Koliko je bitan aferim od roditelja...

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Shoshana

Post by Shoshana »

Lucy01 wrote:Suti, mojima bilo drago kad sam se "utracila" :lol: :lol: :lol: :lol:....stari kaze staroj "suti, yebote, dobro je" :lol:
:D Ovo gore - k'o da sam ja napisala :lol: :lol:
danas

Post by danas »

Shoshana wrote:
Lucy01 wrote:Suti, mojima bilo drago kad sam se "utracila" :lol: :lol: :lol: :lol:....stari kaze staroj "suti, yebote, dobro je" :lol:
naso se lero da i nju uzme :D :D poznato mi je :lol:
Shoshana

Post by Shoshana »

danas wrote:
Shoshana wrote:
Suti ba, mene su dvaput uzimali :lol: :lol:
encian

Post by encian »

zbog svog i svacijeg dobra, roditelju nikad preko usta ne smije preci "ako...., sa mnom si zavrsio/la". tako je rekao od moje poznanice otac kad se udala, pa kad je zavrsila u bolnicu zbog komplikacija u trudnoci i sa opasnoscu po zivot, plakao je ko malo dijete i kleo - sebe.

moji bas nisu voljeli mog momka prije, ali oni su najmanje pricali. prijatelji su me odgovarali i upozoravali i govorili svasta. ali gle cuda, JA sam bila upravu :). sad su svi zadovoljni, neki cak i zavidni, ali kako sam tad rijesila da ih ne bendam, ni sad ih ne bendam.

uostalom, mama mi je tako savjetovala. rekla je da je bitno da sam sretna ja sa svojim izborom, a ne okolina. rekla mi je da mi vjeruje da sam pametna i znam sta i zasto nesto radim, pa i kad se ona protivi, a ja da razmislim pa nastavim ako mislim da tako treba. bila sam dijete kad je tako rekla. ali i danas sam joj zahvalna.
Eshek

Post by Eshek »

Bilo bi lijepo kad bi roditelji dijelili naša mišljenja...

ma ko ih jebe, neće se oni s njima valjati u krevetu :D :D
Fair Life

#31 Re: Koliko je bitan aferim od roditelja...

Post by Fair Life »

Nosferatu wrote:Interesuje me ovako, kad bi se zarucivali, zenili ili
udavali - koliko bi vam bitno bilo sta bi vam roditelji imali reci o toj osobi,
za koju se planirate vezati?
...
Znam za slucaj (pluskvamperfekt) kad je mladic dosao prositi sestru od
brata (roditelji nisu bili zivi)...

A njezin ce brat proscu: "Nemoj nju za boga miloga. Ona tebe nije
zasluzila. Ti si stotinu puta bolji od nje."

Mladic nije poslusao buduceg shuru. Ozenio je 'izabranicu' uprkos njegovoj
opomeni. Danas su u braku preko 25 godina.

Moji su dobri stari prijateli. Kad god je o njihovoj zenidbi rijec... slatko se
ismijemo.

Dakle... ne slusati nikoga, ni svoje ni one 'anamo'.

Ili slucaj drugi...

Mladog Kineza savjetuju roditelji da trazi djevojku u svom gradu i da zeni
djevojku iz svog grada... kad za to dodje vrijeme.

Razlog... kad roditelji budu njemu i snahi dolazili u goste ne moraju kod njih
nocivati nego se istog dana mogu vratiti svojoj kuci i spavati u vlastitom
krevetu.

Rezultat roditeljskog savjetovanja... Mladi Kinez danas zivi u Torontu sa
Kanadjankom naseg porijekla.

Jedino sto bih mogao savjetovati... Nikako na brzinu, polaHkoooooooo, jer
ko se zeni na brzinu, kaje se natenane.

Sretno !
Fair Life

Post by Fair Life »

Eshek wrote:Bilo bi lijepo kad bi roditelji dijelili naša mišljenja...

Kad bi brak bio samo valjanje po krevetu... ni po muke. Brak je sve vise
nego "valjanje po krevetu".
zena21

Post by zena21 »

svoje nisam pitala niti sam trazila bilo kakav savjet od njih kad sam se udavala... mislim da ne bih poslusala i da su pokusali da me odgovore, nego bih uradila po svome... srecom, nisu ni pokusavali :D

posto sam i sama majka, nisam sigurna kako cu se ja ponasati ako dozivim udaju svoje djece :oops: :D
amrino

Post by amrino »

Kod mene- hvala Bogu- sve super ispalo... :D
Stari buducem zetu reko' samo dvije stvari:

1. Nece tebi bit nimalo lako- samo da znas...
2. Dokle god je daljinski u tvojim rukama- ti si gazda u kuci...

Moji se nikad nisu petljali...ali sam uvijek znala koji od momaka im pase a koji ne...Nisam se na to obazirala- niti su i oni plaho jer su valjda znali da to nije nista ozbiljno...Moj dragi i ja imamo punu podrsku i od mojih i od njegovih roditelja i svaki dan zahvaljujemo Bogu na tome jer fakat puno znaci...
Mislim da roditelji na djecu najvise mogu utjecati svojim primjerom...Od malena ih posmatras i tako valjda najbolje uocis sta je u braku najbitnije...To sto neki roditelji svoje greske i frustracijije poslije lijece na svojoj djeci- to je za svaku osudu...
Sarafcina

Post by Sarafcina »

najmanje je bitno ko kaze... bitno je STA kaze i ZASTO to kaze ... ;)
a roditeljsko amnovanje samo po sebi nije bitno, nego je dobar savjet itekako vrijedan...
jedini je problem .. sto pametnom savjet ne treba ;), a budala svakako nece poslusati :D
encian

Post by encian »

je li ko procitao "ljubav u doba kolere" od markesa? tu je napisao pricu svojih roditelja, kako su pravili svakojeke smicalice i domisljali kako da proslijede ljubavno pismo. naime, njen otac je bio bezrazlozno protiv njenog izabranika. kasnije u svojoj autobiografiji markes se osvrnuo na svoje dvije neudate sestre. isto kao majcinom ocu, ni njegovim roditeljima niko nije bio dovoljno dobar za njihove kceri. sjecajuci se svih nacina kojima su oni ostajali u kontaktu bili su sposobni da upropaste i razvrgnu veze svojih kceri. kasnije su se zalili sto su neudate, ali eto. pocna zivotna prica.
sabanss

Post by sabanss »

Mama zna najbolje :D

Ozbiljno!
striker

Post by striker »

Normalno je da svaki roditelj želi najbolje svom djetetu pa vjerovatno odatle i dolazi to da mu se mješa u odabir pri izboru bračnog druga...
Vjerujem da to roditelji čine uvijek dobronamjerno,međutim obično ti neki savjeti i sugestije dolaze kasno i izgledaju naprasno i bez takta. Mislim da roditelji ako to već žele trebaju mnogo ranije početi sa pričom šta je dobro za njihovo dijete,a šta ne.
Čovjek kako stari sakuplja to životno iskustvo,uviđa greške,svodi račune i u neka doba pokuša da tom svom djetetu pomogne i da mu ukaže na neke stvari koje je on već prošao želeći da mu se ne dogode greške koje je on(roditelj) činio.

Kad se rodimo nama je naš babo uzor,najjači je,najpametniji,on nam daje odgovore na sva naša pitanja,babo je drug,prijatelj i roditelj... babo legenda :D
Eh onda nekad u pubertetu kad mi počnemo "razmišljati svojom glavom" onaj isti babo je "glupi matorac koji samo zna srati i petljati se u naš život".Pa taj čovjek ne zna šta znači biti zaljubljen,ne zna šta znači ludi provod cijelu noć i koji mu je qrac pa stalno nešto pametuje?! 8)
... A onda kad ostarimo,kad nas pregazi život i hiljadu problema i kad jednog dana doživimo da smo "glupi matorci koji samo seremo..." onda se sjetimo našeg babe kojeg više nema i govorimo:" u pravu je bio stari..." ili "bio je to mudar i pametan čovjek..." :wink:

Zato bi trebalo da mlađi poslušaju nekad šta im se govori i pokušaju malo razmišljati o tome i da se ne pišaju u usta onima koji su im bezuvjetno uvijek iskren prijatelj.
A stariji da djeci na vrijeme objasne neke stvari,jer ako se kasno sjete biće:"uzalud vam trud svirači..."
Eshek

Post by Eshek »

Fair Life wrote:
Eshek wrote:Bilo bi lijepo kad bi roditelji dijelili naša mišljenja...

Kad bi brak bio samo valjanje po krevetu... ni po muke. Brak je sve vise
nego "valjanje po krevetu".
Fair, nisam od tebe očekivao ovaj "bukvalizam" :oops: :D
prleitihi

Post by prleitihi »

ZADAR - Ante Bozza (53) iz Islama Latinskog, koji je prijetio svojoj kćeri smrću ako se uda za Danijela Subašića, vratara NK Zadar i člana hrvatske mlade nogometne reprezentacije, u četvrtak je ujutro pušten iz pritvora.

On je dan ranije uhićen zbog prijetnji i priveden istražnom sucu Vladimiru Mikolčeviću, a on ga je zadržao zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.

Bozza je svojoj kćeri Antoniji, napisao i pismo u kojem joj je poručio da će je ubiti ako se uda za mladog nogometaša i to zato što je mladić srpske nacionalnosti. Danijel Subašić i Antonija su u vezi već pet godina, a nedavno su u Zadru unajmili stan i počeli zajednički život. Istražni sudac mu je zabranio da se približava kćeri. (M. G.)
lady midnight

Post by lady midnight »

prleitihi wrote:ZADAR - Ante Bozza (53) iz Islama Latinskog, koji je prijetio svojoj kćeri smrću ako se uda za Danijela Subašića, vratara NK Zadar i člana hrvatske mlade nogometne reprezentacije, u četvrtak je ujutro pušten iz pritvora.

On je dan ranije uhićen zbog prijetnji i priveden istražnom sucu Vladimiru Mikolčeviću, a on ga je zadržao zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.

Bozza je svojoj kćeri Antoniji, napisao i pismo u kojem joj je poručio da će je ubiti ako se uda za mladog nogometaša i to zato što je mladić srpske nacionalnosti. Danijel Subašić i Antonija su u vezi već pet godina, a nedavno su u Zadru unajmili stan i počeli zajednički život. Istražni sudac mu je zabranio da se približava kćeri. (M. G.)
"ne bojim se, naDJiA, ni tvojega babe, ni tvoje kasabe, sreca prati hrabre":D:D:D
O.o

Post by O.o »

Kako god okrenem, moji se ne slazu!
Ili nismo istog obrazovanja,
Ili nismo istog porjekla (malo su mi starci snobovi jer imamo plave krvi),
ili nismo iste vjeroispovjesti
Ili - you name it- they've said it! :x

Rezultat: Za ovog sad lika nisam im ni rekla!

Zakljucak: I'll live my life the way I want it - thank you very much! :D
zena21

Post by zena21 »

O.o wrote:Kako god okrenem, moji se ne slazu!
Ili nismo istog obrazovanja,
Ili nismo istog porjekla (malo su mi starci snobovi jer imamo plave krvi),
ili nismo iste vjeroispovjesti
Ili - you name it- they've said it! :x

Rezultat: Za ovog sad lika nisam im ni rekla!

Zakljucak: I'll live my life the way I want it - thank you very much! :D
go girl :thumbup:
mamica papucarka

Post by mamica papucarka »

nama nikad nisu branili. Nikad nisu rekli ne de, ni nemoj :)
jedino jest jednom mama kada sam nasla tipa koji je od mene bio stariji 10-ak godina (meni bilo 18 :D )
Hera

#45 Re: Koliko je bitan aferim od roditelja...

Post by Hera »

Nosferatu wrote:Interesuje me ovako, kad bi se zarucivali, zenili ili udavali - koliko bi vam bitno bilo sta bi vam roditelji imali reci o toj osobi, za koju se planirate vezati?

Evo neki primjeri fiktivne prirode, da nije diskusija na "suho":
Kcerki otac govori - nemoj kceri za njega, od sta ti je to? On je fin i posten, ali nema od njega hajra, nije sposoban. Skolu nije zavrsio, posao ima i sama znas sta radi, da je sitna neka civija, mogu ga sutra nogirati ko kad takvih ko on ima hiljade, ..
Izvini, nemoj da se iko uvrijedi ali jel ovo neki papci pricaju sa djetetom? Posto moji roditelji nikada ne bi koristili ovakav nacin komunikacije, ovo mi lici na neku porodicu sa sela...
luciferino

#46 Re: Koliko je bitan aferim od roditelja...

Post by luciferino »

Hera wrote:
Nosferatu wrote:Interesuje me ovako, kad bi se zarucivali, zenili ili udavali - koliko bi vam bitno bilo sta bi vam roditelji imali reci o toj osobi, za koju se planirate vezati?

Evo neki primjeri fiktivne prirode, da nije diskusija na "suho":
Kcerki otac govori - nemoj kceri za njega, od sta ti je to? On je fin i posten, ali nema od njega hajra, nije sposoban. Skolu nije zavrsio, posao ima i sama znas sta radi, da je sitna neka civija, mogu ga sutra nogirati ko kad takvih ko on ima hiljade, ..
Izvini, nemoj da se iko uvrijedi ali jel ovo neki papci pricaju sa djetetom? Posto moji roditelji nikada ne bi koristili ovakav nacin komunikacije, ovo mi lici na neku porodicu sa sela...
:lol:
Ne, tako priča svaki brižni otac koji bi najrađe udomio svoju kćer kod nekoga kao što je on, po mogućnosti iste struke, istih interesa...Ma što bi je opšte davao nekome, neka ostane s babom. :oops:
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Shoshana wrote:
danas wrote:
Shoshana wrote: :D Ovo gore - k'o da sam ja napisala :lol: :lol:
Suti ba, mene su dvaput uzimali :lol: :lol:
Jesil' imala staza bar za otpremnine? :D :D
_BosanaC

Post by _BosanaC »

I da ne odudaram plaho od tebe - zaboli me kuVac sta kazu bilo ciji roditelji, ukljucujuci i moje :D Ako mi ko hoce pomoci nek' mi pomogne sa 100 eura, ja cu mu se vazda zahvaliti :D
Kwaheri

Post by Kwaheri »

mama: i ko je?
scer sa sela: (ime) fin je, hodza...
mama: nemoj vala ni hodze pa makar...
scer sa sela: pa sto?
mama: kad on pocne sa svojim hodzinskim zahtjevima?
scer sa sela: kakvim zahtjevima? otkud znas?
mama: znam
scer sa sela: kad si ti bila udata za hodzu?
mama: dobro, sta je zavrsio?
scer...: pa medresu...
mama: samo?
scer: sto?
mama: e vala...
scer: sto, tvoj sin ima doktorat? (sin - brat ima samo srednju)
mama: dobro, pricat cemo

dan nakon ovog razgovora

mama: i sta bi s momkom?
scer sa sela: pa fino... eto lijepo mi je, sta ja znam..vidjet cemo...
mama: ma hajde samo nek tebi odgovara...to je najvaznije...
scer sa sela: ha?
mama: evo selami te nena

:lol:

s roditeljima je dobro razgovarati o tome (ako vam je bitno) u prisustvu njihovih roditelja :D
*mima*

Post by *mima* »

_BosanaC wrote:I da ne odudaram plaho od tebe - zaboli me kuVac sta kazu bilo ciji roditelji, ukljucujuci i moje :D Ako mi ko hoce pomoci nek' mi pomogne sa 100 eura, ja cu mu se vazda zahvaliti :D
Sta te zaboli? :roll: 8-)
Post Reply