BL, ubistvo povratnika, "Zatukli ga kao psa"
- Isabell
Slazem se sa Mirci, i samo bih dodala gospodi koja Dodika proglasise osobom u godine u Vecernjaku - Za zatvora ste kao i on.mIRCerka wrote:tempora, danas i black, mislim da malo pretjerujete...
Tema je postavljena u subotu, a znamo da vecina foruma sa posla, stoga je odziv na temu bio slab...
drugo, tempora, da treba se upitati da li je dosao iz dijaspore, jer smo svjedoci mnogih ubistava i premlacivanja za 100 maraka - ja sam ti zivi svjedok otimacine 10 KM ispred moje zgrade uz pomoc cigle...i sad lokalni klosari cuju DOSAO LIK IZ CRO i kontaju ga opljackat...i nastane sranje...
trece, ne treba pricati o odnosu dodika prema hrvatima povratnicima u BL, vec POVRATNICIMA U RS koje god nacije bili....
Licno mislim da nije u pitanju napad na Hrvata, vec povratnika koji mozda ima para...
ono ubistvo djevojcice u Vlasenici je napad na povratnike..
ako kontate sta zelim reci...
- Prozor
A zasto bas da on kao Hrvat strada? Od silnih staraca koji su bili "lahka meta" bas njega ubisemIRCerka wrote:da, i ja sam uvijek kontala stari ljudi pa nemaju para, a onda procitas da je neko prebijen ili ubijen, i da mu je ukradeno 10, 20 hiljada maraka....Prozor wrote:Ma kakvih ba para, covjek 67 godina bezbel samo dosao da provede starost na rodnoj grudi. A ti CETNICI ga ubili. Mislim samo pokazuje kol´ko su bijedni kad napadaju bespomocnog starca jer je Hrvat.
I onda zamislite kako bi bilo da se izvrsi "federalizacija", ovo bi se ne-srbima svakodnevno desavalo u "srpskoj federalnoj jedinici".
A sto je najgore, vecina rs-ovaca vjerovatno ovo ignorira i nece uopce da gleda...
Welcome to Republika Srpska
P.S. Pokoj mu dusi
a kazem ti, sad i radi 100 maraka glava leti...
eno imas drugu temu gdje su dvojica ubili lika samo radi auta....
fuj..
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
u ovakvim situacijama izgubim smirenost i jedino sto mogu zamisliti je sve odgovorne iza resetaka i da im svako vece sa 2 cola cijevi cistim analni otvor!Isabell wrote:Slazem se sa Mirci, i samo bih dodala gospodi koja Dodika proglasise osobom u godine u Vecernjaku - Za zatvora ste kao i on.mIRCerka wrote:tempora, danas i black, mislim da malo pretjerujete...
Tema je postavljena u subotu, a znamo da vecina foruma sa posla, stoga je odziv na temu bio slab...
drugo, tempora, da treba se upitati da li je dosao iz dijaspore, jer smo svjedoci mnogih ubistava i premlacivanja za 100 maraka - ja sam ti zivi svjedok otimacine 10 KM ispred moje zgrade uz pomoc cigle...i sad lokalni klosari cuju DOSAO LIK IZ CRO i kontaju ga opljackat...i nastane sranje...
trece, ne treba pricati o odnosu dodika prema hrvatima povratnicima u BL, vec POVRATNICIMA U RS koje god nacije bili....
Licno mislim da nije u pitanju napad na Hrvata, vec povratnika koji mozda ima para...
Prozor, da je ubijen Bosnjak, ti bi pitao ZASTO BAS BOSNJAK.,...
fino Fiore rece UBISTVO NEMA OPRAVDANJE!!!
-
FFK as Lucy01
Ne znam nista vise o ovom slucaju, osim onog sto sam procitala ovdje.
Mislim da uopste nije bitan razlog zasto je covjek ubijen. A ako neko misli da ipak jeste, jer oslikava karakter vlasti u RS i njihov odnos prema povratnicima, mislim da je to smijesno...jer oni da su htjeli da i dalje zive sa komsijama, ne bi ni pocinjali rat, zar ne????
Sve ove male stvari (dobre-ako ih uopste ima) se desavaju pod pritiskom i prijetnjom Svjetske i Evropske zajednice, kao i laznim obecanjima o boljem zivotu, ako se odredjeni zahtjevi ispune.
A i one ce nestati, kad nestane pritiska i obecanja.
Zao mi samo ljudi koji su sve izgubili i kojima je je i ono posljednje sto se gubi, NADA, vec davno izgubljeno.
Mislim da uopste nije bitan razlog zasto je covjek ubijen. A ako neko misli da ipak jeste, jer oslikava karakter vlasti u RS i njihov odnos prema povratnicima, mislim da je to smijesno...jer oni da su htjeli da i dalje zive sa komsijama, ne bi ni pocinjali rat, zar ne????
Sve ove male stvari (dobre-ako ih uopste ima) se desavaju pod pritiskom i prijetnjom Svjetske i Evropske zajednice, kao i laznim obecanjima o boljem zivotu, ako se odredjeni zahtjevi ispune.
A i one ce nestati, kad nestane pritiska i obecanja.
Zao mi samo ljudi koji su sve izgubili i kojima je je i ono posljednje sto se gubi, NADA, vec davno izgubljeno.
- Maraschino
Ovo je katastrofa.Je li se to mi vracamo u one posratne dane kada je vladala hajducija,ubistva i otimacine.
Ja sam mislio da je to proslost
ali opet su povratnici i prolaznici kroz RS na meti baraba.To je veliki razlog zasto policija RS-a mora biti izbalansirana a ako ne i ukinuta,odnosno stavljena pod kontrolu drzave.Vjerovatno ima neka evidencija o napadu na povratnike i po mojim saznanjima vrlo malo je od toga otkriveno i procesuirano.Kako ce i biti kada tamo jos rade ljudi koji su direktno radili na etnickom ciscenju (Rade Mutic glasnogovornik PU BL bivsi islednik u logorima). 
-
Nancy Drew
-
tempora
Jos jednom, ja sam bila ruzno sarkasticna ( kao sto sam i rekla) zbog toga sto je problem povratnika jedan OD najvecih problema u zemlji ( dadoh bas sladunjavu analizu ministarstva za izbjeglice) ali se isti samo zapaza u momentu kada padne mrtva glava.I negira kada se povede pitanje zasto, kako i zbog cega je neko negdje "pobjegao" "ispalio" itd itd.mIRCerka wrote:tempora, danas i black, mislim da malo pretjerujete...
Ostalo o nastavku "humanog preseljavanja" tj etnickog ciscenja nakod genocida je rekla Nensi-pa da ne duzim.
-
brdo
nece biti nikad ni uhvaceni niti osudjeni , kako ono kod nas kazu KADIJA TE TUZI KADIJA TI SUDI pa trazi ko je i od kuda , dodo sve zasticavaDado dijasporitus wrote:Mislim da je do sada ubijeno oko 120 ljudi. Ni jedan slucaj nije rijesen niti su pocinioci uhvaceni.Šandor wrote:Ne znam šta da kažem.Volio bih pronaći podatak koliko je povratnika u RS ubijeno do ovog trenutka. I onda neki krive ljude što se ne vraćaju.
Prosto se najezim kad cujem ovakve stvari i kad pomislim da moj stari zivi u toj istoj BL i priblizno je istih godina.
-
brdo
nece biti nikad ni uhvaceni niti osudjeni , kako ono kod nas kazu KADIJA TE TUZI KADIJA TI SUDI pa trazi ko je i od kuda , dodo sve zasticavaDado dijasporitus wrote:Mislim da je do sada ubijeno oko 120 ljudi. Ni jedan slucaj nije rijesen niti su pocinioci uhvaceni.Šandor wrote:Ne znam šta da kažem.Volio bih pronaći podatak koliko je povratnika u RS ubijeno do ovog trenutka. I onda neki krive ljude što se ne vraćaju.
Prosto se najezim kad cujem ovakve stvari i kad pomislim da moj stari zivi u toj istoj BL i priblizno je istih godina.
-
parafin
Ja nesto kontam nisam ovu informaciju jos nigdje ni vidio ni procitao. Nije je bilo u dnevnim novinama cinimi se. Moze li neko provjeriti ili reci ako je procitao gdjegod?cyprus wrote:Zašto se o ovom slučaju ništa ne čuje na TV-u? Ovo nije nešto o čemu bi se šutilo.
- Prozor
Znas na sta mislim. Od silnih staraca koje su ovi navodni pljackasi mogli ubiti, kad se vec ciljaju na bespomocne starce, ubiju bas jednog Hrvata tj ne-Srbina. A ne vjerujem da ih ima puno o B Luci.mIRCerka wrote:u ovakvim situacijama izgubim smirenost i jedino sto mogu zamisliti je sve odgovorne iza resetaka i da im svako vece sa 2 cola cijevi cistim analni otvor!Isabell wrote:Slazem se sa Mirci, i samo bih dodala gospodi koja Dodika proglasise osobom u godine u Vecernjaku - Za zatvora ste kao i on.mIRCerka wrote:tempora, danas i black, mislim da malo pretjerujete...
I ti ces reci da ubistvo nema nacionalne konotacije?
- Prozor
Znas na sta mislim. Od silnih staraca koje su ovi navodni pljackasi mogli ubiti, kad se vec ciljaju na bespomocne starce, ubiju bas jednog Hrvata tj ne-Srbina. A ne vjerujem da ih ima puno o B Luci.mIRCerka wrote:u ovakvim situacijama izgubim smirenost i jedino sto mogu zamisliti je sve odgovorne iza resetaka i da im svako vece sa 2 cola cijevi cistim analni otvor!Isabell wrote:Slazem se sa Mirci, i samo bih dodala gospodi koja Dodika proglasise osobom u godine u Vecernjaku - Za zatvora ste kao i on.mIRCerka wrote:tempora, danas i black, mislim da malo pretjerujete...
- danas
evo utorak je navece... zakuhalo se pravo...mIRCerka wrote:tempora, danas i black, mislim da malo pretjerujete...
- dizZaster
citat;atmel wrote:Junaci.
![]()
Ako niste primjetili, većinom se ubijaju stariji ljudi.
Starog je najlakše ubiti.
U Prijedoru ubijena Adavija Brkić
5.6.2007.
Adavija Brkić (1929.) iz Prijedora pronađena je mrtva sinoć u njenjoj porodičnoj kući, a vanjskim pregledom tijela utvrđeno je da je smrt nastupila nasilno i na glavi su joj konstatovani tragovi krvi.
Policijskoj stanici Prijedor 1 sinoć se u 22.40 sati telefonom obratila N.M. iz Prijedora i prijavila da se njena tetka Adavija Brkić, već duže ne javlja, niti je komšije primjećuju.
Odmah po saznanju, patrola policije je došla na lice mjesta. Nakon nasilnog otvaranja ulaznih vrata u unutrašnjosti kuće pronašli su mrtvo Adavijino tijelo.
U toku je obdukcija i uviđaj, nakon čega će se konstatovati stvarni uzrok smrti.
MUP RS-a intezivno traga za počiniocima, saopćeno je iz MUP-a RS-a.
(Fena)
ovo više nema smisla.genocidna tvorevina mora se ukinuti
-
Nancy Drew
-
Nancy Drew
-
harka
Za one koji se pitaju i koji nebjeruju onima koji zive u RS,evo jos jedan slucaj,a prijedoru nije prrvi.
Prijedorska policija sinoć je u naselju Tukovi u porodičnoj kući pronašla mrtvu povratnicu u ovaj kraj Adaviju Brkić
Mrtvo tijelo starice koja je živjela sama u kući policija je pronašla kada ih je alarmirala staričina rođaka N.M. koja je rekla da se njena tetka duže vrijeme ne javlja na kućni telefon.
Tamara Despenić, potparol MUP-a RS, kazala je da je policija u Prijedoru o ovom slučaju obaviještena u ponedjeljak oko 23 sata.
"Policijska patrola je odmah izašla na teren i provalila vrata na staričinoj kući, a njeno beživotno tijelo pronađeno je na podu. Prilikom uviđaja pronađeni su tragovi krvi na glavi starice o čemu je obaviješteno Tužilaštvo, a tužilac je naredio i obdukciju kako bi se rasvijetlio ovaj slučaj", kazala je Despenićeva.
"Adavija je živjela sama otkako joj je prije tri godine umro suprug Hamed Brkić. Nažalost, Brkići nisu imali djece. Adaviju su obilazili njen brat i sestra, a živjela je od skromne penzije koju je zaradio njen suprug. Ona je bila usamljena i stalno je govorila da strahuje da će joj se nešto desiti, a da nikoga neće biti da joj pomogne. U posljednja tri dana nismo je viđali i smatrali smo da je otišla u posjetu rođacima", govori Refika Alagić, prva komšinica Adavije Brkić.
Komšije sumnjaju i da je starica ubijena.
"Ništa nije isključeno, jer su u posljednje vrijeme u ovom kraju na meti provalnika kuće povratnika u kojima preko zime niko ne živi ili onih ljudi koji poput nesretne Adavije žive sami. Ona je stalno govorila da se boji da će joj neko provaliti u kuću i ubiti je", kaže Rasema Kreštić.
Prijedorska policija u saradnji sa Tužilaštvom u ovom slučaju poduzela je opsežnu istragu, a na informativni razgovor danas je privedeno više lica, među kojima su i rođaci starice.
U Tužilaštvu saznajemo da će rezultati obdukcije javnosti biti saopšteni sutra.
Nezavisne
Prijedorska policija sinoć je u naselju Tukovi u porodičnoj kući pronašla mrtvu povratnicu u ovaj kraj Adaviju Brkić
Mrtvo tijelo starice koja je živjela sama u kući policija je pronašla kada ih je alarmirala staričina rođaka N.M. koja je rekla da se njena tetka duže vrijeme ne javlja na kućni telefon.
Tamara Despenić, potparol MUP-a RS, kazala je da je policija u Prijedoru o ovom slučaju obaviještena u ponedjeljak oko 23 sata.
"Policijska patrola je odmah izašla na teren i provalila vrata na staričinoj kući, a njeno beživotno tijelo pronađeno je na podu. Prilikom uviđaja pronađeni su tragovi krvi na glavi starice o čemu je obaviješteno Tužilaštvo, a tužilac je naredio i obdukciju kako bi se rasvijetlio ovaj slučaj", kazala je Despenićeva.
"Adavija je živjela sama otkako joj je prije tri godine umro suprug Hamed Brkić. Nažalost, Brkići nisu imali djece. Adaviju su obilazili njen brat i sestra, a živjela je od skromne penzije koju je zaradio njen suprug. Ona je bila usamljena i stalno je govorila da strahuje da će joj se nešto desiti, a da nikoga neće biti da joj pomogne. U posljednja tri dana nismo je viđali i smatrali smo da je otišla u posjetu rođacima", govori Refika Alagić, prva komšinica Adavije Brkić.
Komšije sumnjaju i da je starica ubijena.
"Ništa nije isključeno, jer su u posljednje vrijeme u ovom kraju na meti provalnika kuće povratnika u kojima preko zime niko ne živi ili onih ljudi koji poput nesretne Adavije žive sami. Ona je stalno govorila da se boji da će joj neko provaliti u kuću i ubiti je", kaže Rasema Kreštić.
Prijedorska policija u saradnji sa Tužilaštvom u ovom slučaju poduzela je opsežnu istragu, a na informativni razgovor danas je privedeno više lica, među kojima su i rođaci starice.
U Tužilaštvu saznajemo da će rezultati obdukcije javnosti biti saopšteni sutra.
Nezavisne
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
Bezze se natezemo, a slazemo se u biti...Prozor wrote: Znas na sta mislim. Od silnih staraca koje su ovi navodni pljackasi mogli ubiti, kad se vec ciljaju na bespomocne starce, ubiju bas jednog Hrvata tj ne-Srbina. A ne vjerujem da ih ima puno o B Luci.
DANASka, utorkom vec mozes ocekivati nesto konstruktivno
A sto se tice ubijanja povratnika, to je postala tako standardna vijest, da mene, nazalost, prosto zacudi ako jednom sedmicno nema neki belaj sa povratnicima ili teze saobracajne nesrece...
sve nenormalno je postalo normalno...
a taj dedo ce biti zaboravljen uskoro, kao i djevojcica koja je ubijena u Vlasenici, kojoj se ne mogu sjetiti imena sad...
-
gorki
BANJA LUKA - Pripadnici Stanice javne sigurnosti Prijedor uhitili su Nazifa Sivca (1988.) iz Prijedora zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo ubojstvo Adavije Brkić, čije mrtvo tijelo je u noći 4. lipnja pronašla patrola policije u naselju Tukovi, u Prijedoru, u kući u kojoj je starica bila nastanjena.
Nakon uhićenja, osumnjičeni je priznao izvršenje navedenog krivičnog djela, navodeći pri tome da je žrtvu poznavao i da je kod nje za novac obavljao fizičke radove, priopćeno je iz MUP-a RS-a.
Nakon uhićenja, osumnjičeni je priznao izvršenje navedenog krivičnog djela, navodeći pri tome da je žrtvu poznavao i da je kod nje za novac obavljao fizičke radove, priopćeno je iz MUP-a RS-a.
-
prleitihi
da..zbog toga ne treba trčati..nikad..al' haj ti to objasni kraljici selektivnosti..i sličnim haqqanijima..gorki wrote:BANJA LUKA - Pripadnici Stanice javne sigurnosti Prijedor uhitili su Nazifa Sivca (1988.) iz Prijedora zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo ubojstvo Adavije Brkić, čije mrtvo tijelo je u noći 4. lipnja pronašla patrola policije u naselju Tukovi, u Prijedoru, u kući u kojoj je starica bila nastanjena.
- danas
izgleda da se utorkom bolje konta sta je pisac hotio recimIRCerka wrote: DANASka, utorkom vec mozes ocekivati nesto konstruktivno
A sto se tice ubijanja povratnika, to je postala tako standardna vijest, da mene, nazalost, prosto zacudi ako jednom sedmicno nema neki belaj sa povratnicima ili teze saobracajne nesrece...
sve nenormalno je postalo normalno...
jer ubistva u RS (povratnika narocito) su postala nesto sto nikoga vise ne zgrazava... to je nesto 'normalno', niko i ne reaguje vise... i na to sam pokusala ukazati prvim postom... uz jos par detalja, ali o njima drugom prilikom...