Top post....Evo ko voli ove SF teme, i istrazivanje, koordinate kineskih piramida na Google Earth
Bosanska piramida Sunca vol.5
-
bc_chupo
VISOKO U GINISOVU KNJIGU REKORDA
19.06.2007
Pozdrav gosp. Osmanagiću,
Jako mi je drago sto Vam toliki ljudi pružaju podršku
i opet se kroz ovo vidi da je ovo Projekat koji se tiče
svih nas.
Nadam se da će se uskoro riješiti bespotrebna dilema oko nastavka
radova.
Čitajući one komentare koji stižu iz svih dijelova svijeta svidio mi se
i onaj prijedlog čitaoca iz Njemačke koji je predložio da se naprave
prospekti i leci za Nijemce. Mislim da je to jako dobra ideja i da bi to
znatno pospješilo promociju Bosanskih piramida u inostranstvu.
Zbog toga želim da Vam ponudim svoju besplatnu suradnju ukoliko
budete izrađivali letke i prospekte na njemačkom jeziku.
Ovaj potez bi bio jako pogodan kada se uzme i u obzir
da će ovog ljeta veliki broj naših Bosanaca iz dijaspore obilaziti
Piramide i oni bi sigurno svi bili zainteresovani da podjele te prospekte
kada se vrate u Njemačku, Austriju ili Švicarsku.
Eto želio sam samo da znate da Vam stojim na raspolaganju pa ukoliko
budete zainteresovani Vi me slobodno kontaktirajte.
I znajte da su svi Visočani na vašoj strani i da ćemo se dići na noge
ukoliko Vlada ne bude uskoro podržala ova istraživanja.
Srdačan pozdrav,
Eldin B.
Visoko
Postovani Semire,Upravni odbore i svi radnici i volonteri i ostali gradani.
Osjecam se jako uzbudeno desavanjima o zaustavljanju daljnjih radova na
APBPS.
Ali mogu Vam reci iskreno, da te informacije jos vise uticu pozitivno na
mene i daju mi veci
moral, pomaganju radova APBPS, i ubijeden sam, da mene, a isto i ostale
gradane koji misle dobro ovom projektu nece nista sprijeciti, Svoje
planirane radove cu regulisati i Visoko ce ponovo uci u
ginisovu knjigu rekorda. Bez Vas Bosanske piramide ne bi ugledale svijetlo
dana
Dragi Semire, predlazem prezentaciju Bosanskih dolina piramida u Austriji
Januar 2008
Radujem se ponovo nasem susretu i da prezentiramo nasu ljepotu drage nase
Bosne i Herzegovine
Eso H., London
Pozdrav Semire,
Ne želim vam poslati pismo podrške, želim da pomognem direktno na bilo koji način zajedno sa grupom kolega sa Filozofskog fakulteta. Upoznali smo se na Piramidi Mjeseca, ako se sjećate. Prije mjesec dana sam dolazio u Visoko da volontiram, ali niste imali dozvolu. Ovom prilikom vam se nudi grupa studenata Historije umjetnosti bilo kad,bilo sta da pomogne u istraživanju.Možete i zvati na 061 …
S Poštovanjem ... S. B.
Gospodine Semire i ostali sto radite taj posao sa svim srcem. Ja zelim da vam dam dio svoje podrske. Vama I mome malom Bosanskom narodu koji ima veliko srce. Hvala vam sto mislite na svoju zemlju. Ja vjerujem u ono sto vidim.nase piramide su svjetla buducnost za nasu siromasnu zemlju. Svaka zemlja ima nekog naucnika, izumitelja, itd a mi imamo tebe, narod je uz tebe
BAKI
19.06.2007
Pozdrav gosp. Osmanagiću,
Jako mi je drago sto Vam toliki ljudi pružaju podršku
i opet se kroz ovo vidi da je ovo Projekat koji se tiče
svih nas.
Nadam se da će se uskoro riješiti bespotrebna dilema oko nastavka
radova.
Čitajući one komentare koji stižu iz svih dijelova svijeta svidio mi se
i onaj prijedlog čitaoca iz Njemačke koji je predložio da se naprave
prospekti i leci za Nijemce. Mislim da je to jako dobra ideja i da bi to
znatno pospješilo promociju Bosanskih piramida u inostranstvu.
Zbog toga želim da Vam ponudim svoju besplatnu suradnju ukoliko
budete izrađivali letke i prospekte na njemačkom jeziku.
Ovaj potez bi bio jako pogodan kada se uzme i u obzir
da će ovog ljeta veliki broj naših Bosanaca iz dijaspore obilaziti
Piramide i oni bi sigurno svi bili zainteresovani da podjele te prospekte
kada se vrate u Njemačku, Austriju ili Švicarsku.
Eto želio sam samo da znate da Vam stojim na raspolaganju pa ukoliko
budete zainteresovani Vi me slobodno kontaktirajte.
I znajte da su svi Visočani na vašoj strani i da ćemo se dići na noge
ukoliko Vlada ne bude uskoro podržala ova istraživanja.
Srdačan pozdrav,
Eldin B.
Visoko
APBPS.
mene i daju mi veci
dana
Januar 2008
Bosne i Herzegovine
Eso H., London
Pozdrav Semire,
Ne želim vam poslati pismo podrške, želim da pomognem direktno na bilo koji način zajedno sa grupom kolega sa Filozofskog fakulteta. Upoznali smo se na Piramidi Mjeseca, ako se sjećate. Prije mjesec dana sam dolazio u Visoko da volontiram, ali niste imali dozvolu. Ovom prilikom vam se nudi grupa studenata Historije umjetnosti bilo kad,bilo sta da pomogne u istraživanju.Možete i zvati na 061 …
S Poštovanjem ... S. B.
Gospodine Semire i ostali sto radite taj posao sa svim srcem. Ja zelim da vam dam dio svoje podrske. Vama I mome malom Bosanskom narodu koji ima veliko srce. Hvala vam sto mislite na svoju zemlju. Ja vjerujem u ono sto vidim.nase piramide su svjetla buducnost za nasu siromasnu zemlju. Svaka zemlja ima nekog naucnika, izumitelja, itd a mi imamo tebe, narod je uz tebe
BAKI
- DaysleepeR
Slusaj ti ba chupo, ako me iznerviras vidjeces sta je offtopic.bc_chupo wrote:alternativna historija nije tema...piramide egipta amerike kine itd.. nisu..mozda nisi procito naslov teme kak treba ?pricamo iskljucivo o ovoj temi a mozes ti skretat ko i ostali antipiramidasi samo to i znate...kad je rjec o piramidi usutite se ko bube ...
Sta si ti neki moderator ovdje ili si neki drugi kurac, pardon penis?
Jadna ti majka ako Semirovi ljudi odbijaju stvari koje su osnova hipoteze, a ne zaboravi da je BiH piramidalna prica i dalje na hipotezi.
Ja ne vidjeh ni konkretne dokaze ni međunarodnu verifikaciju.
Da se izbjegne tvoja replika, bio sam na Plješevici jer one slike izgledaju uvjerljivije nego sa Visočice koja je niđe veze i više sam nego ubjeđen da se radi o prirodnim oblicima.
Osim toga, kad pogledas izgled Visočice sa Plješevice, nigdje oblika piramide...
-
Thyl
Daysleeper, pripazi ti malo kako se Chupi obracas, da ne zavrsis na listi "smrdljivih fasista" i "neprijatelja Bosne".
http://users.skynet.be/orbus/aktua/aktua1687.htm

http://users.skynet.be/orbus/aktua/aktua1687.htm
A da ne pitamo gdje je Semke bio u ta doba...KOMENTAR RepublikaBiH:
Svi znamo, pa čak i mala djeca da je pojava Gospe u Međugorju najobičnija laž. U tu laž ne vjeruju čak ni biskupi Katoličke crkve jer joj nikada nisu istinski pridavali važnost. Ipak, ta laž i Boga i ljudi se koristi za navlačenje lakovjernih iz cijelog svijeta na razna hodočašća gdje se troše i zarađuju milioni maraka. Ta očita prevara ne smeta ni najmanje Gavrilu Grahovcu, Dubravku Lovrenoviću, Blaguju Govedarici i mnogim drugim u dejtonskoj vlasti okupirane REPUBLIKE BIH ali im smeta arheološko nalazište sa stvarnim nalazima, dokazima, artifaktima iz daleke prošlosti Bosne i Hercegovine.
Bile tu piramide ili ne bile ne može se poreći postojanje građevina rađenih dokazano ljudskom rukom od tunela do megalitnih blokova na brdu Tropikalijasa artifaktima koju upućuju na otkriće pra-bosanskog alfabeta te raznih alata za lijevanje metala i td. I umjesto da bar moralno i sa skromnim materijalnim sredstvima pomognu entuzijastima koji troše svoje vrijeme i svoj novac na akcijama od opšteg društvenog dobra i za nauku i za historiju, pa na krajeva i za razvoj i turizma, baziranog na stvarnim arheološkim otkrićima, a ne na laži kao u Međugorju, ovi smradovi su podigli na noge sve ostale smradove iz cijelog svijeta nebi li kako ugušili i to malo entuzijazma što je ostalo u napaćenoj Bosni.
Njihov usmrđeni saveznik Anthoni Harding iz Britanije roni krokodilske suze što Fondacija arheološkog parka ima par auta, a tamo neko "arheološko" društvo iz genocidne tvorevine, koje prećutno podržava rušenju na hiljade historijskih spomenika nema ni jedno. To je to, čak i u nauci fašistička banda petlja svoje prste. Jedini problem za njih je sam naziv: "Bosanske piramide".
To ne mogu svariti nikako, kao što ne mogu svariti ni da Bosnom do Neuma prođe neki auto put. Po njima može, ako će završiti u Pločama, proći pored Međugorja i ako će za njegovu gradnju biti korišten kamen iz Srbije. Ovo je još jedan dokaz da nažalost, okupiranom Republikom Bosnom i Hercegovinom vlada i dalja banda fašističkih smradova, kojima nikada nije smetalo rušenje zapuštenost starog grada Visoki, Bobovca, pravljenje javnih WC na starom bošnjačkom groblju, pa čak ni rušenje na hiljade džamija i starog mosta u Mostaru.
Nešto nam nije poznato da su dali i jednu marku, pokrenuli peticiju ili dali bilo kakvu moralnu podršku za obnovu banjalučke ljepotice Ferhadije ili na hiljade džamija porušenih tokom rata. Oni su sada došli na svoje pa bi da sa genocida pređu na kulturocid, zakopaju, uguše i unište i ono malo što je ostalo.
KOMENTAR ORBUSA:
Neprijatelji Bosne ne biraju sredstva ni način da spriječe arheološka otkrića
Zbog čega pojedinci nastoje po svaku cijenu zaustaviti dalja arheološka otkrića u Visokom?
Njihovi interesi su različiti, ciljevi su im isti:
Dok jedni strijepe od bojazni da će bosanske piramide baciti u sjenku njihova hodočašća i lagodni život eksploatiranjem naivnih posjetilaca njihovim prikazanjima, drugima, čitaj: fašistima i nacionalistima, nikako se ne uklapa u kontekst da Bošnjaci nešto otkriju što će izmijeniti historiju cijeloga svijeta, čime će porasti značaj Bosne i svjetski interes za autohtone stanovnike i njihovo porijeklo, što mogu potkrijepiti arheološka otkrića u Visokom.
Treći, koji su se uvijek ograđivali od prvih i drugih, zavisno od režima, sad zajednički sa njima nastupaju po logici "cilj ne bira sredstva". Ovi treći u koje ubrajamo historičare, arheologe i neke političare, što su za lični interes bili spremni da pišu da potičemo sa Mjeseca, ne pomakavši se ni koraka iz svojih kabineta, sada udruženi, uz pomoć prvih i drugih pokušavaju po svaku cijenu zaustaviti otkrivanje istine, kojoj nije bilo mjesta u njihovim hipotezama o Bosni i autohtonim Bošnjanima, krivotvoreći historiju i arheologiju, da bi se dodvorili ondašnjem režimu za bolji stan, radno mjesto i lični prestiž.
Visočka otkrića su pokrenula lavinu sujete i straha od istine, koju su (kvazi naučnici) decenijama krivotvorili da bi uživali u ondašnjem režimu, a sada po već poznatim metodama su nabili dizgine na neke korumpirane političare, kojih ne manjka u Bosni i Hercegovini.
Iznova povrijeđene sujete bosanskih historičara i arheologa uz pomoć političkih istomišljenika pokušavaju spriječiti iskopavanje na Visočkom arheološkom nalazištu, nasuprot stvarnim nalazima, dokazima, artifaktima i dr. iz daleke prošlosti Bosne i Hercegovine, samo na osnovu njihove nenaučne terminologije.
Prisjetimo se da su u srednjem vijeku također imali profesore historičare i arheologeali, kad je Galileo Galilej otkrio da zemlja nije nepokretna već da se okreće oko svoje vlastite osi jednom dnevno, pored toga je potvrdio da se kreće putanjom oko Sunca, kompletirajući taj krug za jednu godinu. Inkvizicija ga je 1633. godine zbog toga stavila u okove i odvela u Rim, kod pape Urbana VIII. Poslije dvije sedmice provedene u karanteni na insistiranje Ferdinanda II. de Medićija, premješten je u rezidenciju toskanskog konzula. U aprilu 1633. godine inkvizicija je počela ispitivati Galileja, da bi sa suđenjem počela 22. juna 1633. godine i u sudskom procesu ga osudila na odricanje od svog učenja, na što je on i pristao, bojeći se da ga ne bi zadesila ista sudbina kao i Giordana Bruna iz godine 1600., kao i na zatvor neodređenog trajanja što je kasnije papa Urban VIII. pretvorio u konfinaciju (kućni pritvor).
Nasuprot svim tadašnjim glupostima crkve, njene inkvizicije i kvazi naučnika Zemlja se i dan danas okreće.
Zato bi bosanski inkvizitori trebali razmisliti i pokazati koliko oni znaju o korelaciji (geometrijskoj, astronomskoj, matematičkoj) među svjetskim piramidalnim kompleksima, umjesto da nam iz njihovih kabineta ponavljaju kao papagaji "nema piramida", s ciljem da Osmanagiću po svaku cijenu udijele sudbinu Galileja.
Ne čudi nas da su obični ljudi počeli da im spočitavaju i sumnjaju u znanje tih naših profesora pitajući se šta mogu njihova djeca od njih naučiti? Ljudi i sami vide na terenu svojim očima ono što "inkvizitori" ne mogu vidjeti u njihovim kabinetima.
Ministri, historičari i arheolozi dolaze, umiru i odlaze, a Bosna ostaje sa svim svojim otkrivenim i neotkrivenim blagom, u prkos svima.
-
Thyl
Nego, imam ja jedno ozbiljno pitanje za Chupu, koji je ocito glasnogovornik piramida i Semketa ovdje na forumu.
Evo vako.
U aprilu Fondacija zatrazi pare i dozvole od drzave za projekt obnove starog grada Visoki: http://www.piramidasunca.ba/piramida/in ... &Itemid=26.
Onda, nakon sto im se to odbije, dva mjeseca kasnije, tj. prekjuce, objave 'ekskluzivnu' vjest da stari grad Visoki nepostoji: http://www.piramidasunca.ba/piramida/in ... &Itemid=26.
E sad, moje pitanje je ovo: jel to stari grad jos postoj'o u aprilu kad je trebalo za njega dobit pare i dozvole, a onda je nest'o u junu kad se pare i dozvole nisu dobile?
Evo vako.
U aprilu Fondacija zatrazi pare i dozvole od drzave za projekt obnove starog grada Visoki: http://www.piramidasunca.ba/piramida/in ... &Itemid=26.
Onda, nakon sto im se to odbije, dva mjeseca kasnije, tj. prekjuce, objave 'ekskluzivnu' vjest da stari grad Visoki nepostoji: http://www.piramidasunca.ba/piramida/in ... &Itemid=26.
E sad, moje pitanje je ovo: jel to stari grad jos postoj'o u aprilu kad je trebalo za njega dobit pare i dozvole, a onda je nest'o u junu kad se pare i dozvole nisu dobile?
-
Princess Fiona
bc_chupo wrote:VISOKO U GINISOVU KNJIGU REKORDA
19.06.2007
APBPS.
mene i daju mi veci
dana
Januar 2008
Bosne i Herzegovine
Eso H., London
Nije bolan chupo Visoko u Ginisovu knjigu rekorda, nego TORTA!
BTW, kad je to Visoko prije bilo u Ginisovoj knjizi rekorda?
http://www.piramidasunca.ba/piramida/in ... iew&id=276
PREDAVANJE OSMANAGIĆA U AMBASADI BIH U LONDONU - Vijest
13.12.2006
…
Na kraju večeri je posebna poslastica bila gigantska torta piramidalnog oblika. Njen autor, Eso Halilović, koji je ujedno bio i ljubazni domaćin Osmanagićeve posjete, obećao je pravljenje torte rekordnih dimenzija za početak geo-arheološke sezone u 2007.
-
walkabout
Sta piramida moze da uradi - kosmar, pravi kosmar.
Sanjam sinoc da na vrhu piramide sjedi Sejtan licno i gleda one uboge ekskurzije srednjoskolaca sto tabanaju gore-dolje, smijuci se i veseleci ( a ne znajuci da se bas njihov ugled i buducnost tako bezocno rasprodaje u tom vrlom trenutku – te da ce bas oni otplacivati debele kamate jer eto neko ima dugorocnu politiku "daj mi sad a poslije mene potop" ).
Ali u ocima Sejtana to su bile ovce i bekani, stado. Ako bi se ko usudio da pridje blizu, imao je oko sebe strasne vukove, spremne da nasrnu i rascerece i na najmanji mig.
Idem dalje dzunglom kad cujem nesto meni iza ledja. Okrenem se kad jedan od vukova, crn, sa otvorenim raljama, dolazi u punom trku, skace i – ja se probudim, zadihan i prestravljen.
Sreca pa je san.

Sanjam sinoc da na vrhu piramide sjedi Sejtan licno i gleda one uboge ekskurzije srednjoskolaca sto tabanaju gore-dolje, smijuci se i veseleci ( a ne znajuci da se bas njihov ugled i buducnost tako bezocno rasprodaje u tom vrlom trenutku – te da ce bas oni otplacivati debele kamate jer eto neko ima dugorocnu politiku "daj mi sad a poslije mene potop" ).
Ali u ocima Sejtana to su bile ovce i bekani, stado. Ako bi se ko usudio da pridje blizu, imao je oko sebe strasne vukove, spremne da nasrnu i rascerece i na najmanji mig.
Idem dalje dzunglom kad cujem nesto meni iza ledja. Okrenem se kad jedan od vukova, crn, sa otvorenim raljama, dolazi u punom trku, skace i – ja se probudim, zadihan i prestravljen.
Sreca pa je san.
-
bc_chupo
@ DaysleepeR jesi opassan pomislio bi da si somprano il neki jaci mafioza...nemozes vidit konkretne dokaze i medjunarodnu verifikaciju kretenu dok se ne otkopa a to se svim silama zeli zaustavit...a pitam ja tebe sad zasto ???
otkopavanje - posao za velik broj ljudi...
otkopano- turisticka atrakcija...
vama je samo u vigla ''nemoze se u bih nalazit nesto tako'' pa slusate one kretene sa tv sto samo govore piramide su samo u eg. i am. polako se priamide sire otkud to
mal su se ti strucnjaci sjebali kad su govorili da su eg i am jedine na svjetu...ccc 
vama je samo u vigla ''nemoze se u bih nalazit nesto tako'' pa slusate one kretene sa tv sto samo govore piramide su samo u eg. i am. polako se priamide sire otkud to
-
IMME
aaa - velis , ovo bi k'o trebalo da te "podigne" ?? Nije - sjediwalkabout wrote:Tajnim kanalima i tunelima uspjeli smo dobiti kopiju govora koji je Semir odrzao u Egiptu prije 3 mjeseca. Specijalno za Sa-x.com prenosimo neke dijelove:
Dje ste jarani,
Dosli ste, jelde, neka, neka, masala. Al namah moram rec - sto je bilo, bilo je, toga vise ni. Vase piramide su malehna djeca sta mi imamo u Bosni. Zao mi je al tako je grah iz sazvijezda Orion pao. Nego pohitite da iskoristite jos ovo malo vremena - kad mi otkopamo i ocistimo tunele, svi ce da sljegnu u Visoko.
Al mi imamo jos jednog konja za trku - kamene kugle, ha ! Nikad culi, jelde! E tako vam je, sta se more, ko je sretan ni u piramidi nije gladan.
Inace, predvidjeli smo da otvorimo unutar svake piramide kompleks cevabdzinica, slasticarni, burekdzinica, tako kad se ljudi umore lutajuci labirintom tunela, da mogu serbes sjesti i odmoriti. Bice i podzemni konak sa 200 raspolozivih kreveta, namah do faraonove grobnice. A samo vama u povjerenju, ako cujete neko zavijanje tokom nocenja, ne bojte se, nije faraon, to Hamo prepada goste da imaju o cemu pricat kod odu kuci.
-
ObiVan
Ja mislim da NEOTKOPAVANJE najvise ide u korist Sam-u, jer dok je ovako zatrpano, pokriveno , moze on bacati bombe koliko hoce. Vec peti volume se pitam, sve necu da komentarisem, ali jel vi stvarno mislite da su ludi ovi sto traze neke dokaze ili ozbiljniju hipotezu. Ne znam koja budala bi pustila da se otkopa citavo brdo samo da se vidi jel gospodin sam-on-zna-odakle-mu-piramida u pravu. Ali otkopati cemo mi brdo, nije to nista za nas bosancherose, mi smo radioaktivan narod. Volimo mi bezze da kopamo i da se predamo suludim idejama, a kada treba nesto konkretno i realno, tada nas ni na mapi. Biche biche piramida, ima piramida i u obliku kocke kako Elvis kaze...
-
walkabout
Prvi put kada sam cuo za piramide u Bosni (mislim da je bio 01/2006) prvo sto sam pomislio je bilo "Ne treba nam ova bruka". Medjutim kako je vrijeme odmicalo i Semir Osmanagic ponudio dosta zanimljivih nazovimo objasnjenja, povjerovao sam mu (izgleda da nisam jedini, ako je to neka utjeha). Obradovao sam se postojanju takve stvari jer je to znacilo, hajde da kazem, melem na rane za BH i od cega bi imali koristi svi ( svi znaci svi, neko manje, neko vise ali svi ), jedna od jako pozitivnih prekretnica u oporavku i razvoju BH.ObiVan wrote:Ja mislim da NEOTKOPAVANJE najvise ide u korist Sam-u, jer dok je ovako zatrpano, pokriveno , moze on bacati bombe koliko hoce. Vec peti volume se pitam, sve necu da komentarisem, ali jel vi stvarno mislite da su ludi ovi sto traze neke dokaze ili ozbiljniju hipotezu. Ne znam koja budala bi pustila da se otkopa citavo brdo samo da se vidi jel gospodin sam-on-zna-odakle-mu-piramida u pravu. Ali otkopati cemo mi brdo, nije to nista za nas bosancherose, mi smo radioaktivan narod. Volimo mi bezze da kopamo i da se predamo suludim idejama, a kada treba nesto konkretno i realno, tada nas ni na mapi. Biche biche piramida, ima piramida i u obliku kocke kako Elvis kaze...
Pomno sam pratio ovih zadnjih 12 mjeseci sta se desava ali ja jos nisam vidio niti jedan dokaz da piramida postoji. Cak imam i opkladu, koju cu (izgleda
Trenutno pokusavam da do kraja objasnim odakle je ovo doslo, kako i zasto se odigralo - ko, sta, kako, zasto, kome, od koga, kada, odakle...
Imam nekoliko verzija ali jos nisam siguran koja je najbliza istini.
Imate li vi objasnjenje za ovo?
-
sekspir
Walkabout,ja sam spreman i finansijski pomoci oko izgubljene opklade iz prostog razloga sto mladima oprastam mladalacke zablude.Uz to castim i dodatno.Ali pravo je pitanje:kome na um pade ideja da s magijom piramida motivise bosanski(bosnjacki)narod.I ko nas(mene) smatra idiotom.Halal mu bilo i gdje culi i gdje ne culi...
-
marijindvorac
#42 Re: Bosanska piramida Sunca vol.5
Ova je ocito vidjel tunele i skontala iz opisa drugih da se radi o piramidama.bc_chupo wrote:Prosto nevjerovatno o kakvom je arhitektonskom poduhvatu riječ ako uzmemo u obzir samo tu činjenicu da su sve piramide povezane podzemnim tunelima? nije krila oduševljenje prof Theresa Long iz Hong Konga.
Nista zeMska ne rece vise nego da je interesantno dalje otkopavati nesto iz "primitivnog vremena." Naravno, kada nadjem arheologa ko barata po struci sa tim izrazom, onda cu se i ja tuspasiti u tu elitnu grupu.Kakvo čudesno je ovo novo otkriće, potencijal za razotkrivanje misterije i učenja o drugim kulturama iz primitivnog vremena. Ja i moja mala grupa iz SAD želimo vam sve najbolje i mnogo uspjeha u vašem radu?, izjavila je Bonnie Eddy - Montana USA
Vala i ako je od "bc-chupe" previse je.Gosti su bili i zastupnici Općinskog vijeća grada Lukavca, Tuzlanskog kantona, u pratnji općinskih službenika grada Visokog. Vijećnici koji su ušli u podzemni tunelski kompleks su ostali zadivljeni onim što su vidjeli. "Ovo je predivno i zadovoljni smo onim sto smo vidjeli", moglo se čuti.
Nigdje tvrdnje da se radi o piramidi."Strukture ploča na terasama piramide mjeseca izgledaju kao da su se nalazile tu i prije formiranja sloja homusa iznad istih. Na osnovu mojih prvih utisaka u odnosu na geološke slojeve ovog podneblja smatram da kamen pješčar nije dominantan prirodni materijal za ovo podneblje. Vegetacija koja se ovdje nalazi raste iz sloja tamnog humusa. Terase kamena pješčara očigledno su vještačke i ugrađene su od strane čovjeka ". Adrian Mong, Australija - biolog
I ovaj prelijepo i strucno objasnjava za dnevnicu koju je dobio."Jako je zanimljivo sa kojom su simetrijom i preciznošču ploče na piramidi mjeseca poredane u nizu jadna za drugom. Riječ je o izvanrednom arhitektonskom radu koji je doveo do ovakvog izgleda piramide mjeseca. Treba još mnogo raditi u otkrivanju da bi se vidjelo šta se sve skriva ispod sloja humusa na ovoj impresivnoj strukturi" Simon Abdul, Tanzania.
-
branimir_s
Halo Amerikanac iskopal se sta???Šaral babo jos slova po stijenama?
-
ObiVan
bc_chupo wrote:zar stvarno mislis da bi cojk davo svoje pare iz firme uzimo donacije od drugih FURAO cjelom svjetu da imaju piramide da bi kroz 2-3 god kad se otkopa ispo budala...?
To da on pare iz svoje firme daje...ne znam...po mojoj nekoj logici, spreman sam se izvinuti ako grijesim, Sammy vishe uzima , nego sto daje...Covjek pocevsi sa multimedijskom promocijom samog sebe, predstavljanju necega, cega dosad a mislim i nikada nece biti...Zamisljam nesto sad...Bolje bi bilo da je odmah Sam dosao u Visoko i rekao...Halo raja, hajmo napraviti piramidu od VIsocice, a ovako ljudi lopataju i krampaju tamo puni entuziazma, da bi na kraju dosao Samich, isto Nele kada je citao vijesti o platama i rekao ljudima JA SAM SAMO IZNIO TEORIJU, VI STE VJEROVALI...Ja ne zelim biti ta budala, a na kraju i ako je iskopaju, jos manje sam budala da vjerujem da ce nas to katapultirati imalo naprijed, naprotiv...Imamo mi dovoljno stopostotni sansi pred golom da iskoristimo, ali ne, volimo mi sa Samom da kopamo piramide u obliku kocke...Treba nama jos Sam-ova, malo nam ovaj jedan...
-
walkabout
Hvala na ponudi, fino od tebe ali opklada je opklada, vec sam poceo da stedim (cak presto piti i kafu) jer valja otvoriti novcanik uskoro.sekspir wrote:Walkabout,ja sam spreman i finansijski pomoci oko izgubljene opklade iz prostog razloga sto mladima oprastam mladalacke zablude.Uz to castim i dodatno.Ali pravo je pitanje:kome na um pade ideja da s magijom piramida motivise bosanski(bosnjacki)narod.I ko nas(mene) smatra idiotom.Halal mu bilo i gdje culi i gdje ne culi...
Jedino ako Semir ne navalja kamenja na brzaka za ovih mjesec dana pa se ukaze piramida (makar i mala).
Halo Amerikanac iskopal se sta???Šaral babo jos slova po stijenama?
- DaysleepeR
E moj chupo, džaba ti demagogija kad sam bio na licu mjesta.bc_chupo wrote:@ DaysleepeR jesi opassan pomislio bi da si somprano il neki jaci mafioza...nemozes vidit konkretne dokaze i medjunarodnu verifikaciju kretenu dok se ne otkopa a to se svim silama zeli zaustavit...a pitam ja tebe sad zasto ???
vama je samo u vigla ''nemoze se u bih nalazit nesto tako'' pa slusate one kretene sa tv sto samo govore piramide su samo u eg. i am. polako se priamide sire otkud tomal su se ti strucnjaci sjebali kad su govorili da su eg i am jedine na svjetu...ccc
-
Thyl
Dobro pitanje: kome je u interesu da se ta prica sto bolje proda Bosnjama (svih boja i oblika)?sekspir wrote:Ali pravo je pitanje:kome na um pade ideja da s magijom piramida motivise bosanski(bosnjacki)narod.I ko nas(mene) smatra idiotom.Halal mu bilo i gdje culi i gdje ne culi...
Evo jednog:
http://bigblog.tportal.hr/pop-arkadija
A evo drugi blog istog autora, gdje se tema obradjuje nesto opustenije, i gdje se ruga glupim Bosancerosima ako ne vjeruju u piramide, pa ih cak vrijedja da su islamski fundamentalisti (vidi anketu):
http://collective.bloger.hr/
-
radeljas
naravno da uzima, pa ne budite naivni. slusao sam ga na samom pocetku u cz-u kada je govorio nesto o budzetu sa kojim raspolazu i nije tu bilo ni dolara od te njegove firme. kao sto se u svijetu sve vrti oko novca tako i ovdje poenta je vrlo jednostavna: covjek je dosao da proda lijepu pricu o tome kako ce nam biti bolje i ljudi su u vecini kupili. svaka cast svima koji su nasjeli i dali svoj novac, ali mi smeta jako, sto ovi mafijasi na vlasti daju nas novac tj. novac od naroda i za ovo, izmedju ostalog. za ublehu u kojoj ce se hadzijati semirova uza i sira porodica. ovo je toliko neozbiljno, od njegove tezge na ftv-i u kojoj se on naputovao, (a ja zbog toga prestao placati pretplatu,iako mi 6 km ne znaci bas nista, ali sam to uradio iz protesta), pa sve do estradizacije i povladjivanja prizemnim ukusima ... covjek ne zna da li da se smije ili place. isto kao nad sudbinom ove zemlje koju vode ovakvi mafijasi na vlasti.ObiVan wrote:bc_chupo wrote:zar stvarno mislis da bi cojk davo svoje pare iz firme uzimo donacije od drugih FURAO cjelom svjetu da imaju piramide da bi kroz 2-3 god kad se otkopa ispo budala...?
To da on pare iz svoje firme daje...ne znam...po mojoj nekoj logici, spreman sam se izvinuti ako grijesim, Sammy vishe uzima , nego sto daje...
- Pooll
Ovo neki izrod...bc_chupo wrote: Pozdrav Semire,
S Poštovanjem ... S. B.