Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
DaysleepeR wrote:A jesam li ja Cober fino i eksplicitno napisao moj stav ali striktno vezan za USA desnicarski sklop razmisljanja?
I fino sam napisao da ne mislim da nasu raju koja vozi HD.
I fino sam napisao da bi prvi ja vozio i kupio HD kad bih mogao.
I u cemu ti vidis problem onda?
Pa jebem mu misa vi kao da neznate sta predstavlja masina koju vozite pa ja moram da elaboriram svaki svoj post.
Nisi.
DaysleepeR wrote:
phil manzanera wrote:Cudni su mi ljudi koji kude konje koje jahali nisu. A primjecujete li da oni koji jesu jahali ne kude ni (tudje) magarce........
Ja bogme nijedne loše protiv motora, nego protiv mentalnog sklopa velikog broja ljudi koji ga voze.
Očigledno nisi. Već treći put u potpunosti citiram post na koji sam reagovao s punim pravom. U tom postu je riječ o našim ljudima koji kritikuju Harlye i onda komentari za motor, pa onda a o mentalnom sklopu VELIKOG broja koji ga voze. Ja sam na osnovu tog posta precizno pitao o kolikom broju ljudi ti govoriš, i tu napravio razliku između onih koje zaista ZNAŠ pa imaš stav. A znamo koliko ih je. Pa onda dolaze ljudi tipa "poznanika" u koje ubrajam i tih par amerikanaca. Znamo ih, ali ipak ne toliko da postoj osnov da tvrdimo da su to šupci jer voze Harly. Ili je priča o nekima tamo preko bare koje ne poznajemo. E onda je šuplja. Konkretno sam zato pitao koliko ljudi zaista dobro poznaješ i na osnovu čega formiraš takav stav da bi javno tvrdio tako nešto. Svi ti komentari koje taksativno nabrajaš su došli nakon toga, a umjesto jasnog i konkretnog odgovora, i kako sam napominješ javnog.
BimmerX wrote:Uvijek sam volio harlije i nikada nisam imo nista protiv njih, mozda nekada ako budem u mogucnosti i nabavim jedan, Ali sam imo' zestokih rasprava s ljudima koje ih voze, npr.. Pricamo o motorima, i pitaju me "kakav imas" reko' hondu tu i tu, kazu nije to motor i ono ismijavanje a honda cbr 1000 rr, ko fol oni jedini pravi motoristi i sta ti ja znam (tako je bar u americi).... A znam nakon jednog sata voznje, treba im dva sata, na opravci dotezanju sarafa itd.. sto ameri rekli "high maintance".. ali sve u svemu ja nemam nista protiv harlija, postujem ih, propustim ih na cesti (mada se to nikada ne desava)....................
A ništa novo kad su amerikanci u pitanju, bar oni desničarskog uvjerenja.
Vozi američko auto, američki motor, ako je mobitel onda je Motorola, itd.
Ima jako puno amerikanaca koji voze japanske motore svih vrsta.
A dobro je i Plavac reko, slabo ce ti koji biker reci da ti motor nevalja, mora da si naletio na nekog yuppie-a ili snoba, puno zubara i advokata vozika Harleye po USA - vikendom
Evo Cober, citiram sam sebe i moj prvi post iz kojeg je sasvim jasno da je tema USA.
A ja svoje prijatelje ne ubrajam u veliki broj ljudi.
Ja da sam mislio na vas ja bih to fino napisao, zasto mislis da nebi?
Takodje, koliko god ljudi van USA vozilo Harley, opet je to manjina u odnosu na USA, a nebih rekao da je suplja snobovsko glediste amerikanaca prema japanskim modelima.
phil manzanera wrote:Da li je primjeceno da vozaci Harleya NIKADA ne ponizavaju one koji nemaju mogucnost da kupe Harley, pa voze govancad, nego upravo suprotno, odnose se sa postovanjem i prema onima koji voze prdavce ili motore manje kubikaze (ili vrijednosti ako je kubikaza kod doticnog veca, sto je rijetkost). Upravo suprotno, oni koji NE voze Haleye ubise i nogama i rukama po onima koji voze Harleye.
Ja to vidim ovako (al' kad bi se zaje*avali):
1. Dodjes Harleyem u kafic, onda si - supak i to supak prve kategorije (cuj, dosao Harleyem u kafic, gdje to moze!).
2. Ako dodjes Kawasakijem u kafic, onda si manji supak (cuj, dosao motorom u kafic)
3. Ako dodjes Yamahom u kafic, onda si jos manji supak.
4. A sta ako dodjes pjeske u kafic? Onda NIKAKO nisi supak. Najbolje je pjeske.
Eh......................Balkan..............da imas raketu za Mjesec, rekli bi "je*o to"..............moj motokultivator je prava stvar, a raketu za Mjesec ne bi ni da mi je djaba daju............
Nista, vidimo se veceras (16.08.2007) na toj bikerskoj rostiljadi da to raspravimo uz meso i pivo..........
A i ti si se buraz bezveze upalio, dobro me znas i dobro znas koliko ja imam ili nemam dlake na jeziku.
I dobro znas moj stav prema Harleyu i zasto nemam isti.
Bez obzira sto se kasno ukljucujem u ovo supljiranje ima pravo na pivu a za rostilj cemo vidjeti.
Nego Cober i M hajde da cujem vrijeme mjesto i hmmm to ce biti dovoljno za sada...
Choper Rider wrote:Bez obzira sto se kasno ukljucujem u ovo supljiranje ima pravo na pivu a za rostilj cemo vidjeti.
Nego Cober i M hajde da cujem vrijeme mjesto i hmmm to ce biti dovoljno za sada...
Stani malo, ja nisam rekao da sam ja zasro
Samo se slazem sa prijedlogom da onaj koji zasere mora organizovat rostilj i vopi
A eto sutra je svakako motorijada vidjecemo se, pogledat se u oci ko ljudi
eee 'vako meni je jako drago kada ja vidim kod nas negdje motorijade, ono svi skupa, chopperi, harleys, brzaneri, touring, pa i puno scootera . al' svi zajedno nema frke. dok to npr u americi i nije bas tako. ovo pisem jer ne znam kako je bas kod nas ali vozaci harlyja su jako prepotentni. Obicno kad ti ide u susret obavezno je pozdravljanje bajkera i ja to uvijek radim dok npr nekih 50% vozaca harlyja mi ne uzvraca pozdrav tako da ih sada i ja bas i ne "sljivim" i uvijek se odnose na ostatak bajker populacije, dopada li to se nekom ili ne ali tako je ovamo preko bare
BimmerX wrote:eee 'vako meni je jako drago kada ja vidim kod nas negdje motorijade, ono svi skupa, chopperi, harleys, brzaneri, touring, pa i puno scootera . al' svi zajedno nema frke. dok to npr u americi i nije bas tako. ovo pisem jer ne znam kako je bas kod nas ali vozaci harlyja su jako prepotentni. Obicno kad ti ide u susret obavezno je pozdravljanje bajkera i ja to uvijek radim dok npr nekih 50% vozaca harlyja mi ne uzvraca pozdrav tako da ih sada i ja bas i ne "sljivim" i uvijek se odnose na ostatak bajker populacije, dopada li to se nekom ili ne ali tako je ovamo preko bare
Vidim da si gore.Ako imaš neku stranicu ili oglase da pogledamo malo cijene polovni Harliya.
phil manzanera wrote:Sta ce ti cijene polovnih Haleya? Ima dobrih stranica dobrih polovnih Kawasakija, Yamaha i Hondi
Ti kad nebi na usta.......... Već sam ti gore napisao kad mislim da ga uzmem Al eto Malo sam skratio rokove Očekuj još dva komada u proljeće Dodijao si mi više s pričom o tvom HD-u
phil manzanera wrote:Sta ce ti cijene polovnih Haleya? Ima dobrih stranica dobrih polovnih Kawasakija, Yamaha i Hondi
Ti kad nebi na usta.......... Već sam ti gore napisao kad mislim da ga uzmem Al eto Malo sam skratio rokove Očekuj još dva komada u proljeće Dodijao si mi više s pričom o tvom HD-u
Ti si kao malo izgubio kompas, pa bi ovo moglo krenuti u osobnom pravcu, sto nije dobro: ja NIKADA nisam pricao o NCEMU SVOME, niti to velicao. NIKADA, to je stvar kulture. Ja pricam u generalnom smislu, ali ako bas hoces i meni je dodijalo da sjedim za stolom, a da mi ljudi prilaze sa pricom kako je njihovo nesto dobro, a moje to nesto ne valja ni pet para, dodijalo mi je da slusam kako neko ko vozi Stojadina, pljuje na Mercedes, a da pri tome nije sjeo u Mercedesa cak ni vozeci se u taksiju.
phil manzanera wrote:Sta ce ti cijene polovnih Haleya?Ima dobrih stranica dobrih polovnih Kawasakija, Yamaha i Hondi
Ti si kao malo izgubio kompas, pa bi ovo moglo krenuti u osobnom pravcu, sto nije dobro: ja NIKADA nisam pricao o NCEMU SVOME, niti to velicao. NIKADA, to je stvar kulture. Ja pricam u generalnom smislu, ali ako bas hoces i meni je dodijalo da sjedim za stolom, a da mi ljudi prilaze sa pricom kako je njihovo nesto dobro, a moje to nesto ne valja ni pet para, dodijalo mi je da slusam kako neko ko vozi Stojadina, pljuje na Mercedes, a da pri tome nije sjeo u Mercedesa cak ni vozeci se u taksiju.
Kad si cuo da je pljujem po tudjem? Kada? Ikada?
Ja kamion ti avion.Tu gore se podrugljivo zaebavaš sa japancima..... ,ajd nemam živaca za šupljikane.