CestitkeHZBK wrote:Ja sam juce polozio, jos mi samo preostaje da se dokopam inostranstva.
vozacki ispit
- rajvosa^
Jeste, bila je prije 9/11.melb26sa wrote:Nema vise dobivanja ss brojeva tako lako, a posebno ne turistima. Sada ih dobivaju legalni useljenici, J-1 i F-1 - vecinom studentske vize. Naravno, kada nemas ss broj ne mozes ni polagati. Sestra od jarana mora da je bila prije 9/11 - sada su sve poostrili.rajvosa^ wrote:Nisam 100% siguran, ali cini mi se da je sestra od jarana dosla u USA kao turista izvadila socijalni broj (koji ne odobrava rad) i izvadila vozacku dozvolu. Nisam 100% siguran, ali sjecam se da je radio na tome i dobio ove informacije da je moguce.
-
Zhaba
#29 Re: vozacki ispit
sta bi mamice? jesi li se odlucila?mamica 31 wrote:Sta mislite jel mi pametnije u Bosni polagat vozacki ispit, pa u Austriji radit prevod, ili ovdje polagat???
Ima li neko iskustvo sa ovim??? Ja najradije ne bih nikako, ali moram
-
mamica papucarka
#30 Re: vozacki ispit
pricala sam sa nekom rajom i svi mi kazu da je puno, puno pametnije da u Austriji polazem.Zhaba wrote:sta bi mamice? jesi li se odlucila?mamica 31 wrote:Sta mislite jel mi pametnije u Bosni polagat vozacki ispit, pa u Austriji radit prevod, ili ovdje polagat???
Jedino mi predlazu dole testove da polozim, a ovdje voznju.
Vjerovatno ce tako i bit, samo sto ja nemam volju, a trebat ce mi vozacki
-
Zhaba
#31 Re: vozacki ispit
pa jeste pametnjemamica 31 wrote:pricala sam sa nekom rajom i svi mi kazu da je puno, puno pametnije da u Austriji polazem.Zhaba wrote:sta bi mamice? jesi li se odlucila?mamica 31 wrote:Sta mislite jel mi pametnije u Bosni polagat vozacki ispit, pa u Austriji radit prevod, ili ovdje polagat???
Ima li neko iskustvo sa ovim??? Ja najradije ne bih nikako, ali moramJebi ga, valja savladat auto-put
![]()
-
_sa_
#32 Re: vozacki ispit
ako hoces da NAUCIS polazi u austriji.mamica 31 wrote:
pricala sam sa nekom rajom i svi mi kazu da je puno, puno pametnije da u Austriji polazem.Jebi ga, valja savladat auto-put
![]()
ovdje platis, das 200 maraka (oni ti sami u skoli naglase da je toliko stela, cak i ako je ne trazis ), dobijes vozacku i fol si spremna...
to sto imamo najvise nesreca u evropi ti je i najbolji pokazatelj gdje ti je pametnije polagati
-
rony
#34 Re: vozacki ispit
Ko zeli da dobro nauci testove izasao je CD za polaganje vozackog ispita ja sam ga licno kupila istrenirala i naravno iz prve polozila.Sto se tice predavanja u auto-skoli,to oni na brzinu smlate i nista.Testovi su vam orginalni kao na polaganju i sve je na nasem jeziku,za svaku pohvalu.Kostaju samo 8 km.Evo vam link http://www.market.ba/oglas/262162
- karabaja-x
- Location: mangala mangala (ako ste a big fish in a small pond, morate adoptirat a low key profile)
#35 Re: vozacki ispit
najpametnije ti je za te pare sto bi potrosio kupit kartu za ameriku i tamo polozit tako sto ces napravit krug na parkingu a usput ces vidjet i obecanu zemljumamica papucarka wrote:Sta mislite jel mi pametnije u Bosni polagat vozacki ispit, pa u Austriji radit prevod, ili ovdje polagat???
- Maraschino
#36 Re: vozacki ispit
ja donio nasu vozacku, prekopirao, uzeo par sati, prijavio polaganje...polozio ali
niko vise nikada nije pitao za BH dozvolu tako da sada imam dvije
nije to tako lose
niko vise nikada nije pitao za BH dozvolu tako da sada imam dvije
nije to tako lose
-
coIIector
#37 Re: vozacki ispit
info iz prve ruke...
polozio sam u bosni, vozacku sam preveo u austriji. zavisno o vrste boravka mozes ili zadrzati svoju vozacku ili ces morati uzeti austrijsku. ako izaberes austriju kao privremno boraviste, mozes zadrzati bosansku vozacku, voziti automobile sa austrijskim i bosanskim tablama, a ako izaberes stalno boraviste u austriji, onda moras u roku od 12 mjeseci da izvadis njihovu vozacku i neces moci da vozis auta sa stranim tablama ukoliko vozilo ne pripada nekoj firmi. prilikom vadjenja austrijske vozacke mora se izvrstiti provjera bosanske.
provjere cips-ove vozacke traje max. 4 sedmice i onda imas samo da polazes njihov prakticnoi dio, tj. voznju koja ne traje duze od 5 min.
cjena vozackog ispita u austriji se krece oko 1000 eura, s tim sto ne mozes kombinovati testove iz bosne a praksu u austriji da polazes. testovi u austriji se mogu raditi na maternjem jeziku, samo sto literatura kosta malo vise.
po iskustvu ostalih studenata koji su polagali u bosni, nikada nije bilo probleme prilikom prevoda vozacke, s tim kada se polaze prakticni dio, moras doci sa autom koje nije na tebi registrovano i ne smijes ti voziti to auto. instruktor-ispitivac je austrijanac i ako ne govoris dovoljno dobro njemacki, moras naci prevodioca.
nadam se da sam bio makar malo od pomoci. ako imas jos pitanja javi se PP
pzzzz
polozio sam u bosni, vozacku sam preveo u austriji. zavisno o vrste boravka mozes ili zadrzati svoju vozacku ili ces morati uzeti austrijsku. ako izaberes austriju kao privremno boraviste, mozes zadrzati bosansku vozacku, voziti automobile sa austrijskim i bosanskim tablama, a ako izaberes stalno boraviste u austriji, onda moras u roku od 12 mjeseci da izvadis njihovu vozacku i neces moci da vozis auta sa stranim tablama ukoliko vozilo ne pripada nekoj firmi. prilikom vadjenja austrijske vozacke mora se izvrstiti provjera bosanske.
provjere cips-ove vozacke traje max. 4 sedmice i onda imas samo da polazes njihov prakticnoi dio, tj. voznju koja ne traje duze od 5 min.
cjena vozackog ispita u austriji se krece oko 1000 eura, s tim sto ne mozes kombinovati testove iz bosne a praksu u austriji da polazes. testovi u austriji se mogu raditi na maternjem jeziku, samo sto literatura kosta malo vise.
po iskustvu ostalih studenata koji su polagali u bosni, nikada nije bilo probleme prilikom prevoda vozacke, s tim kada se polaze prakticni dio, moras doci sa autom koje nije na tebi registrovano i ne smijes ti voziti to auto. instruktor-ispitivac je austrijanac i ako ne govoris dovoljno dobro njemacki, moras naci prevodioca.
nadam se da sam bio makar malo od pomoci. ako imas jos pitanja javi se PP
pzzzz