vozacki ispit

Vijesti sa cijele zemaljske kugle o dešavanjima u bh. dijaspori, zanimljivosti o drugim državama i slično.
Edin H.

Post by Edin H. »

HZBK wrote:Ja sam juce polozio, jos mi samo preostaje da se dokopam inostranstva. :D
Cestitke :D
rajvosa^

Post by rajvosa^ »

melb26sa wrote:
rajvosa^ wrote:Nisam 100% siguran, ali cini mi se da je sestra od jarana dosla u USA kao turista izvadila socijalni broj (koji ne odobrava rad) i izvadila vozacku dozvolu. Nisam 100% siguran, ali sjecam se da je radio na tome i dobio ove informacije da je moguce.
Nema vise dobivanja ss brojeva tako lako, a posebno ne turistima. Sada ih dobivaju legalni useljenici, J-1 i F-1 - vecinom studentske vize. Naravno, kada nemas ss broj ne mozes ni polagati. Sestra od jarana mora da je bila prije 9/11 - sada su sve poostrili.
Jeste, bila je prije 9/11.
shadow

Post by shadow »

nema veze s koje strane bare se nalazi, melb je uvijek je u toku 100%, ne moze joj nista promaci. :-D
Zhaba

#29 Re: vozacki ispit

Post by Zhaba »

mamica 31 wrote:Sta mislite jel mi pametnije u Bosni polagat vozacki ispit, pa u Austriji radit prevod, ili ovdje polagat???
Ima li neko iskustvo sa ovim??? Ja najradije ne bih nikako, ali moram :roll:
sta bi mamice? jesi li se odlucila?
mamica papucarka

#30 Re: vozacki ispit

Post by mamica papucarka »

Zhaba wrote:
mamica 31 wrote:Sta mislite jel mi pametnije u Bosni polagat vozacki ispit, pa u Austriji radit prevod, ili ovdje polagat???
pricala sam sa nekom rajom i svi mi kazu da je puno, puno pametnije da u Austriji polazem. :roll: Jebi ga, valja savladat auto-put :D
Jedino mi predlazu dole testove da polozim, a ovdje voznju.
Vjerovatno ce tako i bit, samo sto ja nemam volju, a trebat ce mi vozacki :roll:
Zhaba

#31 Re: vozacki ispit

Post by Zhaba »

mamica 31 wrote:
Zhaba wrote:
pricala sam sa nekom rajom i svi mi kazu da je puno, puno pametnije da u Austriji polazem. :roll: Jebi ga, valja savladat auto-put :D
Vjerovatno ce tako i bit, samo sto ja nemam volju, a trebat ce mi vozacki :roll:
pa jeste pametnje ;)
_sa_

#32 Re: vozacki ispit

Post by _sa_ »

mamica 31 wrote:
ako hoces da NAUCIS polazi u austriji.
ovdje platis, das 200 maraka (oni ti sami u skoli naglase da je toliko stela, cak i ako je ne trazis ), dobijes vozacku i fol si spremna...
to sto imamo najvise nesreca u evropi ti je i najbolji pokazatelj gdje ti je pametnije polagati :)
Fiore

#33 we

Post by Fiore »

Ima veze do samog vozackog.,ali prosjek auta od 17 godina po kantonima ili vise.. :roll:
rony

#34 Re: vozacki ispit

Post by rony »

Ko zeli da dobro nauci testove izasao je CD za polaganje vozackog ispita ja sam ga licno kupila istrenirala i naravno iz prve polozila.Sto se tice predavanja u auto-skoli,to oni na brzinu smlate i nista.Testovi su vam orginalni kao na polaganju i sve je na nasem jeziku,za svaku pohvalu.Kostaju samo 8 km.Evo vam link http://www.market.ba/oglas/262162
karabaja-x
Location: mangala mangala (ako ste a big fish in a small pond, morate adoptirat a low key profile)

#35 Re: vozacki ispit

Post by karabaja-x »

mamica papucarka wrote:Sta mislite jel mi pametnije u Bosni polagat vozacki ispit, pa u Austriji radit prevod, ili ovdje polagat???
najpametnije ti je za te pare sto bi potrosio kupit kartu za ameriku i tamo polozit tako sto ces napravit krug na parkingu a usput ces vidjet i obecanu zemlju
Maraschino

#36 Re: vozacki ispit

Post by Maraschino »

ja donio nasu vozacku, prekopirao, uzeo par sati, prijavio polaganje...polozio ali

niko vise nikada nije pitao za BH dozvolu tako da sada imam dvije :-)

nije to tako lose
coIIector

#37 Re: vozacki ispit

Post by coIIector »

info iz prve ruke...

polozio sam u bosni, vozacku sam preveo u austriji. zavisno o vrste boravka mozes ili zadrzati svoju vozacku ili ces morati uzeti austrijsku. ako izaberes austriju kao privremno boraviste, mozes zadrzati bosansku vozacku, voziti automobile sa austrijskim i bosanskim tablama, a ako izaberes stalno boraviste u austriji, onda moras u roku od 12 mjeseci da izvadis njihovu vozacku i neces moci da vozis auta sa stranim tablama ukoliko vozilo ne pripada nekoj firmi. prilikom vadjenja austrijske vozacke mora se izvrstiti provjera bosanske.
provjere cips-ove vozacke traje max. 4 sedmice i onda imas samo da polazes njihov prakticnoi dio, tj. voznju koja ne traje duze od 5 min.
cjena vozackog ispita u austriji se krece oko 1000 eura, s tim sto ne mozes kombinovati testove iz bosne a praksu u austriji da polazes. testovi u austriji se mogu raditi na maternjem jeziku, samo sto literatura kosta malo vise.
po iskustvu ostalih studenata koji su polagali u bosni, nikada nije bilo probleme prilikom prevoda vozacke, s tim kada se polaze prakticni dio, moras doci sa autom koje nije na tebi registrovano i ne smijes ti voziti to auto. instruktor-ispitivac je austrijanac i ako ne govoris dovoljno dobro njemacki, moras naci prevodioca.

nadam se da sam bio makar malo od pomoci. ako imas jos pitanja javi se PP

pzzzz
Post Reply