Opet kazem...PRETJERUJES.daduli_sa wrote:Volio bi da mi navedes samo jednu pozitvnu stavku kada su ova trenutna stajalista u pitanju.chuchumbamayumbe wrote:Hajde ba, raja se odmah nesto zali...
Nadstresnice, kakve-takve, bile su bolje od onih prijasnjih.
Sta bi to vi sada da sagrade, kakvu vrstu stajalista?
Slazem se da bi bilo najbolje da naprave od armiranog prenapregnutog betona, ograda od punog profila, titanijumska!
Pa kada lola sa dvicom krene da zajase na trotoar i pokupi pjesake, da mu to bude i zadnje.
Ipak, ne vidim razloga tolikoj kritici za racun funkcionalnosti tih stajalista, na stranu sva prica oko lopovluka i marifetluka europlakata, kanotona i ostalih kriminalaca.
Ja gdje god sam bio u Evropi, stajalista izgledaju upravo onako ili veoma slicna.
Estetika? Tako-tako, nevidljive su sto u neku ruku eto i nije tako lose. Primijetim ih jedino kad je skrseno neko od onih stakala ili kad su zestoko prljava.
Svrha? Mozes stojati pod njom, natjeras se jedino kad je kisa, od sunca te ne stiti.
Sigurnost? Ne treba komentarisati. Stepen zastite 0%
Lakoca odrzavanja? Takodjer ne treba komentarisati.
Sjedenje i informisanje o redu voznje? Ha?! Vic.
Sa estetske strane su poprilicno lijepa stajalista. Ne znam sta sada ocekujes? Pozlacene stubove ili mozda ukrasno cvijece i ozvucenje sa muzikom kada dodjes tamo?
Da, kada pada kisa ili snijeg tu se sklonis i sacekas dok ne naidje tramvaj ili trolejbus ili autobus, sta vec cekas. Nisu namjenjena da te plaho cuvaju i od sunca, nazalost. Imas suncanice, Koperton ili najblizu hladovinu. Mislim, ocekivati i zastitu od sunca, a onda udjes u trolejbus i obandecis se.
Sigurnost? Svakako nije 0%, ali nije ni dovoljno visoka za nase uslove. Nije problem u stajalistima nego u vozacima. Stajalista su uradjena po evropskim propisima, u to sam siguran. A vozaci i pjecaci su po balkanskim standardima, svaka rijec je suvisna.
Odrzavanje - operu se stakla periodicno (vidjao si ljude kada ih peru), isprazne se kante sa smecem (ako ih stoka seljacka nije unistila) i to je to. Ne znam na kakvo si ti odrzavanje mislio? Naravno, ako stoka seljacka razbije staklo, ono se mora promijeniti i to je to. I mijenjala su se.
Sjedenje, opet je tu do nas a ne do stajalista...Firauni i hamshe zasjednu pa prodaju cvike, parfeme i prnje, a sta drugo i da rade kada smo bijeda u globalu, jel tako? Nije im zamjeriti. A stajaliste nije, kako mu samo ime kaze, sjediliste, nego stajaliste. Kuci brate pa sjedni!
A do informacia o redu voznje, obrati se GRASU, oni su za to nadlezni.
Sta si navalio na jadna stajalista, ona nisu ni za sta kriva.