Dodik i Silajdzic - oficijelna tema

Post Reply
BAHadzic

Post by BAHadzic »

Cyprus de mi reci sta to Silajdzic pogresnu uardi odkad je na vlasti? i kako bi ti Politizirao da si na njegovom mjestu?
Jastreb35

Post by Jastreb35 »

zzzzz wrote:
Jastreb35 wrote:
CovjekIzBosne wrote:Slazem se sa tobom nesmijemo dopustiti da opet nas narod plati glavom za ovu drzavu da bi svi mogli opet "ravnopravno" da zive. Bioloski opstanak naroda veliki prioritet iznad drzave.
Sta to znaci osim da postoji dodatan razlog da se brani drzavu ? Ako Bosnjacima (nekim cudom) bude u interesu podjela, Bosnjaci ce imati prioritet nad drzavom ? kakva je tu razlika izmedju srpskog i bosnjackog nacionalizma ?

Narodi nisu suvereni, drzava je suverena. Ko ne zeli zajednicku BiH (danas ili sutra ako mu se promjeni prioritet), slobodan je da zivi u Beogradu, Zagrebu ili Istambulu. Meni svejedno.
Ko god nas je razoruzao nakon 95' sigurno ne razmislja kao ja i nema iste prioritete (dabogda nikad srece nemali). Bosnjacima se morala obezbjediti neka vrsta TO-a pa neka onda idu u integracije kakve god im je ceif, od Nato, preko EU itd.
Ne znam ko je tebe razoruzao i zasto si ti to dozvolio, znam da ja nisam razoruzan. A Hrvati, Bosnjaci i Srbi ne mogu imati svoje TO, to se upravo pokusava istrgnuti iz ruku velikosrba reformom policije. Niti jedan od naroda nema pravo na svoju plemensku vojsku. Pokusaj se ukljuciti u OS BiH ili neku od drzavnih agencija i trazi da te se rasporedi u Banjaluku ili Visegrad. Tako se brani tvoj bosnjacki narod.
U to stvaranje drzave koja ce mi garantovati sigurnost ja ne vjerujem, mislim vjerujem u drzavu BiH ali zasnovanu na nekakvim drugim principima od onih kako su zasnovane homogene, jednonacionalne drzave. Garantovala mi je sigurnost i ona, nigdje joj se nije klicalo kao u BiH pa nam se valjda zato obilo o glavu.
Sta ako neko protumaci nestanak BiH vitalnim interesom Bosnjaka, a ti u to povjerujes ? Recimo, neko dodje na ideju da se Bosnjaci BiH trebaju udruziti sa Bosnjacima u Sandzaku, a Srbi BiH sa Srbima u Srbiji. To se definise kao pitanje biloskog opstanka Bosnjaka. Hoce li ti drzava biti preca od naroda ?
oslobad

Post by oslobad »

Jastreb35 wrote:
CovjekIzBosne wrote:Slazem se sa tobom nesmijemo dopustiti da opet nas narod plati glavom za ovu drzavu da bi svi mogli opet "ravnopravno" da zive. Bioloski opstanak naroda veliki prioritet iznad drzave.
Sta to znaci osim da postoji dodatan razlog da se brani drzavu ? Ako Bosnjacima (nekim cudom) bude u interesu podjela, Bosnjaci ce imati prioritet nad drzavom ? kakva je tu razlika izmedju srpskog i bosnjackog nacionalizma ?

Narodi nisu suvereni, drzava je suverena. Ko ne zeli zajednicku BiH (danas ili sutra ako mu se promjeni prioritet), slobodan je da zivi u Beogradu, Zagrebu ili Istanbulu. Meni svejedno.
gospodine ili druze Jastreb,Bosnjaci nisu porijeklm iz Turske i ne dozivljavaju Tursku kao svoju maticnu drzavu,zato je od tebe veoma ne primjereno da pominjes Istambul.mi smo ovdje samoniklac i nismo uljezi nego najautohtoniji narod.
forUMASH

Post by forUMASH »

BAHadzic wrote:Cyprus de mi reci sta to Silajdzic pogresnu uardi odkad je na vlasti? i kako bi ti Politizirao da si na njegovom mjestu?
....haj ti navedi sta je uradio, zavrsio.....
CovjekIzBosne

Post by CovjekIzBosne »

forUMASH wrote:
BAHadzic wrote:Cyprus de mi reci sta to Silajdzic pogresnu uardi odkad je na vlasti? i kako bi ti Politizirao da si na njegovom mjestu?
A naravno Dodik ti je heroj jer brani interese RS
BAHadzic

Post by BAHadzic »

Dnevnik BHT1. cujemo se kasnije.

Sam nemoze nista ali uz podrsku Amerike i manje vise evrope moze mnogo uradit samo valja dobit tu podrsku. A on i Alkalaj trenutno lobiraju za tu podrsku.
oslobad

Post by oslobad »

Jastreb35 wrote:
zzzzz wrote:
Jastreb35 wrote: Sta to znaci osim da postoji dodatan razlog da se brani drzavu ? Ako Bosnjacima (nekim cudom) bude u interesu podjela, Bosnjaci ce imati prioritet nad drzavom ? kakva je tu razlika izmedju srpskog i bosnjackog nacionalizma ?

Narodi nisu suvereni, drzava je suverena. Ko ne zeli zajednicku BiH (danas ili sutra ako mu se promjeni prioritet), slobodan je da zivi u Beogradu, Zagrebu ili Istambulu. Meni svejedno.
Ko god nas je razoruzao nakon 95' sigurno ne razmislja kao ja i nema iste prioritete (dabogda nikad srece nemali). Bosnjacima se morala obezbjediti neka vrsta TO-a pa neka onda idu u integracije kakve god im je ceif, od Nato, preko EU itd.
Ne znam ko je tebe razoruzao i zasto si ti to dozvolio, znam da ja nisam razoruzan. A Hrvati, Bosnjaci i Srbi ne mogu imati svoje TO, to se upravo pokusava istrgnuti iz ruku velikosrba reformom policije. Niti jedan od naroda nema pravo na svoju plemensku vojsku. Pokusaj se ukljuciti u OS BiH ili neku od drzavnih agencija i trazi da te se rasporedi u Banjaluku ili Visegrad. Tako se brani tvoj bosnjacki narod.
U to stvaranje drzave koja ce mi garantovati sigurnost ja ne vjerujem, mislim vjerujem u drzavu BiH ali zasnovanu na nekakvim drugim principima od onih kako su zasnovane homogene, jednonacionalne drzave. Garantovala mi je sigurnost i ona, nigdje joj se nije klicalo kao u BiH pa nam se valjda zato obilo o glavu.
Sta ako neko protumaci nestanak BiH vitalnim interesom Bosnjaka, a ti u to povjerujes ? Recimo, neko dodje na ideju da se Bosnjaci BiH trebaju udruziti sa Bosnjacima u Sandzaku, a Srbi BiH sa Srbima u Srbiji. To se definise kao pitanje biloskog opstanka Bosnjaka. Hoce li ti drzava biti preca od naroda ?
ni jedan narod nije dozivio svoj preporod bez svoje drzave.
Jastreb35

Post by Jastreb35 »

oslobad wrote:
Jastreb35 wrote:

Narodi nisu suvereni, drzava je suverena. Ko ne zeli zajednicku BiH (danas ili sutra ako mu se promjeni prioritet), slobodan je da zivi u Beogradu, Zagrebu ili Istanbulu. Meni svejedno.
gospodine ili druze Jastreb,Bosnjaci nisu porijeklm iz Turske i ne dozivljavaju Tursku kao svoju maticnu drzavu,zato je od tebe veoma ne primjereno da pominjes Istambul.mi smo ovdje samoniklac i nismo uljezi nego najautohtoniji narod.
Drug bolje zvuci a tata ti je "najautohtoniji". Ja nisam rekao da si Turcin. Istanbul sam spomenuo kao cestu destinaciju bosnjackih migracija.
patrius

Post by patrius »

CovjekIzBosne wrote:
zzzzz wrote:
CovjekIzBosne wrote: Valjda svi mislimo na BIH jedinstvenu jednu i jedinu :? :?
Meni je BiH kakvu smo zeljeli preselila na drugo mjesto prioriteta negdje 93' god. na Igmanu, kad sam shvatio da bi Bosne moglo biti ali bez Bosnjaka u njoj.

Od tada mi je prvi prioritet bioloski opstanak naroda koji je najvise vezan za BiH pa tek onda BiH kao drzava u njenim granicama sa tri ravnopravna, konstituivna naroda. Nema vise nista na povjerenje jer to povjerenje je davno potroseno, pod ovim mislim da sudbinu sebe i svoje familije prepustim u ruke nekih anacionalnih, nekad Jugoslovena danas Bosanaca, nekim novim Kecmanovicima i slicnim njemu.

Zajebi burazeru, njihova djeca danas-sutra samo okrenu kapu a moja opet ostadose na ledini.
Slazem se sa tobom nesmijemo dopustiti da opet nas narod plati glavom za ovu drzavu da bi svi mogli opet "ravnopravno" da zive. Bioloski opstanak naroda veliki prioritet iznad drzave.

I nesmijemo dopustiti da od nas naprave neke "Bosance" prvo Jugosloveni pa sad "Bosanci"
Covjek iz Bosne a nije Bosanac :? Care moj,ti mozes biti Bosnjak,i to ti je etnicka pripadnost,medjutim,ovdje pricamo o nacionalnosti!!!Dakle,svaki drzavljanin U.S.A. je prevashodno "Amer",pa tek onda moze da bude sta mu je volja!!!A kao sto znamo,U.S.A. je najveci svjetski etnicki konglomerat,medjutim,sve je to u drugom planu kad je u pitanju nacionalnost.I cini mi se da niko na svijetu nije toliko ponosan svojom nacionalnom pripadnoscu kao "Ameri",medju kojima ima i nemali broj nasih bivsih zemljaka.Dakle,kao drzavljanin BIH,i kao njen lojalan gradjanin,ti si prije svega BOSANAC!!!
forUMASH

Post by forUMASH »

CovjekIzBosne wrote:
forUMASH wrote:
A naravno Dodik ti je heroj jer brani interese RS
.....ne, meni je superhik heroj......krade od siromasnih i daje bogatim.....
Jastreb35

Post by Jastreb35 »

forUMASH wrote:
Konacno isposlovao da se na pregovaracki sto stavi kocnicu drzavnog napretka, entitetsko glasanje. Bilo bi korisno da to poprati turnejom po manjem entitetu kojom ce pruziti ruku prosjecnom Srbinu, ali bar se kotrlja.
zzzzz

Post by zzzzz »

Jastreb35 wrote:

Ja ti rekoh da mi je dosta suplje i kvazizajednistva. Zajednistvo da ali samo zasnovano na interesima. Bosnjaci su se trebali izboriti za prava kakava imaju neki drugi narodi u neprijateljskom okruzenju. U institucije ne vjerujem nakon raspada onih jugoslovenskih po nacionalnim savovima.

Ti brani koga hoces po Banjaluci i Visegradu ali meni ne pada na pamet da budem vase janje za klanje kao hiljade onih koje ste zavalili 92' dok ste se igrali drzavotvoraca. Onim minderasima "drzavotvorcima" necu nikad halaliti njihovu nesposobnost i desetine hiljada koje su svojom pricom odveli u smrt (tu se ne razlikuju ni ovi SDP-ovci koji su prije njih bili na vlasti, imali su i oni udjela u tome...razoruzavanje ondasnjeg TO-a npr.)

Kao sto rekoh, tvoje djete samo okrene kapu (mozda) a mom djetetu je jedina sigurnost puska u mojim rukama.
cyprus

Post by cyprus »

A šta on uopšte uradio? Ništa. Ali je zato srušio aprilske amandmane na ustav, što je naravno "pozitivan" potez. Kako rekoše SDP-ovci, sad bi bio red da ponudi to njegovo bajno rješenje za ustav.

A kako bi ja politiziro da sam na njegovom mjestu? Na mjestu predsjednika BiH, predsjednika Stranke ZaBiH, lidera Bošnjaka, na koje mjesto misliš?

A razlika njega i Dodika je ta, što od SNSD-a ne postoji bolja opcija u RS-u, a od Zabiha postoje mnogo bolje probosanske, pa čak i probošnjačke stranke.
Jastreb35

Post by Jastreb35 »

zzzzz wrote:
Jastreb35 wrote:

Ja ti rekoh da mi je dosta suplje i kvazizajednistva. Zajednistvo da ali samo zasnovano na interesima. Bosnjaci su se trebali izboriti za prava kakava imaju neki drugi narodi u neprijateljskom okruzenju. U institucije ne vjerujem nakon raspada onih jugoslovenskih po nacionalnim savovima.

Ti brani koga hoces po Banjaluci i Visegradu ali meni ne pada na pamet da budem vase janje za klanje kao hiljade onih koje ste zavalili 92' dok ste se igrali drzavotvoraca. Onim minderasima "drzavotvorcima" necu nikad halaliti njihovu nesposobnost i desetine hiljada koje su svojom pricom odveli u smrt (tu se ne razlikuju ni ovi SDP-ovci koji su prije njih bili na vlasti, imali su i oni udjela u tome...razoruzavanje ondasnjeg TO-a npr.)

Kao sto rekoh, tvoje djete samo okrene kapu (mozda) a mom djetetu je jedina sigurnost puska u mojim rukama.
Tako se brani gradska cetvrt kolega, drzavu se brani u Banjaluci.
BAHadzic

Post by BAHadzic »

Vjeruj mi da ima ovlasti kao Predsjednik SAD dosad bi vise uradio nego sto mozes zamislit.

Bosna nije sakat da uvijek pravimo neke male korake. ako pravimo korak naprijed onda ga pravimo kako treba a ne kako to zamisli Dodik i ostale Antibosanski Politicari
cyprus

Post by cyprus »

BAHadzic wrote:Vjeruj mi da ima ovlasti kao Predsjednik SAD dosad bi vise uradio nego sto mozes zamislit.

Bosna nije sakat da uvijek pravimo neke male korake. ako pravimo korak naprijed onda ga pravimo kako treba a ne kako to zamisli Dodik i ostale Antibosanski Politicari
Meni se čini da je Haretova politika: najbolje je ne pravit korake nikako, ili ćemo se teleportirat ili nećemo hodat nikako. :sad:
oslobad

Post by oslobad »

cyprus wrote:
A šta on uopšte uradio? Ništa. Ali je zato srušio aprilske amandmane na ustav, što je naravno "pozitivan" potez. Kako rekoše SDP-ovci, sad bi bio red da ponudi to njegovo bajno rješenje za ustav.

A kako bi ja politiziro da sam na njegovom mjestu? Na mjestu predsjednika BiH, predsjednika Stranke ZaBiH, lidera Bošnjaka, na koje mjesto misliš?

A razlika njega i Dodika je ta, što od SNSD-a ne postoji bolja opcija u RS-u, a od Zabiha postoje mnogo bolje probosanske, pa čak i probošnjačke stranke.
za sve je kriv taj prokleti kompromis koji zadrzava stanje i dalje takvo kakvo je.

jedino rjesenje je ukinuce reublike srpske jer je ona produzena ruka srbijanske politike u Bih.

ali kako i na koji nacin da se ukine kad je podrzava Medj.zajednica iako zna da je osnovana na genocidu.

sila prolazi kod medjunarodne zajednice,pa kad je tako onda Bosnjaci nemaju drugog izbora.
zzzzz

Post by zzzzz »

Jastreb35 wrote:
zzzzz wrote:
Jastreb35 wrote:

Tako se brani gradska cetvrt kolega, drzavu se brani u Banjaluci.
Opet ti kazem da je meni dosta suplje i drzavotvoraca, ta fora je davno ispusena
CovjekIzBosne

Post by CovjekIzBosne »

Za silajdzica se moze reci sta hoce, on je probosanski pa vi pricajte sta hocete.
A drugo koje je 100 puta sigurnije a to je da je Dodik antibosanski politicar.
BAHadzic

Post by BAHadzic »

cyprus wrote:
BAHadzic wrote:Vjeruj mi da ima ovlasti kao Predsjednik SAD dosad bi vise uradio nego sto mozes zamislit.

Meni se čini da je Haretova politika: najbolje je ne pravit korake nikako, ili ćemo se teleportirat ili nećemo hodat nikako. :sad:
bolje stat nego stat u govno :-D
BAHadzic

Post by BAHadzic »

cyprus

Post by cyprus »

oslobad wrote:za sve je kriv taj prokleti kompromis koji zadrzava stanje i dalje takvo kakvo je.

jedino rjesenje je ukinuce reublike srpske jer je ona produzena ruka srbijanske politike u Bih.

ali kako i na koji nacin da se ukine kad je podrzava Medj.zajednica iako zna da je osnovana na genocidu.

sila prolazi kod medjunarodne zajednice,pa kad je tako onda Bosnjaci nemaju drugog izbora.
Silajdžić potpiso postojanje genocidne tvorevine Republike Srpske. Koji qurac sad sere?

I još jednom, na osnovu kog argumenta se njegovo djelovanje može okarakterisat kao probosansko?
cyprus

Post by cyprus »

BAHadzic wrote:
cyprus wrote:

bolje stat nego stat u govno :-D
Ja mislim da je bolje stat u govno, nego plivat u govnima.
BAHadzic

Post by BAHadzic »

zato sto je za jedinstvenu multinationalnu BiH bez entita. i zato sto je za demokratsku BiH jedan covijek jedan glas.
oslobad

Post by oslobad »

CovjekIzBosne wrote:Za silajdzica se moze reci sta hoce, on je probosanski pa vi pricajte sta hocete.
A drugo koje je 100 puta sigurnije a to je da je Dodik antibosanski politicar.
slazem se,iako nikad za Silajdzica nisam do posljednjih izbora glasao,ali sam shvatio da ne vrijedi rasipati glasove na druge stranke bas sada kad je pitanje borba izmedju pro-bosanskih i anti-bosanskih snaga.

glasao sam za Silajdzica iako je i on imao velikih gresaka koje su nas skupo kostale.

bez obzira na ideolosko opredjeljenje izmedju;

SDP-a

SBih

SDA

zajednicki cilj mora biti Bosna i hercegovina,jedinstvena i cjelovita.
Post Reply