MOJ MERĐO JE OTIŠAO!

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

beco

Post by beco »

Da me neko nebi pogresno shvatio ovo 190d je bila servisirana u kiseljaku kod bakule dobar majstor ali ti ga zavrne. Mislim jednom sam otisao u ovaj zvanicni mercedes servis kad su me za mjenjanje ulja zavrnuli nekih 140 km nikad vise tim budalama nisam otisao. Ove diskove i pakne u metal mercu su mi 400 km nplatili :lol:
Qler

Post by Qler »

Image

evo moje ladje :D bivse :(

08.1988 :D ovo slikano 2003.
ado-šampion

Post by ado-šampion »

Dobro očuvan nema šta. Moj jaran ima 190D, meni se nikako ne sviđa, možda bi mi se sviđao da je benzinac. A nije ni udoban toliko kao što pričate.
beco

Post by beco »

vjeruj mi ne biti se svidao kao benzinac, da tebi neko guta 15L/100km!
Qler

Post by Qler »

beco wrote:vjeruj mi ne biti se svidao kao benzinac, da tebi neko guta 15L/100km!
evo ova sa slike nije po gradu prelazila 12l normalne voznje... kao sto sam prije rekao kad je ja i burazer vozamo do 14l je trosila... naravno ne racunam u to guzvu ako me ufati u rajlovcu ili kod pofalica... tad i 1.3 dizel trosi 20l :D
beco

Post by beco »

e DA TI KAZEM NESTO MOJ NOVI CLIO 1.2 MOTOR 75 KONJA JEDINO TROSI 20 LITARA KAD GA NAMJERIM NA NAJVECE BRDO STO MOGU NACI, ODNOSNO KAOD SE UZ GORICU PENJEM, ONA BUDALA KOJE ONU ULICU PROJEKTOVALA MRAO DA JE NESTO ZLOUPOTREBLJAVO DOK JE ONO CRTAO.
Qler

Post by Qler »

nisam se pofalio da je mecka presla oko 188k km kada sam je prodao.. i nije joj vracan sat.. bila bas ocuvana..
-direktor-

Post by -direktor- »

znam ja kak ti je baja. i ja imam sad auto od 140 konja sa full opremom ali kakvu sam ja dvicu imao... i sad drugi vozi moje zlato...
Any

Post by Any »

ako znas gdje novi vlasnik stanuje :? otidji svaki dan :D i operi svog mercedesa :lol: :lol:
mirz@

Post by mirz@ »

beco Upisano: 25/05/2007 17:45

--------------------------------------------------------------------------------

e DA TI KAZEM NESTO MOJ NOVI CLIO 1.2 MOTOR 75 KONJA JEDINO TROSI 20 LITARA KAD GA NAMJERIM NA NAJVECE BRDO STO MOGU NACI, ODNOSNO KAOD SE UZ GORICU PENJEM, ONA BUDALA KOJE ONU ULICU PROJEKTOVALA MRAO DA JE NESTO ZLOUPOTREBLJAVO DOK JE ONO CRTAO.
Pa gdje neće kad je 1.2 , dobro ikako ide, nije to za nasih puteva, a usput imas tri put gorih ulica nego sto ide uz Goricu.
mirz@

Post by mirz@ »

--------------------------------------------------------------------------------

Pa gdje neće kad je 1.2 , dobro ikako ide, nije to za nasih puteva, a usput imas tri put gorih ulica nego sto ide uz Goricu.
Better Man

Post by Better Man »

mirz@ wrote:

A šta bi ti za naših puteva? Možda izdrnadanog golfa dvicu ili nešto slično, a možda bi neku raketu što ide 350 km na sat?! Clio 1,2 je sasvim dobar i može razviti brzinu od 167 km na sat što je za naših cesta više nego dovoljno, jer naše ceste nisu predviđene za jurnjave i nema ni jedne ceste u BiH gdje se možeš utrkivati i preticati (jedino možeš na onih 20 kilometara autoputa preticati normalno), a oni koji misle ili su mislili obrnuto završavaju sa slupanim autima ili poginu, a sve to zbog brzine i preticanja! Meni je utorak stigal plavi ljepotan i iduće sedmice kad mi se završi kredit, uplaćujem ostatak i idem kod Bunje da ga podignem, a onda ću da uživam u normalnoj i udobnoj vožnji uz dobru muziku (npr. Red Hot Chili Peppers)!
beco

Post by beco »

Ej Better man kojeg si ti renoa kupio, je li isto clio ili je nesto vece i jace, hajde malo se pohvali!
P.S. Mrsko mi je otvarati novu temu, ali mislim da je potpuno bezvezno sto kod nas ne mozes otici na probnu voznju prije nego sto kupis auto, sto u svim normalnim državama je standardna praksa?!
whow

Post by whow »

beco wrote:Ej Better man kojeg si ti renoa kupio, je li isto clio ili je nesto vece i jace, hajde malo se pohvali!
P.S. Mrsko mi je otvarati novu temu, ali mislim da je potpuno bezvezno sto kod nas ne mozes otici na probnu voznju prije nego sto kupis auto, sto u svim normalnim državama je standardna praksa?!
To je katastrofa. Pa kako mozes kupiti auto a da ga ne probas . To ima samo kod nas. Na zapadu neke kompanije ti cak daju 30 dana da zamjenis auto ako ti se ne dopada -ovo je neravno vise marketing ali eto .
whow

Post by whow »

beco wrote:Ej Better man kojeg si ti renoa kupio, je li isto clio ili je nesto vece i jace, hajde malo se pohvali!
To je katastrofa. Pa kako mozes kupiti auto a da ga ne probas . To ima samo kod nas. Na zapadu neke kompanije ti cak daju 30 dana da zamjenis auto ako ti se ne dopada -ovo je neravno vise marketing ali eto .
Better Man

Post by Better Man »

whow wrote:
Clio Dynamique 1,2 16v benzinac, mp3 umjesto običnog cd-a! Boja metalik plava, poput nebesko plave! Htio sam od početka Clia, tako da mi to nije sad problem što ga nisam probao, ali sam imao priliku da se vozim u Cliu i mogu reči da je odličan automobil! A mislim da svaka auto kuća ima testne modele automobila koji služe za probnu vožnju! 2004 godine pred katedralom je bila promocija golfa 5 i mogao si napraviti probnu vožnju. Uslov je bio da imaš vozačku dozvolu i sa tobom u automobilu bude neko od službenih lica! Uglavnom iduće sedmice bi mi trebao biti gotov kredit, ako se šta ne oduži, a onda uplaćujem ostatak i idem po bibi!
ado-šampion

Post by ado-šampion »

Better Man, kad ako Bog da prvi put kreneš na more s tim Cliom onda nam fino reci da ti je tih 75 KS na nekih 1100 kg težine dovoljno. Nije problem najveće brzine, problem je što taj Clio nema snage kod preticanja. Ako uzimaš benzinca za naše puteve, za vožnju bez stresa je potrebno najmanje 90 KS na tonu težine (kao što je kod mene slučaj). Inače za kamionom ideš 5 km, i onda kad ga cijela kolona iza tebe pretekne onda ideš ti na nekom većem pravcu u trećoj lagano.

A ako su Peppersi dobra muzika ja sam lepa brena!
Better Man

Post by Better Man »

ado-šampion wrote:Better Man, kad ako Bog da prvi put kreneš na more s tim Cliom onda nam fino reci da ti je tih 75 KS na nekih 1100 kg težine dovoljno. Nije problem najveće brzine, problem je što taj Clio nema snage kod preticanja. Ako uzimaš benzinca za naše puteve, za vožnju bez stresa je potrebno najmanje 90 KS na tonu težine (kao što je kod mene slučaj). Inače za kamionom ideš 5 km, i onda kad ga cijela kolona iza tebe pretekne onda ideš ti na nekom većem pravcu u trećoj lagano.

A ako su Peppersi dobra muzika ja sam lepa brena!
Prvo, nepada mi napamet da pretičem na običnoj cesti, gdje ti vozila dolaze u susret, izuzev baš kad je 100% čisto i sigurno! Puna su groblja raznoraznih budala! Bolje laganini brzinom od 120 km i dobrom muzikom uživati u vožnji, a ne ko braznorazne budale koje voze po 180 i vise km i da sam pod stalnim pritiskom i stresom! Drugo, šta to ti smatraš dobrom muzikom? Možda upravo slušaš Lepu Brenu i slična sranja!Meni su Peppersi odlični! Pa tu je Pearl Jam jedan od najboljih bendova, koji sam imao priliku da dva puta gledam u živo, pa Sonic Youth, Pixies itd!
ado-šampion

Post by ado-šampion »

Pa kojih crnih 120 na sat?! Nisam ni ja mislio da voziš 180, ali 120 isto tako samo na nekim dionicama od Sarajeva do mora možeš. Ja ti govorim kad uletiš u kolonu koja ide za kamionom brzinom 50-60 na sat, onda ti treba jače auto da možeš brzo preći kamion, a ne za njim voziti 5-10 km dok ne nađeš neki veći pravac na kojem s tim Cliom možeš preteći. A ti mislio kulirat 120 na sat u petoj sve do mora :-) Pa da tako može uzeo bih i ja auto od 60 KS i do mora potrošio duplo manje goriva nego sad.
Rekao sam ti već ako su Peppersi odliči, ja sam lepa brena. A za mene je dobra muzika The Beatles, Led Zeppelin, Deep Purple, Pink Floyd, pa i Cream, The Yardbirds, Jimi Hendrix Experience... Uglavnom da ne nabrajam dalje, ovo nije forum za raspravu o muzici. Ako ti je još nešto nejasno što se tiče rasprave o Cliu pitaj, a muziku ostavi.
Better Man

Post by Better Man »

ado-šampion wrote:Pa kojih crnih 120 na sat?! Nisam ni ja mislio da voziš 180, ali 120 isto tako samo na nekim dionicama od Sarajeva do mora možeš. Ja ti govorim kad uletiš u kolonu koja ide za kamionom brzinom 50-60 na sat, onda ti treba jače auto da možeš brzo preći kamion, a ne za njim voziti 5-10 km dok ne nađeš neki veći pravac na kojem s tim Cliom možeš preteći. A ti mislio kulirat 120 na sat u petoj sve do mora :-) Pa da tako može uzeo bih i ja auto od 60 KS i do mora potrošio duplo manje goriva nego sad.
Rekao sam ti već ako su Peppersi odliči, ja sam lepa brena. A za mene je dobra muzika The Beatles, Led Zeppelin, Deep Purple, Pink Floyd, pa i Cream, The Yardbirds, Jimi Hendrix Experience... Uglavnom da ne nabrajam dalje, ovo nije forum za raspravu o muzici. Ako ti je još nešto nejasno što se tiče rasprave o Cliu pitaj, a muziku ostavi.
Nije poenta čekati pravac da to uradiš, već da je cesta čista, odnosno da ti ne ide ništa u susret i da je preticanje dozvoljeno! Ako sa svojim sadašnjim disel golfom koji ima 4 brzine, čija je maksimalna brzina 150 km mogu normalno preticati kolonu bez problema i rizika, zašto ne bih mogao i Cliom! Taman da imam kakvo bijesno sportsko auto nikad ne bih preticao a da mi drugi ide u susret! Kako kažu strpljen spašen! Ne volim ni ja kad ispred mene peglaju, ali neću ga po svaku cijenu preticati i na taj način ugroziti i sebe i drugog, već ću to uraditi kad je suprotna traka čista, odnosno kad mi ne ide ništa u susret ili kad ti već ide auto u susret, ali je dovoljno udaljen da možeš zaobići auto ispred sebe, a da auto iz suprotnog smjera nakon preticanja ne bude blizu mimoilaženja. Ma voziti prema moru velikom brzinom nikako ne možeš zato što je cesta takva i zato što na onom pravcu kod Mostara vrebaju drotovi koji jedva čekaju da ti odrape kaznu! Vidim da si pravo zastario s muzikom! Šalim se! Dobri su to Bendovi i sve ih slušam, ali neki od njih kao Deep Purple se danas provaljuju i prodaju svoju slavu i ugled koju su stekli sedamdesetih sa Gilanom i poslije Coverdalom, ali samo na prva dva studijska s njim i plus live album, poslije Deep Purple nije ništa značajno napravio! Imam čitav opus i Floyda i Zeppelina i oni su rijetki od stare garde koji ne znaju za riječ loš album ili loš koncert, ali volim otkrivati nove stvari kao što su Sonic Youth, Pixies, Peppersi ili Pearl Jam itd. Bendovi koji su dali novi smisao i značenje urbanoj rock muzici i izvukli je iz provalije u koju je počela padati osamdesetih godina, ali kao što si rekao dosta muzike nije ovo tema za to!
Hendrix

Post by Hendrix »

Jel u merđi gramofon bio instaliran ? :D
Moj amidža ima 190 D , ma ubi se glancajući ga ko da je Ferrari , a sve se trudim da brzo prođem pored njega kad glanca jer odmah ide i kratki kurs o nevjerovatnosti te mašine. Rijetko mi uspjeva da pobjegnem pa moram ostat 15 minuta slušat gdje je on s mašinom sve bio, koliko je išo , koliko ulja malo troši.... :D ludara.
Najgore je što mi je stari imo 240 D model , a kad se njih dvojica sastanu i opale po raspravi koji je bolji :shock: pa to traje satima , odem u grad malo ostavim ih , vratim se za sat-dva čujem .." Ma kakva pumpa tvoja bolan , ovaj kod mene u trećoj ide ko porsche , ne bi ja u taj tvoj da mi platiš...." .
Al dobar je merđo :)
Post Reply