Hapsenje

GandalfSivi

Post by GandalfSivi »

Gore pomenuta gospoda nisu uhapsena nego privedena na razgovor, te odmah poslije toga pustena. Meni licno je i jedno i drugo ponizavajuce, pogotovo iz razloga sto su privedeni na osnovu potjernice koju je izdala Srbija, a na koju nije imala pravo iz razloga sto Hag mora odobriti sve i jednu optuzbu za ratni zlocin, a ove optuzbe (kao i ona protiv Ilije Jurisica) su odbacene od strane Haga. Znaci nasa lijepa, jedna i jedina drzava se ulizuje agresoru (tj. Srbiji) i privodi svoje gradjane (a da ironija bude veca, Beslagica kao drzavnog poslanika uopste ne smiju ni privest), dok se nase komsije prave lude i ne privode ni one koje Hag ceka za sudjenje.

Ali nema veze, oni ce opet u Evropu prije nas. Super...
ahmed&nedzad

Post by ahmed&nedzad »

Neko svojevremeno reče ili napisa, da će doći dan kad će se oni koji su branili ovu zemlju tokom agresije stiditi toga i neće smjeti spomenuti.
:-?
jeza u ledja

Post by jeza u ledja »

GandalfSivi wrote:Gore pomenuta gospoda nisu uhapsena nego privedena na razgovor, te odmah poslije toga pustena. Meni licno je i jedno i drugo ponizavajuce, pogotovo iz razloga sto su privedeni na osnovu potjernice koju je izdala Srbija, a na koju nije imala pravo iz razloga sto Hag mora odobriti sve i jednu optuzbu za ratni zlocin, a ove optuzbe (kao i ona protiv Ilije Jurisica) su odbacene od strane Haga. Znaci nasa lijepa, jedna i jedina drzava se ulizuje agresoru (tj. Srbiji) i privodi svoje gradjane (a da ironija bude veca, Beslagica kao drzavnog poslanika uopste ne smiju ni privest), dok se nase komsije prave lude i ne privode ni one koje Hag ceka za sudjenje.

Ali nema veze, oni ce opet u Evropu prije nas. Super...
Hajd ovaj me je post malo jos ko smirio...

Ja sam vec bio shvatio da je Selim Beslagic uhapsen da bi se izrucio Srbiji. To bi bilo malo je reci sokantno.
borat

Post by borat »

oslobad wrote:
kustah wrote:Dali neko zna sta znaci ono: "sumnje da je koristio zabranjena sredstva ratovanja"
kako da ne znamo,koristio ono strasno tajno oruzje koje jos nema ni Amerika ni Rusija.

greska mu bila sto nije prepustio Tuzlu i tuzlake na milost i nemilost,hahahahaa..

majcicu im....6em.
Njegova greska je sto nije izdao naredbu da se agresorska vojska ne stedi,vidi se kad je neko milostiv prema neprijatelju kako se to vrati...pa cak i od svojih.
Trebali su ih sve pobiti,znam zvuci nemilosrdno ali kada kazem to ne mislim na grupe koje su okrenute sa licem prema zidu i povezima na ocima,mislim na cistu borbu.Borbu koja se vodi na takav nacin da nema stajanja,preciznije....udariti snazno neprijatelja da nema vremena da se preda,od ratinh zlocina cisto jer su i jedni i drugi bili naoruzani.Mrtvi ne govore...a poslije toga nema prasine.

Zao mi Selima nije ovo zasluzio.
branimir_s

Post by branimir_s »

Trebali smo se pustiti da nas JNA i cetnici odrade i sve bilo OK: Jadno da jadnije ne moze biti...
jeza u ledja

Post by jeza u ledja »

I onda se sjetim onolike price o izrucenju 'alzirske grupe'...
borat

Post by borat »

jeza u ledja wrote:I onda se sjetim onolike price o izrucenju 'alzirske grupe'...
Pa on je komunjara,manje je bitan :) :) :) pardon manje podoban.
mostarac

Post by mostarac »

Ma Selim ih je sve iskuliro tu, nije se pozvao na imunitet, a imao je pravo i jos im je rekao da bi volio da podignu optuznicu pa da kaze covjek sta ima, jer cist je ko suza. Nije se pozivao ni na ugrozenost ni na bilo sta drugo. Nisu se desavala dogadjanja naroda, nije bilo nista specijalno i meni je tu Selim odrzao svima njima lekciju. Posten covjek, cist pred zakonom, odazvao se bez ikakvih jadikovki i slicnih sranja, zakonskom pozivu drzave i odrzao predavanje iz postivanja zakona i institucija i jos im na kraju na kulturan nacin rekao JEBITE SE PAPCI :D
kustah

Post by kustah »

mostarac wrote:Ma Selim ih je sve iskuliro tu, nije se pozvao na imunitet, a imao je pravo i jos im je rekao da bi volio da podignu optuznicu pa da kaze covjek sta ima, jer cist je ko suza. Nije se pozivao ni na ugrozenost ni na bilo sta drugo. Nisu se desavala dogadjanja naroda, nije bilo nista specijalno i meni je tu Selim odrzao svima njima lekciju. Posten covjek, cist pred zakonom, odazvao se bez ikakvih jadikovki i slicnih sranja, zakonskom pozivu drzave i odrzao predavanje iz postivanja zakona i institucija i jos im na kraju na kulturan nacin rekao JEBITE SE PAPCI :D
Pa mogao bi barem postaviti link za taj info! :)
mostarac

Post by mostarac »

SARAJEVO - Zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta BiH Selima Bešlagića te umirovljenika OSBiH Envera Delibegovića i umirovljenika MUP-a Tuzlanske županije Budimira Nikolića jučer u šest sati u Tuzli je po zahtjevu MUP-a FBiH privela policija TŽ i sprovela ih na saslušanje u Sud BiH u Sarajevo.

- Sve je bilo u granicama krajnje korektnosti i zbog toga se nisam htio pozivati na imunitet koji uživam kao zastupnik. Policija je došla, priopćila nam da ima nalog za naše privođenje na saslušanje u Sarajevo, što smo odmah i učinili. Policijskim vozilom otišli smo u Sud BiH, dali izjave pred sucem Salemom Misom i evo vraćamo se u Tuzlu - kazao je Bešlagić Dnevnom avazu, jučer nakon saslušanja.

Prema riječima Bešlagića, on, Nikolić i Delibegović privedeni su u Sud BiH na zahtjev Interpola Srbije, koji je tražio njihovo uhićenje i ekstradiciju u Srbiju. Razlog za to su optužbe koje srbijanska strana stavlja na teret ratnim čelnicima Tuzle za događaje od 15. svibnja 1992. godine, u javnosti poznate kao "tuzlanska kolona".

- Nakon što smo saslušani u Sarajevu, rečeno nam je da nema zakonskog osnova za našu ekstradiciju u Srbiju, o čemu će biti obaviještene nadležne pravosudne institucije u Beogradu, sa zahtjevom da spise i sav dokazni materijal koji posjeduju protiv nas dostave Sudu BiH kako bi ovaj sud mogao voditi postupak, naravno ako za to ima osnova - navodi Bešlagić.

Prilikom jučerašnjeg saslušanja u Sudu BiH, kazao je Bešlagić, saznao je da je kolonu JNA 15. svibnja 1992. na Brčanskoj Malti u Tuzli tobože "napalo tri tisuće naoružanih pripadnika Zelenih beretki".

- Naslušao sam se svakakvih laži i izmišljotina o 15. svibnju, ali ovu laž nisam do sada čuo. Pa da je u Tuzli bilo tri tisuće naoružanih vojnika 15. svibnja, oslobodili bismo od četnika i Zvornik i Bijeljinu i Ozren, s kojeg su tri godine kasnije ubili 71 tuzlansko dijete. Prema njihovim optužbama, ispada da su vojnici JNA tog dana u Tuzli bili nenaoružani i, ponavljam, za godinu, kako je krenulo, ispast će da su bili u kupaćim gaćicama, a ne da su onolikim eksplozivom i oružjem htjeli uništiti ovaj grad. Rado ću se pojaviti pred Sudom BiH kako bih o svemu svjedočio, jer podmetanja u vezi s "tuzlanskom kolonom" suviše dugo traju - zaključuje Bešlagić.

Prema saznanjima "Dnevnog avaza", zahtjev za uhićenje i ekstradiciju u Srbiju, osim za Selima Bešlagića, Budimira Nikolića i Envera Delibegovića, stigao je i za rahmetli Muhameda Brkića, koji se već nekoliko godina ne nalazi među živima. Zbog slučaja "tuzlanska kolona" u pritvoru u Beogradu već drugi mjesec se nalazi Ilija Jurišić, koji, iako se to u medijima špekuliralo, nije imao nikakve veze s Kriznim stožerom za obranu Tuzle.

15.6.2007.
Pincom.info
Odisej

Post by Odisej »

:D

Tugo moja , u akvoj mi " državi" živimo.
Odeš u Svrbiju i mogu te hapsiti kada hoće , ko hoće i kako hoće kao državljanina BiH ,a da niko od najviših organa države ne reaguje.
Hebeš takvu državu i takve vladare u njoj!
:( :( :( :( :( :( :( :(
I još nešto: zar nije zanimljivo da do sada nije uhapšen niti jedan kadar nacionalnih BH-a stranaka u toj " tamo daleko" zemlji....
kustah

Post by kustah »

Pa dobro,jos uvijek kako neko rece ovo je poznizenje za nas!
fukara_tz

Post by fukara_tz »

Selim je prosle godine gostovo na BNTV povodom godisnjice odbrane Tuzle od cetnika. Pa je i njima tamo javno rekao da nema sta da krije i da ce se odazvati na sve sudske pozive.

evo video isjecaka snimljeno ove godine za 15.maj na BNTV u studiju su gostovali Sead Avdic, Sinan Alimanovic koji je snimao dogadjaj na Brcanskoj, Mile Dubajic tadasnja JNA i Pejic iz policije rs-a...

Glavno mi je kad voditeljica kaze "otkud tako hladan odnos prema JNA u Tuzli" :lol:

evo redom pa sami prosudite

1. http://www.youtube.com/watch?v=2zm5QxmaFxs

2. http://www.youtube.com/watch?v=KnZhLyQuFBc

3. http://www.youtube.com/watch?v=oWyWZ2WUgvI

4. http://www.youtube.com/watch?v=xOCl8AkLPOM

5. http://www.youtube.com/watch?v=TyMfNnQOoYI

6. http://www.youtube.com/watch?v=DywUsE_EC0s
Ahmmed

Post by Ahmmed »

fukara_tz wrote:Selim je prosle godine gostovo na BNTV povodom godisnjice odbrane Tuzle od cetnika. Pa je i njima tamo javno rekao da nema sta da krije i da ce se odazvati na sve sudske pozive.

evo video isjecaka snimljeno ove godine za 15.maj na BNTV u studiju su gostovali Sead Avdic, Sinan Alimanovic koji je snimao dogadjaj na Brcanskoj, Mile Dubajic tadasnja JNA i Pejic iz policije rs-a...

Glavno mi je kad voditeljica kaze "otkud tako hladan odnos prema JNA u Tuzli" :lol:

evo redom pa sami prosudite

1. http://www.youtube.com/watch?v=2zm5QxmaFxs

2. http://www.youtube.com/watch?v=KnZhLyQuFBc

3. http://www.youtube.com/watch?v=oWyWZ2WUgvI

4. http://www.youtube.com/watch?v=xOCl8AkLPOM

5. http://www.youtube.com/watch?v=TyMfNnQOoYI

6. http://www.youtube.com/watch?v=DywUsE_EC0s
fukara_tz to uvijek radi na pravi način, dokumentovano,bez šupljiranja!

Aferim i hvala za sve što radiš!
voajer

Post by voajer »

Ja sam se uclanio u ovaj forum kada je Ilija uhapsen u Beogradu. To su uzasne stvari.
Tamo su ljudi toliko nalagani i toliko rado prihvataju laz, da im je svaki povod dobar da malo relativiziraju karakter Balkanskih ratova a narocito rata u Bosni.

Al dobro sad, lako cu ja za njih, sta je sa ovom nasom vladom i politicom elitom- stoka impotentna. Ilija vec dva mjeseca sjedi u zatvoru zato sto se onom cetniku Kostuljici digla kita da pred svojim narodom i Calom glumi lovca na ratne zlocince.
Jeli alkalaj potegao tu temu u razgovoru kada je dosao onaj Pozdercev unuk Jeremic u Sarajevo? Jel iko ista uradio i jel nasa vlada protestvovala u EU zbog nelegalnog hapsenja nasih branitelja po Srbiji?

Da se razumijemo, ta citava knstrukcija oko nenaorzanih 18-ogodisnjaka je toliki bezobrazluk da bi mi trebali prekinut diplomatske odnose sa Beogradom zbog ovog. Ovim nam je porucen da nismo imalilegitimitet da se branimo i da sljedeci put ako krenu sv treba sebi da pucamo u glavu a ne u njihovu vojsku.
Al kazem,hajd sta nam oni porucuju, radili su i gore, al sto ovi nasi tu citavu ideju tako sutke prihvataju je za revolucije.
tempora

Post by tempora »

To je danak koji placamo svojom inferiornoscu. :oops: Nista me ne cudi.Bit ce jos gore.Vec sutra ce poceti krivicno goniti one koji izuste rijec genocid.Opet oni krivi a mi zrtve? :oops:
Goran_35

Post by Goran_35 »

tempora wrote:To je danak koji placamo svojom inferiornoscu. :oops: Nista me ne cudi.Bit ce jos gore.Vec sutra ce poceti krivicno goniti one koji izuste rijec genocid.Opet oni krivi a mi zrtve? :oops:
Bice jos gore to je sigurno.A taj danak ne placamo samo svojom inferiornoscu vec prije svega svojom gluposcu!A ima i bezobrazluka i partijskih-sitnosicardzijskih interesa a sve u cilju osvajanja koje fotelje u piramidi vlasti.Bez sumnje,specijalni rat ciji je krajnji cilj potpuno razbijanje BiH se vodi vec dugo.Tome su pomogli i mediji i mi sami sa svojom plitkom pamecu.Bez obzira kakav je bio rahmetli Alija,cinjenica je da je bio prvi predsjednik BiH i vrhovni komadant A BiH.U ratu ta ista armija je bila zajednicka,bez obzira ko je kojojoj partiji pripadao i kao takva sluzila je u odbrani od agresora.A mi sami,pored strasne medijske kampanje i specijalnog rata,smo uspjeli ubrzati dokazivanje nekakve navodne "zavjere" istog tog rahmetli prvog predsjednika i vrhovnog komadanta,te pomogli u stvaranju neke nove istine,"da smo svi podjednako krivi,da je ta armija izgubila multetnicki karakter,da je cinila zlocine" - ukratko da u ratu koji je bio navodno nema dobrih,vec su svi losi.A u toj istoj armiji,bili su i tuzlaci i Tuzla i Selim i Ilija...

Svaka cast nasoj gluposti!
Maraschino

Post by Maraschino »

Goran_35 wrote:
tempora wrote:To je danak koji placamo svojom inferiornoscu. :oops: Nista me ne cudi.Bit ce jos gore.Vec sutra ce poceti krivicno goniti one koji izuste rijec genocid.Opet oni krivi a mi zrtve? :oops:
Bice jos gore to je sigurno.A taj danak ne placamo samo svojom inferiornoscu vec prije svega svojom gluposcu!A ima i bezobrazluka i partijskih-sitnosicardzijskih interesa a sve u cilju osvajanja koje fotelje u piramidi vlasti.Bez sumnje,specijalni rat ciji je krajnji cilj potpuno razbijanje BiH se vodi vec dugo.Tome su pomogli i mediji i mi sami sa svojom plitkom pamecu.Bez obzira kakav je bio rahmetli Alija,cinjenica je da je bio prvi predsjednik BiH i vrhovni komadant A BiH.U ratu ta ista armija je bila zajednicka,bez obzira ko je kojojoj partiji pripadao i kao takva sluzila je u odbrani od agresora.A mi sami,pored strasne medijske kampanje i specijalnog rata,smo uspjeli ubrzati dokazivanje nekakve navodne "zavjere" istog tog rahmetli prvog predsjednika i vrhovnog komadanta,te pomogli u stvaranju neke nove istine,"da smo svi podjednako krivi,da je ta armija izgubila multetnicki karakter,da je cinila zlocine" - ukratko da u ratu koji je bio navodno nema dobrih,vec su svi losi.A u toj istoj armiji,bili su i tuzlaci i Tuzla i Selim i Ilija...

Svaka cast nasoj gluposti!
oslobad,
jest' druze,istina je, ali ona gorka istina.doslo vrijeme da se hapse rodoljubi i patriote a ratni zlocinci slobodno prelaze iz Bosne u Srbiju i obratno.

nadam se da ce prije pohvatati ove nase patriote nego svoje zlocince,da se jednom dogodi pravda

Sa ovim je sve receno,

samo sto ne hapse nego isceniraju bjegstva ratnih zlocinaca. :oops:
seldzuk

Post by seldzuk »

Meni je van svake pameti da se bilo šta tako uradi zato što je nekom majmunu u Beogradu naumpalo da nešto takvo traži. Al je činjenica i da nam je prvi čovjek ARBiH toliko vremena pod haškom tužbom i da se ne ljutimo previše. Nama stvarno fali ponosa. Imamo kolektivni kompleks manje vrijednosti. :-?
nineac

Post by nineac »

nenzam sta bi napisao majke mi.
Samo cu reci da je ovo kap koja je u meni prelila casu sto se tice mog odnosa prema ljudima koji su glasali za SDA, SBiH jer su time glasali i za njihove koalicione pertnere.
MI SMO KRIVI A NE POLITICARI, jer smo ih mi stavili tu gdje jesu!
Ali evo da se pridruzim na jebavanju svega i svacega ovim parazitima u vlasti!
Aferim :x
Ergot

Post by Ergot »

seldzuk wrote:Al je èinjenica i da nam je prvi èovjek ARBiH toliko vremena pod ha¹kom tu¾bom i da se ne ljutimo previ¹e.
:roll: :roll: :roll:
RizinoPolje

Post by RizinoPolje »

Code: Select all

6. http://www.youtube.com/watch?v=DywUsE_EC0s[code]
[quote]
Jeli alkalaj potegao tu temu u razgovoru kada je dosao onaj Pozdercev unuk Jeremic u Sarajevo? Jel iko ista uradio i jel nasa vlada protestvovala u EU zbog nelegalnog hapsenja nasih branitelja po Srbiji? 

Da se razumijemo, ta citava knstrukcija oko nenaorzanih 18-ogodisnjaka je toliki bezobrazluk da bi mi trebali prekinut diplomatske odnose sa Beogradom zbog ovog. 
[/quote]

Da li se video sa youtube moze skinuti i ako moze, kako?
Vozdra_123

Post by Vozdra_123 »

kustah wrote:Dali neko zna sta znaci ono: "sumnje da je koristio zabranjena sredstva ratovanja"
"civil koristio oruzje protiv JNA"

neka neka...

a bosanci idu sluzbeno u srbiju, na odmor u srbiju....

ZID NA DRINU! :x :x
Vozdra_123

Post by Vozdra_123 »

ahmed&nedzad wrote:Neko svojevremeno reče ili napisa, da će doći dan kad će se oni koji su branili ovu zemlju tokom agresije stiditi toga i neće smjeti spomenuti.
:-?
a ko je kriv za to???

mi sami... :x
Post Reply