....sto ga upalise, alal im vera.....
e pa bolje da budem spomenik za zivota nego niko i nistasitno wrote:Negdje sam procitao da - Covjek koji ne mjenja svoj stav nije ljudsko bice nego spomenik.Almir Arnaut-Belli wrote:...,sjecam se da je isti taj narod vodio u povratak i to on predvodnik a danas zagovara RS,prije rata je bio Titov omladinac,...
Treba im godina dana za sta? Da dovrse pri(h)vatizaciju kako su je oni zamislili?!zilha wrote:Bošnjaci su već dovoljno pokazivali svoje slabosti
zar nije vrijeme da pokažete i neku snagu, istrajnost i sposobnost da stvari "dotjerate do kraja"???
što se tiće SDA njoj doista treba još malo, možda ta godina, da postane "punoljetna" i jedina iskreno i jasno profilisana stranka centra
sitno wrote:“Nas optužuju dušmani da smo vjerska stranka. Jesmo li mi, braćo i sestre, vjerska stranka?!” “Jeeesmo”, odgovara hor od 6-7 hiljada članova i simpatizera. “E, pa, nismo”, korigira Behmen. “Niiiismo”, odgovaraju članovi i simpatizeri SDA!
Izdrzite jos 3, pa cete zaokruziti najtezih godina zajedno na 20...sitno wrote:Sa malom zakasnjenjem, svim clanovima i simpatizerima Stranke Demokratske Akcije, cestitam sedamnaesti rodjendan. Izdrzite jos godinu a onda cete biti punoljetni.
Ma seru bezze...cyprus wrote:Ja stvarno ne znam što ste svi napali Braciku.
Slijedeci budale lako je biti slab...zilha wrote:Bošnjaci su već dovoljno pokazivali svoje slabosti
zar nije vrijeme da pokažete i neku snagu, istrajnost i sposobnost da stvari "dotjerate do kraja"???
što se tiće SDA njoj doista treba još malo, možda ta godina, da postane "punoljetna" i jedina iskreno i jasno profilisana stranka centra
Poddsjetilo me ovo i na jednu situaciju iz 1991. Nas par Bosnjaka je prolazilo pored jednog srpskog sela u Istocnoj Bosni i oni kad su nas primjetili i prepoznali zapjevali su onu "Ko to kaze, ko to laze..", ali valjda ni oni jos nisu bili dobro "savladali gradivo" ili su mislili da ce tako izgledati kulturniji i obrazovaniji pa su to pjevali kao "Tko to kaze, tko laze Srbija je mala..."sitno wrote:SUBOTA, 26. MAJ
Sedamnaest godina od osnivanja obilježava “temeljna” bošnjačka stranka - Izetbegovićeva SDA. Eto povoda da se prisjetim prvog velikog mitinga te stranke - na Ilidži - kojem sam bio nazočan u ljeto 1990. Obraća se uspaljenim fanaticima jedan od šefova stranke OMER BEHMEN i vješto komunicira sa publikom. “Nas optužuju dušmani da smo vjerska stranka. Jesmo li mi, braćo i sestre, vjerska stranka?!” “Jeeesmo”, odgovara hor od 6-7 hiljada članova i simpatizera. “E, pa, nismo”, korigira Behmen. “Niiiismo”, odgovaraju članovi i simpatizeri SDA! I tako sedamnaest godina...
Citat iz magazina "Slobodna Bosna"
Sa malom zakasnjenjem, svim clanovima i simpatizerima Stranke Demokratske Akcije, cestitam sedamnaesti rodjendan. Izdrzite jos godinu a onda cete biti punoljetni.
I ne samo to. Dogodine postati punoljetna pa ce mozda i poceti odgovarati za svoje postupke.seldzuk wrote:Ali je SDA sigurno najbolje što se na političkoj sceni trenutno može izabrati.
Blago tebi jaroseldzuk wrote:Ja im čestitam i želim da na slijedećim izborima dobiju većinu.
A vi što trunite o tom da ih treba ukinut. Biće al kad Staljin zavlada u BiH. Onaj ko to kaže ne kapira demokratiju apsolutno nikako. Nisu fašisti da ih treba zabranjivat niti je vrijeme dekreta. Ako neko nije zadovoljan rezultatima izbora, nema mu druge nego da se s njima pomiri.
Ali je SDA sigurno najbolje što se na političkoj sceni trenutno može izabrati.
Samo ti glasaj jarane za njih. Niko ti ne brani, niti ti moze zabraniti.seldzuk wrote:Ja im čestitam i želim da na slijedećim izborima dobiju većinu.
A vi što trunite o tom da ih treba ukinut. Biće al kad Staljin zavlada u BiH. Onaj ko to kaže ne kapira demokratiju apsolutno nikako. Nisu fašisti da ih treba zabranjivat niti je vrijeme dekreta. Ako neko nije zadovoljan rezultatima izbora, nema mu druge nego da se s njima pomiri.
Je li to znaci da "visenacionalna ideja" i dalje nema sanse?Šandor wrote:Kad sad skontam jednonacionalna stranka uopšte nije bila pogrešna ideja jer višenacionalna ideja nije imala nikakve šanse (u svakoj mogućoj kombinaciji broj ostalih ne bi prelazio 20% što je suviše malo). To ne znači da je SDA bila dobar izbor. Ali znate kako kažu, kakav narod takvi mu i predstavnici. Kad Bošnjaci za ovih 17 godina nisu formirali bolju stranku neće ni za slijedećih 17.
Ko što neko seldžuku reče, da rečem i ja tebi: Blago tebi jaroŠandor wrote:Kad sad skontam jednonacionalna stranka uopšte nije bila pogrešna ideja jer višenacionalna ideja nije imala nikakve šanse (u svakoj mogućoj kombinaciji broj ostalih ne bi prelazio 20% što je suviše malo). To ne znači da je SDA bila dobar izbor. Ali znate kako kažu, kakav narod takvi mu i predstavnici. Kad Bošnjaci za ovih 17 godina nisu formirali bolju stranku neće ni za slijedećih 17.
Godine prolaze a minderaši i boljševici i dalje jašu. Jebo ih ko ih izmisli!
Ali ko zna, možda dođe iz guzice u glavu.
------------------------------------------
Fadil Banjanović - Bracika liže dupe Dodiku. To je valjda svima jasno? A valjda je jasno i to da je Dodik nastavio Karadžićevu politiku? Kad sabereš i oduzmeš, Bracika je samo malo bolji od Fikreta Abdića - Babe. U rangu Babe je Dževad Galijašević koji se svako malo pojavi na OSM i BN i oplete po Bošnjacima (izjednačava ih s Talibanima). Nema sumnje da je Galijašević srpski plaćenik iako ga jedan broj Bošnjaka (idiota) podržava.
Šandor wrote: Kad sad skontam jednonacionalna stranka uopšte nije bila pogrešna ideja jer višenacionalna ideja nije imala nikakve šanse (u svakoj mogućoj kombinaciji broj ostalih ne bi prelazio 20% što je suviše malo).
....
seldzuk wrote:Ja im čestitam i želim da na slijedećim izborima dobiju većinu.