11.06.2007-SARAJEVU I SARAJLIJAMA

Locked
pike

#26 Re: 11.06.2007-SARAJEVU I SARAJLIJAMA

Post by pike »

blank wrote:
dripac wrote:
almah wrote:Postoje vremena kada pojedinci treba da se crvene od stida.
Postoje vremena kada citavi narodi treba da se crvene od stida.
Danas je dan kada cijeli jedan grad treba da se crveni od stida.
-Od 1992-1995 ste svi vi ,dragi gradjani Sarajeva, bili zahvalni za svaki i najmanji glas protesta
bilo gdije u svijetu, koji bi ukazao na ono sto vam se tada desavalo.
-Od 1992-1995 bili ste zahvalni za svaku, i najmanju pomoc koju bi vam bilo tko uputio.
-Od 1992-1995 mnogi su vam pomogli i mnogi su se sa vama solidarizirali.
-Od 1992-1995 mnogo vas je prihvaceno i zbrinuto u drugim gradovima u BiH i sirom svijeta.
...
...
...
-11.06.2007 vas se moglo na prste nabrojati na protestnom skupu Srebrenicana.
-11.06.2007 su na tom skupu bili prisutni svi drugi samo ne vi.
-11.06.2007 vas je tamo moralo biti bar 200.000 a bilo vas je 200.
-11.06.2007 ste pokazali vas pravi mentalitet.
[/color]
Nije mi jasno šta hoćete više od Sarajlija. Od 92 pa na ovamo postali smo ugrožena vrsta i manjina u sopstvenom gradu, upravljate kantonom, upravljate entitetom, upravljate državom, upravljate i našim gradom, gradonačelnica Sarajeva je iz Fojnice, a ne iz Sarajeva, i opet smo mi najgori. Nas više i nema tu, možeš se obratiti jedino onima koji su u periodu od 92.-2007. došli u Sarajevo i istresati svoje frustacije na njima. Što se mene lično tiče, meni je već odavno pun k...c i bošnjaka i srba i hrvata.
Fuj!

Sta fuj??? Covjek ti je reko kako jeste, Sarajlije su ti u Sarajevu manjina.
tempora

Post by tempora »

A sta uopste trebaju da znace ta pitanja : gdje si ti bio/sta si radio danas? To ce se kao time odmjeriti necija ispravnost, neciji zivot, necija zrtva? :shock:
dripac

#28 Re: 11.06.2007-SARAJEVU I SARAJLIJAMA

Post by dripac »

almah wrote:
dripac wrote:
-Od 1992-1995 ste svi vi ,dragi gradjani Sarajeva, bili zahvalni za svaki i najmanji glas protesta
-Od 1992-1995 bili ste zahvalni za svaku, i najmanju pomoc koju bi vam bilo tko uputio.
-Od 1992-1995 mnogo vas je prihvaceno i zbrinuto u drugim gradovima u BiH i sirom svijeta.
...
...
...
[/color]
Nije mi jasno šta hoćete više od Sarajlija. Od 92 pa na ovamo postali smo ugrožena vrsta i manjina u sopstvenom gradu, upravljate kantonom, upravljate entitetom, upravljate državom, upravljate i našim gradom, gradonačelnica Sarajeva je iz Fojnice, a ne iz Sarajeva, i opet smo mi najgori. Nas više i nema tu, možeš se obratiti jedino onima koji su u periodu od 92.-2007. došli u Sarajevo i istresati svoje frustacije na njima. Što se mene lično tiče, meni je već odavno pun k...c i bošnjaka i srba i hrvata.
Ako sam tvrdis da si dripac onda to vjerojatno i jesi,jer ti najbilje znas tko si,ali si uz to jos i totalna neznalica.
Nemam pojma, ti me prosvjetli pametnice.
Prpa.ba

#29 Re: 11.06.2007-SARAJEVU I SARAJLIJAMA

Post by Prpa.ba »

blank wrote: Aaa... jesi li ti ovdje isljednik?

Ne, samo mi je pun kurac minderasa.
valterbranisarajevo

Post by valterbranisarajevo »

Žalosno je to što su mnogi koji koriste današnje proteste da ispolje svoju malograđansku mržnju prema Sarajevu isto tako mogli uzeti dva-tri slobodna dana, sjesti na avion i biti danas pred skupštinom. Ili nisu :?
Vertigo

#31 Re: 11.06.2007-SARAJEVU I SARAJLIJAMA

Post by Vertigo »

...
...
...
[/color]
Kako se moze diskutovati dalje i pokusati dati neki odgovor kada je tema ovako postavljena ?
Simply_Red

Post by Simply_Red »

ej pazi one nane se samo dzaba pare pa kisnu na onom kijametu. Prosao sam danas pored njih i stvarno mi je zao bilo, i bio sam sa jaranom koji je dosao iz srebrenice ovdje u skolu, i izgubio je i oca i majku. I pitam ga ja hocemol se pridruziti, kaze jarane nema od ovoga nista, i nikad nece biti. Sve dok se ne organizuje ova ne-titova, bosanska omladina, i dok ne uleti s puskama tamo gdje treba, nista na bolje. VIVA LA REVOLUCIA
Ahmmed

Post by Ahmmed »

Uh.....Sve me ovo nervira :-)

I ovi što kukaju kako su Sarajlije ugrožena vrsta i manjina u svom gradu....

To su, bez želje da generaliziram, oni čiji su jal babo, jal dedo, šezdesetih godina prošloga stoljeća došli u Sarajevo, sa kartonskim koferom.
A djeca im i unučad danas najveći branitelji sarajevskog duha i ekskluzivnog prava na pozicije u ovom gradu, ko da im je dedo 1963, postavljo kamen temeljac za Sarajevo. Naše su nane, te ljude, najprije nazivale "doošle"...Pa, vremenom počele svoje kćeri udavati za njih.....I nikakvih problema nije bilo...Barem na Vratniku....Ne znam kakva je situacija bila u Sokolović Koloniji il u Hrasnici....

I ovi što su udarili po Sarajevu , ohanite, živi bili i vi.....rajvosa je lijepo opisao neke stvari....Sjećam se veličanstvenih demonstracija u Sarajevu, 8 maja 2001....Dan nakon četničkog orgijanja po Banjoj Luci....

Bio sam danas na protestima i bio tužan što nas nije bilo mnogo više....Zbog Srebrenice i Srebreničanki i Srebreničana....O ostalom, sve je rečeno....

Neko pomenu dimije i stid Sarajlija od njih....Moguće da ih se stide gore pomenuti, kojima su dimije asocijacija na težak život prije seobe u Sarajevo....
Sarajevo voli dimije....Odnjihale su nas u njima, naše nane, babe, majke....Pokušat ću naći jednu sjajnu priču Nade Đurevske o dimijama i Sarajevu....

I ovo mi malo para uši....Sarajlije od 1992, ugrožena vrsta....Jah....Odoše nam tada "čuvene" sarajevske porodice Trapara, Ostojića, Bosiljčića, Bratića....Sve sarajevski čok iz okoline Bileće i Ljubinja.....A dođoše muhadžiri, iz obijesti, iz svoga kolajluka i rahatluka.....
voajer

#34 Re: 11.06.2007-SARAJEVU I SARAJLIJAMA

Post by voajer »

dripac wrote:
...
...
...
[/color]
Svako od nas nosi svoje frustracije i sa njima se bori na najbolji moguci nacin, cesto bezuspjesno.
Medjutim imati tako nisku kolicinu senzibiliteta i napisati to sto si ti napisao covjeku koji ocito duboko i iskreno razocaran pise nista drugo do istinu je bezobrazluk bez presedana.
Sarajevo jest takva sredina, kad omladina prolazi ulicama sa pistaljkama da skrene paznju na ponor u drustvu raja sjedi po bastama i ismijava ih ko da se njih to ne dodiruje a sve go kokuz i bjednik bez perspektive u ovoj situaciji. Kad Srebrenicani demonstriraju malo ko se nadje da im se pridruzi, ne zbog nedostatka vremena, vec radi blama sto sljedi ako pored sebe imas zenu u dimijama. I jos gore, postoji potpuna nezainteresovanost za sudbinu Srebrenicana, ako ne kod vecine, onda bar kod velikog broja tih ljudi.
Nek je nama Bono dosao u Sarajevo, nek ne damo fasistima da sviraju, to su cool stvari, ali ta otudjenost od svakog iole ruralnijeg dijela Bosne je nezdrava i izraz komplexa kasabe koja bi da je nesto vise.

Ako se i struktura stanovnistva u sarajevu promjenila, kakve to veze ima sa ovom temom i kako si nadosao na to da ovom covjeku umjesto utjehe i razumjevanja, ako ne izvinjenja, ocitavas bukvice u odbrani eticki neodbranjivih (ne)postupaka.
Last edited by voajer on 11/06/2007 23:32, edited 1 time in total.
valterbranisarajevo

Sarajevo ne može uvijek biti dežurni krivac za sve. Sarajevo pljačka, Sarajevo je prodalo, sarajlije su benefiti, sarajlije su neosjetljive na patnju drugih. Upravo su građani Sarajeva u najmanjoj mogućoj mjeri, uz Tuzlu i još neke gradove dali podršku nacionalnim strankama koje su nas na ovaj ili onaj način dovele u ovakvu tragičnu situaciju koja često i danas podsjeća na onu iz 1991 ili 1992. Nije Sarajevo nikoga opljačkalo niti prodalo, to su uradili oni koji su na izborima iz svojih izbornih baza, a često iz sredina odakle su uglavnom ljudi koji na najbrutalniji način ispoljavaju svoju malograđansku mržnju prema našem gradu svojim glasovima poslali u Sarajevo.

Sarajevo još liječi svoje rane, oplakuje mrtve, Sarajevom se vozaju ljudi u invalidskim kolicima. upravo je Sarajevo prvo otvorilo svoja vrata mnogobrojnim izbjeglicama iz Istočne Bosne. Zajedno smo dijelili dobro i zlo, bježali od granata, vukli vodu u kanisterima, jeli leču i rižu..sarajevska djeca, moji prijatelji su branili i odbranili svoj grad uz pomoć svih onih kojima je Sarajevo otvorilo svoja vrata te 1992.

Volim svoj grad i ne stidim se ni jednog dijela njegove časne istorije i ne podnosim malograđanske kompleksaše koji koriste tragediju vlastitog naroda da se obračunaju sa mojim gradom i njegovim duhom..
pike

Post by pike »

Ahmmed wrote:Uh.....Sve me ovo nervira :-)

I ovi što kukaju kako su Sarajlije ugrožena vrsta i manjina u svom gradu....

To su, bez želje da generaliziram, oni čiji su jal babo, jal dedo, šezdesetih godina prošloga stoljeća došli u Sarajevo, sa kartonskim koferom.
A djeca im i unučad danas najveći branitelji sarajevskog duha i ekskluzivnog prava na pozicije u ovom gradu, ko da im je dedo 1963, postavljo kamen temeljac za Sarajevo. Naše su nane, te ljude, najprije nazivale "doošle"...Pa, vremenom počele svoje kćeri udavati za njih.....I nikakvih problema nije bilo...Barem na Vratniku....Ne znam kakva je situacija bila u Sokolović Koloniji il u Hrasnici....

I ovi što su udarili po Sarajevu , ohanite, živi bili i vi.....rajvosa je lijepo opisao neke stvari....Sjećam se veličanstvenih demonstracija u Sarajevu, 8 maja 2001....Dan nakon četničkog orgijanja po Banjoj Luci....

Bio sam danas na protestima i bio tužan što nas nije bilo mnogo više....Zbog Srebrenice i Srebreničanki i Srebreničana....O ostalom, sve je rečeno....

Neko pomenu dimije i stid Sarajlija od njih....Moguće da ih se stide gore pomenuti, kojima su dimije asocijacija na težak život prije seobe u Sarajevo....
Sarajevo voli dimije....Odnjihale su nas u njima, naše nane, babe, majke....Pokušat ću naći jednu sjajnu priču Nade Đurevske o dimijama i Sarajevu....

I ovo mi malo para uši....Sarajlije od 1992, ugrožena vrsta....Jah....Odoše nam tada "čuvene" sarajevske porodice Trapara, Ostojića, Bosiljčića, Bratića....Sve sarajevski čok iz okoline Bileće i Ljubinja.....A dođoše muhadžiri, iz obijesti, iz svoga kolajluka i rahatluka.....

Post by blank »

valterbranisarajevo wrote:Žalosno je to što su mnogi koji koriste današnje proteste da ispolje svoju malograđansku mržnju prema Sarajevu isto tako mogli uzeti dva-tri slobodna dana, sjesti na avion i biti danas pred skupštinom. Ili nisu :?

Bilo bi od koristi da nadjes i citiras nam gdje neko ispoljava mrznju prema Sarajevu. Samo sam uspio u nekoliko postova da detektrujem mrznju velikih Sarajlija prema drugima, koji su eto za sve krivi. Mozda je do mene, ali ja to nigdje nisam uspio uociti.

I za tvoju informaciju, Sarajevo je moj grad, iako mi to ne pise u profilu, niti mi je zanimanje da budem profesionalni Sarajlija ugrozen od dosljaka sa svih strana. Muka mi je vise od takvih malogadjanskih frazetina, nesnosljivo je i slusati tu pricu kao "u Sarajevu je najmanje Sarajlija", "doslje nam okupirale grad" i slicno. Okupirale su i London, pa sta?

Dosta takvih Sarajlija za kojima se ovdje ocito cezne i Srebrenicane i doslje okrivljuje sto nisu vise s nama, zavrsili su po brdima, ubijali grad i sarajevsku djecu.

I da, jesi li svjestan da je to sto pricas tipicno malogradjanski, posto vidim da ti je mnogo draga ta rijec?
Last edited by blank on 11/06/2007 23:37, edited 1 time in total.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#38 Re: 11.06.2007-SARAJEVU I SARAJLIJAMA

Post by hrasno38 »

...
...
...
[/color]
Evo ja sam Sarajlija i bio sam danas na protestu i sta????? Sta se promjenilo??????? Neko je ovdje ranije napisao rezultate (ruzno receno) djelovanja fasista po gradu koji treba da se stidi i moze li se i tu govoriti o strasnim ciframa. E pa u tim ciframa su gradjani ovoga grada i oni koji na zalost nisu stigli da postanu pravi gradjani ovoga grada sto treba da se crveni. Je li Srebrenicu prodao ovaj grad ili politicari za koje je glasala kompletna Srebrenica, Zepa i vecina Istocne Bosne. Jesu li donacije za Srebrenicu pokrali fradjani ovoga grada ili oni za koje glasate godinama a rijetko koji je gradjanin ovoga grada. Sta je trebalo da dodje 200.000 sarajlija kojih nema toliko u ovom gradu i da slusa Abdurahmana Malkica koji ima bolju kucu u Vogosci od vecine gradjana grada koji treba da se crveni. Ma dosta vise te demagogije sa glavnim gradom i njegovim gradjanima. Danas je u procentima u ovom gradu ostalo 30-40% prijratnih gradjana a ostatak je Istocne Bosne i iz Sandzaka. I tacno je rekao jedan forumas da su zasjeli na sve moguce fotelje. I u ratu su nam toliko pomagali da smo od prvog do zadnjeg dana rata bili pod opasadom i svakodnemvnim granatiranjem. Ja sam bio ali i da nisam ne bih se stidio jer moje krivice nema u Srebrenici i u mom gradu je na neki nacin pocinjen genocid a bio bi i jos veci da smo se pokoravali svakoj politickoj zamisli. Je li Sarajevo krivo sto je Oric izasao iz Srebrenice??????? Ma ja, Sarajevo i sarajlije treba da se stide za sve sto se dogodilo u BiH!!! Jesu li sarajlije potpisale Dejton ili Alija Izetbegovic i Haris Silajdzic u koje se i dan danas svi kunete. Ostavite se vise grada koji treba da se crveni i trazite krivce tamo gdje treba i da su dosli na poteste samo bivse komsije iz Istocne Bosne koji zive u Sarajevu ta cifra bi bila puno veca od 200.000.
voajer

Post by voajer »

valterbranisarajevo wrote:Sarajevo ne može uvijek biti dežurni krivac za sve. Sarajevo pljačka, Sarajevo je prodalo, sarajlije su benefiti, sarajlije su neosjetljive na patnju drugih. Upravo su građani Sarajeva u najmanjoj mogućoj mjeri, uz Tuzlu i još neke gradove dali podršku nacionalnim strankama koje su nas na ovaj ili onaj način dovele u ovakvu tragičnu situaciju koja često i danas podsjeća na onu iz 1991 ili 1992. Nije Sarajevo nikoga opljačkalo niti prodalo, to su uradili oni koji su na izborima iz svojih izbornih baza, a često iz sredina odakle su uglavnom ljudi koji na najbrutalniji način ispoljavaju svoju malograđansku mržnju prema našem gradu svojim glasovima poslali u Sarajevo.

Sarajevo još liječi svoje rane, oplakuje mrtve, Sarajevom se vozaju ljudi u invalidskim kolicima. upravo je Sarajevo prvo otvorilo svoja vrata mnogobrojnim izbjeglicama iz Istočne Bosne. Zajedno smo dijelili dobro i zlo, bježali od granata, vukli vodu u kanisterima, jeli leču i rižu..sarajevska djeca, moji prijatelji su branili i odbranili svoj grad uz pomoć svih onih kojima je Sarajevo otvorilo svoja vrata te 1992.

Volim svoj grad i ne stidim se ni jednog dijela njegove časne istorije i ne podnosim malograđanske kompleksaše koji koriste tragediju vlastitog naroda da se obračunaju sa mojim gradom i njegovim duhom..
Sve je to tacno, ali je i istina da je Sarajevo (i ovdje prevashodnomislim na stanovnike) jedva sposobno da uzme u obzir potrebe i osjecaje bilo koje druge manje sredine. Tako je bilo prije rata, tako je i danas, s time da je Sarajevo danas glavni grad drzave i da ima tu bavezu za raliku od prije.
Ovo nije niakakv novitet u bijelom svijetu, svuda je to tako sa velikim i malim sredinama. Samo ja mislim da kod ovakvih tema kao sto je Srebrenica, grad kao sto je Sarajevo bas zbog svega kroz sta je prosao bi trebao da ima malo vise osjecaja za te ljude.
Jedino ako nismo svi kolektivnolegli na rudu pa samo cekamo da pocrkamo i svejedno nam je sta se oko nas desava.
CovjekIzBosne

#40 Re: 11.06.2007-SARAJEVU I SARAJLIJAMA

Post by CovjekIzBosne »

...
...
...
[/color]

Kako si se usudila svete Sarajlije da napadnes?????????
Posle 11 juna Sarajevo zajedno sa Sarajlijama mi je se jako zgadiooooo ka grad a oni kao narod, nekad sam mislio da je Sarajevo najljepsi grad na Svjetu a ne samo BIH, ali sam tek sad vidio kakav je ovaj grad, ovaj je grad svoju dusu izgubio, Stvarno su Srajlije izkazali svoje pravo lice, da im bude na sramotu, a 1992-1995 su molili sve i svakoga da im pomognu sad nemogu i sami jednoj SREBENICI izaci u pomoc, nemogu ni na protest makar izaci????? Licemjerstvo moja almah, licemjerstvo, kukavincstvo, laz, i korist... to je dusa sadasnjeg Sarajeva.
dripac

#41 Re: 11.06.2007-SARAJEVU I SARAJLIJAMA

Post by dripac »

voajer wrote:
Ako se i struktura stanovnistva u sarajevu promjenila, kakve to veze ima sa ovom temom i kako si nadosao na to da ovom covjeku umjesto utjehe i razumjevanja, ako ne izvinjenja, ocitavas bukvice u odbrani eticki neodbranjivih (ne)postupaka.
Pa ako se struktura stanovništva promjenila, a jeste, nemogu se sarajlije optuživati zato što je ispred skupštine bilo 5000 duša. Kaže trebalo je biti Sarajlija 200.000 ispred skupštine, toliko Sarajlija nije bilo prije rata, a posle rata ih nema ni 50.000 u Sarajevu. Tu je veza sa temom.
dripac

#42 Re: 11.06.2007-SARAJEVU I SARAJLIJAMA

Post by dripac »

CovjekIzBosne wrote:
...
...
...
[/color]

Posle 11 juna Sarajevo zajedno sa Sarajlijama mi je se jako zgadiooooo ka grad a oni kao narod, nekad sam mislio da je Sarajevo najljepsi grad na Svjetu a ne samo BIH, ali sam tek sad vidio kakav je ovaj grad, ovaj je grad svoju dusu izgubio, Stvarno su Srajlije izkazali svoje pravo lice, da im bude na sramotu, a 1992-1995 su molili sve i svakoga da im pomognu sad nemogu i sami jednoj SREBENICI izaci u pomoc, nemogu ni na protest makar izaci????? Licemjerstvo moja almah, licemjerstvo, kukavincstvo, laz, i korist... to je dusa sadasnjeg Sarajeva.
A gdje si ti bio danas CovjeceIzBosne.
voajer

Post by voajer »

blank wrote:
valterbranisarajevo wrote:Žalosno je to što su mnogi koji koriste današnje proteste da ispolje svoju malograđansku mržnju prema Sarajevu isto tako mogli uzeti dva-tri slobodna dana, sjesti na avion i biti danas pred skupštinom. Ili nisu :?

Bilo bi od koristi da nadjes i citiras nam gdje neko ispoljava mrznju prema Sarajevu. Samo sam uspio u nekoliko postova da detektrujem mrznju velikih Sarajlija prema drugima, koji su eto za sve krivi. Mozda je do mene, ali ja to nigdje nisam uspio uociti.

I za tvoju informaciju, Sarajevo je moj grad, iako mi to ne pise u profilu, niti mi je zanimanje da budem profesionalni Sarajlija ugrozen od dosljaka sa svih strana. Muka mi je vise od takvih malogadjanskih frazetina, nesnosljivo je i slusati tu pricu kao "u Sarajevu je najmanje Sarajlija", "doslje nam okupirale grad" i slicno. Okupirale su i London, pa sta?

Dosta takvih Sarajlija za kojima se ovdje ocito cezne i Srebrenicane i doslje okrivljuje sto nisu vise s nama, zavrsili su po brdima, ubijali grad i sarajevsku djecu.

I da, jesi li svjestan da je to sto pricas tipicno malogradjanski, posto vidim da ti je mnogo draga ta rijec?
Nikakve mrznje "Velikih Sarajlija " nema, puno prije je istina da se radi o indiferentnosti, komplexu i osjecaju nemoci (jedan od ova tri pojma ili njihova kombinacija, zavisi od pojedinca).
valterbranisarajevo

Pa nisu oko Sarajeva postavljene barikade, mogli su građani drugih gradova sjesti u autobuse i doći na protest. Mogla je i dijaspora sjesti na avion i doći.

ili oni svi imaju neko opravdanje? :?
voajer

#45 Re: 11.06.2007-SARAJEVU I SARAJLIJAMA

Post by voajer »

CovjekIzBosne wrote:
...
...
...
[/color]

Pretjerujes ga dobro. I ti si se meni upravo zgadio.
Prpa.ba

#46 Re: 11.06.2007-SARAJEVU I SARAJLIJAMA

Post by Prpa.ba »

Bilo bi od koristi da nadjes i citiras nam gdje neko ispoljava mrznju prema Sarajevu.
CovjekIzBosne wrote: Kako si se usudila svete Sarajlije da napadnes?????????

Ovaj je sublimirao :roll:

@hrasno38
:thumbup:
CovjekIzBosne

Post by CovjekIzBosne »

valterbranisarajevo wrote:Pa nisu oko Sarajeva postavljene barikade, mogli su građani drugih gradova sjesti u autobuse i doći na protest. Mogla je i dijaspora sjesti na avion i doći.

ili oni svi imaju neko opravdanje? :?
Tebi jos nesto da kazem moze mi se TITO samo da napusi lijepo.Da imalo imas sramote u sebi nebi to stavljao.
Ahmmed

Post by Ahmmed »

valterbranisarajevo wrote:Sarajevo ne može uvijek biti dežurni krivac za sve. Sarajevo pljačka, Sarajevo je prodalo, sarajlije su benefiti, sarajlije su neosjetljive na patnju drugih. Upravo su građani Sarajeva u najmanjoj mogućoj mjeri, uz Tuzlu i još neke gradove dali podršku nacionalnim strankama koje su nas na ovaj ili onaj način dovele u ovakvu tragičnu situaciju koja često i danas podsjeća na onu iz 1991 ili 1992. Nije Sarajevo nikoga opljačkalo niti prodalo, to su uradili oni koji su na izborima iz svojih izbornih baza, a često iz sredina odakle su uglavnom ljudi koji na najbrutalniji način ispoljavaju svoju malograđansku mržnju prema našem gradu svojim glasovima poslali u Sarajevo.

Pa, ne znam....Evo, u Starom Gradu, SDA je 1990, dobila 53 posto glasova, SDP 16... Deset godina kasnije, SDA je dobila 20, 8 a SDP 36,5 %.....
valterbranisarajevo

Bilo bi od koristi da ti pročitaš šta sam ja napisao o ljudima iz Istočne Bosne koji su u ratu od našli kakvu takvu sigurnost u ratu. da ih mrzim ne bih to napisao.

Meni je savjest prema Srebrenici, za razliku od mnogih čista. Našao sam način da im koliko je to bilo u mojoj moći pomognem kada su u ratu bili tamo, kako nije bitno niti važno.

Ako sam ja malograđanin što ne želim šutiti kad razni komleksaši u raznim temama ovdje, pa i u ovoj, lijepe moje sugrađane raznim etiketama, onda neka sam, ne stidim se toga.

I opet pitam - šta je spriječilo građane drugih gradova i dijasporu da dođu na protest. Pare za autobusku i avionsku kartu ili nezainteresovanost koaj se pripisuje samo Sarajevu... :?
Bosanac_21

Post by Bosanac_21 »

Donekle se slazem, ali ne sa svim.
Jedan od primjera je takodjer bio izlazak na ulice nakon presude
Medjunarodnog Suda ne-Pravde. Tad se vrlo malo raje u Sarajevu okupilo,
cak i ona saka jada su bili vecinom starije generacije.
Omladina na forumima kao sto je i ovaj kritikuju sve sto se desava u ovoj
zemlji, te im nista ne pase, al kad treba da se izadje i pokaze neki stav,
nigdje nikoga :roll: :x
Zalosno, veoma zalosno :(
Locked