Sretan vam 5. Juni MANIJACI

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Bosanski_Amerikanac

#26 Re: Sretan vam 5. Juni MANIJACI

Post by Bosanski_Amerikanac »

Kakve to veze ima sa temom. Gdje u naslovu pise FKS ili torpedo ili pitari ?

Da me je to interesovalo ja bi otvorio temu pod tim imenom. A vi bi dali sve titule i one u onoj drzavi samo da ste nas uzeli te godine, a to je tada izjavio i jedan vas veliki igrac a ti nas podsjeti ko.

Samo mi zao rahmetli predsjednika zaplaka covjek.

Sretan Zuban dan manijaci.
Como_Sarajevo

Post by Como_Sarajevo »

Evo i od mene SRETAN ZUBANDAN :D Te večeri su se njanje vraćale kući koritom Miljacke :D Kako ih je samo bilo tužno gledati :lol: :lol: :lol: Ali,Deda,Deda :D Poslije primljenog gola :lol: :lol: :lol: Samo ta faca :lol: :lol: :lol: :lol: Nemojte me više molim vas :lol: :lol: :lol:
lugavina

Post by lugavina »

Pitarska pjesma na sav glas pjeva:
Šta je to Željo spram Sarajeva

U bordo dresu svi na svome
šta hoće Lacio kraj jedne Rome

Šta može Inter od davnih dana,
Može se slikat pored Milana

Praznik za dušu i za sva čula
šta znači Everton kraj Liverpula

Sva zvona zvone za šampione
šta je Espanjol kraj Barselone

Šta hoće družina sa uske pruge
kraj dvije titule iz bivše Juge?

Dvorac u polju i naziv zanata ?!
Više se voli grad od sindikata

Mjesto gdje živiš, mjesto rodjenja
više se voli od zaposlenja

Uvijek se sjetiš nas u bordo dresu
kad se posiječeš il daš adresu

Dođite slobodno na bordo parti
poziv vam piše u ličnoj karti!

(Nisu to samo tek sentimenti,
ovo su jarane sve argumenti !!!)

Hajdemo Pitari, Horde u napad,
idemo Sjever, Istok i Zapad
lugavina

Post by lugavina »

B-Baller

Post by B-Baller »

lugavina wrote:Pitarska pjesma na sav glas pjeva:
Šta je to Željo spram Sarajeva

U bordo dresu svi na svome
šta hoće Lacio kraj jedne Rome

Šta može Inter od davnih dana,
Može se slikat pored Milana

Praznik za dušu i za sva čula
šta znači Everton kraj Liverpula

Sva zvona zvone za šampione
šta je Espanjol kraj Barselone

Šta hoće družina sa uske pruge
kraj dvije titule iz bivše Juge?

Dvorac u polju i naziv zanata ?!

Dođite slobodno na bordo parti
poziv vam piše u ličnoj karti!

(Nisu to samo tek sentimenti,
ovo su jarane sve argumenti !!!)

Hajdemo Pitari, Horde u napad,
idemo Sjever, Istok i Zapad

Jes vala Shevala
ko je Atletico pored Reala

Boca dere River Plate
glavni su u gradu brate

PAO nema Kyrgiakosa
zato ga pusi protiv Olympiakosa

Ove stihove jos dodajte i pjesma ce biti savrseno glupa! Pa da ste samo pola truda ulozili da pjevate o Sarajevu i vama a ne o nekim lijevim klubovima bilo bi nesto od pjesme. Pjesma jos vise nema smisla time sto velicate klubove sa uspjehom, ocigledno ne shvatajuci da navijacka strast i ljubav nema veze sa uspjesima! Gledajuci uspjehe, Liverpool je kao Slon prema Muhi naspram npr. Millwall-a, pa opet se zna kakve navijace ima Millwall.
Ili Athletic Bilbao je ponos nad ponosima jednog kraja Spanije i njegovih navijaca, jedni od najvjernijih ako ne najvjerniji u Spaniji pa i dalje, a gledajuci uspjehe truba naspram Reala koji by the way ima navijace vrijedne za kurca. Toliko o tome sta ce ko pored koga.
PITARKA_SA

Post by PITARKA_SA »

kakvi mentoli :lol: :lol:
guplje teme nisam vidjela ima i dvije godine,u nedostatku kvalitetne diskusije i konkretnih stvari sta ce drugo nego "zagrabi" po proslosti

ovakvu nebulozu samo moze dijasporac prosut :lol: :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol:
Skoro

Post by Skoro »

B-Baller wrote: Prvo sta si zapeo koliko godina ja imam? A ko ces non-stop povlaciti tu frazu imam 23 i nisam znaci ni ja neki balavac vise, a ti ispade da imas 40 godina, a nadam se da nemas, koliko imas iskustva.
Drugo po meni je najznacajnija ona pobjeda, kad ja nisam bio rodjen, al ipak znam, u Beogradu protiv Partizana kad je Zeljo postao oficijelno prvak Jugoslavije 1971/1972. Medjutim nije samo ta i prethodne koje su doveli do titule te godine imaju isti znacaj. Pa eto posto ti pratis duze sam znas sta je tad pobjeda i titula znacila u odnosu na danas,jel se slazes?, tako da ova pobjeda o kojoj pricamo ne moze NIKAKO biti najvaznija u historiji Zelje.
A sto ti treba ovo sa svemircima? Pobjeda na Kosevu ne bi bila nista manje znacajna da smo se borili sa npr. Sirokim za titlulu. Znaci nije rijec o pobjedi protiv Sarajeva vec o osvojenoj tituli, a normalno da je sladja nego protiv nekog drugog.
Da, da a samo se ova pobjeda slavi i spominje - ima cak i svoj datum! Ja recimo nikada nisam cuo da su navijaci zelje spomenuli ijednu drugu utakmicu osim ove i one protiv Videotona. Videoton ste fasovali, a i nije neki tim vrijedan spominjanja pa tako ostaje smo ovo.
Mislim kod nas se zna:
remi protiv Manchestera i HSV-a te pobjeda protiv Zvezde na Kosevu '85
hemac

Post by hemac »

Skoro wrote:
B-Baller wrote: Prvo sta si zapeo koliko godina ja imam? A ko ces non-stop povlaciti tu frazu imam 23 i nisam znaci ni ja neki balavac vise, a ti ispade da imas 40 godina, a nadam se da nemas, koliko imas iskustva.
Drugo po meni je najznacajnija ona pobjeda, kad ja nisam bio rodjen, al ipak znam, u Beogradu protiv Partizana kad je Zeljo postao oficijelno prvak Jugoslavije 1971/1972. Medjutim nije samo ta i prethodne koje su doveli do titule te godine imaju isti znacaj. Pa eto posto ti pratis duze sam znas sta je tad pobjeda i titula znacila u odnosu na danas,jel se slazes?, tako da ova pobjeda o kojoj pricamo ne moze NIKAKO biti najvaznija u historiji Zelje.
A sto ti treba ovo sa svemircima? Pobjeda na Kosevu ne bi bila nista manje znacajna da smo se borili sa npr. Sirokim za titlulu. Znaci nije rijec o pobjedi protiv Sarajeva vec o osvojenoj tituli, a normalno da je sladja nego protiv nekog drugog.
Da, da a samo se ova pobjeda slavi i spominje - ima cak i svoj datum! Ja recimo nikada nisam cuo da su navijaci zelje spomenuli ijednu drugu utakmicu osim ove i one protiv Videotona. Videoton ste fasovali, a i nije neki tim vrijedan spominjanja pa tako ostaje smo ovo.
Mislim kod nas se zna:
Haj tamo na put sarajeva u LP, sa 18 000 maraka... Ostavite se Želje...
El_comadante

Post by El_comadante »

Ja glupe teme i glupih manijaka :lol: :lol: :lol:
Skoro

Post by Skoro »

hemac wrote: Haj tamo na put sarajeva u LP, sa 18 000 maraka... Ostavite se Želje...
Sta se ba ti javljas, danas je svakako 7 juni, jos se slavi ha? :D
hemac

Post by hemac »

Skoro wrote:
hemac wrote: Haj tamo na put sarajeva u LP, sa 18 000 maraka... Ostavite se Želje...
Pitari su inače isključivo gospoda ljudi, HA?
hemac

Post by hemac »

Skoro wrote:
Pitari su inače isključivo gospoda ljudi, HA?
Skoro

Post by Skoro »

Ma vazda bili, a i zargone neke poznajemo... za razliku od nekih navijaca 'zeljA' tako da... :-)
Bosanski_Amerikanac

Post by Bosanski_Amerikanac »

A jeste kompleksasi majko mila.

:lol:
Skoro

Post by Skoro »

Bosanski_Amerikanac wrote:A jeste kompleksasi majko mila.

Jaooo ko nam govori :lol: :lol: :lol: :lol:
Jesi ozdravio od titule ikako?

P.S. Ne znam sta se bunite, pa nabijam vam postove na temu, vas jedanaest na forumu jedva jednu stranu popunili, bruka :D
hemac

Post by hemac »

lugavina wrote: Dvorac u polju i naziv zanata ?!

Glupo je poistovjećivati grad i klub!

Sarajevo je grad a Željezničar je klub!
Majstorinho

Post by Majstorinho »

Fakat,sjecate se pobjede protiv velikog kluba.Dobro je to.Ko da ste tad postali prvaci evrope,toliko vam je drago. :D
xon_sa

Post by xon_sa »

Skoro wrote:

P.S. Ne znam sta se bunite, pa nabijam vam postove na temu, vas jedanaest na forumu jedva jednu stranu popunili, bruka :D
Nema sta, najjaci ste na internetu :lol:

P.S. Evo da imamo i na ovoj strani sliku :D

Image
Majstorinho

Post by Majstorinho »

xon_sa wrote:
Skoro wrote:

Nema sta, najjaci ste na internetu :lol:

P.S. Evo da imamo i na ovoj strani sliku :D

Image
Pogledajte molim vas,javlja se veliki manijak,opasan si,slike su ti argumenti.Hehe...S tom slikom ti mozes obrisat guzicu.
xon_sa

Post by xon_sa »

Najbolji mi je sudija, vidite mu osmjeha :D
Majstorinho

Post by Majstorinho »

xon_sa wrote:Najbolji mi je sudija, vidite mu osmjeha :D
Dokaz da je sudija siljio za vas,cak nam je i ponistio gol. :x
xon_sa

Post by xon_sa »

Majstorinho wrote:
xon_sa wrote:Najbolji mi je sudija, vidite mu osmjeha :D
Dokaz da je sudija siljio za vas,cak nam je i ponistio gol. :x
Hahaha, hajde dijete pishat pa spavat :D
Prvi put cujem da se neko od pitara zali na sudjenje na toj utakmici :D
B-Baller

Post by B-Baller »

Skoro wrote:
Mislim kod nas se zna:
Ja fakat mislio haj probat normalno raspravljat sa tobom a ne moze nikako. Prvo cuj fasovali protiv Videotona, fasovati je kad izgubis 7-0 protiv Litexa, a ne kad primis gol u zadnjim minutama i ispadnes.
Drugo znas li sta znaci dozivljaj? Normalno da danasnji navijaci pricaju o pobjedi 1998 jer su to DOZIVJELI, osjetili slavu na svojoj kozi. Ne mogu oni pricati o '72 godini kad nisu ni bili ni rodjeni, niti slaviti tu godinu i cestitati jedni drugima na uspjehu. To mozes nekom koje bio u BG te godine ili gledao, i njemu je ta pobjeda sigurno vaznija nego ona na Kosevu protiv Sarajeva. Normalno i meni je znacajnija ova na Kosevu, al kad me neko pita za najznacajniji uspjeh Zelje reci cu mu Titula 1971/1972, sta tu nije jasno? I zar fakat mislis da navijaci biraju najznacajnije pobjede a ne da se znacaj pobjede bira po odredjenim kriterijima?
Isto tako ja ti garantujem da su navijacima Sarajeva rodjenim 1980 pa na dalje vaznije pobjede protiv Zelje koje su dozivjeli nego bilo koja od gore navedenih utakmica! Boli njih qrac za Zvezdu '85, i to je bit svega. Svako dozivljava drugacije odredjene pobjede i ne mozes ti na osnovu izjava navijaca, pretezno mladjih, zakljuciti koja je najznacajnija pobjeda u hitoriji Zeljeznicara.
xon_sa

Post by xon_sa »

Meni je ovo najdrazi derbi jer je pitare tako jako zaboljelo :D
Faruk
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan kokuz drugi mu se ruga

Post by Faruk »

ovako ce se sjecati i kad se budu sa celikom borili za opstanak u drugoj lizi :D
"e kad smo mi nekad sampionima davali golove, a vidi nas sad"- mjesto radnje sljaka pomocnog stadiona Grbavica, posto ce umjesto stadiona biti Mercator 5
Post Reply