Znam da prozivka nije bila u lošem konteksu, samo stid me što nemam prokletih para!!!
Moj skromni doprinos sarajevskim jaranima bez doma je otišao danas, a natjerala sam i momka da doda malo novcaaaaaaa
Nažalost, na poslu niko nije htio ništa dati.......
A trenutno nam treba novac i za kućicu za jednog psa, kojeg je šinter ranio prije 5 dana. Naš domar ga našao u lokvi krvi ispod jednog auta. Odveo ga veterinaru i sad je ok, u garaži je kod neke žene. Sutra ga moramo izvesti negdje, jer ne može više ostati tamo. Nemamo pojma šta da radimo....Za početak ćemo ga skrivati u podrumu zgrade gdje radim, a kad nema vlasnika te zgrde izvodićemo ga u šetnju. Inače, stalno je bio ispred jedne kuće, zato što ga žena koja tu živi povremenoi nahrani, a i nas nekoliko. I tako prije nekih 5-6 dana komšinice, seljančure, nazovu šintera...
Ova žena, ispred čije kuće je do sada inače bio, nema novca ni za šta, ali voljna je da bude kod nje ako skontamo kako da ga vakcinišemo, napravimo mu kućicu i, kako je ona predložila, napravimo neku sajlu na kojoj bi zavezan mogao barem malo trčati..Dvorište joj nije ograđeno, a komšije su se već pokazale kao "dobrice". Sajla je zadnje što bih mu poželjela, ali bojim se da je to jedina šansa, a da ga opet ne pustimo na ulicu...Azil za pse ne dolazi u obzir!!!!!!!!!
Ako neko ima prijedlog, neka ga da!!!Koliko bi uopšte koštalo da se napravi kućica za psa?Žao mi pravooooooo, zavoljela sam ga, svako jutro ga hranim i ubi me sad što ga više nema kad krenem na posao....
p.s. Svaka čast za sve što radite!Valjda će nekad neko isto raditi i za pse u Tuzli...