Metal!!!

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Stitch__

Post by Stitch__ »

konacno neko cradle of filth da spomene :D

archangel, dark angel lend me thy light

through death's veil 'till we have heaven in sight

:x rok mi
ivy2383

Post by ivy2383 »

Stitch__ wrote:konacno neko cradle of filth da spomene :D

archangel, dark angel lend me thy light

through death's veil 'till we have heaven in sight

:x rok mi
...ja to ne slušam, ja sam ovdje samo u prolazu kako bi pozdravila svoju ljubav...Hej bebač :D :D :D :D , nedostaješ mi :sad: :sad: :sad:
Stitch__

Post by Stitch__ »

:x :x nemoj ovdje o ljubavi, sad skachem i mlatim glavom hehehe rijec je o CRADLE OF FILTH ba :D :x :x :x
ivy2383

Post by ivy2383 »

Stitch__ wrote::x :x nemoj ovdje o ljubavi, sad skachem i mlatim glavom hehehe rijec je o CRADLE OF FILTH ba :D :x :x :x
Pa šta nemoj tu?? Rekla sam ne slušam tu vrstu muzike, iliti izjasnila sam se o dotičnoj temi!!! i usput te pozdravila...SORRY :x :x :x
Stitch__

Post by Stitch__ »

moja Image ivy hoce da joj ovdje kaem da je Image

ok :D

ivy, jo te Image kjero

:D :D
Elizabeth_Bathory

Post by Elizabeth_Bathory »

Zasto ovdje niko ne spomilje DEICIDE?????
A i Marduk ste zaboravili Cccc ! :x Ne moze to tako!
ihti

Post by ihti »

Elizabeth_Bathory wrote:Zasto ovdje niko ne spomilje DEICIDE?????
A i Marduk ste zaboravili Cccc ! :x Ne moze to tako!
ma zaboravilo se, ima punooo bednova :)

zadnji album od Deicidea Scars Of The Crucifix je ubjedljivo najjaci UBIJAAA

preporucujem Vital Remains - Dechristianize na kojem pjeva Benton ODLICAN ALBUM, definitvno jedan od boljih death albuma prosle godine
Elizabeth_Bathory

Post by Elizabeth_Bathory »

Ma oni su meni zakon! Da mi je da dodju u Zg ili tako negdje bilzu da idem...
ihti

Post by ihti »

Elizabeth_Bathory wrote:Ma oni su meni zakon! Da mi je da dodju u Zg ili tako negdje bilzu da idem...
bil isla na Graveworm, Kataklysm, Mystic Circle i Into Eternity u Osijek 12. oktobra
ja organizujem prevoz iz SA, pa javi se na mejl ako bi isla

[email protected]

HAIL
Maksim

#35 Re: Metal!!!

Post by Maksim »

Elizabeth_Bathory wrote:
Havoc wrote:E hajd da vidimo ko sve slusa black/death/trash metal...

evo ja sam prvi.... ne mogu nista opsirnije pisati.... kad se neko pojavi, onda cemo diskutovati.... uglavnom ima jedan dobar band iz Sarajeva, naime SILENT KINGDOM!
Ja sam metalac vec 7 godina!
Nema bolje muzike na svijetu. Slusam black i death metal ; Deicide,Burzum,Marduk,Dark Funeral,C.O.F. Dimmu Borgir, Benediction, Mayhem.... Da ne nabrajam vise mislim da je sve jasno! :-D
Dobro, Erzsébet :D

Deicide su zakon, no samo do Once Upon the Cross, rest mozes zaboravit, posebno ovaj zadnji album. Inace, Deicide, Legion i Once Upon the Cross su animalna izdanja. Burzum smislit ne mogu kao i cijeli taj depresivni Black Metal shit, pogotovo ne ove nacisticke Black Metal bandove a sve to je upravo izazvao Burzum koji je zavrsio u zatvoru nakon ubojstva Euronymousa i skoro smijesno pokusao pobjeci iz zatvora :lol:

Marduk ce sviratu u Sarajevu, ne znam kad, ali zaboli me :D

Dark Funeral su mi bezveze kao i ostali izuzev Benedictiona. Cekaj malo ba da dobro popljujem neke stvari :D

Mayhem se nekako mogu akceptirati kao i neke druge old school Black Metal stvari poput Hellhammera i Maniac Butchera, inace Black Metal za mene nije Metal......

Evo samo da ponovo ozivim temu da vidim da li nas ima a u to ne ubrajam ove koji Panteru smatraju najboljim Metal bandom na svijetu (sorry, nista licno....).

Ja sam vise old school thrasher, a sto je to old school? Ovo je old school:

Kreator
Destruction
Agressor
Massacra
Vio-lence
Sabbat
Forbidden
Dark Angel
Cyclone
Coroner
Atheist
Cynic (demo snimci)
Nocturnus
Monstrosity
Wargasm
Whiplash
Violator (mada novi band)
Living Death
Death
Watchtower
Heathen

itd. itd. :D .... tu je i nekoliko Death Metal bandova......

Treba navesti i jedan takodjer jak Metal genre, naime Progressive Metal. Meni najdrazi zastupnici ovog genrea su naravno Symphony X pa i Michael Angelo kao solo-umjetnik, Vitalij Kuprij, The Armada, Liquid Tension Experiment (mada i Prog Rock)........

Jo, metalci ako vas ima, de da malo ozivimo temu i da vidimo sto ima nova, naime navodno su Possessed opet nesto najavili, izasao je novi Onslaught album, Toxicdeath iz Tuzle rade na novom albumu, Krv iz Sarajeva se etablirali, Bombarder opet sibaju, Kreator su na turneji....... :-D
DaysleepeR

#36 Re: Metal!!!

Post by DaysleepeR »

Maksim wrote:Evo samo da ponovo ozivim temu da vidim da li nas ima a u to ne ubrajam ove koji Panteru smatraju najboljim Metal bandom na svijetu (sorry, nista licno....).
Momak, lose si poceo sa napadom na ljude koji bi medju rijetkima ovdje trebali da razumiju tvoj muzicki ukus.

Al hajd.

Za razliku od nekih koji su metalci čak 7 godina, ja sam skromnih 16.

I slusao metal, i gledao metal i zivio metal i svirao metal.

I uz sav respect prema bendovima koje si naveo, oni nikada nisu niti ce dostici velicinu te iste Pantere.

O uticaju na scenu da ni ne govorim.
rashomon

Post by rashomon »

DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

rashomon wrote:http://www.stormfront.org/archive/t-192 ... riven.html

Krkanluk krkanima...
Sve sto si trebao uradit je da procitas slijedeci post kako slijedi:
witepowa
03-21-2005, 05:48 PM
you do realise pantera are an anti racist band right? i stopped listening to them right after i heard the song rise and saw their video bashing haters
Malo zadacu odradi pa se tivra.
rashomon

Post by rashomon »

Cant be what your idols are. cant leave the scar.
You cry for compensation. I ask you please just give us...
5 minutes alone

:D :D :D

http://en.wikipedia.org/wiki/Reparations_for_slavery
------------------------------------------------------------------

Treba li vjerovati južnjacima...
Maksim

#40 Re: Metal!!!

Post by Maksim »

DaysleepeR wrote:
Maksim wrote:Evo samo da ponovo ozivim temu da vidim da li nas ima a u to ne ubrajam ove koji Panteru smatraju najboljim Metal bandom na svijetu (sorry, nista licno....).
Momak, lose si poceo sa napadom na ljude koji bi medju rijetkima ovdje trebali da razumiju tvoj muzicki ukus.

Al hajd.

I uz sav respect prema bendovima koje si naveo, oni nikada nisu niti ce dostici velicinu te iste Pantere.

Izvini, druze, no Pantera je daleko daleko od bandova koje sam ja nabrojao, izuzev ako ti ciljas na popularnost. Pantera je snimila samo jedan dobar album a to je Cowboys From Hell. Sve sto je poslije doslo, pa i Vulgar Display of Power, je ono sto neki nazivaju Groove/Post-Thrashom sto je za mene trash a ne Thrash. Kazes da si metalac 16 godina...... pitam se sto si naucio tijekom tog dugog perioda?? Da si u Tuzli ne bi ostao ziv :D

Usporedi jednu Panteru i npr. Slayerov "Reign in Blood", Kreatorov "Terrible Certainty", Coronerov "R.I.P" ili "No More Color", Forbiddenov "Forbidden Evil", Atheistov "Unquestionable Presence"...... gdje je tu Pantera? Pantera je popularan band, nista vise. Band koji je tri puta mijenjao stil, naime prvo su svirali Glam, onda kofol neki Thrash i na kraju su zavrsili u Nu Metal vodama......

Kazes da slusas Metal vec 16 godina, zato ne mogu da vjerujem sto pises.....
Maksim

Post by Maksim »

i da, Pantera su bili poznati po svojim ispadima, kao npr. onaj koncert u Kanadi 1995 godine kad se Anselmo naspricao heroinom i poceo vrijedjati crnce i na kraju se predozirao.
rashomon

Post by rashomon »

Ne laže, čovjek je u ratu svirao ako se ja dobro sjećam...
Maksim

Post by Maksim »

ja i ne kazem da laze
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

No Good (Attack The Radical)

In the states
There's a problem with race
Because of ignorant past burned fires
From evolution
We've been killing each other
I figure man should have it down to a science

No chance
Not for a minute
Not for a second
I won't be defensive
I'm straight out in my opinion
You'ld better listen to a man who knows what he is saying
I've seen your side
You run and hide for the mere fact that you feel inferior
Be superior
And know your interior

[Pre]
Race, pride, prejudice
Black man, white man
No stand
Live in the past
We make it last
A hated mass
No solution
Mind pollution
For revolution

[Chorus]
So low behold my eyes
This land of fools will rise
No good
For no one

You blame oppression and play the role of criminals
To rape and burn show progress is minimal
White hoods and militants you know it's such a pity
Living, breathing
Violence in your city

If one man
Had one home
In one world
Held live alone without variety
Full of anxiety
No one to point at, question
Or even talk to -- in his private grave
No matter what color
He wouldn't be saved from hell
He dwells
A closed mind playing the part of prison cells
'nuff said

Izvlaciti nekakve kontekste gdje ih nema a ignorisati direktne stvari je smijesno.

Da si pomenuo Type O' Negative ili Morbid Angel ili Danzig, pa hajd.

Ali Pantera...

Samo se provaljujes bezveze
rashomon

Post by rashomon »

Dvosmislena stvar, može se svašta prigovoriti, apologetizacija, ali da ne dubimo...

Men' su se zgadili s onim koncertom u Rusiji...

kraj od mene...
DaysleepeR

#46 Re: Metal!!!

Post by DaysleepeR »

Maksim wrote:
DaysleepeR wrote:

Al hajd.

Izvini, druze, no Pantera je daleko daleko od bandova koje sam ja nabrojao, izuzev ako ti ciljas na popularnost. Pantera je snimila samo jedan dobar album a to je Cowboys From Hell. Sve sto je poslije doslo, pa i Vulgar Display of Power, je ono sto neki nazivaju Groove/Post-Thrashom sto je za mene trash a ne Thrash. Kazes da si metalac 16 godina...... pitam se sto si naucio tijekom tog dugog perioda?? Da si u Tuzli ne bi ostao ziv :D

Usporedi jednu Panteru i npr. Slayerov "Reign in Blood", Kreatorov "Terrible Certainty", Coronerov "R.I.P" ili "No More Color", Forbiddenov "Forbidden Evil", Atheistov "Unquestionable Presence"...... gdje je tu Pantera? Pantera je popularan band, nista vise. Band koji je tri puta mijenjao stil, naime prvo su svirali Glam, onda kofol neki Thrash i na kraju su zavrsili u Nu Metal vodama......

Kazes da slusas Metal vec 16 godina, zato ne mogu da vjerujem sto pises.....
Ja sam ti samo rekao, da nemas razloga da prozivas mene koji cu prvi stati na tvoju stranu kad se ovdje javi nekakav papak koji ce rec " kako muzete slusati tu glupu muziku i mahat glavom "

Ali to je uvijek bio problem metalaca, da stoje i gledaju dok im jalija gaza jarana.

Jebes metalca koji u startu pljuje po jednom od najvecih i najutjecajnijih metal bendova IKAD.

Neznam kakav ti je argument reci da su samo bili popularni.
Mislis da se moze biti popularan bez pokrica?

U vrijeme kad su brojni metal bendovili ili nestajali ili pocinjali sa kojekakvim elektro eksperimentima Pantera je przila jos zesce i nisu se stidili reci da sviraju METAL.

I postali jos popularniji.

A za to trebaju muda.
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

rashomon wrote:Dvosmislena stvar, može se svašta prigovoriti, apologetizacija, ali da ne dubimo...

Men' su se zgadili s onim koncertom u Rusiji...

kraj od mene...
Treba pustiti Panteru da počiva u miru zajedno sa Dime-om.

On nije nikad omanuo, a treba samo pogledati listu ljudi na ciji je stil direktno uticao.
Maksim

#48 Re: Metal!!!

Post by Maksim »

:o Thrash Metal je poceo vec 1984/85 godine sa Slayerom, Destructionom, Kreatorom, Dark Angelom, Sodomom i drugim i samo to su utjecajni bandovi, jer ti bandovi su tvorci Thrash Metala i sve kasnije sto je izaslo je produkt utjecaja ovih bandova. Heavy Metal je poceo je sa Black Sabbathom pa nekako i Deep Purpleom, poslije je krenuo New Wave of British Heavy Metal sa bandovima kao sto su Judas Priest i Iron Maiden koji su najpoznatiji zastupnici ovog genrea. Sve poslije u Heavy Metalu je izaslo zahvaljujuci njima, pa i sam Thrash Metal je Heavy Metal pod utjecajem brzine Hardcore Punka sto ce na pocetku postati znano kao Speed Metal. Pantera nisu pioniri necega, nego su fanovi koji su poceli svirati nesto sto je vec bilo prije njih tu i jos bolje odsvirano.
I Metallica su postali popularni sa svojim Black albumom pa na dalje. Sto god su vece sranje svirali, sve su popularniji bili a evo sad ce izaci i njihov novi album, vjerojatno ce se boriti za prvo mjesto najusranijih "Metal" albuma svih vremena. Kill em All, Master of Puppets, Ride the Rightning.... to je Metal i utjecaj.
Tocno je da su u to vrijeme poceli nestajati bandovi, naime tijekom sredine 90ih. Ili su nestajali ili su se ogledali na recept komercijalnog uspjeha Pantere i poceli svirati pjesmice bez solaza, bez riffova ali zato sa maksimalno dva power-chorda.
Last edited by Maksim on 10/04/2007 02:09, edited 1 time in total.
Maksim

Post by Maksim »

...samo da jos dodam ovo: Pantera su utjecajni samo u krugovima prvih Nu Metal bandova i mogu se boriti za mjesto tvorca Nu Metala sa Fear Factory-em, tu pocinje i zavrsava njihov utjecaj.
Bbop

Post by Bbop »

izvinjujem se na oftopiku, al jel bi mogao netko staviti link ili uploadati nešto od Bombardera, tj. prva dva albuma?
Post Reply