OVO MORATE POGLEDATI!
Moderator: anex
-
karlita
- Nosferatu
- Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free
A koje su ovo zivuljke?
Onaj prvi izgleda ko neki dabar, kuna drugi bijeli - ko pasce, lisica, hermelin sta li je.
Ne zna seljak kako da mu vrat prebije. U stvari, prebio mu je vrat, zbog toga onako i hropti ali na koji nacin. Slicno tako se ubijaju misevi u laboratorijama, uhvatis ga za rep, prstom preko glave i samo rep dignes u vis, ili povuces jako u nazad, da mu dislociras vrat, kompresiras medullu oblungatu gdje su centri za disanje i dovidenja. Malo hropti onako ali to je - kao kad stucas, refleksi, inace za minut, mozda dva, zivotinja vise nije ni svjesna.
Jest okrutno. Ali kad ljudi investiraju vrijeme i novac, da bi podgli ih onda gledaju i kako ce da ih ubiju, a da ne ostete krzno.
Naravno tamo gdje ima civilizacija - gruhnes ga elektricnim pistoljem - i dovidjenja. Samo moras paziti da sebe ne gruhnes prvo. Tako rokaju goveda po klaonicama, i onda ga semo prekolje i objesi.
Nece se ovo zaustaviti dokle je god potraznja. Problem je sto i ove zivotinje nisu za zivota sposobne, to je od poroda do groba, u kavezu, hrane ih i ne daju im da se kupaju, moraju u pjesku valjda da se peru jer tako se najbolje krzno cuva.
Slazem se, nije skupo toliko - inekcija jedna - pa mozes staviti i have u nju po potrebi ali valja pogoditi u krvni sud, roknes i gotovo. Jedan samo mora za glavu da ih drzi, i to je humano preseljene na onaj svijet - relativno jeftino.
Mada - cinjenica je jedno. Ubiti ce ih i na ovaj i na onaj nacin. Ali znam i ja za onu pain and suffering are inevitable, but misery is optional. Valjda kad ubijes par stotina - onda je to nista. Sta je to? Ljudi ljude onako ubijaju. Pa skupljaju slezene i bubrege. Kljucno je da se ne zivi u balunu jednom. Ja razumijem i onog ko ih ubija. I po Bosni je niklo koliko hoces farmi cincila. Doduse nasi ljudi to - uzgoje i prodaju u veterinarskoj ili otkupnoj stanici. Interesuje me bas - ko ih ubija, kako ih ubija, sumnjam s nozem. Kao da je i to neka - ljepa smrt kad ti grkljan presjeku. Ali kod nas - posto se mi koljemo ovako, i posto volimo mesine da jedemo, klanje ti dodje ko - dobar dan. Ha ja. Povuces nozem - i odes ispusiti cigar, vratis se i onda - na rabotu.
Najbolja prevencija kad vidite kakvu "ministarku" da je obukla stogod krzneno - prileti pa udri nogom dok joj glavu ne otkines, i samo za ugao. Dovidenja, hvala ljepo. Mozes i kakvu ceduljicu napisati, sastavljenu novinskim slovima - e, ovo ti je za Smederevo. Pa batina je iz raja izasla, odgojno vaspitna mjera. Ali da je to svjesno svoje nesvjesti nebi bila "krznom" ogrnuta. Nije to ni sto je krzno, ni sto izgleda ljepo - ima toliko drugih stvari koje su "ljepe" - vec sto kosta crno iza nokta, pa kad obuces a ono - svako ti se divi, covjece. Radi toga - ih onda i oni cerece onako, jer im plate vise - nego da siju njive i krce sumu, i tako u krug. Ne moze kuja zeca stici.
Onaj prvi izgleda ko neki dabar, kuna drugi bijeli - ko pasce, lisica, hermelin sta li je.
Ne zna seljak kako da mu vrat prebije. U stvari, prebio mu je vrat, zbog toga onako i hropti ali na koji nacin. Slicno tako se ubijaju misevi u laboratorijama, uhvatis ga za rep, prstom preko glave i samo rep dignes u vis, ili povuces jako u nazad, da mu dislociras vrat, kompresiras medullu oblungatu gdje su centri za disanje i dovidenja. Malo hropti onako ali to je - kao kad stucas, refleksi, inace za minut, mozda dva, zivotinja vise nije ni svjesna.
Jest okrutno. Ali kad ljudi investiraju vrijeme i novac, da bi podgli ih onda gledaju i kako ce da ih ubiju, a da ne ostete krzno.
Naravno tamo gdje ima civilizacija - gruhnes ga elektricnim pistoljem - i dovidjenja. Samo moras paziti da sebe ne gruhnes prvo. Tako rokaju goveda po klaonicama, i onda ga semo prekolje i objesi.
Nece se ovo zaustaviti dokle je god potraznja. Problem je sto i ove zivotinje nisu za zivota sposobne, to je od poroda do groba, u kavezu, hrane ih i ne daju im da se kupaju, moraju u pjesku valjda da se peru jer tako se najbolje krzno cuva.
Slazem se, nije skupo toliko - inekcija jedna - pa mozes staviti i have u nju po potrebi ali valja pogoditi u krvni sud, roknes i gotovo. Jedan samo mora za glavu da ih drzi, i to je humano preseljene na onaj svijet - relativno jeftino.
Mada - cinjenica je jedno. Ubiti ce ih i na ovaj i na onaj nacin. Ali znam i ja za onu pain and suffering are inevitable, but misery is optional. Valjda kad ubijes par stotina - onda je to nista. Sta je to? Ljudi ljude onako ubijaju. Pa skupljaju slezene i bubrege. Kljucno je da se ne zivi u balunu jednom. Ja razumijem i onog ko ih ubija. I po Bosni je niklo koliko hoces farmi cincila. Doduse nasi ljudi to - uzgoje i prodaju u veterinarskoj ili otkupnoj stanici. Interesuje me bas - ko ih ubija, kako ih ubija, sumnjam s nozem. Kao da je i to neka - ljepa smrt kad ti grkljan presjeku. Ali kod nas - posto se mi koljemo ovako, i posto volimo mesine da jedemo, klanje ti dodje ko - dobar dan. Ha ja. Povuces nozem - i odes ispusiti cigar, vratis se i onda - na rabotu.
Najbolja prevencija kad vidite kakvu "ministarku" da je obukla stogod krzneno - prileti pa udri nogom dok joj glavu ne otkines, i samo za ugao. Dovidenja, hvala ljepo. Mozes i kakvu ceduljicu napisati, sastavljenu novinskim slovima - e, ovo ti je za Smederevo. Pa batina je iz raja izasla, odgojno vaspitna mjera. Ali da je to svjesno svoje nesvjesti nebi bila "krznom" ogrnuta. Nije to ni sto je krzno, ni sto izgleda ljepo - ima toliko drugih stvari koje su "ljepe" - vec sto kosta crno iza nokta, pa kad obuces a ono - svako ti se divi, covjece. Radi toga - ih onda i oni cerece onako, jer im plate vise - nego da siju njive i krce sumu, i tako u krug. Ne moze kuja zeca stici.
- kaubojstina

Zao mi onog orla pravo
-
VeljaPas
#32 Re: OVO MORATE POGLEDATI!
AKO LJUDI NEVIDE STA JE NJIHOVA VRSTA SVE U STANJI URADITI, NIKADA SE NECE URAZUMITI I POCETI POSTIVATI ZIVOT.monicageller wrote:Nadjoh ovaj link na jednom drugom forumu.. al smatam da bi sto vise ljudi trebalo da ga vidi kako bi se mozda nesto promijenilo u nasem mentalnom sklopu.. ja stvarno ne mogu da vjerujem da neko moze uraditi nesto ovako.. i to tako hladno.. FUJ! poslije gledanja .. koje sam stvarno prekinula par puta.. jer nisam mogla izdrzat.. trebalo mi je par sati da se smirim.... evo da vidite sta je covjek kadar ucini za modiranje.. FUJ..![]()
http://www.petatv.com/tvpopup/video.asp ... speed=_med
TREBA SVE VIDJETI, KAKO BI SE, MAKAR KOD POJEDINACA PROBUDIO BUNT I DAO IM HRABROSTI DA SE BORE PROTIV GADOVA.
-
B-Baller
Za sve ovo je i krivo samo drustvo i cijeli sistem. Ja apsolutno ne razumijem zasto neko za ovakav barbarski cin ne bi dobio kaznu od 10 godina zatvora. Mislim ne govorim o tome da ubijes zivotinju, zakoljes ili upucas, ma da ni to ne odobravam za ovakve svrhe, pa da joj skines krznu, al ovo je preslo sve granice i za mene, pa smatrajte da pretjerujem ili sta god, ovako deranje zive zivotinje nije NISTA manje okrutno, niti je zasluzilo manju kaznu, nego kad covjek ubije covjeka!
- _ja_
STA DRUGO RECI NEGO STRAVA I UZAS.
Bilo bi dobro da promijenite naslov ove teme ja sam se zaletla na link i ne znajuci o cemu se radi a sin mi je bio pored mene tako da bih zamolila da se naslov promijeni jer ima ovdje i djece sigurno koja dolaze na forum.
ovo je UZASSSSSSSSS

Bilo bi dobro da promijenite naslov ove teme ja sam se zaletla na link i ne znajuci o cemu se radi a sin mi je bio pored mene tako da bih zamolila da se naslov promijeni jer ima ovdje i djece sigurno koja dolaze na forum.
ovo je UZASSSSSSSSS
-
animal lover
jos prosle godine sam vidjela taj, ali i mnoge druge klipove raznoraznih okrutnosti i monstruoznosti nad zivotinjama u "korist" mesne industrije, medicinske, kozmeticke....
cijeli zivot sam bila semi vegetarijanac, ali nakon tih klipova sam potpuno prestala jesti meso bilo koje vrste
cilj mi je preci na vegansku ishranu cim se trziste prosiri i budem imala uvjete za to
krzno nikad nisam nosila, kozne jakne sam podjelila isti dan kad sam vidjela klip
od tada ne kupujem proizvode koji su testirani na zivotinjama.....
ako zelite mogu vam prekopirati crnu i bijelu listu proizvoda (ne)testiranih na zivotinjama
cijeli zivot sam bila semi vegetarijanac, ali nakon tih klipova sam potpuno prestala jesti meso bilo koje vrste
cilj mi je preci na vegansku ishranu cim se trziste prosiri i budem imala uvjete za to
krzno nikad nisam nosila, kozne jakne sam podjelila isti dan kad sam vidjela klip
ako zelite mogu vam prekopirati crnu i bijelu listu proizvoda (ne)testiranih na zivotinjama
-
PITARKA_SA
malo im fali da poludim,pa kupim kakav sprej i pocnem po gradu prskati one kobilice sto misle da je prestiz nostiti les oko vrata ..a tek kad vidim citavu lisicu oko vrata onako sa nogicama,njuskicom.. 
- Phia
Dok god ima tih koji to žele nositi do tad će biti i ubijanja životinja za krzno.PITARKA_SA wrote:malo im fali da poludim,pa kupim kakav sprej i pocnem po gradu prskati one kobilice sto misle da je prestiz nostiti les oko vrata ..a tek kad vidim citavu lisicu oko vrata onako sa nogicama,njuskicom..
Malo odstupanja od teme..Poznajem ljude koji idu redovno u lov na šumske životinje tipa kunica, lisica i čak divlja mačka i vjeruj to se toliko dobro prodaje da je to zastrašujuće.Najviše me šokiralo kad sam čula da su ubili tu divlju mačku..hej koja je to rijetkost kod nas i onda oni njoj izvade salo i time se mažu.Monstruozno!
- darius_maximus
A zasto ne jedes meso? Je li zato sto bi te svaka zivotinja koja bi bila u mogucnosti da te savlada i pojede, pojela za rucak?animal lover wrote:jos prosle godine sam vidjela taj, ali i mnoge druge klipove raznoraznih okrutnosti i monstruoznosti nad zivotinjama u "korist" mesne industrije, medicinske, kozmeticke....
cilj mi je preci na vegansku ishranu cim se trziste prosiri i budem imala uvjete za to![]()
Gledaj ja ne volim kad se zivotinje ubijaju zbog nepotrebnih stvari... (Krzna, slonovaca, itd.) Ali jelo je nesto sasvim drugo... Covjek jede i meso i voce i povrce, e sad zamisli sta su neandertalci jeli dok ljudi nisu naucili obradjivati zemlju... Po meni je to sto ja jedem meso, isto kao kad gepard uhvati antilopu, jer mora nesto jesti, to je prirodno, ovo ostalo gore nabrojano smatram itekako neprirodnim...
- Phia
Tačno.Od životinja se može mnogo naučiti.I one jedu meso jer su stvorene kao mesojedi ali ubijaju samo zbog preživljavanja.Dok ljudi to rade iz milion drugih bespotrebnih razloga.darius_maximus wrote:A zasto ne jedes meso? Je li zato sto bi te svaka zivotinja koja bi bila u mogucnosti da te savlada i pojede, pojela za rucak?animal lover wrote:jos prosle godine sam vidjela taj, ali i mnoge druge klipove raznoraznih okrutnosti i monstruoznosti nad zivotinjama u "korist" mesne industrije, medicinske, kozmeticke....
cilj mi je preci na vegansku ishranu cim se trziste prosiri i budem imala uvjete za to![]()
Gledaj ja ne volim kad se zivotinje ubijaju zbog nepotrebnih stvari... (Krzna, slonovaca, itd.) Ali jelo je nesto sasvim drugo... Covjek jede i meso i voce i povrce, e sad zamisli sta su neandertalci jeli dok ljudi nisu naucili obradjivati zemlju... Po meni je to sto ja jedem meso, isto kao kad gepard uhvati antilopu, jer mora nesto jesti, to je prirodno, ovo ostalo gore nabrojano smatram itekako neprirodnim...
-
pinkzelena
Nisam mogla do kraja pogledati,samo prvih 2 minute i sve me zabolilo od tuge.
Kakvi zločinci,pa ovo treba u zatvor..i životinja je živo biće..
Kako bih rado ovog za muda objesila
Ovo je KATASTROFA!
- Tesssa
Gledala sam ovo prije jedno godinu dana i poslije toga nocima nisam mogla spavati jer sam samo o tome mislila
A ovoga ima i kod nas, koliko god hocete.Od uzgajivaca jadnih malih cincila, pa do industrije koze.
@darius_maximus Da neandertalci jesu jeli meso da prezive, ali ljudi danas jeduci meso ne rade nista drugo nego stavljaju lovu u dzep mesnim industrijalcima.A, vjeruj mi, s obzirom kakve se sve hemikalije danas u meso stavljaju, od tog mesa jedino oni imaju koristi, niko drugi.
A ovoga ima i kod nas, koliko god hocete.Od uzgajivaca jadnih malih cincila, pa do industrije koze.
@darius_maximus Da neandertalci jesu jeli meso da prezive, ali ljudi danas jeduci meso ne rade nista drugo nego stavljaju lovu u dzep mesnim industrijalcima.A, vjeruj mi, s obzirom kakve se sve hemikalije danas u meso stavljaju, od tog mesa jedino oni imaju koristi, niko drugi.
- [Matrix]
dinchy84 wrote:Gledala sam ovo prije jedno godinu dana i poslije toga nocima nisam mogla spavati jer sam samo o tome mislila![]()
ne dere kozu noz,nego kapitalizam a to sto je ovo slucajno snimljeno ne znaci da su ostale vrste mucenja i ubijanja koja nisu snimljena manje okrutna.svaki dan ovako se izivljava i nad ljudima i nad zivotinjama,samo nema svatko kamericu na glavi da snima vlastita ponizenja.Snimajte jedan svoj dan i vidjet cete da ste negdje blizu ove zivotinjice,samo sto je ona imala srecu,odrali se je i ubili u nekiliko minuta.Ima raznih vrsta ""nozeva" od ovih od "steinles steela" ,brzih i ostrih,do onih sto ubijaju godinama.I molim vas prestanite se ponasati kao cmizdrava dijeca,ovo je mjesto gdje vi zivite i kome vi dajete zivotni dah,isti tako to mozete i zaustaviti. lakse se iscudjavati,jel'.Drustvo je prozvelo svoju bolest a ovo je samo jedan od simptoma.Da zakljucim ,cike sa videa neznaju da cine ikavo zlo,to sto oni rade (po njima) jeste priprema robe za trziste a trziste je drustveni i ekonomski pojam,dakle to oni zza vas rade.
-
Punky girl
JA NE SMIJEM SAD NI GLEDATI.......
LJUDI SU DJUBRAD
STO GOD DA JE U PITANJU
LJUDI SU DJUBRAD
STO GOD DA JE U PITANJU
-
Alica
ovo je surova realnost, to je svijet pokondirenih glupaca koje kupuju bunde ovih zivotinja...J... im ja svima mater...eto, toliko me je pogodio ovaj video...
ali to je svijet oko nas..MI, LJUDSKA BICA NEMAM PRAVO SEBE TAKO ZVATI...Svaku tu glupacu kojua luduje za krznom trebalo bi tako mlatnuti po glupoj glavusi i kozu im derati...
Ovo je stravicno...ja jednostavno nemam rijeci za ovo sto sam sada vidjela...ali svi mi znamo sta se desava i kako i koliko treba ovih jadnih divnih bica da se ubije da bi se napravila jedna bunda ua jednu glupacu seljancuru koja navuce tu kozu na sebe..
TA KOZA LJEPSE STOJI NA TOJ ZIVOTINJI NEGO STO CE IKAD STAJATI NA NAMA - TZV LJUDIMA...
ali to je svijet oko nas..MI, LJUDSKA BICA NEMAM PRAVO SEBE TAKO ZVATI...Svaku tu glupacu kojua luduje za krznom trebalo bi tako mlatnuti po glupoj glavusi i kozu im derati...
Ovo je stravicno...ja jednostavno nemam rijeci za ovo sto sam sada vidjela...ali svi mi znamo sta se desava i kako i koliko treba ovih jadnih divnih bica da se ubije da bi se napravila jedna bunda ua jednu glupacu seljancuru koja navuce tu kozu na sebe..
TA KOZA LJEPSE STOJI NA TOJ ZIVOTINJI NEGO STO CE IKAD STAJATI NA NAMA - TZV LJUDIMA...
-
Alica
ovo je surova realnost, to je svijet pokondirenih glupaca koje kupuju bunde ovih zivotinja...J... im ja svima mater...eto, toliko me je pogodio ovaj video...
-
Alica