BiH 28. na FIFA-inoj listi

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

zzzzz

Post by zzzzz »

Prizemljenje ce biti booolno, kao i uvijek do sad :sad: sreca pa smo navikli :D
Nosferatu
Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free

Post by Nosferatu »

addem wrote:
Nosferatu wrote:Daj bola, bila je i Amerika 4-ta na FIFI-noj rang listi prije SP 2006-te, pa znamo kako su 4-ti, pobjedila ih Gana, Ceska - koja je bila 3-ca na tvoj FIFI-noj listi, nije mogla dalje takodje, itd.

Dakle - nerealno smo tu.

A sad, po pitanju jakosnih skupina, ne znam kad je izvlacenje za sljedece SP, ali mi do tad, garantiram, necemo se odrzati tu gdje jesmo.
S obzirom da si tvrdio da ce nas Turci oderati na Kosevu, tvoji stavovi se ne uzimaju vise za ozbiljno na ovom forumu.
Ama, ne mozes ti ocekivati od nekog, ko ne zna sta je normalno, da ozibljno prihvata ikoga - ko ponznaje i Turke, i nas, i druge neke zemlje. Ja samo kazem, a jebe mi se sta ces uzeti ti - za ozibljno. Uzmi Fuada, Munira i Pasalica, te Radonjcica - za ozbilnjo. To su - relativni autoriteti. I uguraj im se kako u red za sampanjac, jer smo 17 mjesta ispod jedne Hrvatske koja je 11-ta na svijetu, a ne moze Maltu da pobjedi na Malti.
BSn

Post by BSn »

Nosferatu wrote:
addem wrote:
Nosferatu wrote:Daj bola, bila je i Amerika 4-ta na FIFI-noj rang listi prije SP 2006-te, pa znamo kako su 4-ti, pobjedila ih Gana, Ceska - koja je bila 3-ca na tvoj FIFI-noj listi, nije mogla dalje takodje, itd.

Dakle - nerealno smo tu.

A sad, po pitanju jakosnih skupina, ne znam kad je izvlacenje za sljedece SP, ali mi do tad, garantiram, necemo se odrzati tu gdje jesmo.
S obzirom da si tvrdio da ce nas Turci oderati na Kosevu, tvoji stavovi se ne uzimaju vise za ozbiljno na ovom forumu.
Ama, ne mozes ti ocekivati od nekog, ko ne zna sta je normalno, da ozibljno prihvata ikoga - ko ponznaje i Turke, i nas, i druge neke zemlje. Ja samo kazem, a jebe mi se sta ces uzeti ti - za ozibljno. Uzmi Fuada, Munira i Pasalica, te Radonjcica - za ozbilnjo. To su - relativni autoriteti. I uguraj im se kako u red za sampanjac, jer smo 17 mjesta ispod jedne Hrvatske koja je 11-ta na svijetu, a ne moze Maltu da pobjedi na Malti.
Sad si ga i ti pretjerao!

Pa svima se mogu desiti kiskevi!

Snagu Hrvatske smo mogli vidjeti u susretu sa Engleskom, ali i kroz cijeli ciklus trenutnih kvalifikacija!
Last edited by BSn on 13/06/2007 17:58, edited 1 time in total.
Nosferatu
Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free

Post by Nosferatu »

BSn wrote:
Nosferatu wrote:
addem wrote: S obzirom da si tvrdio da ce nas Turci oderati na Kosevu, tvoji stavovi se ne uzimaju vise za ozbiljno na ovom forumu.
Sad si ga i ti pretjerao!

Pa svima se mogu desiti kiskevi!

Snagu Hrvatske smo mogli vidjeti u susretu sa Engleskom, ali i kroz cijeli ciklus trenutnih kvalifikacija!
Pa ako kiksaju veliki - sta se onda mi ibretimo na 28-smom mjestu?

Zar to nije - poenta? Poenta je da ovo nije period koji je bitan jer se ne igraju kljucne i zavrsne utakmice po pitanju plasmana na EP i SP. Cak i kad se te igraju - dobila se je lista na kojoj je Ceska bila 3-ca, a Amerika 4-ta na svijetu. Znaci - cak ni tad, ta lista ne vrijedi papira na kojoj bi je isprintao.

To je sve sto zelim reci.

A Hrvatska je igrala i na SP najbolju utakmicu protiv Brazila. Ali zato znamo kako je igrala protiv Australije, stoga - to je opet "nas mentalitet". Ako cemo opravdati nesto - onda se mora respektovati svakog. I Turci nas. I Hrvati - Maltu. Kad se to ne desi, desi se kiks.
BSn

Post by BSn »

Nosferatu wrote: Pa ako kiksaju veliki - sta se onda mi ibretimo na 28-smom mjestu?

Zar to nije - poenta? Poenta je da ovo nije period koji je bitan jer se ne igraju kljucne i zavrsne utakmice po pitanju plasmana na EP i SP. Cak i kad se te igraju - dobila se je lista na kojoj je Ceska bila 3-ca, a Amerika 4-ta na svijetu. Znaci - cak ni tad, ta lista ne vrijedi papira na kojoj bi je isprintao.

To je sve sto zelim reci.

A Hrvatska je igrala i na SP najbolju utakmicu protiv Brazila. Ali zato znamo kako je igrala protiv Australije, stoga - to je opet "nas mentalitet". Ako cemo opravdati nesto - onda se mora respektovati svakog. I Turci nas. I Hrvati - Maltu. Kad se to ne desi, desi se kiks.

Ma nije bitno da li smo mi tu zato sto smo zasluzili ili ne!
Bitno je samo da smo tu i da se nadamo da cemo do izvlacenja parova za sljedece kvalifikacije biti na tom ili boljem mjestu, cisto zbog toga u kojem cemo sesiru biti!

Ako neko nije sretan sto je BiH na 28. mjestu i nada se da ce sto prije izgubiti to mjesto, onda nesto sa njim nije uredu!

Drugo je ne navijati za repku, a drugo biti protiv nje i njenih uspjeha!
Loud

Post by Loud »

Lijepo nas je vidjeti na 28 mjestu al' kad u prvih 20 provdemo barem 2 godine onda mozemo reci da nesto kao i vrijedimo. A i to je relativno , pogledajte Ameriku godinama su u 20, a taraba od ekipe. Znaci fole je da trebamo igrati samo prijatgeljske sa andorom, Maltom i San Marinom i eto nas, fudbalska velesila.
Crvena Tifoza

Post by Crvena Tifoza »

Nosferatu wrote:
addem wrote:

Dakle - nerealno smo tu.

Da, da. Ta ista Hrvatska je bila u stanju tuci Madjare i kod kuce i na strani. Ta ista Hrvatska je redovni ucesnik kako evrospkih, tako i svjetskih prvenstava. A gdje smo mi!? Tu istu Hrvatsku vodi dokazani fudbaler koji je ne samo to nego i fakultetski obrazovan. A vidi nas!?
Sve dok naši dokazani strucnjaci budu rasuti od R. Sociedada, Arsenala do Japana, a ponajmanje u BiH, mi cemo uvjek dolazit do potoka a nikako da se napijemo vode.
Mi smo krivi, i samo mi mozemo napraviti promjene.
Crvena Tifoza

Post by Crvena Tifoza »

Loud wrote:Lijepo nas je vidjeti na 28 mjestu al' kad u prvih 20 provdemo barem 2 godine onda mozemo reci da nesto kao i vrijedimo. A i to je relativno , pogledajte Ameriku godinama su u 20, a taraba od ekipe. Znaci fole je da trebamo igrati samo prijatgeljske sa andorom, Maltom i San Marinom i eto nas, fudbalska velesila.
:roll:

Vazda ga mi bili taraba od ekipe, a redovno ucestvovali na svjetskom prvenstvu ko Amerika. :D
Nosferatu

Post by Nosferatu »

Crvena Tifoza wrote:
Nosferatu wrote:
addem wrote: S obzirom da si tvrdio da ce nas Turci oderati na Kosevu, tvoji stavovi se ne uzimaju vise za ozbiljno na ovom forumu.
Da, da. Ta ista Hrvatska je bila u stanju tuci Madjare i kod kuce i na strani. Ta ista Hrvatska je redovni ucesnik kako evrospkih, tako i svjetskih prvenstava. A gdje smo mi!? Tu istu Hrvatsku vodi dokazani fudbaler koji je ne samo to nego i fakultetski obrazovan. A vidi nas!?
Sve dok naši dokazani strucnjaci budu rasuti od R. Sociedada, Arsenala do Japana, a ponajmanje u BiH, mi cemo uvjek dolazit do potoka a nikako da se napijemo vode.
Pa dobro ali jeli ti mislis - da su Hrvati 11-ti na svijetu u fudbalu?

Mislim, jel ti stvarno vjerujes u to?

Ne sporim ja - da je razlika nebo i zemlja, ali meni ni Hrvatska nije za prvih 11 a Bosna je negdje 50-ta, kako sad stvari stoje, a i to je jos dobro, bili smo 78 meni se cini i to sve u 5-6 godina.
addem

Post by addem »

Nosferatu wrote:
Crvena Tifoza wrote:
Nosferatu wrote: Ama, ne mozes ti ocekivati od nekog, ko ne zna sta je normalno, da ozibljno prihvata ikoga - ko ponznaje i Turke, i nas, i druge neke zemlje. Ja samo kazem, a jebe mi se sta ces uzeti ti - za ozibljn

o. Uzmi Fuada, Munira i Pasalica, te Radonjcica - za ozbilnjo. To su - relativni autoriteti. I uguraj im se kako u red za sampanjac, jer smo 17 mjesta ispod jedne Hrvatske koja je 11-ta na svijetu, a ne moze Maltu da pobjedi na Malti.
Pa dobro ali jeli ti mislis - da su Hrvati 11-ti na svijetu u fudbalu?

Mislim, jel ti stvarno vjerujes u to?

Ne sporim ja - da je razlika nebo i zemlja, ali meni ni Hrvatska nije za prvih 11 a Bosna je negdje 50-ta, kako sad stvari stoje, a i to je jos dobro, bili smo 78 meni se cini i to sve u 5-6 godina.
Tvojoj agoniji kraja nema.
Majstorinho

Post by Majstorinho »

Bijelo dugme,razumijemo se. :thumbup:
Majjah

Post by Majjah »

Čekao sam dok se malo slegnu strasti i dok se stvari poslože same po sebi pa da napišem ono što mislim o dešavanjima u reprezentaciji BiH i novim nenadanim uspjesima kroz prizmu jedinog ispravnog pokreta u BiH koji se zove BHF!

Teatar apsurda zvani Bosna i Hercegovina ponovo se poigrao našim patriotskim osjećajima. Kada je najviše trebalo da reprezentacija doživi debakl i sa scene konačno skloni one koji nepravedno sjede u Savezu svih ovih godina, ona nas je ničim izazvana prijatno iznenadila. Norveška, Turska i Malta „zamalterisali“ su postojeću postavu još čvršće u fotelje nego što su bili prije bojkota i famoznog pisma.

Veoma brzo Koševo, Sarajevo i „stručni komentatori BHT 1 & OBN-a“ su zaboravili heroja bosanske današnjice Sergeja Barbareza, čovjeka koji je mogao igrati gdje god je htio, ali je prihvatio BH reprezentaciju kada je najjadnija bila i kada su mu roditelji u Mostaru zbog toga imali problema. Prejeftino je dio bosanske javnosti zaboravio vitezove svoje zemlje koji su branili boje i himnu države Bosne po Briselu, Beogradu, Dortmundu, Kopenhagenu.... Bezobrazno su nakon jedinog preostalog oružja za pravdu „bakljade“ Davor, Ventola, Nizzar i ostali satanizirani preko OBN-a i BHT-a. Istina i ja sam se pitao da li je pošteno nečasnim stvarima služiti se u časne ciljeve, sad znam da jeste. Reprezentativni bedem Zenica je prebrzo zaboravljena, ustvari neki su jedva dočekali onaj prvi poraz pa da se vrate u Sarajevo (tamo je valjda lakše s parama!?). Sad su mnogo jasniji i stavovi Hasana Salihamidžića koji je na vrijeme shvatio sa kakvom bandom ima posla. Zar nije sramota da se ne uvažava mišljenje najboljeg strijelca reprezentacije svih vremena Elvira Bolića koji javno i hrabro priča o korupciji unutar reprezentacije. Zar nije bezobrazluk i velika nepravda „iskoristiti“ Marka Topića samo zato što je tada hrvat trebao reprezentaciji i kasnije ga odbaciti iako i danas ima mjesto u reprezentaciji?. Novinaru Sinanu Sinanoviću se prijeti od ljudi bliskih Savezu samo zato što piše istinu.

Neke navijačke skupine u zemlji se navodno žele obračunati sa BHF-om, zar to nije maloumno i bijedno!? Bilo bi mi i jasno kada bi taj obračun najavili iz Banja Luke, Širokog Brijega ili Istočnog Sarajeva, jer se tamo svakako pljuje po svemu što je Bosansko i zviždi se Bosanskoj himni koju je napisao Srbin iz Banja Luke. Obračune najavljuju neki drugi....žalosno.

Ovdje u Bosni pojavila se struja navijača koji navijaju za pare i koji ne misle svojom glavom, a koji su jedva dočekali da iskažu mišljenje o BHF-u kao organizaciji koju su utemeljili „izbjeglice“ i „amnestijaši“ koji su pobjegli iz zemlje kada je najpotrebnije bilo. Bit ću iskren, nekada sam dijelio to mišljenje dok nisam malo zagrebao po površini pa saznao kako i na koji način su ti sada ljudi, a 1992 godine djeca, postali Šveđani, Norvežani, Njemci, Amerikanci...

Tim ljudima koji imaju izraženije patriotske osjećaje od nas koji živimo ovdje ubijali su pred očima majke, očeve, najbliže rođake i zar su krivi zbog toga? To su sada ljudi koji su oformili najorganizovaniju reprezentativnu navijačku skupinu poslije možda one u Škotskoj. To su obrazovani ljudi koji imaju fakultete i govore po nekoliko jezika. Nisu to ljudi koji se kriju iza riječi patriotizam, jer iz naše perspektive dobro znamo da patriotizam nekada zna biti i sklonište za razne protuhe.

Dok se ljudi ovdje dijele na Škripare, Horde Zla, Manijake, Robijaše, Red Army, Fukare.... oni (BHF) imaju samo jednu ideju, himnu i boje, to su obilježja Bosne i Hercegovine. Zvali su se naši navijači nekada i „Gazije“ ali ih je jedva bilo 1000, zatim razni pokušaji „paravojnih“ navijačkih skupina čija imena ne treba ni spominjati, ali jedino je BHF organizovana institucija. I sada nakon tri slobodno ću reći sretne pobjede, teba sve gore pobrojano zaboraviti!? E ne treba! Nije to pošteno.

Sitnomahalski interesi jadnika „betoniranih“ u Savezu prividno su u očima javnosti nadvladali osjećaje onih koji BiH vole srcem i na utakmice putuju svojim parama, a ne parama poreznih obveznika. Većina će reči: „Hajde šta hoće sad, imamo rezltate“. Ali to je većina onih sa nižim stepenom intelektualnog razvoja, to su oni koji također ne znaju zagrebati po površini i vidjeti „šta se iza brda valja“. Međutim Bosanac stiče pamet pod starost, kad mu više ne treba.Od Bosanca se može svemu nadati, godinama živi kao pametan čovjek, a onda sve učini da bi dokazao da je budala. Valjda će ova generacija pod starost skontati u čemu je fol, samo da ne bude kasno.

Nisam išao gledati reprezentaciju protiv Turaka i Malte nisu mi princip i dostojanstvo dozvoljavali, naravno navijao sam za svju zemlju kao i svaki put i kao i svaki pravi „BHFanaticos“ koji voli svoju zemlju i koji se nada konačnom pravednom i poštenom poretku u reprezentaciji na čelu sa Kodrom, Bolićem, Konjićem, Hibićem... Međutim moram priznati da je malo razočaravajuće djelovao i onaj Rahimić koji je nekada igrao u visočkoj Bosni, kad već nije do sada, nije se trebao odazvati ni ovaj put i „kititi perjem“ ljude koji to ne zaslužuju i koji njegov dolazak smatraju svojom pobjedom.

Ulizice to su za mene najgori ljudi na svijetu, najštetniji, najpokvareniji. Oni podržavaju svaki Savez, oni i jesu trenutno u Savezu, oni siju strah, bez milosti, bez ikakvog obzira, hladni kao led, oštri kao nož, kao psi vjerni svakom Savezu, kao kurve nevjerni svakom pojedincu, najmanje ljudi od svih ljudi. Dok njih bude nema sreće u BH fudbalu, jer će uništiti sve što je istinska ljudska vrijednost.

from_dust

Post by from_dust »

[quote="Majjah"]Čekao sam dok se malo slegnu strasti i dok se stvari poslože same po sebi pa da napišem ono što mislim o dešavanjima u reprezentaciji BiH i novim nenadanim uspjesima kroz prizmu jedinog ispravnog pokreta u BiH koji se zove BHF!

Vidis,tu pravis gresku,odvajas BHF i ostale navijace,samo pravis jos dublji jaz medju njima

Teatar apsurda zvani Bosna i Hercegovina ponovo se poigrao našim patriotskim osjećajima. Kada je najviše trebalo da reprezentacija doživi debakl i sa scene konačno skloni one koji nepravedno sjede u Savezu svih ovih godina, ona nas je ničim izazvana prijatno iznenadila. Norveška, Turska i Malta „zamalterisali“ su postojeću postavu još čvršće u fotelje nego što su bili prije bojkota i famoznog pisma.

Cek malo druze,ti mislis da bi ovi otisli da smo izgubli sve tri utakmice i da izgubimo iducih 15 utakmica??? Mijenjali bi trenere,igrace,mozda bi promijenili Usanovica,ali mozda,ostali da idu???(da se odreknu guzivace putovanja,bijeloga svijeta,"legitimiteta" koji imaju??!!). To se zove utopija,vidim da si pismen i pametan,nadam se da me razumijes.

Veoma brzo Koševo, Sarajevo i „stručni komentatori BHT 1 & OBN-a“ su zaboravili heroja bosanske današnjice Sergeja Barbareza, čovjeka koji je mogao igrati gdje god je htio, ali je prihvatio BH reprezentaciju kada je najjadnija bila i kada su mu roditelji u Mostaru zbog toga imali problema.

Potpuno si u pravu,takvi smo ljudi,jadovi

Prejeftino je dio bosanske javnosti zaboravio vitezove svoje zemlje koji su branili boje i himnu države Bosne po Briselu, Beogradu, Dortmundu, Kopenhagenu.... Bezobrazno su nakon jedinog preostalog oružja za pravdu „bakljade“ Davor, Ventola, Nizzar i ostali satanizirani preko OBN-a i BHT-a. Istina i ja sam se pitao da li je pošteno nečasnim stvarima služiti se u časne ciljeve, sad znam da jeste.

Istina takodjer,momci su zaista isli po tekmama,kad niko nije nije isao(savez nece da organizuje putovanje,mi smrtnici bas nemamo toliko para a i vize nas malo jebu ili poslovi)

Reprezentativni bedem Zenica je prebrzo zaboravljena, ustvari neki su jedva dočekali onaj prvi poraz pa da se vrate u Sarajevo (tamo je valjda lakše s parama!?).

Za Zenicu se bas i ne slazem,jer sam bio tamo kad smo igrali protiv Luxemburga(radio prijenos,pa nam Zenicani jebali familiju,htjeli da nas biju,ne svi,al ih niko nije zaustavio osim policije,jer smo sarajlije) kao i Madjarske gdje nas je bila grupica i mrsko su nas gledali jer nismo krili odakle smo i morali smo da napustimo stadion na poluvremenu,jer su se bukvalno skljupljali da nas biju,i to ne njih nekoliko,valjda nadrkani sto gubimo,a mi sarajlije).
Doduse,vise para se moze uzeti na Kosevu,isplatnije im je.

Sad su mnogo jasniji i stavovi Hasana Salihamidžića koji je na vrijeme shvatio sa kakvom bandom ima posla.

Hm,nije tako pricao dok je igrao za Hamburg,cim je presao u Bayern poceo je da pravi namjerne zute kartone,igra nezainteresovano,jedinu dobru/vaznu utakmicu je odigrao protiv Spanije.
Autoriteti se jesu na njemu gradili,ali pogledaj Drogbu,jel mislis da je savez Obale slonovace posten,a on gine za nacionalni tim,ima istine,zar ne.Seljak je to,po mentalitetu,cim se prodao,poceo da se kurci
.

Zar nije sramota da se ne uvažava mišljenje najboljeg strijelca reprezentacije svih vremena Elvira Bolića koji javno i hrabro priča o korupciji unutar reprezentacije.

Dok je igrao,sutio je,kad su ga sutnuli i prestali da zovu u reprezentaciju,poceo je da prica,jel tako??? Pratio sam.....nije se sam povukao,jebao nas je ove zadnje kvalifikacije(nije bio to taj Bolic sto daje golove,nego mase rukama i pada........sto se nije prije povukao i poceo da prica,dok je bio u naponu a ne kad su ga odjebali)

Zar nije bezobrazluk i velika nepravda „iskoristiti“ Marka Topića samo zato što je tada hrvat trebao reprezentaciji i kasnije ga odbaciti iako i danas ima mjesto u reprezentaciji?.

Tacno,mislim da je dobar igrac,mozda ne za prvih 18,al za sireg spiska jeste.Iskoristen,tacno tako.

Novinaru Sinanu Sinanoviću se prijeti od ljudi bliskih Savezu samo zato što piše istinu.

Ah,taldzije,velicao ih je na pocetku.Kad je ispao iz kombinacija,poceo je "prica istinu" i pise knjige...........

Neke navijačke skupine u zemlji se navodno žele obračunati sa BHF-om, zar to nije maloumno i bijedno!? Bilo bi mi i jasno kada bi taj obračun najavili iz Banja Luke, Širokog Brijega ili Istočnog Sarajeva, jer se tamo svakako pljuje po svemu što je Bosansko i zviždi se Bosanskoj himni koju je napisao Srbin iz Banja Luke. Obračune najavljuju neki drugi....žalosno.

Otvorena je tema "kakvi smo to ljudi". Slazem se nema dalje,papci smo i jadnici,neartikulisani.
Mada mislim da je BHF imao pogresan nastup prema domacim navijacima(to je dug elaborat,al to znam garant,takvi smo mi ljudi,cim ti ne vodis kolo,kad nisi glavni,nije to to.......trebali su da se nadju i dogovore se sa vodjama navijaca u svim gradovima,da oni budu ispred BHF u tim mjestima/gradovima,umjesto kojekakvih likova-dobrih momaka,ali nedovoljno dokazanih za spomenute vodje i navijace,kad prodjes par gostovanja u BiH ljigi,ne mogu ti momci iz dijaspore soliti pamet tek tako...........nadam se da razumijes sta zelim da kazem.

Zaista nemam nista protiv BHF,al to ljudi misle,ovo je sustina price.

Ovdje u Bosni pojavila se struja navijača koji navijaju za pare i koji ne misle svojom glavom, a koji su jedva dočekali da iskažu mišljenje o BHF-u kao organizaciji koju su utemeljili „izbjeglice“ i „amnestijaši“ koji su pobjegli iz zemlje kada je najpotrebnije bilo. Bit ću iskren, nekada sam dijelio to mišljenje dok nisam malo zagrebao po površini pa saznao kako i na koji način su ti sada ljudi, a 1992 godine djeca, postali Šveđani, Norvežani, Njemci, Amerikanci...

Pocevsi sa Zengom i inim............ipak stojim iza toga da je bio pogresan pristup,bez obzira na zasluge koje BHF realno imaju,nas narod je zajeban.......takvi smo

Tim ljudima koji imaju izraženije patriotske osjećaje od nas koji živimo ovdje ubijali su pred očima majke, očeve, najbliže rođake i zar su krivi zbog toga? To su sada ljudi koji su oformili najorganizovaniju reprezentativnu navijačku skupinu poslije možda one u Škotskoj. To su obrazovani ljudi koji imaju fakultete i govore po nekoliko jezika. Nisu to ljudi koji se kriju iza riječi patriotizam, jer iz naše perspektive dobro znamo da patriotizam nekada zna biti i sklonište za razne protuhe.

Slazem se,ali postoji otpor kod ljudi koji nemaju para,zive u raznim manjim gradovima,mrze mene koji zivim u Sarajevu,kamoli nekoga koji zivi u inostranstvu,jbg...............

Dok se ljudi ovdje dijele na Škripare, Horde Zla, Manijake, Robijaše, Red Army, Fukare.... oni (BHF) imaju samo jednu ideju, himnu i boje, to su obilježja Bosne i Hercegovine. Zvali su se naši navijači nekada i „Gazije“ ali ih je jedva bilo 1000, zatim razni pokušaji „paravojnih“ navijačkih skupina čija imena ne treba ni spominjati, ali jedino je BHF organizovana institucija. I sada nakon tri slobodno ću reći sretne pobjede, teba sve gore pobrojano zaboraviti!? E ne treba! Nije to pošteno.

Cudi me da se cudis,znas ocito historiju ovih prostora,mene to ne iznenadjuje iskren da budem.
To je problem BHF,izasli su iz fokusa na pogresan nacin,po meni.
Imali su momenat ali i premalo pravih ljudi u BIH,da bi BiH navijaci,oni pravi, stali iza njih.....

Sitnomahalski interesi jadnika „betoniranih“ u Savezu prividno su u očima javnosti nadvladali osjećaje onih koji BiH vole srcem i na utakmice putuju svojim parama, a ne parama poreznih obveznika. Većina će reči: „Hajde šta hoće sad, imamo rezltate“. Ali to je većina onih sa nižim stepenom intelektualnog razvoja, to su oni koji također ne znaju zagrebati po površini i vidjeti „šta se iza brda valja“.

Nije tacno,nisu u pitanju rezultati,savez,u pitanju je ljubav i zelja za malo srece,pa taman ih ja placao svojim parama. Premalo smo dozivjeli radosti u BiH(u skorije vrijeme) da bi se ovo propustilo.
Nema to veze sa intelekotom ali ima sa ponosom da napokon i mi nekoga nadvladamo a ne da nas vazda jebu(kao sto je postao obicaj u bilo kojem segmentu)

Međutim Bosanac stiče pamet pod starost, kad mu više ne treba.Od Bosanca se može svemu nadati, godinama živi kao pametan čovjek, a onda sve učini da bi dokazao da je budala. Valjda će ova generacija pod starost skontati u čemu je fol, samo da ne bude kasno.

Dobar,tacno smo takvi "Od Bosanca se može svemu nadati, godinama živi kao pametan čovjek, a onda sve učini da bi dokazao da je budala."
Cisto sumnjam da mozemo nesto uraditi.Nema tu volje,zelje,motiva cega li vec da se bilo sta napravi,to je do situacije u drzavi.Imaju ljudi previse svojih problema(poslovnih,materijalnih,egzistencijalnih da ne serem dalje) da bi se bavili NAJVAZNIJOM SPOREDNOM STVARI NA SVIJETU.
Ja sam mnogo toga rijesio svojim zalaganjem,pamecu i velikom dozom srece,vjerujem da si i ti,pa mogu/mozemo da se bavimo fudbalom,a velika vecina to nije uradila.Sta onda ocekujes.Utopija,rekao sam ti vec.......

Nisam išao gledati reprezentaciju protiv Turaka i Malte nisu mi princip i dostojanstvo dozvoljavali, naravno navijao sam za svju zemlju kao i svaki put i kao i svaki pravi „BHFanaticos“ koji voli svoju zemlju i koji se nada konačnom pravednom i poštenom poretku u reprezentaciji na čelu sa Kodrom, Bolićem, Konjićem, Hibićem...

E pa vidis ja sam navijao kao BIH navijac,tu je i problem,previse se dijelimo.Kad ti to radis,sta onda ocekujes od ljudi sa slabijim intelektom????
On vidi dijasporu i "pare" koje imaju i tu je kraj price............
Dijelimo se previse i sami sebi skacemo u usta.......

Međutim moram priznati da je malo razočaravajuće djelovao i onaj Rahimić koji je nekada igrao u visočkoj Bosni, kad već nije do sada, nije se trebao odazvati ni ovaj put i „kititi perjem“ ljude koji to ne zaslužuju i koji njegov dolazak smatraju svojom pobjedom.

Rahimicu su trazili pare dok je bio u Austriji,da igra za BiH. Sliskovic je bio kloc,Muzur kad je dosao,odmah je pristao,a ne treba mu vise da se prodaje.Ja ga cijenim,al,hiljadu ljudi,hiljadu cudi.

Ulizice to su za mene najgori ljudi na svijetu, najštetniji, najpokvareniji. Oni podržavaju svaki Savez, oni i jesu trenutno u Savezu, oni siju strah, bez milosti, bez ikakvog obzira, hladni kao led, oštri kao nož, kao psi vjerni svakom Savezu, kao kurve nevjerni svakom pojedincu, najmanje ljudi od svih ljudi. Dok njih bude nema sreće u BH fudbalu, jer će uništiti sve što je istinska ljudska vrijednost.

Jebo njih,sta mislis da su svi nacionalni savezi posteni ???? Brazilski,Argnetinski,Kolumbijski,Obale Slonovace,Ekvadora,Rumunije,Bukarske,srbije,Hrvatske kuraca-palca........nisu svi pokvareni,al me ne moze Bog dragi ubijediti da ih pola nije kvarno do bola i sta sad??!!
Ljudi igraju za ZEMLJU,DRZAVU,PONOS A NE ZA SAVEZ..................Kad bi svi to pricali i mislilii tako radili,ne bi ih masa igrala velika takmicenja.......jel tako ??

Bojim se bas ovoga,dva nazovi pametna,pismena covjeka a tako razlicita misljenja a volimo BiH i mnogo toga bi dali za uspjeh.
To je najveci problem kod nas.............i mislim da nema lijeka..............na zalost

Mislim da je solidno napisano(obostrano),ko ima zivaca da cita,priznace da ima logike u svemu napisanome...............ali i da nema rjesenja ili da se barem ne nazire.....
Last edited by from_dust on 14/06/2007 01:11, edited 2 times in total.
van Basten

Post by van Basten »

Ovdje se taj naš plasman na famoznoj ljestvuici veliča kao da smo otišli na završnicu Evropskog... ,mislim, hajde ok, fino je vidjeti i na toj listi bar privremeno ime svoje države tako visoko, ali ta lista nekma apsolutno nikakvog stvarnog značaja... više dođe kao nekakav hobi za pasionirane kolekcionare i statističare.
Ona ne određuje spisak ekipa za Svjetsko ili Evropsko prvenstvo, ona čak ne određuje ni jakosne skupine prilikom izvlačenja grupa u kvalifikacijama. Nemojte da vam ona zamaže oči
ahmed&nedzad

Post by ahmed&nedzad »

van Basten wrote:Ovdje se taj naš plasman na famoznoj ljestvuici veliča kao da smo otišli na završnicu Evropskog... ,mislim, hajde ok, fino je vidjeti i na toj listi bar privremeno ime svoje države tako visoko, ali ta lista nekma apsolutno nikakvog stvarnog značaja... više dođe kao nekakav hobi za pasionirane kolekcionare i statističare.
Ona ne određuje spisak ekipa za Svjetsko ili Evropsko prvenstvo, ona čak ne određuje ni jakosne skupine prilikom izvlačenja grupa u kvalifikacijama. Nemojte da vam ona zamaže oči
A šta to onda određuje jakosne skupine?! :roll:
van Basten

Post by van Basten »

rezultati iz zadnja dva kvalifikacijska ciklusa, konkretno za grupe za SP 2010 uzeće se u obzir samo rezultati iz kvalifikacionih grupa za prošlo svjetsko i ove aktuelne za Evropsko... broj osvojenih bodova podijeli se sa brojem odigranih utakmica i dobije se određeni koeficijent i na osnovu toga ekipe se rangiraju u jakosne skupine
Shoshana

Post by Shoshana »

Evo malo da vam se pohvalim :D

Jest da su ovo samo omladinci - al su ipak brazilski omladinci :D

Image

Ja dobila na lutriji na poslu :D :lol:
Umjetnik a

Post by Umjetnik a »

ovdje ima ljudi svakakvih, kad bi bili 1 na fifinoj listi, vama bi bilo krivo
Comrad

Post by Comrad »

Ja ne znam zašto uopće pratite repku više, halo? pa prošlo je 10-12 godina i mi se nismo ni blizu EP i SP, ako nisi u stanju za 10 godina ostvariti neki cilj, jbg onda ja bih se fakat priupitao šta je svrha tog tima, da troši pare, da putuju zabavljaju se i gube tekme :-)
from_dust

Post by from_dust »

Shoshana wrote:Evo malo da vam se pohvalim :D

Jest da su ovo samo omladinci - al su ipak brazilski omladinci :D

Image

Ja dobila na lutriji na poslu :D :lol:
Molim te,uzmi me za kucnog ljubimca :D

Perem,cistim,kuham,malo jedem,umiljat,ne linjam se,zastitnicki nastrojen,sladak,pun trikova,ne lajem previse,spavam u spajzu,kad te naljute na poslu mozes da me sutiras koliko zelis,poslusan,sve u svemu neprocjenjivo :-D

Kupis mi kavez i prosvercas me u Montreal kao endemskog bosanskog hrcka :D

Nesto se ne moze kupiti novcem,za sve ostalo tu je kucni ljubimac :roll:
Crvena Tifoza

Post by Crvena Tifoza »

from_dust wrote: Sad su mnogo jasniji i stavovi Hasana Salihamidžića koji je na vrijeme shvatio sa kakvom bandom ima posla.

Hm,nije tako pricao dok je igrao za Hamburg,cim je presao u Bayern poceo je da pravi namjerne zute kartone,igra nezainteresovano,jedinu dobru/vaznu utakmicu je odigrao protiv Spanije.
Autoriteti se jesu na njemu gradili,ali pogledaj Drogbu,jel mislis da je savez Obale slonovace posten,a on gine za nacionalni tim,ima istine,zar ne.Seljak je to,po mentalitetu,cim se prodao,poceo da se kurci
.
Jedina dobra/vazna utakmica :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Praško praškovic cuveni prašino-jedac:lol:,

mozda je to jedina utakmica koju si ti gledao a da je Salihamidzic igrao. Ocigledno nisi gledao onu na Koševu protiv Danske, ocigledno nisi gledao onu protiv SCG u Beogradu - ne samo da je igrao svoju poziciju vec je pokrivao citavu stranu pošto je Music bio nesposoban za nešto tako. Da Hasan ne zabi ona 2 San Marinu na strani qurac bi nam ona utakmica u Beogradu igrala ikakavu ulogu. Rezultat bi na kraju utakmice vjerovatno bio 1-1 protiv San Marina. :roll:
Kazeš namjerni zuti - daj primjer tog namjernog zutog, il' si to mozda cuo od Bahatog na tv-u kad je prozivao Hasana kad dobi onaj zuti u Zenici opet protiv San Marina. Kaze Baho ovo mu je drugi zuti, pa se na poluvremenu ispravlja kljusina.
A kad je rijec kod kartona samo su se Hasanovi kartoni primjecivali, to ti je kad ljudi seljackog mentaliteta prate i komentarišu fudbal u našoj drzavi.
Spominješ Hasanovo qurcenje. Jok eto nek se neki Bajano, Jolic, Kerkez qurce.
Jedno je sigurno, Hasan Salihamidzic je naj disciplinovaniji igrac što je zaigrao za ovu reprezentaciju. Dok su ostali skakali po Bazenima i Bosni prije i poslije utakmica, Brazzo je bio u krevetu u 10 sati. Da su Bog d'o svi ko Hasan....

P.S. Prije godinu dana igrali smo prijateljsku protiv Japana u Njemackoj. Za vrijeme intoniranja BiH himne jedan od naših igraca se izrugivao kameri. Nešto plazi jezik itd. Da je Hasan to uradio bio bi proglašen zlocincem. Pa ti vagaj...
Loud

Post by Loud »

Crvena Tifoza wrote:
Loud wrote:Lijepo nas je vidjeti na 28 mjestu al' kad u prvih 20 provdemo barem 2 godine onda mozemo reci da nesto kao i vrijedimo. A i to je relativno , pogledajte Ameriku godinama su u 20, a taraba od ekipe. Znaci fole je da trebamo igrati samo prijatgeljske sa andorom, Maltom i San Marinom i eto nas, fudbalska velesila.

Vazda ga mi bili taraba od ekipe, a redovno ucestvovali na svjetskom prvenstvu ko Amerika. :D
Pa da igramo kvalifikacione utakmice protiv Perua, Siera Leone, Canade vjerovatno bi zavrsavali na SP kao i Ameri.
Crvena Tifoza

Post by Crvena Tifoza »

Loud wrote:
Crvena Tifoza wrote:

Pa da igramo kvalifikacione utakmice protiv Perua, Siera Leone, Canade vjerovatno bi zavrsavali na SP kao i Ameri.
Igraju oni kvalifikacione utakmice i protiv Meksika, Ekvadora . . .
from_dust

Post by from_dust »

Crvena Tifoza wrote:
from_dust wrote: Sad su mnogo jasniji i stavovi Hasana Salihamidžića koji je na vrijeme shvatio sa kakvom bandom ima posla.

.
Jedina dobra/vazna utakmica :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Praško praškovic cuveni prašino-jedac:lol:,

mozda je to jedina utakmica koju si ti gledao a da je Salihamidzic igrao. Ocigledno nisi gledao onu na Koševu protiv Danske, ocigledno nisi gledao onu protiv SCG u Beogradu - ne samo da je igrao svoju poziciju vec je pokrivao citavu stranu pošto je Music bio nesposoban za nešto tako. Da Hasan ne zabi ona 2 San Marinu na strani qurac bi nam ona utakmica u Beogradu igrala ikakavu ulogu. Rezultat bi na kraju utakmice vjerovatno bio 1-1 protiv San Marina. :roll:
Kazeš namjerni zuti - daj primjer tog namjernog zutog, il' si to mozda cuo od Bahatog na tv-u kad je prozivao Hasana kad dobi onaj zuti u Zenici opet protiv San Marina. Kaze Baho ovo mu je drugi zuti, pa se na poluvremenu ispravlja kljusina.
A kad je rijec kod kartona samo su se Hasanovi kartoni primjecivali, to ti je kad ljudi seljackog mentaliteta prate i komentarišu fudbal u našoj drzavi.
Spominješ Hasanovo qurcenje. Jok eto nek se neki Bajano, Jolic, Kerkez qurce.
Jedno je sigurno, Hasan Salihamidzic je naj disciplinovaniji igrac što je zaigrao za ovu reprezentaciju. Dok su ostali skakali po Bazenima i Bosni prije i poslije utakmica, Brazzo je bio u krevetu u 10 sati. Da su Bog d'o svi ko Hasan....

P.S. Prije godinu dana igrali smo prijateljsku protiv Japana u Njemackoj. Za vrijeme intoniranja BiH himne jedan od naših igraca se izrugivao kameri. Nešto plazi jezik itd. Da je Hasan to uradio bio bi proglašen zlocincem. Pa ti vagaj...
Od cijelog posta,samo si se ovoga uhvatio..........crvendac moj,premalo znas il se pravis tupav.................Salihamidzic je grizao i igrao dobro dok SE NIJE PRODAO U BAYERN IZ HAMBURGA.
FINO SAM NAPISAO,AL TI NE CITAS OCITO "Autoriteti se jesu na njemu gradili,ali pogledaj Drogbu,jel mislis da je savez Obale slonovace posten,a on gine za nacionalni tim,ima istine,zar ne"..................Sto se ovaj nasao da pametuje,dok je Barbarez igrao,bez obzira na sve...........papak je papak(nema veze odakle je,bitno je sta ima u glavi).
Jel odbijao da igra prijateljske ???!!! Vazda je bilo,te umoran,te ozlijedjen.Pa jel BACIO DRES REPREZENTACIJE,A POZNAVALAC FUDBALA,KAD JE ZAMIJENJEN......
Jednina utakmica koju sam gledao,e moj crvendac,gade mi se takvi ljudi........... :roll:
u Beogradu sam bio,oprostices mi ti,koji si to gledao na TV-u........takvi nam trebaju,igramo tekmu zivota,a NAVIJACI sjede kuci ili s rajom,hvale Brazzu,pijuckaju pive/sokove.................
Ne dao Bog da su svi ko Hasan,onda niko ne bi igrao za reprezentaciju...........ONDA BI MOZDA TI I TAKVI KO TI BILI SRETNI...........

Ja pisem,ti ne znas ili neces da procitas............Jesul to posteni savezi Brazila,Argentine,Kolumbije,Srbije,Hrvatske,Rumunije,Bugarske,obale Slonovace,Gane i kuraca-palaca..........?????!!!! Sta mislis,crvendac,jesu a??!!
A JEL NAJVECE ZVIJEZDE IGRAJU ZA REPREZENTACIJU,A???????????'' Nego sta nego igraju..............CAST JE IGRRATI ZA REPREZENTACIJU,JER IGRAS ZA SVOJ NAROD,CAST,PONOS A NE ZA SAVEZ ILI TRENERA.......................TI TO NE RAZUMIJES,ILI NECES DA RAZUMIJES..................

Jednom sa vec napisao,sad pisem i tebi................JA NAVIJAM ZA BIH,JEBEM SAVEZ,PASALICA,,BRAZZU I TAKVE KO TI
Nosferatu

Post by Nosferatu »

"Autoriteti se jesu na njemu gradili,ali pogledaj Drogbu,jel mislis da je savez Obale slonovace posten,a on gine za nacionalni tim,ima istine,zar ne"
Pricas gluposti i samo jedno te isto ponavljas.

Drogba i Obala Slonovace. Ja cu ti pokazati kartu Afrike, evo glave ako ti znas gdje je to uopste, a pricas na pamet, solis pamet, Drogba je covjek koji sljedi primjer svoj dzajdze koji je isto tako otisao u svijet fudbala a ostao internacionalac Obale Slonovace. Bez tog covjeka - Drogba bi bio negdje u Africkom nekom timu, i pitanje je da li bi ikad imao ovakvu karijeru. S 5 godina doveden u Englesku, pa kasnije zivjeo u Francuskoj. Pitas li se ti mozda - koje njegovom ujaku omogucio da generaciju prije - iz Obale Slonovace ode igrati - fudbal za svoje kolonizatore? Koliko je Obala Slonovace uradila za Drogbu, ne samo njega, cijelu familij, i ko je Drogba u Obali Slonovace, a koje Salihamidzic danas kad u Bosnu dodje? Drogba je bog za njih, ime s kojim se kletu, i sva djeca se nadaju postati kao on. A Salihamidzica - pljuje gdje ko stigne. Postao i ostao crna ovca covjek, iako je svjetska klasa, ali ipak - nije Drogba.

Ako je i igrao iskalkulisano (pa kako i nece, covjek karijeru i kruh u Bayernu pravi, a gleda da ga slomi neki zlj klase igrac San Marina ili Irana ili Japana - nasmijali bi mu se svi - koji je levat i sta je od sebe uradio, i bilo bi da nije nikad nista ni valjao) i neka je. Ako je i pravio namjerne zute kartone zna se kad je to uradio. U utakmici s Iranom, kad je vidjeo koja se lova presipa u torbe ljudima iz Saveza. To ga je jako iziritiralo. Covjek dolazi - u terminima koji nisu za to, igrati za svoju zemlju dzabe, a ovi se bogate preko njegovih ledja i jos mu govore oni sta je to znanje i pljuju ga, i ubacuju igrace pored kojih ni Salihamidzic ne moze biti Salihamidizic. Kako ne shvatas to? Kad uvale igraca koji tu ne treba biti i kojem ne mozes lopte dodati, kad covjeku promjene poziciju - to nisu stvari od malog znacaja - za nekog. Narucito ne - sto Hasan nije htjeo nikada javno izaci i svima se majke sjetiti, jer to se tako kod nas radi izgleda. Covjek je koliko je naucio, od Svaba, profesionalno se nosio misleci da drugi rade slicno ili najbolje kako mogu, nije slusao price ali kad je svojim ocima se uvjerio u utaljivanje i vidjeo koja se lova presipa tada je i njegov odnos postao salabajzerski, i na njemu se je to vidjelo. Ali se zna, odakle je doslo, i stoga - ne treba Hasanu niko nista da govori, osim Hasane hvala, jedino ti zamjeram sto si suteci otisao ali otisao si tako da ko god zna sabrati 2+2 - zna zasto si otisao i od cega. Mi tebe nismo nicim zaduzili, da ti igras za nas, otisao si kao skevere, sam, iz Turbine i Veleza, i nesto napravio, s onim sto si znao, nakon preko 40 utakmica ja kazem samo - svaka cast, hvala ljepo.

Zbog toga, ne mjesaj kruske s jabukama, niti je Salihamidzic Drogba, niti je nas Savez, Savez Obale Slonove Kosti - jer su se ipak kvalifikovali na Svjetsko i kad su gubili 2-0 od Srba, stigli su ih sa 3-2, i bili u grupi s Argentinom jednom, od koje nisu bili probuseni kao dollar, kao Srbadija sa 6-0, u utakmici sa SCG - Drogba nije uopste igrao - dakle, covjek koji je bio osovina tog tima - nije ni igrao, a pobjedili su SCG. Sto znaci - da tim ima neke kvalitete i bez tog igraca, i da ima i Drogba u njemu, igrati s nekim. I za nesto. Salihamidzic nije imao vise igrati za sta, i najcesce nije imao s kim, i sto je najgore okrenuli su i druge igrace, protiv njega, na njega. To je bio - jako hinjski potez, jer - sta ti mislis sta znaci biti Salihamidzic u nasoj reprezentaciji, sta mislis - sta je sve docekao da mu ljudi govore, ljudi koji nisu niko i nista u fudbalu, marginalci? Ali Salihamidzic nije covjek kao Barbarez, to je drukcija psiha, kako ne shvatas, on nije covjek za mjesto kapitena, nije lider, ali nije ni ovca, covjek zna odredjene stvari. A kod nas je - ako ne mozes kolo voditi, onda ce ti drugi kapu krojiti. I to je to, sto je covjeka istjeralo. I kad je otisao, otisao je ljudski, nije uzvratio udarac iako bih jako, jako voljeo cuti njegovu stranu price, cijelu ali ko zna, zna koliko Braco fali u repki, narucito sad kad mi nemamo sredine terena nikako, tj. nama je sredina terena Rahimic kojeg svo ovo vrijeme nisu htjeli dovesti, vec su ga ucjenjivali. Sta mislis - da sad imas u sredini - Rahimica i Salihamidzica, naprijed Barabreza, Muslimovica, pozada Spahica koji je stvarno gigant od covjeka a i igrac za nase skromno poimanje velikog kalibra.

Jednostavno ti imas odredjene percepcije, ali ne znas kako da ih interpretiras. Zbog toga shvati, Hasana je taman toliko iz Bosne, da kad ih nadjes, trebas ih iskoristiti na obostrano zadovoljstvo, a ne iskoristiti i odbaciti, cuskati ili u njih prst upirati kad ne ide i ako se prezasite i umore, i ako nemaju entuzijazma, zamjeniti i oprostiti sto ne dolaze igrat s nekim ljevim timovima ljeve utakmice. I ne govoriti da je covjek zbog toga - neko ko hoce poseban tretman i slicno. Sama cinjenica odakle je Hasan dolazi, s kim je igrao i koje je obaveze imao, namece da je Hasana trebalo malo vise razumijeti i malo sporije mu biti sudija. Ali to nije bilo tako. Mi svi znamo da nije bilo tako.
Post Reply