Recimo da ne treba viza ni za jednu zemlju svijeta i....

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

suncokret13

Post by suncokret13 »

Nosferatu wrote:Ne znam koliko je karta i kako bi se islo iz Europe, znam da ne treba viza, koliko sam informiran s nasim pasosem.

Zemlja se zove Kuba.

Skupa nije. Cigani su kao i mi. I imaju ono "malo duse".

A put - je povratak u proslost, 1950-60 tih godina.

Odlicna muzika, dobra hrana.

I rahat komunizam, do balcaka. Jeftino je u poredenju sa svim, mnogim drugim, slicnim destinacijama.
zemlja puna starih auta ( iz 60 -tih godina )
siromasni su ali veseli........( po cjeli dan mogu plesati i pjevati )
imaju tako-tako pivu.........
ali sto imaju ruma.....i cigara.........
u hotelskim naseljima mozes jesti i piti koliko hoces,zelis i mozes.......
vecina njih zna za TITA !
s Castrom bas i nisu odusevljeni,ali sute.
posteni su.
raduju se poklonima,ostavis ima patike ( nike ili adidas )...
voda im je veoma losa i pije se samo flasirana.....
televizori su im francuski,kao i skoro sva novija auta ( sem starih americkih iz 60 -tih godina )
....utisci iz Varadera, 2006 .
Eshek

Post by Eshek »

transsibirski ekspres...Moskva-Beijing...to mi je životni san već 15 godina, mogao bih rahat umrijeti poslije toga. Biće akoBogda, biće...

nejse, ako bude, slijede Kuba, Argentina, Džibuti, (i ponovo) Sirija, Irak, Iran, Malezija, Kina i Burma :D :D

Ah, da...Guam :oops: :D
azazelo

Post by azazelo »

Eshek wrote:transsibirski ekspres...Moskva-Beijing...to mi je životni san već 15 godina, mogao bih rahat umrijeti poslije toga. Biće akoBogda, biće...

nejse, ako bude, slijede Kuba, Argentina, Džibuti, (i ponovo) Sirija, Irak, Iran, Malezija, Kina i Burma :D :D

Pa ti si i te kako naslikao moj san! I Jemen!!! Idemo i u Jemen!!!!!
....Ali mislim da naslov teme vishe spada u SF :sad:
BHG

Post by BHG »

tibet...pa da sjednem sa kakvim lamom pored ogromnog granitnog bude i uz tibetanski caj da promahalamo malo :)
Eshek

Post by Eshek »

azazelo wrote:
Eshek wrote:transsibirski ekspres...Moskva-Beijing...to mi je životni san već 15 godina, mogao bih rahat umrijeti poslije toga. Biće akoBogda, biće...

Pa ti si i te kako naslikao moj san! I Jemen!!! Idemo i u Jemen!!!!!
....Ali mislim da naslov teme vishe spada u SF :sad:
Kontao sam i na njih, ali ne znam je li mi privlačniji Jemen ili Oman...

A naslov teme nije SF... u većinu ovih zemalja se može otići bez većih problema, samo treba love i vremena
LjepoticaiZvjer

Post by LjepoticaiZvjer »

e kad vec spominjes transsibirski ekspres, na jednoj ljetnoj skoli sam upoznala par rusa i ruskinja koje zive negdje na sred rusije , i kazu tamo to svi nose tone vodke na put(jer traje danima), a ruski je obicaj da ako zelis da se upoznas sa nekim moras sa njim piti ( "jer samo pjani ljudi govore istinu") kaze tu su svi pjani, i muski i zenski, bude perverzija, svega

eto ne znam jel sam ti sad pokvarila ili uljepsala san, meni je licno malo izgubio na sarmu :sad: ( ja sam ga nesto zamisljala u stilu ane karenjine)

a sto se tice teme, ja bih voljela ici raditi par mjeseci u razne zemlje, mislim da se tako moze stvarno upoznati kultura, nacin zivljenja ljudi tamo, turisticki odlazak smatram nedovoljnim, mislim za 7-14 dana islikas se pored znacajnih zgrada i to je to, nema nekog osjecaja stvarnog zivota.
Eshek

Post by Eshek »

LjepoticaiZvjer wrote:e kad vec spominjes transsibirski ekspres, na jednoj ljetnoj skoli sam upoznala par rusa i ruskinja koje zive negdje na sred rusije , i kazu tamo to svi nose tone vodke na put(jer traje danima), a ruski je obicaj da ako zelis da se upoznas sa nekim moras sa njim piti ( "jer samo pjani ljudi govore istinu") kaze tu su svi pjani, i muski i zenski, bude perverzija, svega

eto ne znam jel sam ti sad pokvarila ili uljepsala san, meni je licno malo izgubio na sarmu :sad: ( ja sam ga nesto zamisljala u stilu ane karenjine)
meni je tek dobilo na šarmu kad si spomenula te "vannastavne aktivnosti" :D :D

i karanji...nu, jel to ona što je tramvaj na Ilidži pregazio? :oops: :D
LjepoticaiZvjer wrote:a sto se tice teme, ja bih voljela ici raditi par mjeseci u razne zemlje, mislim da se tako moze stvarno upoznati kultura, nacin zivljenja ljudi tamo, turisticki odlazak smatram nedovoljnim, mislim za 7-14 dana islikas se pored znacajnih zgrada i to je to, nema nekog osjecaja stvarnog zivota.
definitivno najbolji način da se upozna svijet. Dosta sam i sam obišao na taj način, ali dojadi. Znao sam otići nekud i provesti par dana, a da ne dobijem priliku ni da izađem jednom...
Post Reply