Bulevar Ratka Mladica

Shoba

Post by Shoba »

mene u svemu ovome interesuje samo jedna stvar. sto cijela evropa mora da ga glaba sacici kretena samo zato sto je nekada davno Srbija ucestvovala u par ratova na strani engleske i francuske. "tradicija" je ocigledno i dalje prisutna, i samo zato se tolerise banditski odnos srpske desnice prema cijelom regionu. ne znam sta treba da se desi pa da odredjeni krugovi u parizu i londonu (gdje se u stvari sve odlucuje u evropi) promijene plocu. sve do 1 svjetskog rata ovaj region nikoga nije interesovao, ali cim se napravio Orijent Express (pruga bagdad-berlin, koje vise naravno nema) sve je pocelo da se desava naopako po nas. mi smo nesretne zrtve geografije i geopolitike, i vise nikada necemo imati mira.....(ukoliko se neko cudo ne desi)
Almir Arnaut-Belli

Post by Almir Arnaut-Belli »

fukara_tz wrote:ccc bolesnici zatucani....nikad pameti doci....fuj
jel to fukara ti nama ili srbima i ako si administrator kako da zakačim fotku Borisa Tadića-"demokrate"
Last edited by Almir Arnaut-Belli on 27/05/2007 09:01, edited 1 time in total.
Atanasije_Svilar

Post by Atanasije_Svilar »

STRASNO....

SRBIJA DO KOSMOSA, elem nije nas malo ima nas dovoljno koji nemisle bas kao smrdikali.
Vucic kreten ako je pravi srbin neka ode i zivi na kosovu naravno i Nikolic . verujem da bi time dobili onih 50% + 1 Lagano je kenjati iz BG-a.
Govna fasisticka.
Samo mi nije jasno zasto dirjau bul. AVNOJ - a. Moze npr. Knez Mihajlova da promeni ime ulice u ul. Dr Zorna Djindjica.

pitaju malog roma kojamu je najlepsa stvar desila u zivotu. i on ovako gleda i sav srecan kaze kada pucaju petarde.
pofalicki

Post by pofalicki »

Atanasije_Svilar wrote:STRASNO....

SRBIJA DO KOSMOSA, elem nije nas malo ima nas dovoljno koji nemisle bas kao smrdikali.
Vucic kreten ako je pravi srbin neka ode i zivi na kosovu naravno i Nikolic . verujem da bi time dobili onih 50% + 1 Lagano je kenjati iz BG-a.
Govna fasisticka.
Samo mi nije jasno zasto dirjau bul. AVNOJ - a. Moze npr. Knez Mihajlova da promeni ime ulice u ul. Dr Zorna Djindjica.

pitaju malog roma kojamu je najlepsa stvar desila u zivotu. i on ovako gleda i sav srecan kaze kada pucaju petarde.
Boli nas rac.u kako ce se koji trg i ulica u BG zvati...Djindjic ili Mladic ista govna...Djindjic je trcao Mladicu i Karadzicu na Pale za vrijeme rata...to je samo borba za vlast u srbiji...Kosovo je manje vise samostalno a srbija nikada nece u Evropu politikom kakvu danas vodi a ja se samo nadam da ce radikali preuzeti vlast u srbiji...
Flora

Post by Flora »

Nemoj govoriti da su Djindjic i Mladic isto. Djindjiceva epizoda na palama je toliko puta prezvakana. Pogresio je sto je otisao tamo, pokusavao je da to objasni politickim pragmatizmom, mnogi ljudi u Srbiji mu to nikad nisu zaboravili/oprostili. S druge strane, sigurna sam da to nije urado iz ubedjenja. Zoran je uz sve mane koje je imao bio najgradjanskiji politicar koji je stigao na vlast u bilo kojoj od drzava zahvacenih ratom. Na kraju je poginuo od bande bliske Mladicu.

I naravno da vas ne boli cka.i za imena ulica u Beogradu. Ne sme da vas boli. Kao sto mora da vas tangira i ako u Berlinu otvre bulevar Hitlera ili negde u arapskom svetu Bin Ladena ili u DC-u Busha. Ovde po Holandiji ima jako malo politicara koji imaju ulice. Zovu se ili po slikarima, muzicarima i slicno, ili po svetskim politicarima (cak postoji kvart gde su sve revolucionari iz Latinske Amerike), ili po necemu sasvim desetom (imena ptica, zivotinja, cveca, planeta i zvezda...)
zavrzlama

Post by zavrzlama »

Srbija je zemlja cuda i apsurda....narod u Srbiji se protivi radikalima ....a u Ustavu Srbije izjednaceni cetnici i partizani i optuzeni za ratni zlocin koji cami u Hagu je vodja najjace stranke u Srbiji ...pametnom dosta da zna gdje ide Srbija..

nek je bog na pomoci i Srbiji i BIH....
pofalicki

Post by pofalicki »

Flora wrote:Nemoj govoriti da su Djindjic i Mladic isto. Djindjiceva epizoda na palama je toliko puta prezvakana. Pogresio je sto je otisao tamo, pokusavao je da to objasni politickim pragmatizmom, mnogi ljudi u Srbiji mu to nikad nisu zaboravili/oprostili. S druge strane, sigurna sam da to nije urado iz ubedjenja. Zoran je uz sve mane koje je imao bio najgradjanskiji politicar koji je stigao na vlast u bilo kojoj od drzava zahvacenih ratom. Na kraju je poginuo od bande bliske Mladicu.

I naravno da vas ne boli cka.i za imena ulica u Beogradu. Ne sme da vas boli. Kao sto mora da vas tangira i ako u Berlinu otvre bulevar Hitlera ili negde u arapskom svetu Bin Ladena ili u DC-u Busha. Ovde po Holandiji ima jako malo politicara koji imaju ulice. Zovu se ili po slikarima, muzicarima i slicno, ili po svetskim politicarima (cak postoji kvart gde su sve revolucionari iz Latinske Amerike), ili po necemu sasvim desetom (imena ptica, zivotinja, cveca, planeta i zvezda...)
Ti ne trebas meni objasnjavati kako ce se ulice zvati u srbiji...mislim da bi trebala objasniti radikalima i jos isto toliko ostalih koji podrzavaju politiku Kostunice koji krije ratne zlocince...uvjeren sam da barem 80% ljudi u srbiji ne priznaje agresiju na BiH...upravo zbog toga me zaboli kako ce se srbija zvati i uliceu njoj...Djindjic se sigurno pokajao sto je otisao na Pale ali to nije dovoljno da bi mu oprostili...dosao je na Pale sa nekom namjeron, nije sigurno tu pao sa neba...najjjgradjanskijjjiii politicar!!! sta je to??
prleitihi

Post by prleitihi »

zašto (mrtvog) đinđića nabijamo na kolac..a (mrtvog) izetbegovića veličamo..iako je ovaj potonji u društvu ratnih zločinaca proveo mnogo..mnogo više vremena? :oops:
Flora

Post by Flora »

Nemoj se srditi bez potrebe. Ocigledno o Djindjicevoj politici (osim jedne posete Palama) ne znas ama bas nista.

Sto se tice sedenja sa ratnim zlocincima, i Bill Clinton je Milosevica nakon Srebrenice proglasavao faktorom mira i stabilnosti. I ne samo BC, vec su s njim u glas bili i lideri evropskih drzava.

To sto te boli za Srbiju, samo pokazuje koliko su ti ograniceni pogledi. Posle svega ce Bosna, Srbija i Hrvatska morati da saradjuju. Ne zato sto ce ih neko naterati, vec zato sto dele isti jezik, isti geografski i kulturni prostor. U interesu Bosne je da u Srbiji konacno izgube nacionalisticke opcije i u interesu Srbije je da u Bosni izgube nacionalisti. Evropa je divno mesto (zivim u Evropi), ali nece jednog dana Bosna sa Holandijom praviti zajednicki sistem zeljeznice, nego sa Srbijom i Hrvatskom. Nece sa Francuskom praviti koristiti iste udzbenike, vec opet sa Beogradom i Zagrebom. Nece deliti autoputeve sa Norveskom, vec sa susedima. Rat i sva stradanja ne smeju se zaboraviti, krivci (pocevsi od Mladica) moraju biti kaznjeni, svaka pomisao na opravdavanje zlocina sa bilo koje strane mora se zaustaviti. Ali od toga se ne zivi.

Najgradjanskiji znaci najdalji od nacionalisticke, a najblizi gradjanskoj opciji (kao suprotnom polu nacionalne opcije). Moram li da crtam?
pofalicki

Post by pofalicki »

Flora wrote:Nemoj se srditi bez potrebe. Ocigledno o Djindjicevoj politici (osim jedne posete Palama) ne znas ama bas nista.

Sto se tice sedenja sa ratnim zlocincima, i Bill Clinton je Milosevica nakon Srebrenice proglasavao faktorom mira i stabilnosti. I ne samo BC, vec su s njim u glas bili i lideri evropskih drzava.

To sto te boli za Srbiju, samo pokazuje koliko su ti ograniceni pogledi. Posle svega ce Bosna, Srbija i Hrvatska morati da saradjuju. Ne zato sto ce ih neko naterati, vec zato sto dele isti jezik, isti geografski i kulturni prostor. U interesu Bosne je da u Srbiji konacno izgube nacionalisticke opcije i u interesu Srbije je da u Bosni izgube nacionalisti. Evropa je divno mesto (zivim u Evropi), ali nece jednog dana Bosna sa Holandijom praviti zajednicki sistem zeljeznice, nego sa Srbijom i Hrvatskom. Nece sa Francuskom praviti koristiti iste udzbenike, vec opet sa Beogradom i Zagrebom. Nece deliti autoputeve sa Norveskom, vec sa susedima. Rat i sva stradanja ne smeju se zaboraviti, krivci (pocevsi od Mladica) moraju biti kaznjeni, svaka pomisao na opravdavanje zlocina sa bilo koje strane mora se zaustaviti. Ali od toga se ne zivi.

Najgradjanskiji znaci najdalji od nacionalisticke, a najblizi gradjanskoj opciji (kao suprotnom polu nacionalne opcije). Moram li da crtam?
Djindjiceva politika me stvarno nikada nije interesovala...Kada je srbija u pitanju moji pogledi su fakat ograniceni, ne mogu nikako da bacim pogled preko Drine jer je presiroka za mene...Naravno da bi trebale komsije saradjivati ali u ovom (ne) normalnom svijetu je to malo teze izvesti gdje u BiH vladaju nacionalisti a u srbiji radikali sa Kostunicom koji nije nista bolji...rat je stao prije 11 god. kada mislis da bi ta saradnja trebala da krene, za nekih 300 god. mozda...i za udzbenika sam pesimista, (dajem samo jedan primjer) recimo srbija ce pisati svoju Historiju, kako njima odgovara a mi ce mo pisati onakvu kakva je ...to sto kazes da je Djindjic ne nacionalista zasto nije poslao u Haag ostale zlocince dok je bio na vlasti, poslao je Milosevica jer mu je smetao...
Jastreb35

Post by Jastreb35 »

Flora, Srbija i BiH jesu potrebne jedna drugoj. Medjutim, mi u Srbiji jos uvijek ne vidimo partnera. Hrvatska se (iz nekih svojih interesa) pozicionirala kao prijatelj BiH, distancirajuci se od velikohrvatskog elementa u Hercegovini. Crna Gora je (takodje iz vlastitog interesa) krenula istim putem. Srbija jos uvijek predstavlja prijetnju i zato je jos rano govoriti o saradnji. Ja bih volio da u Srbiji vec danas prevladaju zdravi elementi, koji ce obezbjediti da Srbija prihvata BiH za ravnopravnog partnera. Dok se to ne desi, tesko je govoriti o saradnji.
Flora

Post by Flora »

Heh, pa i ja sam pomalo pesimista, ali me to ne sprecava da se nadam i da radim na onome na cemu mogu. Nisam istoricarka, ne mogu da pisem udzbenike, ali mogu da pravim mrezu ljudi u oblasti kojom se bavim. (Pritom uopste nisam sigurna da istoricarima treba dati da pisu udzbenike iz novije istorije - u Srbiji su istoricari poznati kao prilican olos. Pre neku godinu je poceo zanimljiv projekat pisanja jedinstvenog udzbenika iz istorije - to je EU pomagala, ne znam dokle su stigli, ali u svakom slucaju nijedna od drzava to nije podrzala.)

Saradnja izmedju ljudi koji slicno misle nema veze s vlascu u jednoj ili drugoj ili trecoj republici. Bavim se jednom, hm, recimo 'malom' naukom. Ima nas stotinak sa prostora bivse SFRJ. Do pre neku godinu nismo ni znali jedni za druge. Danas razmenjujemo knjige, za deset godina cemo razmenjivati profesore, za 20 cemo imati zajednicku strategiju razvoja. Naravno, i medju nama ima budala koje se kunu u ratne zlocince s jedne ili druge strane, ali oni ce ostati usamljeni i vremenom otpasti kao 'evolutivno neprilagodjeni'...

Djindjic je postao premijer zahvaljujuci koaliciji 19 stranaka. Realno njegova politicka pozicija bila je izuzetno slaba. Mereno brojem glasova, verovatno da nikad vise od 25% ili 30% nije vukla ideja evropske Srbije. To je jedini razlog zasto nije pohapsio i izrucio citavu bandu. Jednostavno nije mogao. Nije kontrolisao cak ni formalno najveci deo bezbednosnih sluzbi. U vojsci gotovo da nije imao nikakvog uticaja. Zbog onoga sto je uradio (i zbog onoga sto je zeleo da uradi) ubili su ga upravo sledbenici Mladicevsko-Seseljevskih ideja.
Flora

Post by Flora »

Jestrebe, slicno kao sto sam odgovorila i pofalickom. Moja generacija (bila u gimnaziji kad je rat poceo) nema vremena da ceka da se Bosanci, Srbi i Hrvati dozovu pameti i izaberu normalne politicare (to postoji?) i uspostave drzavnu saradnju. Mozemo da saradjujemo na mirkoplanu. Mi koji mozemo da se razumemo, koji jedni druge ne nazivamo pogrdnim imenima, koji zalimo za svim zrtvama rata. I koji smo i sami zrtve tog istog rata. To je jedini nacin da Balkan ucinimo podnosljivim mesto za zivot. To je jedini nacin da jednog dana skinemo desnicu sa vlasti.

Sto se tice partnerstva (mozda gresim, ovo je samo utisak sa poprilicne daljine), cini mi se da pravi problem postoji izmedju RS i Federacije. Taj problem se onda prenosi na drzavni nivo izmedju BiH i Srbije. Inace, cini mi se da vecina gradjana Srbije prihvata Bosnu kao partnera mnooogooo bolje i srdacnije nego sto to cine predstavnici vlasti.
zavrzlama

Post by zavrzlama »

@Flora

Saradnja i dobri odnosi izmedju Srbije i BIH su korisni na obostrano zadovoljstvo....tu saradnju i zblizavanje trebate vi u Srbiji vise da potencirate..jer nisu gradjani BIH ulazili u Srbiju i radili ono sto su pojedinci i citave paravojne formacije radile po BIH...

Nama u BIH nije problem sto velikosrpski element u BIH rade protiv BIH stim smo se borili i danas se borimo...veci problem je ona Srbija koja produzava zivot toj izopacenoj ideji etnickog ciscenja i destabilizaciji BIH...a vama u Srbiji nanosi politicku stetu i sramoti Srbiju na svakom koraku....neprijatelj nam je zajednicki...samo sto vi u Srbiji trpite stetu u vidu imidza i ugleda u svijetu...dok mi u BIH placamo zivotima,razaranjima i patnjom...
pofalicki

Post by pofalicki »

Flora wrote:Jestrebe, slicno kao sto sam odgovorila i pofalickom. Moja generacija (bila u gimnaziji kad je rat poceo) nema vremena da ceka da se Bosanci, Srbi i Hrvati dozovu pameti i izaberu normalne politicare (to postoji?) i uspostave drzavnu saradnju. Mozemo da saradjujemo na mirkoplanu. Mi koji mozemo da se razumemo, koji jedni druge ne nazivamo pogrdnim imenima, koji zalimo za svim zrtvama rata. I koji smo i sami zrtve tog istog rata. To je jedini nacin da Balkan ucinimo podnosljivim mesto za zivot. To je jedini nacin da jednog dana skinemo desnicu sa vlasti.

Sto se tice partnerstva (mozda gresim, ovo je samo utisak sa poprilicne daljine), cini mi se da pravi problem postoji izmedju RS i Federacije. Taj problem se onda prenosi na drzavni nivo izmedju BiH i Srbije. Inace, cini mi se da vecina gradjana Srbije prihvata Bosnu kao partnera mnooogooo bolje i srdacnije nego sto to cine predstavnici vlasti.
Jao zene optimiste...vremena su se promijenila...poslije svega sto se desilo zadnje dvije decenije ocekujes neko novo bratstvo i jedinstvo...zaboravi...nismo naivni kao sto smo bili zadnjih 50-ak godina...vjerovao sam komsiji i bio sam spreman ruku dati...taj tvoj projekat bi trebala usmjeriti iskljucivo seljacima u srbiji i nepismenim ljudima i objasniti da destruktivna politika koju podrzavaju moze samo da ih odvede u pi.ku materinu a nikako u Evropu...fudbalska utakmica u BG nije davno bila gdje su nasi fudbaleri trebali da budu lincovani samo zato sto su se dosli boriti sportski a ti pricas o nekakvoj saradnji...probudi se ...to isto trebas da objasnis svojim tulipanima u Holandiji koji su saucesnici najveceg masakra u Evropi a ne meni...tvrdis da znas crtati, super, nacrtaj mi jednu kartu male srbije ali nemoj zaboraviti Kosovo...
Post Reply