MC DONALD'S u Sarajevu?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Da li ste za Mc Donald's u Sarajevu?

DA
25
47%
NE
17
32%
svejedno mi je
11
21%

Total votes: 53

streber007

Post by streber007 »

chickenburger u mcd....hamburger u mcd

ma to je smjesno, jel se sjecate reklame od prije par godina "od sada 30 posto vise mesa..." :)

a sta je bilo do tada u "mesu"?

a u sarajevu je svuda bolji chickenburger, jer ti barem stavi pilece meso...koje vidis da je meso....

a u mcd je sve hemija neka...grozno....iako kad putujes, a mislis da ti se ne svidja lokalna hrana uvijek mozes racunati na mcd....ali se jede odma, jer ako stoji tri minute, odma je nejestivo...nije mi jasno kako.....ali je grozan okus ako se ceka
DUREX

Post by DUREX »

titami wrote:stvar je tome sto je u nasoj zemlji korupcija na visokom nivou........
mac nije dosao u sarajevo iz istog razloga kao ni germanwings......

a hocemo u eu!?

treba sve pustit .... pa jeo nejeo, letio neletio
Pa onda odmah tako napisi, da znam o cemu se govori.... Prva dva posta ti nemaju veze s ovim sto si sada rekao... zato te pitam.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Ja sam da se to otvori :D

Ako nista mozda napokon i ja dobijem priliku da se udebljam :D
tempora

#29 Re: MC DONALD'S u Sarajevu?

Post by tempora »

Dena wrote:
tempora wrote:[ Ne znam kako se zove dokumentarac onog tipa sto je svakodnevno jeo Mc ( valjda ce se neko sjetiti), bilo bi dobro da ga pogledas! :shock:
:
"Super Size Me"

Image
Hvala Dena!
labavo

Post by labavo »

Imamo zato Mc Beg kod City Pub-a

:-D :-D :-D :-D
B-Baller

Post by B-Baller »

DUREX wrote:Jeo sam po citavoj Evropi, jeo i u Americi i gdje god sam jeo, svuda isti bljutavi ukus... hamburger da ne govorim-ni za kurca nije...
Ja ne znam cime se ti inace hranis, pa da ti ove splacine iz MC-a budu "prejake", ali, svako ima svoj ukus, pa nema svrhe previse raspravljati i spustati svu pricu na razinu "meni se svidja, a tebi ne...".... Neka svi kazu svoje misljenje, pa cemo onda podvuci i sabrati...
Ma ja sam samo iznio svoje misljenje i zato sam na kraju napisao nek mi neko da prijedlog za Chickenburger. Al isto tako ko sto ti ne razumijes da je meni 'prejako' ja ne razumijem da je tebi 'bljutavo'. A najvisem volim salate mogao bi jesti salate bilo koje vrste svaki dan tako da nisam neki McD ili FastFood fanatic. Al upravi si necemo se 'prepucavati' cisto samo misljenja.
Zavatoni

Post by Zavatoni »

titami wrote:stvar je tome sto je u nasoj zemlji korupcija na visokom nivou........
mac nije dosao u sarajevo iz istog razloga kao ni germanwings......

a hocemo u eu!?

treba sve pustit .... pa jeo nejeo, letio neletio
Ovdje si u pravu. Ali te pitam ko to moze uopste zabraniti ikome da otvori i pokrene ista u Sarajevu - u ovom trenutku. Vjeruj mi da ne moze, ne treba i nece. I otvorit ce se i McDonald i Kentucky, a i GermanWings ce skoro.
Ovdje se vise nece provoditi politika lokalnih serifa jer globalizacija je na sceni. I neka je. I nek profit ide negdje drugo. Barem ce narod raditi, i nece svako jutro polemisati sta je Dodik sinoc srao. Ko bude znao raditi, McDonalds mu nikakvu konkurenciju nece predstavljati.
A sto se tice McDonaldsa: naravno da se radi o nezdravom i ukusom bezlicnom sr...u. Ali neka ga. Jedva cekam da otvore tu ALTU.
Comrad

Post by Comrad »

streber007 wrote:chickenburger u mcd....hamburger u mcd

ma to je smjesno, jel se sjecate reklame od prije par godina "od sada 30 posto vise mesa..." :)

a sta je bilo do tada u "mesu"?

a u sarajevu je svuda bolji chickenburger, jer ti barem stavi pilece meso...koje vidis da je meso....

a u mcd je sve hemija neka...grozno....iako kad putujes, a mislis da ti se ne svidja lokalna hrana uvijek mozes racunati na mcd....ali se jede odma, jer ako stoji tri minute, odma je nejestivo...nije mi jasno kako.....ali je grozan okus ako se ceka
Pa valjda se mislilo na ukupno meso u hamburgeru, znači ako je prije bilo šta ja znam 100 grama mesa, sada će biti 130 grama :-)
p.s. Meni je apsolutno svejedno da li će se otvoriti, koji će nam qrac, ja prvi nikad ne bih dao cenera, za tu lovu možeš kupiti troduplo više zdravije i bolje hrane..uostalom ako se otvori imam osjećaj da će biti leglo šminkera i šminkerica, jer je očito da to raja traži zbog furke a ne zbog potrebe... :x
BHG

Post by BHG »

nedam vala ashcinice ni za 1000000 mcdonalds-a
titami

Post by titami »

o ukusima netreba raspravljati.

kada jednog dana dodje mac u sa.... babo ce svoje dijete odvesti tamo iz cistog razloga zato sto ce to za dijete biti cool, a jos ce dobiti i naku igracku.
dijete ce se naviknuti na njihove hamburgere i ostale zajebancije, a ne kao mi na cevape. Mislite da ce mu ta hrana poslije biti bljutava i odvratna?

kad mogu cevapi u ny, sto ne mac u sa.
pest_

Post by pest_ »

Kada uzmemo u obzir statisticke podatke vidjecemo da je McD u zadnjih 3-4 godine opao kurcu za usi to je samo jos jedan izlizani brand i slazem se sa gore napisanim da bi to bilo legelo sminkera i svakakvih kockasti glava bog zna odakle jer je MdC ipak civilizacija jebo te brate idemo u mec d da jedmo vidjece me ona koka i rece joj sto je lood jede u McD odo se pojebati sa njim vidis da je momak sminka jebo ga ti brate :roll: :(
quantum

#37 Re: MC DONALD'S u Sarajevu?

Post by quantum »

Ukusi su razliciti, naravno, a moj ukus mi kaze da ono sto se prodaje u McDonaldsu ne zasluzuje da se zove hrana. Jeo sam u vishe njih u vishe gradova Evrope i kod svih standard je zaista tu negdje, plasticna piletina i smrznuti pomfrit. Jeo sam jer je to obicno najbrzi i najjeftiniji nacin da zavars glad. ALi kvalitet te hrane je zaista upitan.

Sto se tice cijene, cijenom jesu jeftiniji u odnosu na klasicne restorane, ali kada uzmemo u obzir koliko su kod nas rasprostranjene cevabdzinice, ascinice, buregdzinice i koje su tu cijene mislim da McDonalds nece biti konkurentan na nasem trzistu po cijenama. Hamburger ne bi bio ispod 3-4 KM, a toliko su mali da zapadnu za zub.

Na kraju imam osjecaj da raja najvishe prizeljkuje McDonalds jer kao sto neko napisa to je znak civilizacije. To je kao znak da smo zapadno orjentisani. Eh ako je to znak onda je i meni bas drago sto nismo civilizovani.
Niti je sve iz Amerike zlatno niti moramo svako smecje prihvatiti.
Hierarchia

Post by Hierarchia »

Pored Supersize Me, predlažem da pogledate i ovaj film. Mickey's je referenca na MacDonald's, čak su i boje restorana i način usluge slične:

Image

Image
Last edited by Hierarchia on 23/05/2007 10:35, edited 2 times in total.
mrs. zurbrigen

Post by mrs. zurbrigen »

photo wrote:jeo sam mcdonalds u zagrebu, budimpesti, londonu i dalasu. hrana ima svuda isti ukus. to jeste, nema ga nikako. jedes nesto i nista ne osjetis. hrana se sprema u 100 puta preprzenom ulju, koriste se stare kifle i iskreno receno, ne bih mijenjao cevape u mrkvi ni za kakav mcdonalds.

doduse, ko ga voli, neka izvoli.

a iskreno receno, i ne znam zasto je to tolika pomama za mcdonaldsom? sta je s centucky fried chicken i drugim burgerima? ne znam sta je to mcdonalds toliko znacajan da se, eto, mora otvoriti u sarajevu?

amen! :)
titami

Post by titami »

ja licno nelimvo mac.

ali........ mislite li da mac...sebi smije dopustiti los kvalitet?

pa zamislite salamonelu u jednom od hiljade njihovih restorana....skandal.
malamaca

Post by malamaca »

McD je smece, i sto se mene tice pored nasih dobrih starih cevapa, moze se otvoriti ne jedan nego pet... i propasti :D Zato mislim da se nece ni otvoriti, jer McD je davno ispitao trziste i dosao do saznanja da smo mi svjetski poznate poguzije. :D

Mi od svih pizza na svijetu najvise volimo Carinikovu koja je najmanje pizza a najvise nesto k'o pogaca-topli sendvic.

P.S. Neko je pisao o problemu zbog kojeg nije otvoren McD, ranije kad je o tome bilo govora. Koliko se sjecam bilo je to bas oko toga sto McD nije htio uzimati domaci krompir i meso, nego uvoziti bogzna odakle. Ja bih im opet postavila isti uslov - hoces-neces, ne moras, vozdra.
Deb's

Post by Deb's »

DUREX wrote:Ako je Mc Donald's kvalitet, onda sam ja Zdravko Colic.

Bljutava plasticna, istina, jeftina hrana, koju nikome ne bih pozelio... Naravno, na meniju Mc Donald's-a nadje se i nesto da valja, medjutim, RIJETKO... barem meni. U samom vrhu meni najmrzih fast food sranja.

Imamo mi sasvim dobru hranu... i brzu i ovakvu i onakvu... Nas problem je, kako da to sto imamo, organizujemo na jednom visokom nivou... da sve ide po zakonu, da se ne izbjegavaju kontrole, da se ljudi ne osjecaju nesigurno i ne razmisljaju o trovanjima i slicnim sranjima....

Ne daj Boze da rijesenje trazimo u Mc Donald's-u...

Ali eto, neka ga natakare negdje u gradu, eto reda radi... da mozemo i mi da se kurcimo kako imamo svoj Mc Donald's... a i da se umire duse vas koji po tome mjerite ko je vise "dio svijeta"... Ali ne bih mu ja jeo one splacine, pored toliko dobre hrane, nema tih para.
Potpisujem!
Comrad wrote:...uostalom ako se otvori imam osjećaj da će biti leglo šminkera i šminkerica, jer je očito da to raja traži zbog furke a ne zbog potrebe...
Ne može tačnije!
malamaca wrote:P.S. Neko je pisao o problemu zbog kojeg nije otvoren McD, ranije kad je o tome bilo govora. Koliko se sjecam bilo je to bas oko toga sto McD nije htio uzimati domaci krompir i meso, nego uvoziti bogzna odakle. Ja bih im opet postavila isti uslov - hoces-neces, ne moras, vozdra.
Mislim da se zbog toga, akt neotvaranja Mc'D u Sarajevu može protumačiti kao akt zaštite domaće proizvodnje kol'ko-tolko. Vezano za Mc'D postoji urbani mit (il nešto slično) da bilo koje dvije zemlje u kojima je Mc'D nisu bile u ratu od otvaranja Mc'd u njima (mada mislim da i tu ima izuzetaka).
basta sljezove boje

Post by basta sljezove boje »

karanana wrote:Glasao sam za DA. Nekad mi se cefne i jede mi se McDonalds i zasto ne imati i tu opciju. Njihov pomfrit je najbolji. Uglavnom da ne objasnjavam, hrana nije neke kvalitete ali se moze jesti. Ne bih se slozio da je jeftin, cijene su manje vise svugdje u svijetu iste sto znaci da bi za jedan Big Mac meni (senvich, fries i cola) izdvojili nekih 10KM. Takodjer se ne bih slozio ni da je to solucija za cistu hranu odnosno cistu okolinu u kojoj se hrana pravi i servira.
smjesno mi ovo tvoje glasanje za kao da vas neko nesto pita. McD (i BK) nije zainteresiran za BiH jer da jeste otvorio bi vec odavno. Mala zemlja, malo trziste, a veliki troskovi. Postoji solucija da neki bh privrednik uzme franshizu, ali ima masu kontrola i propisa kojih se mora pridrzavati, otprilike 30% placati za licencu, sam placati lokalnu reklamu ... pa bi se moglo reci da nije isplativo. Hrana u McD je odlicnog kvaliteta u vecini europskih zemalja, imaju prvoklasne dobavljace za vecinu proizvoda. Slazem se s tobom da nije jeftin, i vjerovatno bi u Sarajevu bio skuplji od prosjecnog. Jedan od problema McD je velika proizvodnja otpadaka, oni koriste reciklirane materijale, ali rjesenje za manju potrosnju kartona jos nije pronadjeno. Po cijeni Big Maca se mogu racunati troskovi zivota tzv. Big Mac index, jednostavno se usporedi koliko se placa BM u kojoj zemlji. I iz ovog razloga bi bilo dobro da McD dodje u BiH, ali uticati na privredne subjekte da investiraju u zemlji mogu samo mozda politicari
Sarafcina

Post by Sarafcina »

zaboravite na MCD u Sarajevu.
jednostavno, nema niti jedne pozitivne stavke (gledano iz ugla MCD) da se oni zajebaju sa jako malim, i gurmanski jako zahtjevnim trzistem u uslovima gdje bi oni bili medju najskupljim i najnekvalitetnijim.
allpfl

Post by allpfl »

milk shake im je fantastičan , a ni hamburger nije loš, mada se nemoze mjerit sa kebabom.

A nisam čuo da imaju slučajeva trovanja

ajajajajaja salmonela
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Apsolutno za.

Podrzavam svako strano ulaganje u ovu zemlju.
Mc Donald's nece otvoriti samo jedno mjesto, otvorice u svakom vecem gradu u BiH.
Eto odmah prilike za sve srednjoskolce i studente da rade za dodatnu pinku isto kako je to i u svijetu.

Meni je smijesan Mc u Becu, tu rade oni koji su zadnji dosli u Austriju :D

Evo jedne slike:

Image
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Sarafcina wrote:zaboravite na MCD u Sarajevu.
jednostavno, nema niti jedne pozitivne stavke (gledano iz ugla MCD) da se oni zajebaju sa jako malim, i gurmanski jako zahtjevnim trzistem u uslovima gdje bi oni bili medju najskupljim i najnekvalitetnijim.
A znaš li možda šta se dešava u Hrvatskoj trenutno?

Moraju da dignu cijene domaćih proizvoda svih vrsta kako nebi bili konkurentniji od EU proizvoda.

Tako da će ćevap nekad biti 15 maraka porcija kako bi MC bio jako povoljna opcija.

To su pravila tržišta.

Te se ne sekiraj, MC će ući 100% jednom.
basta sljezove boje

Post by basta sljezove boje »

allpfl wrote:milk shake im je fantastičan , a ni hamburger nije loš, mada se nemoze mjerit sa kebabom.

A nisam čuo da imaju slučajeva trovanja

ajajajajaja salmonela
postoji cuveni slucaj bakute i vruce kafe, mozete i sami procitat :lol:

http://en.wikipedia.org/wiki/McDonald's_coffee_case
IstinaBoli

Post by IstinaBoli »

Samo nesto gospodo, raspitajte se koje ulje i kakvo je to ulje (Trans Fat -
Hydrogenated & Partially Hydrogenated Oils)sto koristi Mc D i slicni gigant restorani brze hrane!!! Poslije duzeg konzumiranja hrane przene na tom ulju , Cancer i druga oboljenja su neminovna!!!Smrt zagarantovana , za ZIVOT i ostalo tu su cevapi u PETICI! :D
Post Reply