Fan klub HAJDUK SPLIT

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

hemac

Post by hemac »

in33sa wrote:Niko kao Hajduk iz Splita :D

Inace, djecica i ne mogu znati sta je Hajduk, kada su za njega prvi put culi prosle godine, otprilike.
Ništa mi ne znamo osim da smo otvorili oči u ratu i u kurcu!!!
Ostavili ste nam svi zajedno sranje zato nemojte rečenica tipa šta oni znaju...

Pitaj ove iz Debrecena šta je Hajduk :D
Last edited by hemac on 03/06/2007 14:15, edited 1 time in total.
cyprus

Post by cyprus »

Šta ste napali čovjeka što je pito imal ko da navija za Hajduk ovdje. Kakve veze ima Hajduk sa prošlim nam ratom? I kakve veze ima Dudelange sa Hajdukom?
hemac

Post by hemac »

cyprus wrote:Šta ste napali čovjeka što je pito imal ko da navija za Hajduk ovdje. Kakve veze ima Hajduk sa prošlim nam ratom? I kakve veze ima Dudelange sa Hajdukom?
Kakve veze ima zvezda sa ratom???
in33sa

Post by in33sa »

http://www.youtube.com/watch?v=SnD4D3xA6rw

Niko kao Hajduk iz Splita :D

Hajde, o nogometu govorimo, ostavite politiku za tribinu :D
cyprus

Post by cyprus »

hemac wrote:
cyprus wrote:Šta ste napali čovjeka što je pito imal ko da navija za Hajduk ovdje. Kakve veze ima Hajduk sa prošlim nam ratom? I kakve veze ima Dudelange sa Hajdukom?
Pa ako se radi od FK Crvena Zvezda onda također nikakve. :oops:
hemac

Post by hemac »

Marco-x wrote:
hemac wrote:
in33sa wrote:Niko kao Hajduk iz Splita :D

Inace, djecica i ne mogu znati sta je Hajduk, kada su za njega prvi put culi prosle godine, otprilike.
Ništa mi ne znamo osim da smo otvorili oči u ratu i u kurcu!!!
Ostavili ste nam svi zajedno sranje zato nemojte rečenica tipa šta oni znaju...

Pitaj ove iz Debrecena šta je Hajduk :D
:lol: :lol:
Jesi li to malo progooglo pa se ispravio.
Pogriješio sam, ljudski je, kontam ja nešto nije kako treba :D
hemac

Post by hemac »

cyprus wrote:
hemac wrote:
Onda drugačije shvatamo stvari :)
cyprus

Post by cyprus »

hemac wrote:Onda drugačije shvatamo stvari :)
I meni se čini.
AdiBL

Post by AdiBL »

cyprus wrote:
hemac wrote:
Jeli se ti to salis ili pravis glup, cyprus? Srbi su meni i moga Borca oduzeli. :shock:
hemac

Post by hemac »

Ma Adi nemoj sad radi cyprus a da kvarimo temu, tema je Hrvatski Nogometni Klub Hajduk Split, što se to ne mora naglašavat na Dinamu hihihihihi9hih
AdiBL

Post by AdiBL »

hemac wrote:Ma Adi nemoj sad radi cyprus a da kvarimo temu, tema je Hrvatski Nogometni Klub Hajduk Split, što se to ne mora naglašavat na Dinamu hihihihihi9hih
HEhe! Hajmo i mi: Bosnjacki NK Zeljo, BNK Velez, BNK Celik. Ebiga. Ovi hoce za fasiste da navijaju. Isto ko ono 'Ceca dobro pjeva, i neiteresuje me ciju je djecu rodila, i zasto pjeva o svome dragim gemalu'. Ovima klubovima oko nas kao organizacijama je svedno koji transparenti stoje na trbinama, sta se i o kome se pjeva. I nabjlize u onom 'srpskom Capajebu'(mij). Tribine Slavije pune cetnicki zastava jebote! :shock:
bc_chupo

Post by bc_chupo »

hemac wrote:Ma Adi nemoj sad radi cyprus a da kvarimo temu, tema je Hrvatski Nogometni Klub Hajduk Split, što se to ne mora naglašavat na Dinamu hihihihihi9hih
zasto lazes :S:S ?!?!?! tema je klub navijaca Hajduka iz Splita...can't you read ? i imam pitanje zasto se tema ne zove Torcida vec ... ?!
hemac

Post by hemac »

bc_chupo wrote:
zasto lazes :S:S ?!?!?! tema je klub navijaca Hajduka iz Splita...can't you read ? i imam pitanje zasto se tema ne zove Torcida vec ... ?!
Da je tema Torcida dalo bi se diskutovat, sa navijačkog aspekta ali fan club HNK HS, jok
zazumza

#39 ISKRENO VECINU OVDJE ZALIM!

Post by zazumza »

nemam rijeci i neznam sta bi rekao...citam ove komentare i nemogu doc sebi...samo vam zelim da kazem da nitko u ime hajduka nije nikom nista lose napravio...a u politiku se nezelim mijesat niti me zanima,niti ja sta mogu ispravit...za mene je hajduk ponos i velika ljubav,a iznad sveg ugodna zabava na poljudu...a to sta neki povezuju rat na ovim prostorima sa sportom to je vec njihov problem ne moj...i kao od kud mi pravo na ovom forumu otvorit temu nk hajduk?..pitam se zasto ne?...ma uostalom normalni ljudi ce skuzit ,a za ostale me nezanima...i vec je netko spomenuo...dok je bjesnio rat u hrvatskoj je oja je i sama ratovala bilo 500000 izbjeglica iz bosne ,ali nazalost izgleda da se pamte samo negativne stvari... kojih je nazalost bilo ,ali ponavljam HAJDUK nikom nista nije kriv..!
cyprus

#40 Re: ISKRENO VECINU OVDJE ZALIM!

Post by cyprus »

zazumza wrote:nemam rijeci i neznam sta bi rekao...citam ove komentare i nemogu doc sebi...samo vam zelim da kazem da nitko u ime hajduka nije nikom nista lose napravio...a u politiku se nezelim mijesat niti me zanima,niti ja sta mogu ispravit...za mene je hajduk ponos i velika ljubav,a iznad sveg ugodna zabava na poljudu...a to sta neki povezuju rat na ovim prostorima sa sportom to je vec njihov problem ne moj...i kao od kud mi pravo na ovom forumu otvorit temu nk hajduk?..pitam se zasto ne?...ma uostalom normalni ljudi ce skuzit ,a za ostale me nezanima...i vec je netko spomenuo...dok je bjesnio rat u hrvatskoj je oja je i sama ratovala bilo 500000 izbjeglica iz bosne ,ali nazalost izgleda da se pamte samo negativne stvari... kojih je nazalost bilo ,ali ponavljam HAJDUK nikom nista nije kriv..!
Ma, jarane. Došo si ti na krivo mjesto. na ovom forumu se okuplja svega i svačega i nedo Bog da ko progovori o čemu što je dalje od Sarajeva. Ne možeš ti njima obasnit da fudbalski klubovi nemaju ništa sa ratom, sa Arkanom i Cecom (osim Obilića dakako), sa ubijanjem, sa četnicima, sa ustašama i ostalim sranjima. Sad, druga je stvar kako se navijači pojedinih klubova ponašaju i šta podržavaju. Po njihovoj logici ja bih trebo prestat navijat za Sarajevo jer pojedinci od Hordi Zla donose turske zastave na utakmice i tekbiraju, jer ja nisam ni turčin ni musliman. E pa, nema te sile koja će me odvojit od bordo boje. A sad što ovi likovi mješaju politiku tamo đe i ne treba, njihov problem, ali zbog takvih ljudi Balkan će i dalje sve više da tone.

Joj, majko što si me rodila ovdje. :(
zazumza

#41 hvala

Post by zazumza »

nemoj odustat ni posustat pred ovim primitivcima...jer i kap u moru je nesto....uzivaj prijo i neddaj se ma sta god bilo...!
zazumza

#42 .....

Post by zazumza »

i za informaciju pojedincima...iz HAJDUKA u bh repki igraju 4 HAJDUKOVCA....toliko!
Hakala

Post by Hakala »

igraju zato sto su njihovi menadzeri u talu sa pashalicem :-D a kvalietetom zasigurno ne zasluzuju poziv.

hrvatska liga je jad i cemer,isto kao i bosanska...Dinamo dobija iz budzeta grada zagreba 5 mil...pa opet nista u evropi ne mogu(2,3,pretkolo l.p.ili kupa uefa maksimum)

poredjenja radi F.K.sa je dobilo(?)18.000. za osvojenu titulu,pa nije ni cudit sto nece nista u evropi napravit.

lijepo je to zanositi se da si neko i nesto,furat neki lokal patriotizam..ali u reali smo svi jedna velika kara :roll:

od stare sleve se ne moze zivit
forza milan

Post by forza milan »

da je covjek jednostavno pito ima li ko da navija za ''bile'' meni ne bi palo na pamet da se javljam i da nesto roncam
medjutim kad to on postavi koa fan klub onda me fakat iziritira
cuj fab klub?!
a hajduk i dudelange su tu negdje po kvaliteti, to im je zajednicka tacka
i opet kazem da hajduk igra u cetvrt finalu LP kao sto je to bilo 94. pa se raja lozi na hajduk ja bih to postovao
ali lozit se na ovaj cirkus od kluba to mi ne ide u glavu
B-Baller

Post by B-Baller »

Samo da napomenem za one koji ne znaju ili su zaboravili, da je prije ja mislim 2-3 godine kad je Hajduk bas 'propao' Torcida za sve okrivila Bosance! Tad se moglo cuti jebale vas balije sta nam oni trebaju pored nasih domacih igraca, i ovo sto sam napisao je apsolutno ovako receno! I tad se nisu iz uprave Hajduka oglasili da stanu u njihovu odbranu, ti Hajdukovac to najbolje znas i kako onda Hajduk nema veze sa politikom? Ne bi trebao al ima toga uvijek. Samo se razlog trazio, u ovom slucaju neuspjeh, da se izlije nacionalizam, tad su cak Sliskovicu psovali balijsku majku!! Da se tad uprava oglasila i rekla da se ogradjuju od takvog nacionalistickog ponasanja Torcide i pojedinaca onda bi Hajduk kao klub bio 'cist' ovako su samo svoje pravo lice pokazali i Torcida i uprava.
Evo pa sad svi vi Hajdukovci mozete da odgovorite na ovo, da kazete sta mislite o ovome?
cyprus

Post by cyprus »

Ja nisam fan Hajduka, ni Dinama, ni Crvene Zvezde, ni Partizana. Ako baš morate najdraži klubovi u Hrvatskoj i Srbiji su mi Inter Zaprešić (nisu trebali mjenjat ime), odnosno Bežanija (ozbiljno, nije zajebancija).
Ali, ono što mi smeta ovdje, to su reakcije tipa oni su ustaše, četnici, fašisti i slično. Stvarno mi nije jasno kako to neki povežu priču o Arkanu sa pričom o bilo kakvim fudbalskim klubom (naravno izuzimam Obilić). Opet ponavljam, to kakvi su koji navijači, mene ne zanima, jer imam puno zamjerki i na ponašanja navijača vlastitog kluba. I nije mi jasno to stalno uplitanje politike u fudbal, a vamo se ko fol borimo protiv toga. Ne valja bit licemjeran.
Ne kažem da ovdje u Bosni treba postojat neki fan klub navijača Hajduka, ali način konverzacije i napada na čovjeka koji je pretpostavljam dobronamjerno postavio ovu temu me frapirao (prvi put u životu koristim ovaj izraz). A opet sa druge strane, ako postoje fan klubovi Mančestera, Milana, Barselone, Čelzija, Bajerna i sličnih, ne vidim razlog zašto bi bilo zabranjeno da postoji i sličan takav klub fanova Hajduka. Opet kažem, ne valja bit licemjeran.
Skoro

Post by Skoro »

Hakala wrote:igraju zato sto su njihovi menadzeri u talu sa pashalicem :-D a kvalietetom zasigurno ne zasluzuju poziv.

hrvatska liga je jad i cemer,isto kao i bosanska...Dinamo dobija iz budzeta grada zagreba 5 mil...pa opet nista u evropi ne mogu(2,3,pretkolo l.p.ili kupa uefa maksimum)

poredjenja radi F.K.sa je dobilo(?)18.000. za osvojenu titulu,pa nije ni cudit sto nece nista u evropi napravit.

lijepo je to zanositi se da si neko i nesto,furat neki lokal patriotizam..ali u reali smo svi jedna velika kara :roll:

od stare sleve se ne moze zivit
:thumbup:
Upravo tako. Nekad bili nesto, veliki klub u okvirima bivse lige, a sad ste niko i nista. Realno, prije 20-ak godina a i sada isto, Hajduk je uz Partizan igrao najruzniji i najsporiji fudbal u Evropi. Dugo i sporo 'meljanje' lopte uvjek je bila odlika vase igre. Od kada pratim fudbal nista lijepo nisam vidio od hajduka.
Stvarno ne vidim sto bi Hajduk bio vrijedan da se o njemu ovdje nesto raspravlja.
Neelix

Post by Neelix »

a ko ste vi da zabranite raspravu? covjek je postavio temu, ako imate sta reci - recite, ako ne - odjebite. teorija zavjere je svima preko glave. i ne, nisam hajdukovac, nijedan klub iz hr mi nije nesto drag, al ne mogu da vjerujem kako napadoste covjeka sto je otvorio temu, i jos odredjujete o cemu se smije a o cemu ne raspravljat... :shock: odvratno, primitivno, fasisticki!

pape bi napravio dobar potez kad bi procistio temu...
Bl_ManiaC

Post by Bl_ManiaC »

Fanovi HAJDUKA!!!

Kad bi mogli staviti linkove lijepih slika SPLITSKE LJEPOTICE"POLJUDA"
bio bih zahvalan.

Dobar HAJDUK,ali ipak niko kao ZELJO---NAPRIJED ZELJO LJUBAVI MOJA!!!!!!!!
valterbranisarajevo

Post by valterbranisarajevo »

Bili su bili vrhovi planina, bila je košulja hajdučkoga sina :)

Tim koji je nastao i gotovo uvijek baštinio antifašističku tradiciju. Nepopularan u svim "nenarodnim" režimima. Nije se takmičio u prvenstvu NDH. Svi njegovi igrači se pridružili borbi protiv fašizma. Klub koji nema razloga da se stidi svoje prošlosti. Obožavam Smojino Velo Misto i poštujem Ajduka... 8) 8-)
Post Reply