Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Kakve to veze ima sa temom. Gdje u naslovu pise FKS ili torpedo ili pitari ?
Da me je to interesovalo ja bi otvorio temu pod tim imenom. A vi bi dali sve titule i one u onoj drzavi samo da ste nas uzeli te godine, a to je tada izjavio i jedan vas veliki igrac a ti nas podsjeti ko.
Evo i od mene SRETAN ZUBANDAN Te večeri su se njanje vraćale kući koritom Miljacke Kako ih je samo bilo tužno gledati Ali,Deda,Deda Poslije primljenog gola Samo ta faca Nemojte me više molim vas
lugavina wrote:Pitarska pjesma na sav glas pjeva:
Šta je to Željo spram Sarajeva
U bordo dresu svi na svome
šta hoće Lacio kraj jedne Rome
Šta može Inter od davnih dana,
Može se slikat pored Milana
Praznik za dušu i za sva čula
šta znači Everton kraj Liverpula
Sva zvona zvone za šampione
šta je Espanjol kraj Barselone
Šta hoće družina sa uske pruge
kraj dvije titule iz bivše Juge?
Dvorac u polju i naziv zanata ?!
Više se voli grad od sindikata
Mjesto gdje živiš, mjesto rodjenja
više se voli od zaposlenja
Uvijek se sjetiš nas u bordo dresu
kad se posiječeš il daš adresu
Dođite slobodno na bordo parti
poziv vam piše u ličnoj karti!
(Nisu to samo tek sentimenti,
ovo su jarane sve argumenti !!!)
Hajdemo Pitari, Horde u napad,
idemo Sjever, Istok i Zapad
Jes vala Shevala
ko je Atletico pored Reala
Boca dere River Plate
glavni su u gradu brate
PAO nema Kyrgiakosa
zato ga pusi protiv Olympiakosa
Ove stihove jos dodajte i pjesma ce biti savrseno glupa! Pa da ste samo pola truda ulozili da pjevate o Sarajevu i vama a ne o nekim lijevim klubovima bilo bi nesto od pjesme. Pjesma jos vise nema smisla time sto velicate klubove sa uspjehom, ocigledno ne shvatajuci da navijacka strast i ljubav nema veze sa uspjesima! Gledajuci uspjehe, Liverpool je kao Slon prema Muhi naspram npr. Millwall-a, pa opet se zna kakve navijace ima Millwall.
Ili Athletic Bilbao je ponos nad ponosima jednog kraja Spanije i njegovih navijaca, jedni od najvjernijih ako ne najvjerniji u Spaniji pa i dalje, a gledajuci uspjehe truba naspram Reala koji by the way ima navijace vrijedne za kurca. Toliko o tome sta ce ko pored koga.
kakvi mentoli
guplje teme nisam vidjela ima i dvije godine,u nedostatku kvalitetne diskusije i konkretnih stvari sta ce drugo nego "zagrabi" po proslosti
B-Baller wrote: Prvo sta si zapeo koliko godina ja imam? A ko ces non-stop povlaciti tu frazu imam 23 i nisam znaci ni ja neki balavac vise, a ti ispade da imas 40 godina, a nadam se da nemas, koliko imas iskustva.
Drugo po meni je najznacajnija ona pobjeda, kad ja nisam bio rodjen, al ipak znam, u Beogradu protiv Partizana kad je Zeljo postao oficijelno prvak Jugoslavije 1971/1972. Medjutim nije samo ta i prethodne koje su doveli do titule te godine imaju isti znacaj. Pa eto posto ti pratis duze sam znas sta je tad pobjeda i titula znacila u odnosu na danas,jel se slazes?, tako da ova pobjeda o kojoj pricamo ne moze NIKAKO biti najvaznija u historiji Zelje.
A sto ti treba ovo sa svemircima? Pobjeda na Kosevu ne bi bila nista manje znacajna da smo se borili sa npr. Sirokim za titlulu. Znaci nije rijec o pobjedi protiv Sarajeva vec o osvojenoj tituli, a normalno da je sladja nego protiv nekog drugog.
Da, da a samo se ova pobjeda slavi i spominje - ima cak i svoj datum! Ja recimo nikada nisam cuo da su navijaci zelje spomenuli ijednu drugu utakmicu osim ove i one protiv Videotona. Videoton ste fasovali, a i nije neki tim vrijedan spominjanja pa tako ostaje smo ovo.
Mislim kod nas se zna:
remi protiv Manchestera i HSV-a te pobjeda protiv Zvezde na Kosevu '85
B-Baller wrote: Prvo sta si zapeo koliko godina ja imam? A ko ces non-stop povlaciti tu frazu imam 23 i nisam znaci ni ja neki balavac vise, a ti ispade da imas 40 godina, a nadam se da nemas, koliko imas iskustva.
Drugo po meni je najznacajnija ona pobjeda, kad ja nisam bio rodjen, al ipak znam, u Beogradu protiv Partizana kad je Zeljo postao oficijelno prvak Jugoslavije 1971/1972. Medjutim nije samo ta i prethodne koje su doveli do titule te godine imaju isti znacaj. Pa eto posto ti pratis duze sam znas sta je tad pobjeda i titula znacila u odnosu na danas,jel se slazes?, tako da ova pobjeda o kojoj pricamo ne moze NIKAKO biti najvaznija u historiji Zelje.
A sto ti treba ovo sa svemircima? Pobjeda na Kosevu ne bi bila nista manje znacajna da smo se borili sa npr. Sirokim za titlulu. Znaci nije rijec o pobjedi protiv Sarajeva vec o osvojenoj tituli, a normalno da je sladja nego protiv nekog drugog.
Da, da a samo se ova pobjeda slavi i spominje - ima cak i svoj datum! Ja recimo nikada nisam cuo da su navijaci zelje spomenuli ijednu drugu utakmicu osim ove i one protiv Videotona. Videoton ste fasovali, a i nije neki tim vrijedan spominjanja pa tako ostaje smo ovo.
Mislim kod nas se zna:
Haj tamo na put sarajeva u LP, sa 18 000 maraka... Ostavite se Želje...
Mislim kod nas se zna:
Ja fakat mislio haj probat normalno raspravljat sa tobom a ne moze nikako. Prvo cuj fasovali protiv Videotona, fasovati je kad izgubis 7-0 protiv Litexa, a ne kad primis gol u zadnjim minutama i ispadnes.
Drugo znas li sta znaci dozivljaj? Normalno da danasnji navijaci pricaju o pobjedi 1998 jer su to DOZIVJELI, osjetili slavu na svojoj kozi. Ne mogu oni pricati o '72 godini kad nisu ni bili ni rodjeni, niti slaviti tu godinu i cestitati jedni drugima na uspjehu. To mozes nekom koje bio u BG te godine ili gledao, i njemu je ta pobjeda sigurno vaznija nego ona na Kosevu protiv Sarajeva. Normalno i meni je znacajnija ova na Kosevu, al kad me neko pita za najznacajniji uspjeh Zelje reci cu mu Titula 1971/1972, sta tu nije jasno? I zar fakat mislis da navijaci biraju najznacajnije pobjede a ne da se znacaj pobjede bira po odredjenim kriterijima?
Isto tako ja ti garantujem da su navijacima Sarajeva rodjenim 1980 pa na dalje vaznije pobjede protiv Zelje koje su dozivjeli nego bilo koja od gore navedenih utakmica! Boli njih qrac za Zvezdu '85, i to je bit svega. Svako dozivljava drugacije odredjene pobjede i ne mozes ti na osnovu izjava navijaca, pretezno mladjih, zakljuciti koja je najznacajnija pobjeda u hitoriji Zeljeznicara.
ovako ce se sjecati i kad se budu sa celikom borili za opstanak u drugoj lizi
"e kad smo mi nekad sampionima davali golove, a vidi nas sad"- mjesto radnje sljaka pomocnog stadiona Grbavica, posto ce umjesto stadiona biti Mercator 5