ladyblue18 wrote:Ostri_Mac wrote:ladyblue18 wrote:
Htjela sam to kad sam skontala da od zurnalistike nema hljeba, al sve sam isto cula...a rekose mi da je dosta slicno pravu i tako to.
A sto se tice toga da neko mozda ima afinitete prema arhitektur,medicini etc...ima sve to stoji. Al ja nisam jedna od tih.
Ja razvaljujem jezike al to se ne isplati studirati. Engleski i donekle se isplati al buduci da nemam stelu nit su mi roditelji kojekakvi ministri i bakraci ne zelim ni da pokusavam.

Ko god ti je rekao da je politologija slicna pravu laze k'o pas, vjeruj mi! Ispita ima xtra dobrih, iz kojih se moze steci dobro znanje i fino su prilagodjeni studiju...jedino sto mi se nije svidjelo su Osnove prava i Osnove sociologije...al' eto, razumijem, treba imati generalno znanje o svemu...
I da, sada su ukinuli usmjerenja na Odsjeku politologije tako da medjunarodne odnose mozes birati na postdipl.
A ako vec razvaljujes jezike nemoj ni razmisljati o studiranju istih

, ja evo radim za strance godina i godina, niko me nikad nije pitao za diplomu, dodjes na razgovor, vide kako radis, komuniciras i to je to...a diploma za poznavanje jezika-

hahaha, to ti je problem naseg drustva- vec nam za mejsto cistacice treba fax
Mislim, da se pogr. ne razumijemo, ako hoces bit sudski tumac, profesorica, lektorica isl... Onda su jezici xtra, al' nesto mi se iz tvog posta ne cini tako...
Kolegica je apsolvent tamo, nije imala fakat nikakve stele, yes da je malo duze studirala, al' eto, cisto info radi, da znas da i nije sve u steli

Puuuu onda svi lazu
Znam to za jezike zato sam i odustala

Iako opet kazu moze ti sutra doc neko sa diplomom i uzet posao nesto ne vjerujem u tu jer ako ti tu radis godinama zasto bi te neko sutnuo

Ko nas narod..
radim od '96

nikad nisam bio ni na jednom kursu

evo sad mislim nekad uzeti u British Council test za diplomu koja vrijedi dozivotno, jest da je tesko pravo al' se isplati cak mozes uzeti i stepene, jedan od najtezih je onaj gdje ti priznaju znanje jezika neophodno za sve akademske aktivnosti

, mislim da sam test kosta oko 200KM...
Nego, radio sam u jednom odjelu za Human Resources iz VB, i fino mi zena kaze "past performance is the best predictor of future," naravno, ugrubo receno...ljudi se vise fokusiraju na ono sto ti kao pojedinac mozes i znas raditi i kako mozes doprinjeti kolektivu a ne kao kod nas, parafraziram: "AAAAA, imas FAX, upadash u tim, dobar si!!!" Naravno, fakultet ima svoje prednosti i svoje mjesto i naravno da na odredjena mjesta ne primaju ljude bez faxa, al' nije kao kod nas da ti, kao sto rekoh, i za cistacicu treba diploma

;
A politologija...
odes na web site FPN-a pa pregledas programe, ili jos bolje, otidji na fax
pa pogledaj....ako te inetersuje vise posali na PM