcu...tako da nije zgoreg da i ovo proba.Bolje ovo nego da se puca kojekakvim tabletama.mada, moje misljenje je da mu nema pomoci.
Varas se, ljudi zive i sa puno, puno vecim problemima od njegovih
pa se izbore i nastave da zive i da uzivaju u zivotu 8-)
Bea_Trix
Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'

Post by Bea_Trix »

roki wrote: Ja dnevno pojedem i po 2 cokolode kad me uhvate zivci.Toga mi nemanjka.....Da ne trenirambio bi ko ormar,srecom sam fit.
ih, tu te cure najbolje mogu razumjeti :D :) zivci plus cokolada :D jos da je meni volje za treningom :-) :-)
Daphna

Post by Daphna »

roki wrote:Ovako kada mi napisete postove podrske mi dosta bude lakse.Nedrzi me puno al zivim za trenutke kada se osjecam snazno kao sada.Tako me je strah samo jednog.Koliko sam puta odlucio da cu se poceti boriti i opet sam posustao.Opet ponavljam mozda zatosto sam htio da se sve u jednom danu promjeni umjesto da svoj zivot polahko mijenjam

Roki, evo jedan konstruktivan prijedlog:
ostavi se malo foruma, kompa i sobe... Nije isto citati rijeci podrske i cuti ih. Stoga ako si raspolozen za jedan iskren i otvoren razgovor, za razmjenu iskustava i setnju... javi se!
Samo glavu gore!
Puno pozdrava!!!
SaraLe

Post by SaraLe »

Daphna wrote:

Roki, evo jedan konstruktivan prijedlog:
ostavi se malo foruma, kompa i sobe... Nije isto citati rijeci podrske i cuti ih. Stoga ako si raspolozen za jedan iskren i otvoren razgovor, za razmjenu iskustava i setnju... javi se!
Samo glavu gore!
Puno pozdrava!!!
wels

Post by wels »

Nadji sebi cuka i dzogiraj,preporodices se.
Gazz

Post by Gazz »

ej jarane Seroxat je cool :) samo ti nastavi s njim :-) i ja bih opet al' moram prvo polUdIt' ponovo da bi mi izdali recepAt :-) il' da se mi dogovorimo pa ono "ispod ruke" da se rastalimo :lol: :lol: :lol:

jbo majku pa imal ijedno celjade danas normalno i da se ne kljuka tim seroxatima :( :roll:
Eshek

Post by Eshek »

Drug, mislim da bi trebao malo raditi, ali nešto gdje su konkretni rezultati vidljvi ubrzo, jer to daje osjecaj korisnosti.

Jednom sam se nasao u situaciji da sam u par dana saznao da mi majka ima rak, da mi i otac ima rak i da je dobio srčani udar, ja se našao u pritvoru za ozbiljno krivično djelo za koje nisam kriv, na vratu mi policija, mafija koja me je uvalila u probleme, te druga mafija koja je htjela da utjera od mene dug koji je nastao zbog prvobitne bagre koja je zamijesila sve. Nejse, glava mi nije vrijedila pišljiva boba i komad štrika se činio kao najbolje rješenje.
Nekako se uspjeh očistiti od svega toga i skinuti ih s qrtza, ali je dosta utjecalo na moju psihu.

Imam neki stančić koji je devastiran i mjesec dana sam svaki dan išao i radio na njemu. Crk'o gutajući prašinu i šutu, nagulio žuljeve po šakama, ali nema te terapije koja bi mi pomogla kao što je taj rad.

Čak je to sve na mene nekako pozitivno djelovalo, sad me jednostavno boli qrtz za sve, nema sekiracije, jer mi gore nego što je bilo, ne može biti :)

Jebiga, mora se čovjek znati nasmijati sebi i na svoj račun, i mislim da to moraš malo naučiti. Mucaš, pa šta? Ja imam glavu k'o cocin bubanj, a uz to mi se zna okliznuti da olakšam neku buregdžinicu za 2 kg pite samo tako, i to ne da je standardna zajebancija moje raje, nego i moja. A znam more cura koje se na mucavce pale samo tako, pa i sam ponekad poželim da mi zapne koja :D

Ako nemaš kakvog rada kao ja, predlažem ti da volontiraš u nekoj organizaciji i konkretno pomažeš onima, kojima je to potrebno. Ako ne znaš gdje i kako, pošalji mi PM, pa ću te ja uputiti, sestra mi radi sa mentalno retardiranim osobama i uvijek im treba dodatna pomoć. Ne bi povjerovao koliko se čovjek osvijesti kad vidi u kakvim situacijama i okolnostima ljudi žive, i koliko su zahvalni za pola sata pomoći.

Hajd' živio!
surajaa

Post by surajaa »

Necu ti nista reci sto ostali prije mene nisu ucinili...ali evo mogu da te pitam sta mislis o nekoj zivotinjici u tvom domu???

Poznato je da kucni ljubimci uticu pozitivno na psihu svojih vlasnika i pomazu u lijecenju depresije...mozda je glupo poredjenje, ali znam ljude koji nisu mogli ostvariti zelju za potomstvom i nakon sto su u svoj dom doveli prelijepog psa, ribice, kornjacicu, gotovo su se raspomahnitali....

... kazu da su pronasli svoju terapiju za srecu i smijeh...svjesni su da im je zauvijek uskraceno pravo da cuju rijeci mama, tata, da gledaju prve korake i padove, prvi osmijeh i suze svoje djece...

...no sreca je beskonacna, nikad ne znas iz kojeg ugla se ona skriva, stoga ni ti ne moras biti uskracen za osmijeh, radost, srecu, zivot...dovoljno je samo da se osvrnes oko sebe...

Ukoliko imas mogucnost da budes u blizini djece..tim jos bolje...to su neodoljiva i prepametna mala bica od kojih i najmudriji mogu da uce...

Mozda da probas da odes do nekog doma za nezbrinutu djecu (neko je to vec predlagao i to je divna gesta) i poigras se s malisanima, poklonis im neku igracku, slatkis, izvedes ih u setnju, odigras neku igru...to je sve besplatno, a tebi moze da znaci mnogo...davanje je jedna od najplemenitijih ljudskih vrlina, ti ces njima davati svoje slobodno vrijeme i trenutke koje oni tako silno zele, a zauzvrat ces dobiti pravo bogatstvo bezazlenih, iskrenih, srcanih malih prijatelja, kojima tvoja mana (kojom se ti tolko opterecujes) nece znaciti apsolutno nista...

djeca su najiskreniji prijatelji, jedan njihov osmijeh moze da ucini mnogo i od neprocjenjive je vaznosti za sve nas...vjeruj mi

Bit ces ti dobro, svjestan si da je svaki dan dar od Boga i da ga treba prozivjeti na najljepsi moguci nacin :thumbup: pozdrav
Leonid Breznjev

#47 Re: pomagajte depresija 2

Post by Leonid Breznjev »

roki wrote:http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... =depresija

Sjeca li se ko gore navedene teme....
Pod Seroxatom sam vec nekih 3 mjeseca.Stanje mi je bolje ali ne koliko sam ocekivao.Jesam li ja proklet ili je do mene.Mene nista u zivotu neide.
Djevojke me nevole(iako sam lafac.Nije da sebe hvalim ali kad ti tako svako govori vec godinama onda je valjda tako).Koliko sam imao propalih veza ali sam uvijek ja bio ostavljan.Jednostavno se poslije nekog vremena zaljubim pravo a posto sam veoma osjecajan i dajem svoje srce i dusu onda to ocekujem i od druge osobe sto naravno nedobijem jer ona onda zapravo pocne hladiti.Problem je i taj sto imam prilicno dobru skolu u vezi djevojaka koju nikad neprimjenjujem jer se bojim da nekoga nepovrijedim ali sam navikao biti povrijeden.
Kazu mi da se zamaram glupostima.Da sam preopterecen.
Sada neplacem svaki dan ali jako patim.Tako mi fali neko da me saslusa,da mu se pozalim da mu sve kazem a da na kraju nestrahujem da cu biti odbacen kao svaki put do sada.
Mislim da je sad najveci problem moja licnost.Neznam kako da reagujem u nekim situacijama.Zapravo najbolje receno neznam ko sam.Jesam li ja fin i povucen ili sam najveci supak ovog svijeta.Nekad mi dode takva ljutnja na par dana da bih sav svijet poslao u neku stvar ali sve sebe sputavam jer znam da bih ispao jako jako smijesan i glup.Opet sam nekada fin i njezan ali znam da kad sam takav sviju gubim kao i do sada.
Samo se pitam kako drugi ljudi koji su tako pokvareni,poglupi,poruzni imaju tako puno prijatelja i sve se oko njih nesto desava a ja koji sam eto kao lijep,prosjecno inteligentan i prije svega jako osjecajan i iskren nemam nikoga.Tako se usamljeno osjecam.Niko me neshvaca.
Seroxat mi je pomogao samo u vezi placa da neplacem svaki dan.
Jedan sam dan plakao 7 sati konstantno i to ko malo dijete valjao se po podu i molio Boga da ova patnja vise prestane.
Uvece sebe uhvatim u mislima kako bi bilo fino umrijeti da ovo sranje od zivota prestane.
Bio sam kod onoga psihologa sto ste mi preporucili na staroj temi i rekao je da imam socijalnu fobiju.Joj poludit cu vise.Glava mi puca cijeli dan od ovakvih misli.Ja uopste neuzivam u zivotu ni trenitka vec dugi niz godina.
Usput imam 22 godine ali se osjecam nekad kao dijete.Uhvatim se u nekim postupcima(najvise kad se naljutim zbog gluposti) i onda sebe sputavam da se neljutim jer je drugima smijesno kako reagujem.
Ubit cu se vise jer nemogu ovako

Roki molim te, savjetujem ti da se bas puno ne obazires na ove komentare laika koji ti daju preporuke uzimanja droga, alkohola, psihofarmaka i koktele istih!

Jedini dobar savjet koji ja pronadjoh u ovim gore postovima je ovaj za neku malu zivotinjicu, tj. kucnog ljubimca! Mali jedan cukica sa velikim okicama o kojem ces se brinuti, odgajati ga i biti mu potreban, posto ce bez tebe biti osamljen i bez ljubavi!

A ja ti savjetujem jos sljedece.. Ti se trebas pod hitno obratiti psihijatru a ne psihologu!! Samim Seroxatom problem ne moze biti rjesen!
Tebi je tek 22 godine sto moze da znaci da su tvoji hormoni jos uvijek u puberternom razvoju, koji od osobe do osobe moze da potraje i do 26. godine.. To pokazuje i tvoja izjava o "skoli sa zenama"! Nije za zene potrebna nikakva skola da bi te zavolile, a ti njih lafo zbario!! To je pogresno misljenje, vjeruj mi! Tvoje dosadasnje partnerke su najvjerojatnije bile mladje djevojke, takoreci djevojcurci koje jos uvijek, kao ni ti sam, ne znaju ko su i nemaju u potpunosti oformljenu licnost! Zivotu treba dati vremena...

Sto se tice tvojih depresija, da te obradujem i one se daju izlijeciti mada ti ovdje u tvom postu naglasavas vec suicid.. Zato ti jos jednom zelim da naglasim da se konzultujes sa psihijatrom!

Ako ne znas kome da se obratis javi mi se na PP, ja cu te uputiti!

Podigni glavu gore i malo spusti pogled dole i bit ce kako treba!
Zaista nisi jos ni poceo da zivis da bi znao da je tako sve bez znacaja! Zivot nosi ogromne cari sa sobom, ja to znam! Ne plasi se tih krasnih valova i bujica koje te tako bacaju i koje se nazivaju "rijeka zivota"!

Opusti se! Neka te nosi! Pokloni zivotu casu vremena!

PS. ne zaboravi da se javis!
roki

Post by roki »

Aj koliko dobih ponuda za razgovor i savjeta da mi bude bolje sto ovako javno sto na PM.Hvala svima ovako javno.
Jedna se osoba javila(nije pisala na ovoj temi ali ju je procitala) i stvarno je spremna da mi pomogne.
Neka ova tema ostane i dalje otvorena tek sam ustao pa neznam sta da napisem vise...trenutno mi se samo spava
DobroJutroKolumbo

Post by DobroJutroKolumbo »

E ovako , tebi treba dobro "ispucavanje" negativnosti iz sebe... Prijedlog: Kao prvo otidji na utakmicu , pocni ici konstantno sa nekom navijackom grupom na utakmice sto domace , sto gostujuce...vidjeces tu ima svakakvih likova , svkakavih cudi , ali kad obuces dres i kad budes sa rajom u kopu , vjeruj nece ti niko nista reci , odes sa njima pjevas navijacke pjesme , jebes sudiji majku , psujes na druge navijace i jednostavno se ispraznis...Druga stvar , jarane napij se ko balvan uleti u kafanu i namjerno napravi belaj , spucaj nekog , dobices batine sigurno ali ti garantujem da ces se bolje osjecati...boli ce te modrice od batina ali ako svjesno odes da napravis belaj bice ti jarane kao da si narodni heroj...Marihuanu nemoj pusiti jer za tvoje stanje ona nije , ako si je nekad i pusio znaj da te je ona mogla napraviti takvim kakav si danas...to je druga tema...Trece kad nadjes djevojku nemoj se sa njom ponasat kao pickica jer one to ne vole one vole osjecajne muskarce ali vjeruj da im ne treba neko da place...jer kako ce ona kao zena se osjetiti zasticeno kad ona osjeti da fakticki ona treba stititi tebe...zene vole jak oslonac u zivotu...Tebi samo treba malo samopuzdanja i letices kao albatros...Ovo za utakmice ti je prava stvar , jos ces upoznati puno raje...
zena21

Post by zena21 »

Ako su te napustili i odbacili zbog tvojih problema, onda ti nisu ni bili pravi prijatelji... Prijatelji trebaju da budu s nama i u dobru i u zlu...

Svi mi imamo teske periode u nasim zivotima... nekad ne vidis izlaz, mislis da je nesto nerijesivo... ali nije tako... sve se moze rijesiti samo ako imas volju.

Vec su ti ljudi savjetovali da se pocnes druziti s novim ljudima, da vise izlazis, itd. Ja cu ti savjetovati isto... U takvim situacijama najgore sto mozes uciniti je zatvoriti se u kucu sam i misliti o svojum problemima...

Zivot je prelijep i treba ga zivjeti punim plucima... Poslije kise uvijek dolazi sunce, zar ne :)

Neka danas bude prvi dan ostatka tvog zivota :)

Zelim ti sve najbolje i mani se crnih misli... 22 godine :-) :-) :-) Gdje bi mi bio kraj :oops: :D :D
Post Reply